Afvallen met de Wii Fit Plus, is het mogelijk?

Afvallen met de Wii Fit Plus, is het mogelijk? Afvallen door middel van de Wii Fit Plus. Het klinkt natuurlijk geweldig! Maar is het ook daadwerkelijk mogelijk om af te vallen door middel van een computerspel? De Wii Fit Plus bevat verschillende soorten oefeningen; balans, aerobics, yoga, spiertraining en Wii Fit Plus training. Ook kun je een eigen trainingsschema opstellen met deze oefeningen, zodat je in één keer kunt doorgaan met je training. Indien je consequent bent in het doen van de oefeningen, kan het spelen van Wii Fit Plus wel degelijk bijdragen aan het verbeteren van het figuur.
Het Wii BalanceboardHet Wii Balanceboard

Wii Fit Plus

Wii Fit Plus is een computerspel dat wordt afgespeeld op de Nintendo Wii. Het spel is bedoeld om op een speelse manier om te gaan met lichaamsbeweging en eventueel afvallen. De Nintendo Wii wordt bestuurd door een controller die voorzien is van bewegingssensoren. Deze controller dien je in je hand te houden tijdens het spelen. Iedere beweging die je maakt wordt geregistreerd door de Wii, Om Wii Fit Plus te spelen heb je dus een Nintendo Wii nodig, een controller, en daarnaast het spel Wii Fit Plus en een balance board.

Het balance board

Het balance board is een board waar je op kunt gaan staan tijdens de oefeningen. Deze registreert je bewegingen, gewicht, en bepaald of je een goede houding hebt tijdens de oefeningen. Het balance board is geschikt voor personen tot 150 kg.

Is het mogelijk om af te vallen met de Wii Fit Plus?

Doordat de Wii Fit Plus vele oefeningen bevat, zowel cardio als spierkracht, is het absoluut mogelijk om af te vallen met de Wii Fit Plus. Hierbij is het wel belangrijk dat je regelmatig even de Wii aanzet om wat oefeningen uit te voeren. Want zoals bij iedere vorm van beweging zul je het consequent moeten doen om resultaat te zien.

Let ook op je voeding

Ook is het aanhouden van een goed voedingsschema aan te raden wanneer je wilt afvallen. Wanneer je dit niet doet, zal het spelen op de Wii Fit Plus namelijk lang niet zoveel effect hebben.

Hoe te beginnen?

Wanneer je het spel begint zul je eerst een aantal gegevens in moeten vullen, zoals je lengte en leeftijd. Op basis daarvan zal het spel je BMI (Body Mass Index) bepalen. Hierbij kun je ook direct je gewicht zien. Verder zul je een aantal balansoefeningen moeten doen bij aanvang van het spel, de zogenoemde bodytest. Het balance board registreert dan hoe je deze oefeningen doet. Aan de hand van hoe je deze oefeningen doet, zal de Wii Fit Plus je echte leeftijd bepalen. In sommige gevallen is dit natuurlijk best confronterend, en kan dit een goede motivatie zijn om door te gaan met de oefeningen. Iedere keer wanneer je het spel opstart zal de Wii Fit Plus vragen of je weer een bodytest af wilt leggen. Het is aan te raden om dit te doen. Men heeft namelijk onderzocht dat het zeer motiverend werkt om dagelijks je resultaten te zien. Het is een goede drive om door te gaan met sporten.

De training

Nadat je de bodytest hebt gedaan, kun je begin met een training. Je kunt kiezen uit 5 verschillende soorten trainingen.
  • Balans
  • Aerobics
  • Yoga
  • Spiertraining
  • Wii Fit Plus training

Welke trainingen bevat de Wii Fit Plus?

Onder deze trainingen zijn verschillende oefeningen te vinden. In onderstaand schema zie je precies welke oefeningen er allemaal te doen zijn.
BalansAerobicsYogaSpiertrainingWii Fit Plus training
Heading (kopballen)Hula hoopDeep breathingSingle leg extensionPerfect 10
Ski slalomSuper hula hoopHalf moonPress up & Side standCycling
Ski jumpRhythm boxingWarriorTorso & waist twistsRhythm kung fu
Table tiltStep basicsTreeJackknifeDriving range
Tightrope tensionStep plusSun salutationLungeSegway circuit
Balance bubbleFree stepStanding kneeRowing squatBulls eye
Penguin slideJoggingPalm treeSingle leg twistSnowball fight
Snowboard slalom2P joggingChairSideways leg liftObstacle course
ZazenFree joggingTriangleParallel stretchTilt city
Downward facing dogTricep extensionRhythm parade
Kind of the danceArm & leg liftBig top juggling
CobraSingle arms standSkateboard arena
BridgeBalanced bridgeTable tilt plus
Crocodile twistSide lungeBalance bubble plus
ShoulderSingle leg reachJogging plus
spine extensionPress-up challenge
GateJackknife challenge
Grounded VStretch challenge

Bij iedere oefening die je doet kun je punten scoren. Aan het einde van een spel wordt de top 10 van meest behaalde punten getoond. Het is natuurlijk een goed streven om steeds meer punten te willen halen, en je eigen highscore te verbeteren.

My Wii Fit Plus

In My Wii Fit Plus kun je gegevens inzien met betrekking tot de oefeningen die je hebt uitgevoerd. Zo kun je precies zien hoeveel tijd je al hebt besteed aan de oefeningen, en hoeveel calorieën je hiermee hebt verbrand. Daarnaast kun je zien welke oefeningen je het meest hebt gedaan. Met de optie my routine kun je met de Wii Fit Plus een eigen trainingsschema opstellen. Zo kun je op een simpele manier snel achter elkaar oefeningen doen.
© 2012 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vormen van groepslessen bij fitnessSportscholen bieden niet alleen fitness aan, bij de meeste scholen kun je ook sporten in de vorm van klasjes of groepsle…
Workout op de Wii FitDe Wii Fit is een leuk apparaat waarmee je in je eigen woonkamer kunt sporten. Voor veel mensen is echter een groot punt…
Calorieverbruik sportDat sporten het calorieverbruik aanzienlijk verhoogt, is algemeen bekend. Maar hoeveel kcal verbrand je nu eigenlijk per…
Dansen is gezondIedereen weet het, maar weet je ook waarom dansen je helpt gezond te blijven? Veel mensen hebben gehoord dat dansen een…

Sporten met warm weerSporten met warm weerOf je het nu in Nederland toe wilt passen of elders, sporten tijdens warm weer vergt iets meer voorbereiding, naast het…
Afvallen door sportenAfvallen door sportenAfvallen door sporten en bewegen is vaak veel effectiever dan gewicht verliezen door middel van minder eten. Wanneer je…
Bronnen en referenties
  • Handleiding Nintendo Wii Fit Plus
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 16-02-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.