InfoNu.nl > Sport > Diversen > Sportbh tijdens het hardlopen

Sportbh tijdens het hardlopen

Sportbh tijdens het hardlopen Iedere vrouw die sport of hardloopt, kan niet zonder een goede sportbh. Een goede sportbh biedt voldoende steun en ondersteuning en kan pijnlijke klachten op korte en lange termijn voorkomen. Wat is een goede sportbh? Aan welke eisen moet een goede sportbh voor de sportende vrouw voldoen? Moeten vrouwen met kleine borsten ook een sportbh dragen? In welke maten zijn goede ondersteunende sportbh´s beschikbaar?

Belastende sport

Hardlopen is voor de borsten van de vrouw de meest belastende sport die er bestaat. Bij iedere landing tijdens het hardlopen vangst het lichaam 2 a 3 keer het lichaamsgewicht op. Dat betekent dat de borsten diezelfde krachten ondergaan.

Sportbeha

Een sportbh is voor veel sporten echt aan te raden. Voor hardlopers is een sportbh een must. Sterker: een goede sportbh is voor een hardlopende vrouw net zo belangrijk als een paar goede sportschoenen.

Klachten

Hardlopers die geen sportbh dragen kunnen verschillende klachten ondervinden:
  • Pijn tijdens het lopen op korte termijn,
  • Beschadiging van de borsten op lange termijn.
Als borsten regelmatig en langdurig zonder een goede ondersteuning van een sportbh de schokken van het hardlopen moeten opvangen, gaan ze op den duur uitrekken en hangen.

Voldoende steun

Een goede sportbh moet voldoen aan verschillende eisen, zoals:
  • Veel steun geven,
  • De sportbh moet van ademend materiaal gemaakt zijn,
  • Veel comfort geven zoals door het gebruik van bredere schouderbandjes.

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende soorten sportbeha´s, die op verschillende manieren steun bieden:
  • Sportbh met cups, die de borsten fixeren,
  • Sportbh´s die de borsten zo dicht mogelijk tegen het lichaam drukken, zodat ze minder bewegen,
  • Een sportbh die een combinatie is van de 2 vormen van ondersteuning.

Elastisch

Welke sportbh het lekkerst zit tijdens het sporten, is een kwestie van uitproberen. Een sportbh mag echter niet te elastisch zijn: hij moet de borsten vastzetten en niet al te veel meegeven.

Pasvorm

Over het algemeen mag de pasvorm van de sportbh, de maat van een gewone bh worden aangehouden. Hoe strakker de bh, hoe meer steun deze tijdens het sporten biedt. De sportbh mag echter niet zó strak zitten dat deze hindert tijdens het hardlopen of sporten.

Kleine borsten

Het is echt een misverstand om te denken dat kleine borsten geen bh nodig hebben. Grote of kleine borsten zegt niets over het belang van een goede sportbh.

Maten

Sportbh´s zijn er in de maten 60 tot 105, van A naar G. Niet iedere sportzaak zullen alle maten op voorraad hebben, ze zijn echter wel leverbaar.
© 2010 - 2019 Roberta, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sportbeha voor grote borstenWanneer je gaat sporten is een speciale sportBH een absolute aanrader. Een goede sportbeha voor grote borsten vinden kan…
Een goede sportbh kiezenEen goede sportbh kiezenEen goede sportbh ondersteunt de borsten tijdens het sporten om te voorkomen dat het borstweefsel beschadigd raakt en de…
Goede ondersteunende sportbeha is noodzaak bij hardlopenGoede ondersteunende sportbeha is noodzaak bij hardlopenHet aantal vrouwen dat de hardloopsport beoefent neemt toe volgens Le Champion, de organisatie die o.a de Dam tot Damloo…
Geef je borsten stevigheid tijdens sportenVeel vrouwen die sporten, dragen een sportbeha. Toch zijn er nog steeds vrouwen die een "gewone" beha dragen tijdens het…
Kies voor een mooie en goed passende behaIn deze tijd is lingerie een belangrijk onderdeel van de mode en de dagelijkse kleding. Er zijn veel winkels die tegenwo…
Bronnen en referenties
  • www.runnersworld.nl
  • Run & Read Women - Een goede sportbh - Voorjaar 2010 - Runnersworld Nederland

Reageer op het artikel "Sportbh tijdens het hardlopen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Janice, 30-05-2010 12:06 #1
Dag ladies,

mooie uiteenzetting, weet iemand waar ik een consumententest van bh's kan vinden? ik zoek nog een beugelbh om mee te sporten.

ik heb met een nieuwe sport bh echt super gelopen, wat een verschil. Mijn oude bhs van Champion -3 jaar geleden gekocht in de sportwinkel - waren echt aan vervanging toe, ze zaten lekker maar in vergelijking met mijn nieuwe max Sport van shock absorber begrijp ik dat het altijd beter kan.
dit keer gekocht bij Sportbeha.com omdat ik een cadeaubon had gekregen van mijn vriend

misschien moet ik ook eens nieuwe loopschoenen kopen!

:-)
greetz, Janice
Venlo

Infoteur: Roberta
Laatste update: 07-10-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 1
Schrijf mee!