30 Day Shred: Een maand lang trainen

30 Day Shred is een programma van Jillian Michaels, die ook wel bekend is van 'The Biggest Loser' en 'Losing it with Jillian'. In 30 dagen train je elke dag een half uur aan de hand van filmpjes. Het enige wat je nodig hebt is een matje en gewichtjes.

Wat houdt 30 Day Shred in?

30 Day Shred houdt in dat je elke dag aan de hand van filmpjes een half uurtje traint. Dit doe je 30 dagen lang. Er zijn 3 verschillende filmpjes op 3 verschillende niveaus. De eerste 10 dagen doe je level 1, daarna 10 dagen level 2 en vervolgens 10 dagen level 3. De bedoeling is het filmpje aan te zetten en na te doen wat er op het filmpje gedaan wordt. Hiervoor heb je alleen een matje en gewichtjes nodig. Het is erg handig omdat het in principe gratis is en je het gewoon thuis kan doen.

Voor wie is 30 Day Shred?

Het programma is geschikt voor iedereen, zoals mensen die wat gewicht kwijt willen, maar ook voor mensen die een betere conditie willen of spieren willen kweken. Hoe zwaar het is, is verschillend per persoon. Zonder conditie en gezond leefpatroon zal het erg zwaar zijn, als je al een wat betere conditie hebt dan zal het je wat makkelijker afgaan.
Let op: Als je geen goed voedingspatroon hebt, zul je geen enorme resultaten behalen met dit programma! Een gezond voedingspatroon is dus erg van belang.

Beginnen met 30 Day Shred

Ben je nieuwsgierig geworden naar het programma? Beginnen is heel simpel. Er zijn een aantal kleine dingen die je nodig hebt.
 • Gewichtjes: Deze kunnen variëren van 0,5kg - 2kg of zelfs nog zwaarder. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen in sportwinkels. Als vervanging kun je eventueel flesjes water gebruiken.
 • Een matje: Een handdoek zou je eventueel ook kunnen gebruiken, maar een matje is vaak fijner op een harde ondergrond. Matjes kun je bij bijna elke sportwinkel kopen of eventueel via internet.
 • Sportkleding: Je kunt uiteraard niet gaan trainen in je spijkerbroek. Zorg daarom voor comfortabele kleding, zoals een strakke sportbroek en een hemdje. Ook sportschoenen zijn erg handig.
 • Filmpjes: Zonder de filmpjes kun je niet trainen. De filmpjes zijn te vinden op youtube als je zoekt op 30 Day Shred. Level 1 staat op YouTube: Level 1. Wegens auteursrechten zijn alle filmpjes van Level 2 en Level 3 verwijderd. Deze zijn helaas alleen nog te krijgen via Jillian Michaels zelf.
Om te beginnen heb je uiteraard ook motivatie en tijd nodig. Dit ligt helemaal aan jezelf. Het is maar een half uurtje per dag en neemt dus niet veel tijd in beslag. Let erop dat je de moed erin houd!

Tips

Hier volgen wat tips om te beginnen met 30 Day Shred of om het vol te houden.
 • Zet de video niet op pauze! Op deze manier hebben de oefeningen weinig zin. Laat het filmpje aanstaan en volg de instructies die gegeven worden.
 • Zorg voor een gezond voedingspatroon voor optimaal resultaat.
 • Begin rustig aan en bouw de oefeningen rustig op.
 • Meet je lichaam op verschillende plekken op dag 1, maak foto's van je lichaam en doe dit na bijvoorbeeld 10 dagen weer opnieuw. Zo kun je zien of je resultaten hebt behaald.
 • Zet door! Niet stoppen als het even niet gaat, houdt de moed erin en blijf doorgaan.

Andere programma's van Jillian Michaels

Ben je klaar met 30 Day Shred en ben je toe aan iets nieuws en uitdagends? Jillian Michaels heeft nog veel meer programma's. Veel van deze programma's zijn ook op youtube te vinden. Je kunt natuurlijk ook de dvd's van Jillian bestellen.
 • No more trouble zones
 • 6 Week Six Pack
 • Banish fat
 • Yoga Meltdown
 • Body Revolution
© 2013 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een strak lichaam in 30 dagenEen strak lichaam in 30 dagenDroom jij ook al tijden van een strak lichaam? Het is nu mogelijk om een mooi lichaam te krijgen in slechts 30 dagen. Je…
Jillian Michaels’ 30 Day ShredJillian Michaels’ 30 Day ShredDe 30 Day Shred is een work-out programma dat je thuis kunt volgen om sneller fit te worden. Het programma is ideaal voo…
Shred in 30 days: tipsShred in 30 days is een workout die geschikt is voor beginners, maar ook voor de gevorderde sporter. Deze workout traint…
Tabata interval trainingTabata interval training is een manier van het trainen van je lichaam, ontworpen en uitgewerkt door de Japanse onderzoek…

Tips voor veilig schaatsenTips voor veilig schaatsenVeel mensen zijn roekeloos als het om schaatsen op natuurijs gaat. Ze stappen op te dun ijs, gaan ergens naartoe in hun…
Schaatsen op ijsbaan of natuurijs in Den Haag en omgevingAls er weer eens geschaatst kan worden is dat voor de meeste Nederlanders eenvoudig; in ons land vind je overal wel een…
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 01-10-2014
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.