Tour de France live op tv en livestream

Tour de France live op tv en livestream In de zomer is er op tv altijd volop aandacht voor de Tour de France. De Tour de France 2021 gaat op zaterdag 26 juni 2021 van start in Brest. De finish is op zondag 18 juli 2021 in Parijs op de Champs Élysées. De etappes worden in Nederland en Vlaanderen live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport, Sporza (VRT) en Eurosport. Daarnaast zijn de etappes van de Tour de France 2021 via een livestream op het internet te volgen. Tijdens de Tour de France zijn er elke avond diverse talkshows over de Tour op tv. De NOS zendt weer het programma 'De Avondetappe' uit. Bij de Vlaamse omroep VRT (Sporza) is ook een dagelijkse sporttalkshow tijdens de Tour te zien. Op welke zenders vinden de live tv-uitzendingen van de etappes plaats? Hoe laat beginnen de live-uitzendingen? Waar vindt men een livestream van de Ronde van Frankrijk?

Tour de France en de media

Al sinds de oertijd van de wielersport bestaat er een sterke band tussen het wielrennen en de media. De Tour de France werd, zoals veel beroemde wielerkoersen, oorspronkelijk georganiseerd door een krant (L'Auto). Zware wielerwedstrijden leverden immers prachtige, heroïsche en smeuïge verhalen op voor de kranten. Toen het fenomeen radio opkwam, ging de Tour de France ook met dat medium een hecht verbond aan. Vele generaties Nederlanders hadden tijdens de zomervakanties hun oren vaak vlakbij de speakers van hun radio, waaruit het enthousiaste verslag van de Tour de France klonk van reporters zoals Jan Cottaar en Theo Koomen. Ook tussen het medium televisie en de Tour de France is er een sterke band ontstaan. Alle etappes van de Tour worden live op tv uitgezonden. Ook is er een aantal zeer populaire dagelijkse talkshows over de Tour de France ontstaan.

Tour integraal op tv bij Eurosport en TV France

In de loop der jaren is men steeds meer Touretappes integraal op tv gaan uitzenden (dus letterlijk van start tot finish). Sinds 2017 worden door de tv-productiemaatschappij van de Tour de France integrale live-beelden aangeboden van alle etappes van de Tour. De Franse publieke omroep heeft aangegeven dat zij alle etappes integraal zullen uitzenden, wisselend op hun zenders France 2 en France 3.

In Nederland en Vlaanderen heeft Eurosport een contract om alle etappes van de Tour de France integraal live op hun tv-zenders (en via stream) uit mogen te zenden. Zij zullen inderdaad de Tour de France 2021, 2022 en 2023 bijna helemaal op tv (en online live via de stream) uitzenden. (De integrale tv-uitzendingen van hen zijn in de slotweek merendeels te zien op hun hoofdnet Eurosport 1, maar in de eerste weken meestal alleen op hun abonneezender Eurosport 2.) De Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen, NOS en Sporza, zenden ook alle etappes live uit (tv en stream), maar bij hen is slechts een beperkt aantal ritten echt integraal (van start tot finish) te zien.

NOS: Live-uitzendingen en de Avondetappe

Live-uitzendingen NOS

De live-uitzendingen van NOS Studio Sport vinden bij de Tour de France plaats op de zender NPO1. Commentator van de NOS is Joris van den Berg. De co-commentatoren zijn Maarten Ducrot en Stef Clement. De doordeweekse uitzendingen van de NOS beginnen doorgaans rond 14u20, maar daar wordt bij de Tour van 2021 dikwijls van afgeweken. Heel wat etappes worden integraal (van start tot finish) live uitgezonden. Bij die integrale uitzendingen begint de live-uitzending doorgaans vroeger. (Een uitzondering daarop is de slotrit van de Tour, die ook integraal live wordt uitgezonden, maar waarvan de start en dus de uitzending juist later beginnen.)

