Fitness Voorspellingen

Fitness Voorspellingen Fitness was vroeger alleen voor de zeer actieve jonge volwassenen, tegenwoordig kan iedereen deelnemen aan fitnessprogramma's. Zelfs de kwetsbare ouderen kan nu met fitness zijn of haar gezondheid verbeteren. Fitnesstrends worden steeds persoonlijker. Persoonlijke trainers worden steeds belangrijker en fitness-apparatuur steeds slimmer. Het toegenomen bewustzijn over fitness wordt nu al weerspiegeld in de dagindeling, de manier waarop steden worden gepland en zelfs de manier waarop we ons kleden. Een grotere betrokkenheid van de overheid bij fitness, zou in de toekomst kunnen gaan zorgen voor meer programma's voor lichamelijke opvoeding op scholen en financiële prikkels voor mensen die actief zijn.

Andere fitnessvoorspellingen voor in de toekomst zijn:

Personal Training

Personal trainers zijn nu al vaak de sleutel in succesvolle gezondheids- en fitnessprogramma's. Persoonlijke trainers kunnen veel waarde toevoegen aan trainingsprogramma's. Een goede trainer kan een fitnessprogramma samenstellen, maar ook motiveren en inspireren om je doelen te bereiken. Personal training en één op één begeleiding worden in de toekomst een steeds belangrijker onderdeel van fitness.

Online Coaching

Persoonlijke training zal ook in cyberspace toenemen. Klanten hebben hiermee een "virtuele" interactie met hun trainers vanuit verschillende locaties. Bij internet-personal training sites betalen klanten een vergoeding, voor het bijhouden van documenten en aanbevelingen voor de trainingen, of ze werken direct met een personal trainer om een programma te doen en volgen ze de vorderingen en online trainingen door middel van online communicatie.

Fitness voor Gezondheid

Meer en meer mensen zullen in de toekomst trainen om gezondheidsredenen in plaats van uitsluitend voor de verschijning. Fitness zal steeds meer 'preventieve gezondheidszorg' worden, door deel te nemen aan activiteiten die in relatie staan tot de gezondheid. Professionals zullen deze principes gebruiken en in antwoord daarop verschijnen er steeds meer oefenprogramma's voor de gezondheid, in plaats van voor het uiterlijk alleen.

Mini-fitness

Korte en effectieve trainingen van 15, 30 en 45 minuten zul je in de toekomstige fitnesswereld veel zien. Snelle trainingen in kleine fitnessclubs zoals in winkelcentra, op luchthavens en in supermarkten zullen in de toekomst heel gewoon worden.

Functionele Krachttraining

Krachttraining blijft waarschijnlijk ook in de toekomst populair en wordt vaak genoemd als belangrijke trend. Het krachttraining-gebied, is dan ook al lang niet meer alleen gereserveerd voor mannelijke bodybuilders, ook de gemiddelde sporters en vrouwen doen steeds vaker aan krachttraining vanwege de voordelen; sterkere botten, een betere spiertonus, een hogere stofwisseling en anti-veroudering. Krachttraining zal in het algemeen gedaan worden om het dagelijks leven te verbeteren. Het wordt een trend om met behulp van krachttraining het evenwicht, de coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Core Training

In tegenstelling tot de ouderwetse krachttraining, ligt de nadruk bij core training op de stabiliserende spieren van de buik, rug, bekken en de heupen. Je gebruikt de spieren die essentieel zijn voor de gezondheid van je rug. Bij core training zie je vaak dat er gebruik gemaakt wordt van kabels, stabiliteit ballen, BOSU ballen, wobble boards, en schuim rollen. Deze training kan een bijdragen leveren aan de eisen van de activiteiten in het dagelijks leven en voor de prestaties van verschillende sporten.

Sport-specifieketrainingen

Speciale fitnesstrainingen gerelateerd aan sporten, zoals voor golf, tennis en mountainbiken, zullen in de toekomst steeds meer gedaan worden. 'Adventure' trainingen zullen ook populair worden. Grote aantallen sporters zullen beginnen met klimmen, wandelen, mountainbiken en andere outdoor activiteiten die de verbetering van lichaam en geest geeft, in plaats van binnen oefeningen te doen, zoals op de loopband en fiets.

