BBB: De buik trainen met de meest effectieve oefeningen

De billen, buik en benen zijn voor veel vrouwen een probleemgebied. Tijdens het opbouwen van een mooi slank figuur is een strakke en platte buik onmisbaar! Welke buikspier oefeningen zijn nu het best en het meest effectief? Door regelmatig thuis te trainen van de buikspier, zonder dure fitness apparaten, kan iedereen een strakke en platte buik krijgen. Een overzicht van thuis trainen: de meest werkzame buikspier oefeningen!

Trainen van de buikspier: fitness apparaten

Voor het trainen van de buikspieren om een slanke, strakke en platte buik te krijgen, is het niet noodzakelijk om gebruik te maken van enig fitness apparaat. Simpele en gemakkelijke buikspier oefeningen, die thuis uitgevoerd kunnen worden, zijn vaker zelfs effectiever!

Buikspiertrainen: perfecte buikspieroefening voor een slanke, platte en strakke buik: de crunch.

Met de crunch train je voornamelijk de bovenste buikspieren

Heel belangrijk bij deze oefening is dat het goed en correct wordt uitgevoerd! Iedereen met rugpijn: overleg eerst met je arts of deze oefening geschikt is voor je rug! Ga op je rug liggen en houd de handen achter het hoofd. Kom langzaam met je rug van de grond tot ongeveer 10 centimeter van de grond. Kom onder geen beding veel verder dan deze aangegeven 10 cm met je rug van de grond met gevaar op rugpijn! Deze oefening kan je zwaarder of juist lichter maken door je benen in hoek te variëren.

Omgekeerde crunch, train je onderste buikspieren

Ook bij deze oefening is een juiste en correcte uitvoering van groot belang. Iedereen met rugpijn: overleg eerst met je arts of deze oefening goed voor je rug is! Ga op je rug op de grond liggen met de knieën gebogen en met de bovenbenen loodrecht tov de grond. Door langzaam in deze positie je knieën naar je borst te brengen, komen de heupen van de grond. Laat je knieën weer langzaam terugzakken naar de uitgangspositie.

Schuine buikspier oefeningen

  1. Ga op je rechterzij liggen met de benen op elkaar en met de knieën licht gebogen. Houdt je linkerhand achter je hoofd. Probeer, langzaam, omhoog te komen, zo ver als je maar kunt. In het begin maar een paar keer doen en dan afwisselen met de linkerzij. Deze oefening heel rustig opbouwen!
  2. Ga op je rug liggen. Trek de knieën naar je toe en doe ze vervolgens zo wijd mogelijk uit elkaar. Houd je handen niet achter je hoofd, maar ergens bij je oren. Til nu een schouder op en laat de andere schouder liggen. Tik met je elleboog de tegenovergestelde knie aan. Probeer dit een paar keer te herhalen en wissel van schouder.

Buikspier trainen: Oefening voor een strakkere buik

Ga op knieën en handen op de grond zitten. Houd de rug zo recht mogelijk. Haal diep adem in en maak daarbij een holle rug. Adem vervolgens heel rustig uit en maak een bolle rug. Doe deze oefening met grote regelmaat.

Buikspieroefeningen: geen verbranding van vet zonder cardio

Met buikspieroefeningen verbrand je nauwelijks vet. Als het de bedoeling is dat je echt wil afvallen bij de buik, zal je moeten gaan afvallen door een dieet te volgen, stevig moeten gaan hardlopen, fietsen, aerobic, zwemmen, dansen, skeeleren en/of joggen. Let op je eetpatroon, beperk het gebruik van witte suiker sterk en drink mineraal water.

Snel afvallen met cardio oefeningen en aanpassing van het voedsel

Cardio oefeningen is heel goed om de vetverbranding te stimuleren. Pas je cardio toe in combinatie van de buikspieroefeningen met de bedoeling om af te vallen, let dan ook op je voedsel! Volg een verstandig dieet vol groente en fruit en vezels en schrap alles wat witte suiker en wit meel bevat in je voeding! Dan heb je een echte gouden combinatie in handen om snel een aantal kilo´s kwijt te raken!

Buikspierversteviger: Zwemmen

Heb je tijd om naar het zwembad te gaan? Uitstekend! Tijdens het trainen van de buik, billen en de (boven) benen is zwemmen een perfecte spierversteviger en trainsessie.

Opbouw van de buikspieroefeningen

Bouw de trainingen rustig op. Als je heel lang niet gesport hebt en/of aan enige beweging hebt gedaan, is het opwarmen van je spieren voordat je aan de oefeningen begint een goed idee. Kijk uit voor het oplopen van eventuele blessures! Neem contact op met je huisarts als je bang bent voor het oplopen van blessures!

Slankste resultaat: Spieren trainen

Trainen met langzaam opgebouwde weerstand, geeft het beste, mooiste en slankste resultaat. Besef echt heel goed, dat voor iedereen die niet geoefend is: de spierpijn kan echt heel intens zijn! Bouw alles in een heel rustig tempo op!

Beweeg vaak en veel

Strandwandelen is een ideale training. Trek je schoenen uit, loop zowel in het water als in het losse zand! Lopen in het losse zand is een zware maar een uitstekende oefening. Zijn er duinen in de buurt? Duin op en duin af, een betere training voor de buik, billen en de (boven) benen zijn er echt niet!

Rugpijn en rugproblemen

Iedereen met rugklachten zou er goed aan doen om contact op te nemen met de behandelde arts en/of huisarts om te zien of de oefeningen niet te belastend zijn voor de rug! Voorkomen is beter dan genezen!

Lees verder

© 2009 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Een overzicht van de buikspierenDe buikspieren vormen samen met de rugspieren het steun van het skelet. Een aangepaste training vormt een belangrijk bes…
Elektrisch buikspieren trainenElektrisch buikspieren trainenWilt u uw buikspieren trainen en een strakke buik krijgen? Wilt u de kans op blessures bij buikspieroefeningen verminder…
Buikspieren trainen, dagelijkse workoutOm de buikspieren te trainen en een sixpack te vergaren zul je hard moeten werken. Snel spieren opbouwen kan niet! Door…

Gezondheidsrisico's bij startende hardloperGezondheidsrisico's bij startende hardloperWéér een goed voornemen: eindelijk beginnen met hardlopen. Maar wees in het begin wel voorzichtig en gebruik je gezond v…
BBB: De benen trainen met de meest effectieve oefeningenBBB: De benen trainen met de meest effectieve oefeningenBillen, buik en (boven) benen zijn het probleem gebied voor veel vrouwen. Door regelmatige bovenbeenspieroefeningen te d…
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 07-10-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.