Afvallen met Total Crunch fitnessapparaat

Total Crunch fitnessapparaat is een toestel dat je kan helpen met afvallen en met strakker worden. Met dit apparaat doe je tegelijkertijd aan cardio en werk je aan krachttraining. Wat is het nou eigenlijk voor een apparaat en welke spieren kun je er allemaal mee trainen? Kun je afvallen met Total Crunch fitnessapparaat?

Wat is de Total Crunch?

Total Crunch wordt ook wel Total Crunch fitnessapparaat genoemd. Laat je niet misleiden door de titel van dit apparaat. Je doet er namelijk niet alleen maar crunches mee, maar traint werkelijk iedere spiergroep. Behalve dat je al je spieren traint, verhoog je ook nog eens je hartslag, waardoor je gemakkelijk vet kunt verbranden. Het fitnessapparaat wordt Total Crunch genoemd, omdat je bij elke beweging die je maakt, sowieso je buikspieren traint. Je pakt hiermee dezelfde spiergroepen als bij een crunch, alleen is de kans op blessures een stuk minder groot.

Hoe ziet het fitnessapparaat er uit?

De Total Crunch is een apparaat met een handvat en een zitje met daaronder voetensteuntjes. Je moet op het zitje gaan zitten en jezelf omhoog trekken met het handvat. Zowel het handvat als het zitje kunnen bewegen en zorgen ervoor dat je flink kunt sporten. Het apparaat is gemakkelijk op te vouwen en weegt niet heel veel. Zo kun je het ook prima opbergen wanneer je het niet gebruikt.

Cardio met de Total Crunch

Wanneer je wilt afvallen is cardio een echte must. Je verbrandt namelijk vet wanneer je cardio doet. Je hartslag gaat flink omhoog en omdat je telkens een opwaartse beweging maakt, moet je echt hard aan het werk. Hoe sneller je tempo is, hoe hoger je vetverbranding zal zijn. Dit kun je natuurlijk langzaam opbouwen.

Spieropbouw

Krachttraining is net zoals spieropbouw ontzettend belangrijk. Dit is niet alleen voor mannen belangrijk, maar ook zeker voor vrouwen. Van krachttraining ga je namelijk strakker in je vel zitten. Ook verbrand je in ruststand meer calorieën. Dit kan soms tot wel 48 uur ná een training door blijven werken. Wanneer je het Total Crunch fitnessapparaat gebruikt, train je sowieso:
  • Je buik
  • Je rug
  • Je billen
  • Je armen
  • Je heupen

Daarnaast zijn er nog verschillende manieren om net wat andere spiergroepen te trainen. Draai bijvoorbeeld je hand van bovenhands naar onderhands en train je biceps. Of plaats je voeten wat hoger voor meer weerstand.

Hoe voer je de oefeningen uit?

Wanneer je de Total Crunch koopt, zit hier een duidelijk instructieboekje bij, zodat je de oefeningen gemakkelijk na kunt maken. Houd er rekening mee dat het in het begin even wennen is. Je spieren zijn bij dit apparaat echt flink aan het werk en hierdoor kan het zijn dat je in het begin nog niet zo gemakkelijk de bewegingen kunt maken. Dit wordt natuurlijk vanzelf gemakkelijker.

Hoe lang moet je per dag trainen?

Op televisie wordt gezegd dat een paar minuten trainen per dag voldoende is. Wanneer je dit doet, zal je ongetwijfeld verschil zien, maar het kan wel heel lang duren. Het lichaam reageert in het algemeen beter wanneer je tenminste een halfuur achtereenvolgend sport. Dit kun je mooi doen terwijl je bijvoorbeeld naar je favoriete serie op televisie kijkt.

Waar is de Total Crunch te koop?

De Total Crunch is een onderdeel van het teleshoppen en daarom kun je het ook bestellen via het telefoonnummer of de webshop van het thuiswinkelkanaal. Het apparaat kost dan 159,95 euro (in 2015). Er zijn echter ook steeds meer webshops die het fitnessapparaat te koop aanbieden en waar je net wat minder voor hoeft te betalen. Daarnaast zijn er geregeld aanbiedingen waardoor je ook wat voordeliger uit bent. Bij de Total Crunch heb je sowieso een garantie van tenminste een jaar.

Abdo Crunch

Behalve de Total Crunch, bestaat er ook de Abdo Crunch. Dit fitnessapparaat ziet er nagenoeg hetzelfde uit, maar is wel wat goedkoper dan de Total Crunch. Je kunt hiermee dezelfde spiergroepen trainen als met de Total Crunch.

Kun je afvallen met de Total Crunch?

De Total Crunch is een veelzijdig apparaat en zorgt ervoor dat je echt aan het werk moet gaan. Wanneer je met regelmaat gebruikmaakt van dit toestel, is het zeker mogelijk om overtollige kilo’s kwijt te raken. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je lichaam soms ook wat andere beweging nodig heeft. Ga dus ook zeker eens wandelen of bijvoorbeeld fietsen. Daarnaast is het van groot belang om goed op je eten te letten. Eet gevarieerd en maak gezonde keuzes.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Strakke buik met de 30 day crunch challengeStrakke buik met de 30 day crunch challengeDe 30 day crunch challenge is een uitdaging waarbij je je buikspieren flink gaat trainen. Heel veel mensen willen graag…
Dagelijkse buikspieroefeningenDagelijkse buikspieroefeningenWe zien ze overal, vrouwen met prachtige strakke buiken en stiekem zijn er heel veel vrouwen die dat zelf ook willen. Zo…
Strakke buik met de 30 day ab challengeStrakke buik met de 30 day ab challengeWil jij een strakke buik krijgen in dertig dagen tijd, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan de 30 day a…
5 Buikspieroefeningen5 BuikspieroefeningenZichtbare buikspieren, wie wil ze nou niet? Iedereen wil wel een strakke buik. Je doet er alles aan om ze te krijgen, ma…
Voetbal zonder balVoetbal zonder balIn deze moderne tijd is er veel speelgoed voorzien van een batterij of een stekker. Of we denken dat voor het spelen van…
Bronnen en referenties
  • http://www.tommyteleshopping.com/total-crunch-fitness-apparaat.html
  • http://www.werktdatwel.nl/fitness/total-crucnh-fitness/
  • http://www.tv-winkel.eu/tvbenl/Product/Total-Crunch/1938__detail.aspx
  • http://www.abdocrunch.com/
  • https://www.youtube.com/watch?v=nDR7gYMBfb0
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.