De 6 belangrijkste elementen van Bodybuilding

Het gaat niet alleen om het podium betreden, een paar poses aannemen en tonen wat voor bovennatuurlijk beest je bent. Leer van de volgende 6 belangrijke elementen die bodybuilders moeten bezitten om te kunnen doorbreken. Nee, dit is niet een verhaal over een paar bodybuilders van het circus. Dit gaat over een sport dat gedefinieerd wordt door zowel spieren als de focus en toegift aan deze sport van de atleet. Zoals vele andere competitieve sporten, vereist bodybuilding een lef-verbrijzelende standvastigheid, een geslepen opoffering en een zeer kunstzinnige vorm van techniek.

Het gaat niet alleen om het podium betreden, een paar poses aannemen en tonen wat voor bovennatuurlijk beest je bent. Bodybuilding is geëvolueerd in een verfijnde, geleerde en sierlijke sport die verfijnde, geleerde en sierlijke atleten aantrekt.

Alleen een elite-groep heeft de fysieke capaciteit, standvastigheid en de geleerdheid om alle elementen van van het bodybuilding balans bij elkaar te voegen: Massa, Proportie, Symmetrie en Definitie. Of je nu de stap zet op een Bodybuilding Podium of dat je gewoon in de beste vorm van je leven wil komen, je sleutel tot succes is het bemeesteren van deze belangrijke elementen!

1. De voorbereiding

Voor het ongetrainde oog, kunnen de verfijndheden van elk van deze elementen worden verloren, maar ik kan je verzekeren dat de beoordeelde bodybuild wedstrijden een scherp oog hebben en niet alleen verleid worden door formaat. Deze zelfde details zijn dat wat jouw lichaam onderscheidt vanuit publiekelijk oogpunt.

Dit is waarom iedere bloed-zweet-en-tranen competitieve bodybuilder en hardcore atleet zich niet alleen de-weet-ik-niet-wat trainen moeten trainen om hun werk te beeldhouwen, maar ook slim moet trainen, verstandig moet eten en zich goed voorbereiden zodat de atleet voldoet aan alle eisen van de jury.

2. Spiermassa

Natuurlijk, spiermassa is het meest logisch en gemakkelijkst herkenbare eis voor het ongetrainde oog. Het is altijd al de basis van het Bodybuilden. Massa werkt samen met het spierformaat van een atleet. In ieder geval, wat belangrijkste is hoeveel achteroverslaande, verbazingwekkende en bovennatuurlijke spieren zij op hun botten willen hebben.

Kijk maar eens naar de beste professionele bodybuilders ter wereld, zoals Dexter Jackson, Branch Warren en natuurlijk regerend Mr. Olympia Jay Cutler. Deze zijn allemaal bepakt met spieren.

De pure spiermassa van deze gasten geeft gewoon kippenvel en motiveerden vele amateur-bodybuilders tot het doorzetten van hun sport. Terwijl massa cruciaal is voor Bodybuilding succes, geeft het voor iemand die succesvol is geen mogelijkheid meer om zijn hoofd te draaien, je bent opeens een verzameling lichaamsdelen. Integendeel, dit is het punt waar proportie bij kijken komt.

" Use different intensity techniques, such as Supersets, Drop Sets, Tri-sets. " - Branch Warren

3. Proportie

Proportie is de gelijke balans van spierontwikkeling in vergelijking met de algehele lichaamsbouw. Bijvoorbeeld: Als jij over Biceps beschikt ten grootte van een Basketbal, maar kuiten hebt ten grootte van Golfbal, dan is er nog veel werk aan de winkel. Je moet er eerst achter komen hoe deze onevenheid weggewerkt wordt voor je het podium of het strand opstapt.Vergeet niet, je wil toch gezien worden om de juiste reden? Dus wat is het verschil tussen Symmetrie en Proportie? Symmetrie is gewoon een tikkeltje preciezer.

"Building Your Best Body Ever Requires Gut-Busting Determination, Unwavering Sacrifice And Artful Technique." - Jay Cutler

4. Symmetrie

Symmetrie gaat om de gelijke ontwikkeling van gespierdheid aan de linker en rechterkant van de algehele lichaamsbouw. Stel je maar eens een auto voor met een 1 spiegel, vreemde gedachte. Het is een klein detail, maar óh zó belangrijk. Een geproportioneerd en symmetrisch lichaam is aangenamer voor het oog en brengt de boodschap dat de atleet geleerd heeft getraind en alle variabelen heeft overdacht. Kijk maar eens bij een willekeurige Bodybuild wedstrijd, en je ziet dat àlle deelnemers wel over grote armen of massieve benen beschikken. Wie krijgt het meeste aandacht aan het einde van de dag, het zijn de deelnemers met de massieve armen en benen, en over een perfect geproportioneerd en symmetrisch lichaam beschikken.

"Extreme Definition Is Obtained When The Athlete Is So Ripped To The Bone, You Can See Every Muscle Group Clearly Through Their Skin!" - Branch Warren

5. Bepaal je eigen Resultaat

Jay Cutler en andere professionele Bodybuilders zijn niet alleen zo ver gekomen met Spiermassa, Proportie en Symmetrie. Het is nutteloos als je niet helemaal geslepen bent. Dit is waar de spierdefinitie ter sprake komt. Definitie is de mate van gespierdheid als gevolg van de afwezigheid van lichaamsvet en vochtbehoud. In andere woorden, de atleet is geripped tot aan het bot, zo volledig geslepen dat iedere spier op het lichaam zichtbaar zou moeten zijn. Dit behoort alleen tot een van de moeilijkste onderdelen van fitness. Het vereist discipline en focus om zoveel vet en vocht te verliezen als de mens aankan, terwijl je ondertussen alle spieren hard en massief wil hebben. Goede voedingsgewoonten, zo min mogelijk koolhydraten en calorieën, en het lichaam continu rondstromend met proteïne houden zijn het deel van de formule.

6. Geest boven Lichaam

Het balanceren bij Bodybuilding, is zo makkelijk nog niet. Nou, als je denkt dat je de moed, passie, verlangen en streven hebt om het hoogste niveau te bereiken van formaat en conditie, Ga ervoor! Of je nu de dagen aftelt voordat je het podium opstapt, of gewoon het goddelijkste lichaam wil bereiken, het zal in ieder geval tot één van de meest beloonde elementen van je leven behoren.
© 2010 - 2024 Wise-tree, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bodybuilden: van hobby tot sportBodybuilden: van hobby tot sportBodybuilden is niet altijd zo populair geweest: in feite was er een man die bodybuilden in de aandacht bracht. Waarom be…
Fitness - De basisprincipesFitness is geen exacte wetenschap, maar voor een juiste spieropbouw en ontwikkeling van kracht gelden er een aantal basi…
Tijdschriften over krachtraining, fitness en bodybuildingTijdschriften over krachtraining, fitness en bodybuildingEr zijn verschillende tijdschriften over krachttraining, fitness en bodybuilding. Wie aan deze sport doet, kan zijn pres…
Spieren trainen ProteïneHard werken in de sportschool met als doel spiermassa opbouwen. Veel mensen doen het. Iedere week een paar keer naar de…

Eten en drinken rond professionele wielerwedstrijdenEten en drinken rond professionele wielerwedstrijdenProfessionele wielrenners volgen een speciaal programma op het gebied van voeding. Een wedstrijd duurt al gauw tussen de…
Wise-tree (10 artikelen)
Gepubliceerd: 22-08-2010
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.