Afvallen met trampoline springen

Een trampoline, veel gezinnen hebben er eentje in de tuin voor de kinderen. Het kan voor jezelf echter ook een leuke manier zijn om flink in beweging te komen en daardoor kilo’s kwijt te raken. Geen grote trampoline? Geen zorgen, er zijn namelijk ook nog mini-trampolines, speciaal voor mensen die willen afvallen.

Trampoline

Het springen op een trampoline is een workout waarbij je je hele lichaam gebruikt. Het is tegelijkertijd een cardioworkout als een krachttraining. Ook kun je goed aan je balans werken en train je veel meer spieren dan je zou denken. En daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk om te doen. Daardoor heb je vaak niet in de gaten dat je flink aan het sporten is.

Kun je afvallen met trampoline springen?

Het is zeker mogelijk om af te vallen als je regelmatig gebruik maakt van een trampoline. Wanneer je regelmatig op de trampoline springt, dan kan dit een zeer positief effect hebben op je lichaamsgewicht. Dit geldt voor de trampoline in de tuin, maar je kunt ook een speciale mini-trampoline aanschaffen die voor de fitness geschikt is. Deze kun je gebruiken in je eigen woonkamer. Een paar keer twintig minuten per week springen kan al een enorm verschil maken. Trampoline springen wordt gezien als een zeer effectieve sport.

Gewrichten en springen

Springen is doorgaans niet goed voor je gewrichten en zeker wanneer je last heb van overgewicht, kan het springen erg belastend zijn. Dit geldt echter niet voor het springen op een trampoline. Je gewrichten worden op een trampoline minder belast dan wanneer je bijvoorbeeld gaat hardlopen.

Oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen op de trampoline. Doe jumping jacks of squats. Je kunt ook omhoog springen en dan je knieën zo hoog mogelijk optrekken. Ook kun je alle oefeningen extra zwaar maken door gewichten vast te houden. Er zijn talloze oefeningen en op YouTube kun je diverse workouts vinden die je kunt doen.

Groepslessen in de sportschool

Er zijn sportscholen waar ze speciale groepslessen hebben met trampolines. Dit zijn mini-trampolines waarop je op de maat van de muziek gaat springen. Je leert talloze verschillende sprongetjes maken en werkt aan je conditie én je spieropbouw.

Trampoline kopen

Je kunt kiezen voor een grote trampoline voor in de tuin, maar ook voor een minitrampoline. Kies vooral voor een trampoline die jouw voorkeur heeft en waar jij je goed bij voelt. Sommige trampolines leveren een workoutdvd bij de aanschaf. Er zijn zelfs trampolines te koop die meten hoeveel sprongen je maakt. Zo kun je jezelf blijven uitdagen en steeds wat langer en meer springen.

Wondermiddel?

Een trampoline is een heel goed middel om gewicht kwijt te raken op een leuke, speelse manier. Toch is het niet zo dat de kilo’s er op magische wijze vanaf gaan als je enkel gebruik maakt van de trampoline. Een gezond eetpatroon is ook van groot belang. Probeer dus gezonde eetkeuzes. Eet gevarieerd en afwisselend. Toch kun je wel degelijk resultaat zien als je een paar keer per week minimaal twintig minuten gaat springen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trampolines niet zonder gevaarTrampolines niet zonder gevaarTrampolines zijn in de mode. Geen wonder, want aan trampolines beleven kinderen veel plezier. Nauwelijks zijn de tempera…
Veiligheid van trampolines in de tuinVeiligheid van trampolines in de tuinEen paar jaar geleden werden ze ineens populair, trampolines in de tuin. Kinderen kunnen er uren op spelen. Een uitsteke…
Trampoline ingraven, de inground trampolineEen inground trampoline is mooi weggewerkt in de tuin. Doordat het grootste deel is ingegraven valt de trampoline veel m…
Trampolines: modellen, plaatsing en belangrijke onderdelenTrampolines: modellen, plaatsing en belangrijke onderdelenTrampolinespringen is een geliefde bezigheid voor veel kinderen. Zij hebben dikwijls een trampoline ter beschikking in d…

Spitzen kopen: waar je op moet lettenAls je al een paar jaar op klassiek ballet zit en dan eindelijk op spitzen mag gaan dansen is dat natuurlijk super gaaf.…
Bronnen en referenties
  • http://www.justbounce.eu/index.php/de/overgewicht
  • http://www.bellicon.nl/
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 26-06-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.