De Avondetappe

In 2016 keerde, na een jaar afwezigheid, het programma De Avondetappe terug. Tot en met de Tour van 2014 werd dit succesvolle avondprogramma altijd door Mart Smeets gepresenteerd. In 2015 koos de NOS echter voor een ander type programma: NOS Studio Tour, dat veel vroeger op de avond werd uitgezonden. Sinds 2016 kiest de NOS toch weer voor een late night-talkshow die, net als vroeger, de naam De Avondetappe krijgt. Ook in 2021 en 2022 wordt weer De Avondetappe uitgezonden, met onder meer Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

De Tour de France 2021 live bij Sporza (VRT)

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) besteedt ook weer uitgebreid aandacht aan de Tour de France 2021. Behalve veel Belgen kijken ook veel Nederlandse dagelijks naar de Tour-uitzendingen van het wielerminnende Sporza. De hoofdcommentator bij de live tv-uitzendingen van de etappes in deze Tour is weer Michel Wuyts. De Touruitzendingen van Sporza gaan doorgaans van start op de Vlaamse zender één. Soms zal men tijdens de Tour-uitzending van Sporza, bijvoorbeeld wanneer er op de zender VRT één een journaal komt, tijdelijk uitwijken naar de zender Canvas.

Talkshows van Sporza: Vive le vélo en Villa Sporza

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) zendt tijdens de Tour de France 2021 weer elke avond een sporttalkshow uit. De presentator van dit programma is Karl Vannieuwkerke. De uitzendingen vinden in 2021 plaats op de zender VRT één. Doorgaans droeg de talkshow de naam 'Vive le Vélo', maar omdat in deze periode ook het EK voetbal plaatsvindt en men in het programma over deze beide evenementen praat, draagt het ditmaal in de eerste twee Tourweken de naam 'Villa Sporza'. Daarna, in de derde Tourweek, als het EK voetbal voorbij is, krijgt de talkshow weer de naam 'Vive le Vélo'.

Eurosport: live Tour de France 2021

Integraal de etappes van de Tour live op tv en livestream

Eurosport zendt al enige jaren bijna alle etappes van de Tour de France integraal (van start tot finish) live uit op tv en per livestream. Niet bij alle edities is dat voor het grote publiek in België en Nederland te zien, omdat die live-uitzendingen in de eerste week (of soms de eerste twee weken) van de Ronde van Frankrijk vaak alleen op de abonneezender Eurosport2 en online Eurosport Player (livestream) te zien zijn. Dit komt dikwijls doordat men op Eurosport1 de voorkeur geeft aan Wimbledon, dat doorgaans deels tegelijkertijd met de Ronde van Frankrijk wordt gehouden. Ook in 2021 is dat weer het geval.

Tour de France 2021

Hoe ziet het parcours van de Tour de France 2021 eruit? In totaal staan er 21 etappes op het programma bij de editie van 2021. Deze Ronde van Frankrijk begint met twee heuvelritten. De eerste etappe is op 26 juni 2021 van Brest naar Landerneau. De tweede etappe gaat op zondag 27 juni 2021 van Perros-Guirec naar de Mur de Bretagne. Op 30 juni 2021 staat er een individuele tijdrit op het programma. In het weekend van zaterdag 3 juli en zondag 4 juli 2021 staan de eerste twee bergritten op het schema. In totaal zijn er zes grote bergetappes opgenomen in de route van 2021. Op de voorlaatste dag van deze koers (17 juli 2021) staat er een tweede tijdrit op het programma. De slotrit op 18 juli 2021 eindigt in Parijs op de Champs Élysées.

Uitzendschema van live-uitzendingen: hoe laat en welke zender?

