Pole Fitness, sportief paaldansen

Pole Fitness, sportief paaldansen Pole Fitness is een sportieve vorm van paaldansen. Het heeft niets met het paaldansen in clubs te maken. Je leert wel dezelfde technieken, maar bij Pole Fitness gaat alles op een sportieve manier. Eigenlijk is het voor iedereen geschikt, zelfs mannen kunnen dit doen.

Wat is Pole Fitness?

Als je op zoek bent naar een completen en originele fitnesstraining is Pole Fitness misschien wel wat voor jou. Met Pole Fitness verbeter je je kracht en uithoudingsvermogen. Je wordt ook een stuk zelfverzekerder door de spectaculaire draaien en kunstjes die je leert. Er zijn redelijk veel sportscholen of clubjes waar je een cursus en lessen kunt volgen. Met een speciaal programma bouw je alles rustig op, je begint dus op een laag niveau en werkt vandaar uit naar een steeds hoger niveau. Je zult binnen kort tijd verschil merken in onder andere je kracht, vermogen en lenigheid.

Waar bestaat een les uit?

Allereerst begin je met een warming up, deze bestaat meestal uit cardio, dit wordt gedaan door middel van gogo-aerobics. Gogo-aerobics is gebaseerd op het gogo-dansen uit discotheken. Deze warming up past perfect bij het paaldansen. Na de warming up worden er vaak nog wat rek- en strekoefeningen gedaan en daarna wordt begonnen met de paaltechnieken.

Wat voor kleding heb ik nodig?

In het begin heb je voldoende aan een normale sportieve outfit, bestaande uit een t-shirt en een sportbroek. Als je op een wat hoger niveau komt is het aan te raden en eigenlijk een must om te trainen met een tanktop en een kort broekje. Beide heb je dan nodig voor het klemmen in de paal.

Technieken

Bij Pole Fitness zijn er eigenlijk twee techniek soorten, dit zijn draaien en klemmen.

Draaien

Je begint altijd met het leren van draaien, dit zijn sierlijke bewegingen om de paal. Je begint met het leren van losse draaien en later leer je om deze te combineren.

Klemmen

Als je leert klemmen betekent het dat je leert om de paal vast te houden met een aantal lichaamsdelen zodat je niet naar beneden valt. Het ligt natuurlijk aan de oefening die je doet, maar je gebruikt vooral je benen, armen en soms ook de zijkant van je lichaam. Deze oefeningen breiden steeds verder uit en je leert ook op zijn kop hangen en later ook met je handen los. Eigenlijk kan je het zo gek niet verzinnen of je leert het wel.

Een paal thuis

Indien je een cursus hebt gedaan of al wat ervaring hebt kun je eventueel ook een paal voor thuis aanschaffen. Het kost zo rond de 150.-. Dan heb je een paal die je kan bevestigen tussen het plafond en de vloer. Het moet wel altijd een hard plafond en een harde vloer zijn, anders heb je kans dat de paal valt met alle ongelukken van dien. Een paal voor thuis kun je op internet bestellen en is zelfs in verschillende kleuren verkrijgbaar.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De leukste sporten voor vrouwen op de sportschoolDe leukste sporten voor vrouwen op de sportschoolHet zoeken van een leuke sport kan heel moeilijk zijn. Daarnaast speelt motivatie vaak een grote rol. Sporten wordt niet…
Leuke en bijzondere workshops in NederlandLeuke en bijzondere workshops in NederlandServies beschilderen, digeridoo spelen, wijn maken of graffiti spuiten; dit zijn slechts een aantal voorbeelden van ding…
Fair Play, code onder sportersFair Play, code onder sportersHoe sportief is de sport? Er is veel aangedaan om de sportiviteit weer terug te krijgen en het lijkt redelijk succesvol.…
North Pole, Alaska: hier woont de kerstman!North Pole, Alaska: hier woont de kerstman!De kerstman woont in Rovaniemi, Finland. Of toch niet? Neen, voor de Amerikanen woont hij in North Pole, Fairbanks, Alas…

Beter sporten door vochtverliesBeter sporten door vochtverliesBij veel sporten heeft men wedstrijdvoordeel door een lager lichaamsgewicht, mits de energieproductie op peil blijft. Sp…
Conditie/duur- en intervaltrainingConditie/duur- en intervaltrainingDe conditietraining zoals we die kennen is lopen, veel lopen en regelmatig lopen en dit alles bij voorkeur enigszins ver…
Linda1986 (240 artikelen)
Laatste update: 05-08-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.