Train je taille met deze oefeningen

Train je taille met deze oefeningen De 'love handles' of liefdeshand-grepen zijn niet echt een fraai gezicht. Natuurlijk hoef je geen wespentaille te hebben, maar na enige tijd moet je taille - ook al kun je lokaal geen vet verbranden - geen grammetje vet meer vertonen. Het is dan ook belangrijk om de spieren direct boven en onder de taillelijn - vooral de buikspieren – te trainen; zo val je egaal af en voorkom je problemen met je broeksluiting!

Oefeningen taille (training)

In dit artikel vind je de volgende exercises:
  • Dumbbell bend
  • Seated twist
  • Bent-over twist

Let op: het is belangrijk een arts te raadplegen voordat je begint met sporten. De schrijver van dit artikel, Victorho, is niet aansprakelijk voor eventuele blessures en/of klachten na het uitoefenen van de oefeningen.



Taille oefening 1: Dumbbell bend

Bron: Jboelhower, PixabayBron: Jboelhower, Pixabay

Houding

Neem in elke hand een dumbbell en ga staan met je handen iets van je lichaam en je voeten vrij dicht bij elkaar.

Uitvoering

Zonder horten en stoten en met een rechte rug laat je je rechterhand zakken totdat de dumbbell bijna ter hoogte van je knie is. Op hetzelfde moment breng je je linkerarm in een boog naar boven totdat je hand recht naar boven wijst.

Breng je opgeheven arm in dezelfde boog naar beneden en til je rechterschouder op, zodat je terugkomt in de startpositie. Herhaal de oefening, maar laat deze keer je linkerhand zakken en breng je je rechterarm omhoog.



Taille oefening 2: Seated twist

Houding

Met de stang van een lange halter achter je nek op je schouders ga je op een kubus zitten (gebruik geen gewichten op de stang). Zet je voeten ver uit elkaar en houd de stang bij de uiteinden vast.

Uitvoering

Haal diep adem en span je buikspieren aan terwijl je je rechterschouder naar voren en je linkerschouder naar achteren draait. Draai dan de andere kant op en adem hierbij uit.

Je blijft draaien en houdt daarbij je buikspieren gespannen en je heupen steeds op dezelfde plaats. Neem geregeld rust.



Taille oefening 3: Bent-over twist

Bron: Peggy Marco, PixabayBron: Peggy Marco, Pixabay

Houding

Ga met je voeten ver uit elkaar staan. Laat dan de stang van een halter achter je nek op je schouders rusten en houd de stang bij de uiteinden vast.

Uitvoering

Start door vanuit je taille voorover te buigen en zorg daarbij dat je rug niet hol trekt. Probeer je rug horizontaal te houden. Je knieën zijn licht gebogen. Draai vanuit je taille en trek je linkerarm naar beneden terwijl je je rechterarm omhoog brengt.

Stop met draaien voordat de stang de vloer raakt voor je rechtervoet. Houd je buikspieren gespannen. Draai vanuit je taille naar de andere kant totdat je met het ander uiteinde van de stang bijna de vloer raakt voor je linkervoet.
© 2008 - 2024 Victorho, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Rugpijn door slappe buikspierenRugpijn door slappe buikspierenRugpijn kent vele oorzaken. Wat de meeste mensen niet weten, is dat rugpijn ook vaak een gevolg is van slappe buikspiere…
Krachttraining: zes basisoefeningenKrachttraining: zes basisoefeningenVeel mensen willen werken aan hun lichaam. Diegenen die voor de eerste keer in de sportschool komen worden vaak overdond…
Welk figuur: appel, peer of zandloper en welke kleding?Welk figuur heb jij? Heb je een smal bovenlichaam, maar brede heupen? Of sla je het vet op rondom je middel, maar blijve…
Buikspieren trainen, dagelijkse workoutOm de buikspieren te trainen en een sixpack te vergaren zul je hard moeten werken. Snel spieren opbouwen kan niet! Door…

Beenspieren trainen: train je benen met deze oefeningenBeenspieren trainen: train je benen met deze oefeningenHet is goed om je benen extra aandacht te geven en ze te trainen, ook al worden ze bij de meeste oefeningen al indirect…
Rugspieren: train je rug met deze oefeningenRugspieren: train je rug met deze oefeningenEen ontwikkelde nek en schouders geven je een voorsprong bij het trainen van je rugspieren. Want zonder de spieren in je…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Peggy Marco, Pixabay
  • Het Fitnessprogramma voor mannen
  • Fotografie: http://users.fulladsl.be/spb15441/halter.jpg
  • Afbeelding bron 1: Jboelhower, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Peggy Marco, Pixabay
Victorho (163 artikelen)
Laatste update: 14-07-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.