Afvallen met Wonder Core: strakke buik met oefeningen

Afvallen met Wonder Core: strakke buik met oefeningen Wonder Core is een toestel dat je kunt gebruiken om mee af te vallen. Je kunt er met name je buik- en rugspieren trainen. Wanneer je echter de Wonder Core 2 hebt, heb je meer functies en kun je een full body workout doen. Je traint je buikspieren, je rug, je benen en je armen. Ook kun je verschillende oefeningen doen, zoals crunches, push-ups en roeien. Er wordt gezegd dat afvallen met de Wonder Core erg gemakkelijk is. Is dat zo? Werkt dit fitness-apparaat? Kun je inderdaad afvallen wanneer je regelmatig traint met de Wonder Core? En waar moet je zoal rekening mee houden?

Wat is Wonder Core?

De Wonder Core is een toestel dat je kan helpen met trainen en afvallen. Je doet hier talloze oefeningen op voor de buikspieren. Het apparaat zorgt voor voldoende ondersteuning voor de nek en rug. Kans op overbelasting is hierdoor een stuk minder groot dan bijvoorbeeld bij oefeningen op de grond. Het toestel maakt daarbij een beweging van 180 graden en dit halen andere fitnessapparaten niet. Met deze ruime beweging, kun je je spieren optimaal trainen. Ook heeft het toestel een ingebouwde draaizit, die je kunt gebruiken om de schuine buikspieren goed te trainen. Het toestel is niet heel groot en is opvouwbaar, hierdoor kun je het gemakkelijk opbergen.

Roeien met de upgrade

Tegenwoordig bestaat ook de Wonder Core 2. Dit is een speciale upgrade, waarmee je nog meer verschillende oefeningen kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld roeien en je armen en borst trainen. De Wonder Core 2 heeft ook extra verbeterde technologieën, waardoor je rug nog meer beschermd wordt tegen blessures.

Welke oefeningen kun je allemaal doen?

Er werden al enkele oefeningen genoemd die je kunt doen met de wonder core. Volgens de ontwikkelaars van het fitnesstoestel kun je het volgende doen:
  • Sit ups
  • Crunches
  • Push ups
  • Triceps
  • Roeien
  • Fietsen

Ook kun je veel cardio-achtige oefeningen doen, waarbij je hartslag dus flink omhoog gaat en je maximale calorieën verbrandt. Wanneer je een Wonder Core koopt, krijg je er altijd uitleg bij van de diverse oefeningen die te doen zijn op het fitness-apparaat.

Hoe voer je de oefeningen uit?

Wanneer je de Wonder Core aanschaft, krijg je er meteen een dvd bij. Hier staan twee workouts op van ieder ongeveer 35 minuten. Ook krijg je meteen duidelijke uitleg hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Geen zin in de workout op de dvd te volgen? Dan kun je natuurlijk ook gebruikmaken van de bijgevoegde handleiding.

Bijgevoegd dieet

Koop je een Wonder Core 2, dan zit hier een bijgevoegd dieetschema bij voor een optimaal resultaat. Houd er rekening mee dat het aantal calorieën hier erg laag is en dat je wellicht te weinig binnenkrijgt. Voor het beste advies over goede voeding kun je met een diëtiste praten. Deze zal een schema maken dat echt bij jou persoonlijk past.

Waar is de Wonder Core te koop?

De Wonder Core is sowieso te koop bij Tommy Teleshopping. Met momenten kun je het ook krijgen bij andere webwinkels en bij winkels zoals de Kijkshop. De Wonder Core 2 kost ongeveer 90 euro (prijs februari 2017). Je krijgt hier dan ook een dvd, handleiding, eetschema en receptenboekje dat je kan gebruiken om gezonder te eten.

Strakke buik

We dromen allemaal van een strakkere buik. Het is belangrijk om je goed te realiseren dat buikspieroefeningen niet voldoende zijn om een strakke buik te creëren. Doorgaans is het vooral belangrijk om eerst het vet weg te krijgen, dit doe je vooral met cardio. Cardiotraining is een training waarbij je hartslag flink tekeer gaat. Pas wanneer je vet is verbrand, kun je de spieren eronder zien. Buikspieroefeningen zijn dan ook vooral handig wanneer je wat strakker in je vel wilt komen te zitten. Ook voeding is zeer belangrijk om een strakke buik te creëren. Vermijd bijvoorbeeld suikers en ongezonde vetten.

Kun je afvallen met de Wonder Core?

De Wonder Core is een prima hulpmiddel om een strakke buik te krijgen. Ook kun je prima afvallen met de Wonder Core. Omdat je zowel krachttraining al cardiotraining doet, pak je eigenlijk alles wat nodig is om op een goede manier gewicht kwijt te raken. Op televisie wordt er verteld dat drie tot vijf minuten per dag voldoende is. Helaas is het doorgaans niet zo gemakkelijk. De Wonder Core 2 kan zeker een geweldig hulpmiddel zijn om veel af te vallen, maar het is belangrijk dat je je lichaam blijft uitdagen. En halfuur beweging per dag heb je sowieso wel nodig. Je kunt dus bijvoorbeeld wel een stuk fietsen of lopen en daarna de wonder core nog eens gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om de Wonder Core langer te gebruiken. De bijgeleverde dvd's bieden in ieder geval een workout die langer is dan een paar minuten. Wanneer je ook nog eens gezond en afwisselend eet, zul je zeker verschil kunnen zien. Hoe veel je afvalt is geheel afhankelijk van je eigen lichaam. Je zou eventueel foto’s van jezelf kunnen maken, voordat je begint met de training. Zo kun je na een paar maanden daadwerkelijk het verschil zien. Afvallen met de Wonder Core of de Wonder Core 2 is dus zéker mogelijk.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Surfset FitnessSurfset Fitness is een fitness concept waarbij je op een intensieve, speelse manier naar het lichaam toe werkt van een s…
CX30, de manier om uw gewenste "sixpack" te behalenCX30, de manier om uw gewenste "sixpack" te behalenCX30 is een stevige work-out die door Les Mills in april 2011 in Nederland werd geïntroduceerd. Deze 30 minuten durende…
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…

Haal het maximale uit je training met een hartslagmeterHaal het maximale uit je training met een hartslagmeterIedere keer dat je hart een pompbeweging maakt, wordt dit de hartslag genoemd. Gemiddeld heeft een volwassen persoon een…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TeroVesalainen, Pixabay
  • http://www.tommyteleshopping.com/wonder-core-ii.html
  • http://www.brightreviews.com/wonder-core-smart-reviews
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 21-02-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.