Gymform Vibro Max, hoe werkt dat apparaat?

Gymform Vibro Max, hoe werkt dat apparaat? De Gymform Vibro Max is een fitnessapparaat of trilplaat, die door trillingen zorgt dat meerdere spiergroepen gebruikt worden waardoor vet verbrand wordt. De fabrikant stelt dat het lichaam steviger wordt. De Gymform Vibro Max werkt met een opvallend sterke vibratie, waardoor het hele lichaam trilt met als gevolg dat spieren in het lichaam 1800 keer per minuut samentrekken en weer te ontspannen. De Vibro Max is een van de vele trilplaten die ontwikkeld zijn, en de Gymform Vibro Max is eigenlijk alweer verouderd ten opzichte van modernere, verbeterde varianten trilplaten. Spieren trainen is voor veel mensen een geliefde bezigheid. Meestal is dit wel een inspannende bezigheid. Er zijn apparaten waarmee spieren trainen een ontspannende bezigheid wordt. De vibraties van Gymform Vibro Max zijn qua snelheid volgens de fabrikant te vergelijken met 160 kilometer per uur op een loopband lopen. Je lichaam 'traint' zich mede daardoor veel sneller dan met gewone fitness oefeningen. Het apparaat zou het trainen met gewichten of langdurig joggen bijvoorbeeld overbodig maken. Je verbrandt met de Gymform Vibro Max in tien minuten net zoveel calorieën als gedurende een uur joggen in hoog tempo. Het succes van dit apparaat heeft alles te maken met de unieke vibratietechnologie. Door de snelle trillingen moet je je spieren inzetten om stevig te blijven staan, daarmee verbrandt je kcal. Een wondermiddel is het echter niet, meer een hulpmiddel en handig om vastzittende spieren te helpen ontspannen.

Trilplaat

De trilplaat als fitnessapparaat moet gezien worden als een hulpmiddel. Gymform Vibro Max staat bijvoorbeeld in een hoek van 8 graden en trilt zo snel dat het hele lichaam er door in beweging komt. Elke spier trekt ongeveer 30 keer per seconde samen, en ongeveer 1800 keer per minuut samentrekt en weer ontspant. De fabrikant claimt dat het apparaat vet verbrand en cellulitis vermindert. Bij gebruik van het apparaat worden spieren sterker en strakker. Elke spiergroep in het lichaam wordt aan het werk gezet door de heftige vibraties. De spieren reageren hier op met samentrekkingen, waardoor ze getraind worden. Trilplaten waarbij je zelf een vorm van inspanning leveren moet, kunnen bijdragen aan afvallen en het trainen van strakkere spieren, maar trilplaten die puur gericht zijn op ontspanning, zorgen na een tijdje trillen vooral voor een relaxed los gevoel in de spieren. Om af te vallen is de trilplaat meestal dus slechts beperkt in te zetten.

Trilplaten trainingsprogramma’s

  • Om te beginnen zijn er kracht- en powertrainingsprogramma's. Deze verhogen het ritme en de vibratieweerstand van je lichaam.
  • Vetverbrandingsprogramma zijn overal te vinden
  • Geavanceerde Aerobic en Aerobic trainingsprogramma, training om een zeer hoog fitnessniveau te bereiken, kan soms ook met trilplaten gecombineerd worden.
  • Manuele modus met snelheidsniveaus. Je kunt de intensiteit van de workouts dan zelf aanpassen
  • BMI-programma's, deze apparaten zijn speciaal uitgerust met sensoren om uw body mass index (BMI) en gewicht te meten.

Trilplaten met LCD-schermen. Moderne fitnessapparatuur en ook trilplaten hebben meestal een LCD-scherm waarop je resultaten kunt aflezen. Meerdere work-out programma's en verschillende body-mass index sensoren houden je op de hoogte van je vooruitgang, of als het minder goed gaat, achteruitgang. Soms ontvang je bij aanschaf van een apparaat een meetlint om omvang en vetverbranding ook handmatig in de gaten te houden. Er wordt regelmatig een speciaal dieetplan bijgeleverd en een stappenmeter, die bijhoudt hoeveel je al getraind hebt, dit omgerekend in stappen.

Werkt een trilplaat om af te vallen?

Trilplaten werden oorspronkelijk gemaakt om te zien of de spiermassa van astronauten minder snel af zou nemen in de ruimte als ze regelmatig op trilplaten zouden staan. In de ruimte is het immers niet gemakkelijk om spieren te gebruiken. Uit het onderzoek bleek dat dit weinig effect had op de spieren. Het is dus niet duidelijk wat het verschil is tussen die trilplaten en de werking van de trilplaten van een trilplaat. De meningen over trilplaten zijn verdeeld. Gebruikers stellen dat het in elk geval een zeer ontspannende werking heeft, bijvoorbeeld na sporten. De leveranciers beloven echter vaak dat een trilplaat zeer geschikt is voor het verstevigen van spieren, en het trainen van alle spieren, en het verkrijgen van een mooi gespierd lichaam en het verliezen van vet en lichaamsgewicht. Vergelijk altijd eerst opties en mogelijkheden van moderne trilplaten om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Lees verder

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fitness op de trilplaat: doen of niet doen?Fitness op de trilplaat: doen of niet doen?Tijdens je fitnessoefeningen zal je meer dan waarschijnlijk al in contact gekomen zijn met een trilplaat. Of je hebt hie…
Afvallen met Total Crunch fitnessapparaatTotal Crunch fitnessapparaat is een toestel dat je kan helpen met afvallen en met strakker worden. Met dit apparaat doe…
Een stevig lichaam in slechts 10 minuten per dag!Tegenwoordig kan iedereen een gespierd lichaam krijgen, gewoon door op een knopje te duwen. Tien minuten op de Power Pla…
Afvallen met Miami Life trampolineMiami Life is een fitnessapparaat dat bestaat uit een trampoline met een handvat. Je kunt hier minstens 1200 calorieën p…

Crosstrainer om mee af te vallenCrosstrainer om mee af te vallenFitness is erg populair, omdat beweging belangrijk is. Mensen gaan graag naar een fitnessschool, maar niet iedereen is d…
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 11-06-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.