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van alle ritten in de Tour de France 2021 op tv en via de livestream? Bij de NOS (Nederland) en Sporza (België) beginnen de live tv-uitzendingen van vlakke etappes vaak rond 14u20, de uitzendingen van de bergetappes beginnen meestal eerder. De uitzendschema's van hun live tv-uitzendingen zijn qua tijdstippen doorgaans gelijk aan hun schema's voor de livestream. Bij Eurosport worden alle etappes integraal per livestream uitgezonden en zijn de meeste ritten op tv ook helemaal vanaf de start tot en met de finish live te zien. Verderop vindt u de gedetailleerde uitzendschema's (tv en stream) met de begintijdstippen van alle live-uitzendingen bij de omroepen Sporza, Eurosport en de NOS.

De uitzendingen van de NOS vinden plaats op NPO1 (Nederland 1). Bij Sporza vinden de meeste uitzendingen plaats op VRT één. Soms is de beginfase of slotfase van een etappe bij hen echter live te zien op de zender Canvas. Bij Eurosport wort doorgaans de derde week geheel live uitgezonden op hun hoofdnet (Eurosport 1). Hoeveel van de eerste (en tweede) week live op hun hoofdnet wordt uitgezonden en hoeveel op abonneezender Eurosport 2 is afhankelijk van de keuzes die de sportomroep in haar programmering maakt (vaak geven zij in die periode op veel dagen de voorkeur aan Wimbledon boven de Tour).

Ploegenvoorstelling Tour de France live op tv en livestream

Op de donderdag voor de openingsrit wordt de ploegenvoorstelling van de Tour de France gehouden. Door Eurosport wordt deze teampresentatie van de Tour de France 2021 live op tv uitgezonden (en online via hun livestream op de Eurosport Player). Hoe laat begint hun live-uitzending? Die begint op donderdag 24 juni om 18u30. In Nederland wordt deze teampresentatie ook online live uitgezonden door de NOS via een livestream. Dit is een gratis livestream, die echter wel geo-restricted is. Hun stream is te vinden op de site van de NOS en op hun app. Hun stream begint om 18u25. Ook bij Sporza is het online via een stream live te volgen. Die stream begint om 18u30 op hun website. Deze stream is alleen bedoeld voor de kijkers in België.

Uitzendschema 2021 per week

Hoe laat beginnen alle uitzendingen op tv en via de livestream in 2021? En op welke zenders vinden de live-uitzendingen in 2021 plaats? Hieronder vindt u een uitzendschema per week van de Ronde van Frankrijk 2021.

Parcours eerste week?

Hoe ziet het parcours van de openingsweek van deze Franse wielerronde eruit? Wat zijn in theorie de interessante etappes van de eerste week? Op 26 juni wordt de eerste etappe verreden, een heuvelrit van Brest naar Landerneau. Op zondag 27 juni staat er wederom een heuvelrit op het programma, ditmaal van Perros-Guirec naar de Mur de Bretagne. De finish van die rit ligt bovenop de heuvel. Op woensdag 30 juni staat de eerste individuele tijdrit op het programma. Op zaterdag 3 juli en zondag 4 juli worden de eerste twee bergetappes verreden van deze wielerronde.

Hoe laat en welke zenders? Uitzendschema eerste week

Hieronder vindt u een voorlopig overzicht van de uitzendingen in de openingsweek. Let op: in dit schema kunnen nog wijzigingen plaatsvinden. Op welke zenders vinden de live-uitzendingen plaats? Bij de NOS zijn de etappe live te zien op NPO1. (Vanwege het EK voetbal is soms echter de finale van een etappe live op een andere zender bij de NPO te zien.) Bij Sporza zijn de meeste uitzendingen op VRT één te zien, maar soms zijn delen van ritten op Canvas te zien. De live-uitzending van de openingsrit op 26 juni begint bijvoorbeeld om 11u45 op VRT één, verhuist om circa 12u55 naar Canvas en gaat vanaf circa 13u35 weer verder op VRT één. Bij Eurosport zijn in de openingsweek de meeste ritten live te zien op Eurosport 2 (afkorting in het onderstaande schema: E2). De finale van de openingsrit is wel op de zender Eurosport 1 (E1) live te zien. Die live-uitzending begint bij Eurosport op de eerste twee dagen van de Tour echter op tv wel later dan op de stream. Dit komt doordat zij op die dagen live de TT van Assen uitzenden op hun hoofdnet.

