Afvallen met P90X

Afvallen met P90X P90X is een fitnessprogramma waarbij je in 90 dagen je gehele lichaam traint, met verschillende soorten oefeningen. In totaal zijn er 12 verschillende routines te doen, dus je krijgt echt een full body workout met P90X. Kun je afvallen met dit speciale programma en wat kun je zoal verwachten van P90X?

Wat is P90X?

P90X is een fitnessprogramma waarbij je 90 dagen lang traint om je lichaam te verbeteren. Het is een trainingsprogramma waarbij je eerst drie weken een aantal oefeningen doet, dan een week rust hebt. Vervolgens sport je weer drie weken en neem je opnieuw een week rust. Na die week rust ga je aan de laatste vier weken sporten beginnen. In totaal zijn er twaalf verschillende routines, waarmee je al je spieren traint. De afwisseling blijft er hierdoor goed in, waardoor het makkelijker vol te houden. P90X is geen gemakkelijke trainingsmethode. Je zult keihard moeten werken en de oefeningen zijn zwaar, maar het is wel leuk om te doen en het levert gegarandeerd resultaat op.

12 verschillende routines bij P90X

P90X bestaat uit 12 verschillende routines die je helpen om fitter te worden. Wat kun je nou eigenlijk vinden bij deze routines? Waar focussen ze zich op? Elke routine duurt ongeveer een uur.

Routine 1: Chest en Back

Deze routine richt zich op je borst en je rug. Dit bouw je op door middel van opdrukken, oefeningen met gewichten en het elastiek.

Routine 2: Plyometrics

Bij Plyometrics ben je vooral bezig met cardio oefeningen om meer uithoudingsvermogen te krijgen en vet te verbranden.

Routine 3: Shoulders and arms

Met een combinatie van verschillende spieroefeningen focus je je op je schouders en armen. Je verstevigt je spieren en zult hierdoor meer kracht krijgen.

Routine 4: Yoga X

Verschillende Yogaoefeningen worden met elkaar gecombineerd, zodat je je spieren goed kunt stretchen en flexibeler wordt.

Routine 5: legs and back

Doe oefeningen waarbij je de benen en de rug traint. Je doet oefeningen zoals squats en lunges om de spieren in je benen optimaal te kunnen trainen.

Routine 6: Kenko X

Bij Kenko X doe je oefeningen die terugkomen bij de vechtsporten. Je maakt schoppen en stoten en doet dit non-stop achter elkaar. Kenko X is een echte cardio-oefening en je zult dus veel calorieën verbranden.

Routine 7: Stretch X

Bij Stretch X doe je oefeningen om je flexibiliteit te verbeteren. Je stretcht je spieren. Dit is goed om spierkracht op te bouwen en om flexibeler te worden. Goed stretchen zorgt er tevens voor dat je minder snel blessures krijgt.

Routine 8: Core Synergistics

Bij deze routine ben je constant in beweging. Je verbrandt hierbij veel calorieën en werkt aan een betere conditie. Het is een hele diverse workout, met veel verschillende oefeningen, zodat je na afloop echt een voldaan gevoel zult hebben.

Routine 9: Chest, Shoulders & Triceps

Bij deze routine doe je push ups en train je je triceps met de gewichten. Je werkt hierbij vooral aan je borst, schouders en triceps. Het kan tevens pijn in je rug voorkomen, omdat je spieren meer getraind zijn.

Routine 10: Back & Biceps

Bij de back & biceps routine werk je met gewichten en doe je oefeningen die goed zijn voor je rug en je biceps. Je kunt dankzij deze oefeningen ook voorkomen dat je pijn in je rug hebt.

Routine 11: Cardio X

Bij Cardio X worden oefeningen gecombineerd van eerdere routines, namelijk Plyometrics, Yoga, Kenpo, en Core Synergistics. Je hebt hierdoor een echte cardioworkout en verbrandt ontzettend veel calorieën.

Routine 12: Ab Ripper X

Bij deze routine focus je je vooral op je buikspieren en doe je diverse oefeningen om je buikspieren te trainen. Je kunt hier een mooi wasbordje door krijgen en meer kracht in je buikspieren trainen.

Spierverwarring

P90X is zo gemaakt dat je spieren in verwarring zullen zijn. Als je bij een sportschool sport, doe je vaak telkens dezelfde oefeningen. Hier raakt je lichaam aan gewend en je traint telkens dezelfde spieren. Bij P90X train je alle spieren en juist omdat je het zo afwisselt, zorgt het voor een optimaal resultaat.

Hard werken met P90X

P90X is geen programma dat je een paar minuten per dag doet. Je zult 90 dagen lang keihard moeten werken, door iedere dag ongeveer een uur bezig te zijn. Spierpijn zul je vrijwel zeker krijgen. Wil je liever niet te hard werken, dan is P90X niet geschikt voor je. Ben je wel bereid er helemaal voor te gaan, dan zal het resultaat er ook zeker zijn. Daarnaast zul je ook echt op je eten moeten letten. Het programma duurt slechts negentig dagen, dus dit is voor iedereen doorgaans wel vol te houden. Je moet het alleen wél willen.

Wat heb je nog meer nodig?

Als je P90X volgt heb je sowieso de DVDís nodig. Dit zijn er twaalf, maar er is ook nog een dertiende dvd met uitleg over de workouts. Je hebt ook gewichten nodig. Deze hoeven niet zwaar te zijn, maar mag wel. Dit is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken. Ook een resistance band wordt geregeld gebruikt, dit is een soort elastiek waar je je armen en benen mee kunt trainen. Daarnaast is een stang handig waarmee je jezelf omhoog kunt tillen. Verder worden er voorwerpen gebruikt zoals stoelen, om het sporten te verbeteren.
© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
P90X, een strak lichaam in 90 dagenP90X, een strak lichaam in 90 dagenP90X is een hardcore fitness- en cardioprogramma waarmee je je lichaam in slechts 90 dagen strak traint. Het programma b…
De Brazil Butt Lift Workout, voor mooie strakke billenDe Brazil Butt Lift Workout, voor mooie strakke billenHeb jij altijd al gedroomd van mooie strakke billen, benen en buik? Dan is de Brazil Butt Lift Workout waarschijnlijk we…
Wat zijn de beste workouts om af te vallen?Wat zijn de beste workouts om af te vallen?Met welke workouts kun je afvallen? Natuurlijk is iedere beweging goed, maar er zijn bepaalde workouts die beter kunnen…
Dansen is gezondIedereen weet het, maar weet je ook waarom dansen je helpt gezond te blijven? Veel mensen hebben gehoord dat dansen een…

Wat is voor jullie de ideale wintersportvakantie?Wat is voor jullie de ideale wintersportvakantie?Het aanbod van skigebieden is overweldigend. De eisen die je aan deze korte maar in verhouding gauw prijzige vakantie st…
Hardlopen met GPSHardlopen met GPS is leerzaam en interessant voor elke hardloper, van absolute beginner tot wedstrijdatleet. Met een spo…
Bronnen en referenties
  • Tellsell.nl
  • P90x-review.net
  • Tellsell reclame
  • Verschillende youtube filmpjes
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 11-10-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.