Slim Fitness-apparatuur

Fitness-apparatuur zal slimmer worden. Aangepaste gebruikersprogramma's en hartslagmeters op interactieve loopbanden en crosstrainers bestaan al. De volgende stap is: je workouts downloaden naar een klein-apparaatje en ze overal meenemen. Vervolgens kunt je zo rechtstreeks naar een website waar je trainer je workouts kan bekijken en aanpassen aan je programma. Dezelfde apparatuur zal ook persoonlijke berichten kunnen ontvangen, die je begroeten en motiveren wanneer je begint met je training.

Pilates

Een blijvende trend is Pilates. Deze training verbetert de flexibiliteit en de houding en voorziet in een training voor het hele lichaam en de geest. 'Body en mind' -fitness zal in de toekoms nog meer toenemen in populariteit, met name de vele stijlen van hatha yoga, Tai Chi, stretch / ontspanning en de vele samengestelde vormen van andere 'body en mind' fitnessprogramma's. Deze zullen steeds meer opgenomen worden in fitnessclubs en persoonlijke trainingsprogramma's. Mind / body trainingen kunnen door iedereen worden gedaan omdat het bij een enorm spectrum van fitness- en gezondheidsdoelstellingen en alle niveaus past.

Thuis Fitness

Fitness zal steeds meer worden opgenomen in het dagelijks leven en zal nog veel meer populairiteit verwerven. 'Home Gyms' zullen in de toekomst een standaard onderdeel van nieuwe woningen worden, net zoals keukens en badkamers.

Kinderen en Overgewicht

Het aanpakken van de steeds groeiende problemen van obesitas bij kinderen is een potentiële nieuwe markt voor fitness-organisaties. De zwaarlijvige kinderen van vandaag zijn de zwaarlijvige volwassenen van morgen. De gezondheidszorg voelt het effect al van de stijgende obesitas, de kosten van de zorg zullen blijven escaleren. Het zal geen verrassing zijn dat gezondheids- en fitnessprogramma's voor obesitas bij kinderen, aanzienlijke effecten kunnen hebben op dit groeiend probleem.

Ouderen en Fitness

Voor senioren zul je ook steeds meer speciale fitnessprogramma's tegen gaan komen. Daardat de babyboomers met pensioen gaan en de leeftijd toeneemt wordt gezondheid en fitness belangrijker. Fitnessprofessionals zullen meer programma's ontwikkelen voor oudere volwassenen. Dit richt zich met name op persoonlijke begeleiding, hetzij in kleine groepen of individueel.

Behandeling van Ziekte

Trainen zal ook een essentieel onderdeel van de behandeling van ziekte worden. De focus zal hierbij liggen op systematische trainingen voor diabetes, hart-en vaatziekten, te hoog cholesterol en stoornissen zoals depressie.

Fitness-bewustzijn

De toekomst van fitness ziet er zonnig uit. Er ontstaat steeds meer gezond, fitness-bewustzijn. Fitness is in Nederland nog een jong vakgebied en volop in beweging. Naarmate er meer professionele trainers zijn opgeleid, worden ze beter toegankelijk voor iedereen en kunnen ze in de toekomst een grote bijdragen leveren aan alle aspecten van de gezondheid en fitness.
© 2010 - 2024 Fitness, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Surfset FitnessSurfset Fitness is een fitness concept waarbij je op een intensieve, speelse manier naar het lichaam toe werkt van een s…
Fitness dieet: een goed fitness dieet?Fitness dieet: een goed fitness dieet?Trainen is belangrijk om het lichaam van je dromen te krijgen. Een goed fitness dieet is minstens net zo belangrijk voor…
Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Welke Sportschool in Rotterdam is nu het meest geschikt voor het bereiken van uw persoonlijk fitnessdoelen? In Rotterdam…
Klassieke vormen van fitnessKlassieke vormen van fitnessDe klassieke vormen van fitness bestaan uit spinning, cardiotraining, step aerobics, zumba, aquagym en striding. Iedere…

Drie dingen die elk trainingsprogramma zou moeten bevattenDrie dingen die elk trainingsprogramma zou moeten bevattenEen compleet, veilig en effectief trainingsprogramma moet spierkracht, het uithoudingsvermogen en flexibiliteit trainen.…
Het optimale aantal spelers in een teamHet optimale aantal spelers in een teamOnderzoekers zijn al jaren geïnteresseerd in het effect van groepsgrootte. Een belangrijke vraag die gesteld wordt in on…
Fitness (18 artikelen)
Laatste update: 27-12-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.