La Course: dames live op de ochtend van 26 juni

Op de ochtend van 26 juni is de dameswedstrijd La Course live te volgen. Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van La Course en op welke zenders is dit te zien? De live-uitzending van de dameswedstrijd staat bij de NOS gepland om 8u30 op de tv-zender NPO1 (en is ook via hun stream live te zien). Bij Sporza staat de live-uitzending La Course gepland om 9u00 en op de zender VRT één (en online via hun stream). Bij Eurosport is La Course ditmaal voor de Nederlanders en Belgen niet live op tv te zien (omdat zij dan de trainingen voor de TT van Assen uitzenden). Bij hen is het echter wel live te bekijken via een stream op de Eurosport Player.

Vrijdag 2 juli en zondag 4 juli: start live op Canvas (Sporza)

Let op: bij de etappes van vrijdag 2 juli en zondag 4 juli is het begin van de live-uitzending van Sporza te zien op de zender Canvas. Bij die etappes verhuist de live-uitzending om circa 13u30 (na het één uur journaal) naar de zender VRT één. In het oorspronkelijke uitzendschema van Sporza stond ook gepland dat de live-uitzending van 3 juli op Canvas zou beginnen (om 13u00), maar in de herziene programmagids staat dat niet meer vermeld en begint de uitzending om 13u30 op de zender VRT één.

Eerste week Tour de France 2021, uitzendschema: live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
Za. 26 juni 2021heuvelrit12u00 12u0011u45 op de livestream, 16u00 op E1 (tv)
Zo. 26 juni 2021heuvelrit13u2013u3013u15 op de livestream, 15u00 op E1 (tv)
Ma. 28 juni 2021vlak14u2014u2013u05 op E2 en livestream
Di. 29 juni 2021vlak14u3314u4013u20 op E2 en livestream
Wo. 30 juni 2021tijdrit13u2013u3012u10 op E2 en livestream
Do. 1 juli 2021vlak15u0013u5113u50 op E2 en livestream
Vr. 2 juli 2021heuvelrit12u2012u1510u55 op E2 en livestream
Za. 3 juli 2021bergrit13u1013u3013u05 op E2 en livestream
Zo. 4 juli 2021bergrit13u1012u5013u00 op E1 en livestream

Maandag 5 juli: rustdag Tour de France

Op maandag 5 juli hebben de wielrenners tijdens deze Tour de France hun eerste rustdag.

Uitzendschema tweede week: hoe laat en welke zenders?

Hoe laat beginnen in de tweede week van deze Tour de France de live-uitzendingen op tv en via de stream? Hieronder vindt u een voorlopig uitzendschema, waarin normaal gesproken nog wel diverse wijzigingen kunnwn plaatsvinden, aangezien de uitzendschema's van de omroepen met betrekking tot deze Tour de France nog zeker niet definitief zijn. 'E2' staat voor Eurosport 2.

Mont Ventoux: 7 juli

In theorie is de etappe van woensdag 7 juli zeer interessant. Tijdens die rit moeten de renners namelijk twee maal de mythische Mont Ventoux beklimmen. Die rit is integraal live te zien (tv en stream) vanaf circa 11u50 bij de diverse omroepen.

Bergrit naar Andorra: 11 juli, start bij Sporza op Canvas

Op zondag 11 juli vindt de eerste echte Pyreneeënetappe van deze Ronde van Frankrijk plaats. De finish van die rit is in Andorra la Vella. Deze bergrit wordt integraal live op tv en per stream uitgezonden door de NOS, Eurosport en Sporza. Bij Sporza begint de live-uitzending echter wel op de zender Canvas; de uitzending verhuist om circa 13u30 naar de zender VRT één. Bij Eurosport is deze integrale live-uitzending op tv alleen te zien op hun abonneezender Eurosport 2 (en online via de stream van hun Eurosport Player). Op die middag is op hun hoofdnet Eurosport 1 namelijk de finale van Wimbledon live op tv te zien.

