Strakke buik zonder dieet: effectieve oefeningen voor thuis

Strakke buik zonder dieet: effectieve oefeningen voor thuis Een buikje, velen kampen met te veel vet op de buik en slappe buikspieren. En wie wil er niet een platte buik? Met een platte en strakke buik ziet je houding er beter uit en kleren staan ook leuker. Een strakke buik, zonder dieet, is te bereiken door specifieke buikspieroefeningen. Opgemerkt moet worden dat buikspieroefeningen in combinatie met aangepaste voeding nóg effectiever zijn. De beste buikspieroefeningen vindt u hier op een rijtje. Strakke(re) buik verzekerd, bij consequent oefenen.

Stomach Vacuum

Deze buikspieroefening is niet zo bekend, wel effectief. Deze oefening traint de inwendige buikspieren (transversus abdominus) waardoor de buikomtrek dunner wordt. Het vergt zelfs weinig moeite om je buik middels de stomach vacuum te trainen. Je gaat rechtstaan, bijvoorbeeld tegen een muur. Trek je buik zover mogelijk in. Blaas alle lucht uit je longen. Zet je borstkas uit zodat je buik verder ingetrokken kan worden. Houdt dit minimaal 20 seconden vast. Later kun je de 20 seconden uitbreiden. Doe dit aanvankelijk drie keer per dag.

Toe Touches

Net als de stomach vacuum ook effectief en simpel. Je gaat plat op de grond liggen en doet je benen omhoog (voeten richting plafond). Houdt je benen dicht boven je heupen. Nu probeer je met je vingers de tenen aan te raken, terwijl je met je schouders zo ver mogelijk van de grond komt. De oefening kan je zwaarder maken door een gewicht vast te houden of door alleen de rechter- en linkerteen aan te raken.

L-Sit

Effectief, maar iets ingewikkelder dan de bovenste. Je zet je handen naast je en heft je benen gestrekt op. Zo vormt je lichaam een L-vorm. Blijf een tijdje zo zitten. Het is de bedoeling dat je jezelf omhoog brengt, dus niet dat je met je achterste ergens op zit. In het begin kun je je handen op een kleine verhoging plaatsen. Het vergt oefening om deze vol te houden. Door oefening kun je deze houding toch goed vol houden.

Abb roll out

Je neemt een stang met wieltje in je handen (dumbbell of barbell) en gaat zitten op je knieën. Dan beweeg je je lichaam naar voeren. Je brengt gelijktijdig tevens je handen naar voren zodat je in een gestrekte voorovergebogen positie komt zonder de grond aan te raken. En zo beweeg je je ook weer terug naar de beginpositie. Na regelmatig oefenen kan dit te makkelijk zijn geworden: dan kun je hetzelfde proberen vanuit staande positie.

Dumbbel side bench (met gewichten)

Deze is voor de zijwaartse buikspieren. Je hebt voor deze oefening één gewicht nodig. Ga staan met je voeten op schouderbreedte. En houdt in een hand een dumbbell vast. Laat deze naast je hangen. En laat hem zakken door met je lichaam naar de kant van de dumbbell te buigen. Dan ga je weer rechtop staan en doet hetzelfde aan de andere kant. Doe niet in beide handen een dumbbell. Daar wordt de oefening minder effectief van.

Incline sit up

Je gaat zitten op een bank en klemt de voeten vast onder de rolkussen. Leg je handen achter je hoofd of ernaast. Til het bovenlichaam niet verder dan 20 graden op. Krom de rug licht terwijl je omhoog komt en leg de nadruk op de rechte buikspier.
© 2010 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Het nut of de onzin van buikspieroefeningenHet nut of de onzin van buikspieroefeningenBen jij die buik ook zo zat en wil je strakke buikspieren? Allerlei apparaten, programma's en diëten beloven je een stra…
Het buikje: soorten en een strakke buik creërenHet buikje: soorten en een strakke buik creërenHet schoonheidsideaal is een strakke, platte buik. Toch hebben veel mensen een dikke buik, bijvoorbeeld een bierbuik. We…
BBB: De buik trainen met de meest effectieve oefeningenDe billen, buik en benen zijn voor veel vrouwen een probleemgebied. Tijdens het opbouwen van een mooi slank figuur is ee…

Een sport met een hoog risicogehalte: basejumpenWie parachutespringen niet spectaculair genoeg vindt, kan zich wagen aan het basejumpen vanop gebouwen, monumenten of na…
Je conditie meten met ForerunnerVoor sportlui die hun conditie willen onderhouden of verbeteren bestaan er verschillende apparaatjes al dan niet met een…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Gepubliceerd: 30-06-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.