Sport-apps voor op je mobiele telefoon

Sport-apps voor op je mobiele telefoon Uit een onderzoek van Multiscope in 2015 is gebleken dat bijna de helft van de mensen die hardlopen, daarbij gebruik maakt van een sportapplicatie op hun telefoon. Bij wandelaars is dit ongeveer één op de tien mensen en van de wielrenners gebruikt circa 25% een sport-app om hun prestaties bij te houden. Er diverse apps die je begeleiden wanneer je sportief bezig wilt zijn. Wat zijn veelgebruikte sportapplicaties anno 2017 en welke functies hebben ze?

Strava

Strava is een applicatie waarmee je je eigen prestaties kunt bijhouden. Je kunt als hardloper, wielrenner of mountainbiker je hardslagmeter koppelen aan de app, zodat je precies kunt zien welke onderdelen je de meeste moeite hebben gekost. De route wordt via GPS tracking vastgelegd en je kunt ook zien welke routes anderen hebben afgelegd. Strava is eveneens een sociaal platform. Bekijk de trainingen van je vrienden en zie welke routes ze hebben afgelegd. Motiveer elkaar door kudos (duimpje omhoog) te geven en spreek elkaar bemoedigend toe. Je kunt onderling wedstrijdjes houden, doordat de routes worden geregistreerd. De varianten Strava Run en Strava Cycling zijn verkrijgbaar.

Beschikbaar voor Android en IOS

FitStar Personal Trainer

FitStar Personal Trainer is een applicatie die geschikt is voor mensen die voor het eerst gaan sporten en lang geleden voor het laatst gesport hebben. Aan de hand van video’s kun je trainingen volgen. Na afloop kun je feedback geven, zodat jouw trainingen aan je wensen en conditie kunnen worden aangepast. De trainingen variëren in duur van zeven tot 50 minuten. Doordat er honderden verschillende trainingen beschikbaar zijn, blijven je trainingen afwisselend.

Beschikbaar voor Android en IOS

Nike Training Club

Deze applicatie bevat ruim honderd verschillende work-outs en is voornamelijk gericht op vrouwelijke sporters. De verschillende trainingen kunnen je helpen bij het afvallen, je lenigheid vergroten en het kweken van spiermassa. Je kunt van tevoren instellen of je een beginnende, gemiddelde of gevorderde sporter bent. Op video’s en foto’s worden alle oefeningen voorgedaan, zodat je precies weet hoe je een work-out zo effectief mogelijk kunt uitvoeren. In de app wordt bijgehouden hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Beschikbaar voor Android en IOS

Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy was al eerder bekend van de podcasts van de maakster Evy Gruyaert, waarmee ze beginnende hardlopers in 16 weken tijd leerde om 5 kilometer aaneengesloten te lopen. Met de Evy-app heb je toegang tot trainingsschema’s voor 5 kilometer, 10 kilometer, 10 miles, een halve marathon en een marathon. Maak je training aangenamer door te lopen op muziek en aanmoedigingen. Via de GPS-functie houdt de app de afgelegde afstand, je calorieverbruik en je gemiddelde snelheid bij. Als nuttige aanvulling is er veel informatie over voeding en het voorkomen van blessures te vinden.

Beschikbaar voor Android en IOS

Runkeeper

Via GPS tracking worden je sportprestaties bijgehouden. Achteraf kun je precies zien welke route je hebt afgelegd. Deel je routes en prestaties op sociale media, zoals Facebook, zodat je vrienden je trainingen kunnen zien. Als je vrienden hebt die ook gebruikmaken van Runkeeper, dan kun je onderling een competitie houden. Ook wordt je snelheid nauwkeurig bijgehouden, zodat je kunt zien welke snelheid je op de verschillende delen van de route hebt gelopen of gefietst.

Beschikbaar voor Android en IOS

Fitness Pro

Met Fitness Pro kun je oefeningen zoeken per lichaamsdeel. Wil je je bovenbenen trainen? Zoek dan alle oefeningen die dit gedeelte van het lichaam versterken. Alle oefeningen worden goed uitgelegd, zodat je weet hoe je ze op een correcte manier uitvoert. Ook kun je met deze app persoonlijke trainingsschema’s maken. Ga naar het onderdeel statistieken en vergelijk voorgaande trainingen met elkaar. Het werkt ontzettend motiverend als ziet dat je vooruitgang boekt.

Beschikbaar voor Android en IOS

Nudge

Nudge is een applicatie die je in staat stelt om diverse sportieve apps met elkaar te verbinden, waaronder Strava en Runkeeper. In Nudge kun je zaken als het aantal uren slaap, je calorie-inname, je dieetdoelen en je vochtinname bijhouden. In je profiel kun je eenvoudig je verbeterpunten en je progressie zien. Word lid van Nudge-clubs met mensen met dezelfde interesses. Zo kun je ervaringen en recepten uitwisselen.

Beschikbaar voor Android en IOS
© 2017 - 2024 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sport-bh tijdens het hardlopenSport-bh tijdens het hardlopenIedere vrouw die sport of hardloopt, kan niet zonder een goede sport-bh. Een goede sport-bh biedt voldoende steun en ond…
Wat is een nudge en hoe wordt het toegepast?Wat is een nudge en hoe wordt het toegepast?Iedereen is vaak onbewust bezig met nudges van buitenaf. Er bestaat een grote kans dat u al honderden malen te maken hee…
Beginnen met hardlopenBeginnen met hardlopenHardlopen is een zeer populaire sport, het is zelfs de meest beoefende sport in Nederland. Er zijn veel verschillende re…
Wat is Strava en hoe werkt het?Wat is Strava en hoe werkt het?Strava is een programma (of eigenlijk een applicatie, afgekort als app) voor smartphones. De app stelt wielrenners en ha…

XCORE®-training: de ideale fitnessworkoutXCORE®-training: de ideale fitnessworkoutXCORE®-training is een 45-minuten durende workout waarbij gebruikgemaakt wordt van een buis gevuld met grit. De workout…
Crosstrainer: werking, aanschaf en gebruikCrosstrainer: werking, aanschaf en gebruikFitnessapparaten zijn er in soorten. Maar allen hebben onder meer tot doel dat de gebruiker ermee aan zijn of haar condi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
  • https://itunes.apple.com/nl/app/hardlopen-met-evy/id731355583?mt=8
  • https://sport.nl/artikelen/2014/11/5-leuke-sport-apps-voor-de-beginnende-sporter
  • https://www.gezondheidsnet.nl/sporten/de-populairste-sport-apps
  • http://www.multiscope.nl/persberichten/sportend-nederland-gek-op-apps.html
Mileena (123 artikelen)
Laatste update: 14-06-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.