Tweede week Tour de France 2021, uitzendschema: live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
Di. 6 juli 2021vlak14u2014u2013u00 op E2 en livestream
Wo. 7 juli 2021bergrit11u5011u5011u55 op E2 en livestream
Do. 8 juli 2021vlak14u4013u3013u25 op E2 en livestream
Vr. 9 juli 2021vlak13u2013u3012u00 op E2 en livestream
Za. 10 juli 2021heuvelrit13u4013u4012u20 op E2 en livestream
Zo. 11 juli 2021bergrit12u1012u1012u15 op E2 en livestream

Maandag 12 juli: rustdag Tour de France

Op maandag 12 juli hebben de deelnemers aan de Tour de France de tweede rustdag.

Uitzendschema derde week: hoe laat en welke zenders?

Hoe laat zijn de live-uitzendingen in de derde week van de Tour de France? Hieronder vindt u het voorlopige schema van de live-uitzendingen van Sporza, Eurosport en de NOS (live tv en stream). Waarschijnlijk worden in deze week bij Eurosport, anders dan in de eerste twee weken, de meeste etappes van de Tour de France wel live op hun hoofdnet Eurosport 1 uitgezonden, doch dit is nog niet geheel zeker. Zodra er definitieve informatie over de uitzendschema's en zenderindeling is, wordt dit schema steeds geüpdatet.

Donderdag 15 juni: uitzending NOS verhuist naar NPO2

Op donderdag 15 juni verhuist de live-uitzending van de NOS enige tijd naar de zender NPO2, aangezien er dan op de zender NPO1 een Extra Journaal wordt uitgezonden.

Derde week Tour de France 2021, uitzendschema: live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
Di. 13 juli 2021middengebergte14u3014u3013u00 op E1 en livestream
Wo. 14 juli 2021bergrit12u0011u4511u45 op E1 en livestream
Do. 15 juli 2021bergrit13u2013u3013u30 op E1 en livestream
Vr. 16 juli 2021vlak13u3013u3012u15 op E1 en livestream
Za. 17 juli 2021tijdrit12u5014u0513u00 op E1 en livestream
Zo. 18 juli 2021vlak16u1016u0516u10 op E1 en livestream

Livestream Tour de France 2021: Eurosport, Sporza en NOS

Livestream NPO bij de Tour de France

De Tour de France is ook live op het internet te volgen via bijvoorbeeld een livestream van NPO Start. Met zo'n stream kan men dus live online op bijvoorbeeld een smartphone of laptop of andere computer naar de etappes van de Tour de France kijken. De live tv-uitzendingen van de NOS zijn gratis te bekijken via de streamingdienst NPO Start. De uitzendingen van de NOS zijn bij deze Tour de France zijn eveneens via een livestream te volgen op de website van deze omroep, in de rubriek 'Sport'. Daarnaast kan men de stream van de NOS de Tour de France 2021 ook live bekijken via de NOS App. De livestream van NOS Studio Sport is bij deze Tour de France geheel gratis. Voor de livestream van de website van de NOS geldt echter wel dat hij 'geo-restricted' is, wat inhoudt dat deze stream van de Tour niet in andere landen dan Nederland te bekijken is. Dit heeft te maken met het feit dat NOS Studio Sport bij de Tour de France alleen de online uitzendrechten voor een livestream in Nederland heeft. Voor andere landen is de livestream van de etappes van de Tour de France 2021 'geo-blocked' (geblokkeerd). Doorgaans begint de livestream van de NOS in de Tour de France tegelijk met de live tv-uitzending.

Livestream Tour de France bij Sporza (VRT)

Tijdens de Tour de France 2021 kan men via een livestream van Sporza (VRT) eveneens alle etappes online volgen. De livestream van Sporza begint bij de Tour de France 2021 dagelijks tegelijk met de live tv-uitzending van de etappe. Ook bij Sporza geldt echter ook dat de stream waarop de Tour de France live kan worden bekeken, geo-restricted is. Dit houdt in dat men in verband met de uitzendrechten deze Vlaamse livestream van de Tour 2021 officieel alleen in België mag bekijken. (Voor andere landen, zoals Nederland, is deze Belgische livestream van de Tour de France bij Sporza dus officieel 'geo-blocked'. Dat is natuurlijk jammerlijk voor veel Nederlandse wielerfans die het liefst ook in Nederland de livestream van Sporza zouden willen bekijken.) De livestream van de VRT voor de Tour de France 2021 bevindt zich elke middag op de website van Sporza. Doorgaans wordt 's middags op de hoofdpagina van de site van Sporza tijdens elke rit duidelijk aangegeven hoe men bij die livestream van de Touretappe kan komen. Ook via de rubriek 'wielrennen' van de site van Sporza vindt men die livestream. Verder is de livestream van de Tour de France 2021 bij Sporza te vinden via de rubriek 'Nu Live'. Net als de stream van de NOS is ook de Belgische livestream van Sporza bij de Tour de France geheel gratis.

Livestream Eurosport bij de Tour de France 2021

Via een livestream van Eurosport zijn alle etappes van de Tour de France 2021 live integraal (van start tot finish) te volgen. De stream van hun is te vinden op de Eurosport Player App. Om de livestream van deze sportzender te kunnen bekijken dient men echter wel een betaald abonnement op die app te hebben. Eurosport profileert zich duidelijk als 'The Home of Cycling'. Op de Eurosport Player App zijn namelijk heel vaak livestreams te vinden van wielerwedstrijden. Bij diverse wedstrijd (zoals de Giro d'Italia) is deze sportzender zelfs de enige omroep die een officiële livestream in Nederland en België mag verzorgen. Bij de Tour de France 2021 zijn er wel andere officiële livestreams in de lage landen beschikbaar (de hierboven genoemde streams van de NOS en Sporza). Toch heeft ook livestream van de Eurosport Player hier een voordeel op die andere twee omroepen. Het is namelijk de namelijk de enige officiële livestream in de lage landen waarop alle ritten integraal te zien zijn, van start tot en met finish. Behalve de 'gewone' livestream, waarop men de live tv-uitzending van deze sportzender ziet, hebben de abonnees van de Eurosport Player App ook allerlei andere opties voor 'bonus streams'. Zo kan men via die app bijvoorbeeld ook naar de Tour de France kijken via een livestream zonder reclame-onderbreking. Verder is het ook mogelijk om via hun app beelden van andere camera's te kiezen, dan de camerabeelden die op dat moment live op tv worden uitgezonden. Met zo'n livestream van de Eurosport Player kan men dus als wielerfan z'n eigen regisseur spelen tijdens de live-uitzendingen van Touretappes.

Livestream Tour de France 2021 via Go App (hele EU)

Het is eveneens mogelijk om de Tour de France via een livestream van de Go App (online tv) te volgen. Via die app kan men live tv-uitzendingen online (via een livestream) bekijken. Daaronder zijn dus ook de live tv-uitzendingen van de Tour de France 2021 bij onder meer Sporza en de NOS. Deze app waarmee men per stream live naar tv kan kijken is een product van VodafoneZiggo. Klanten van digitale tv van Ziggo kunnen alle zenders die zij thuis op televisie kunnen ontvangen, met deze app ook op hun tablet, smartphone, laptop of desktop computer live via een stream bekijken.

Met de app kan men in de hele Europese Unie per livestream tv kijken. (Ook in sommige landen buiten de EU, zoals IJsland en Noorwegen, is hun stream live te bekijken.) Dit is dus een handige optie voor mensen die op vakantie zijn in een EU-land en de live tv-uitzendingen van de Ronde van Frankrijk 2021, bijvoorbeeld van de NOS of Sporza, per stream live op hun vakantieadres willen bekijken. Dit is echter natuurlijk ook een mooie optie voor mensen die in Nederland zijn, maar graag per livestream de live-uitzending van Sporza willen zien. Men mag officieel vanuit Nederland immers niet naar de livestream van de Touretappes op de site van Sporza kijken. Men mag daarentegen wel geheel legaal per livestream naar die live-uitzendingen van de Ronde van Frankrijk van Sporza op de Go App kijken. Ook kan men via die app per livestream de live tv-uitzendingen van Eurosport1 bekijken, zonder dat men een abonnement op de Eurosport Player nodig heeft. Om via een livestream op die app ook de live-uitzendingen van Eurosport2 te kunnen bekijken, dient men wel een aanvullend tv-abonnement te hebben, waarmee men zowel op tv als via deze app naar die zender kan kijken. Wie klant van digitale tv bij Ziggo is, hoeft niets bij te betalen om zo'n stream van bijvoorbeeld de Touretappes op deze app te mogen kijken. Met de Go App kan men niet allen per livestream naar de Touretappes kijken; deze dienst biedt ook een mogelijkheid om elke uitzending (en dus ook de Tourritten) een week lang terug te kijken.

Livestream Tour de France 2021 via NLZIET (hele EU)

De uitzendingen van de NOS bij de Tour de France 2021 zijn ook via een livestream van NLZIET te bekijken. Via die dienst zijn de tv-uitzendingen in de hele EU te bekijken. Wie via zo'n stream naar een live tv-uitzending van de Tour de France 2021 bij hen wil kijken, dient wel een abonnement op die dienst te hebben. Bij hen is overigens dus alleen de live-uitzending van de NOS te zien; zij bieden niet een stream aan van buitenlandse omroepen zoals Sporza en Eurosport.

Livestream via InteractieveTv of iTV bij de Ronde van Frankrijk 2021

Eveneens is het mogelijk om live tv-uitzendingen van de Tour de France via een livestream op de iTV-app te bekijken. Ook dit is een dienst waarmee men in de hele EU per livestream tv kan kijken. Dit is dus eveneens een goede optie voor Nederlanders die op vakantie in Europa per stream de live tv-uitzendingen van de Tour de France 2021 willen bekijken. Zoals de Go App een product is van Ziggo, is dit een product van KPN. Vanwege de grote populariteit van de Go App, wilde KPN haar klanten ook een dienst aanbieden waarmee men per livestream tv kan kijken. Op deze app kan men dus ook alle zenders per stream bekijken, die men ook thuis op tv kan bekijken. Bij de KPN kan men op twee manieren per livestream naar tv kijken: via de app iTV en via de site van InteractieveTv. De app van iTV is bedoeld voor per stream live op een smartphone of tablet naar tv kijken. Daarnaast heeft men dus ook de website van InteractieveTv, waarmee men als klant van digitale tv bij KPN op een desktop computer of laptop live via een stream naar de tv-uitzendingen (van Sporza, Eurosport en de NOS) van de Ronde van Frankrijk kan kijken.

Ook La Course per livestream (dameswedstrijd)

Niet alleen de wedstrijd voor de heren kan men tijdens deze Tour de France live online bekijken. Ook de dameswedstrijd La Course per livestream uitgezonden. Die eendagswedstrijd voor dames wordt georganiseerd door de Tourorganisatie (ASO). Deze wedstrijd wordt live op tv en via de livestream uitgezonden door Eurosport, de NOS en Sporza. De livestream van Sporza is gratis voor kijkers in België. De livestream van de NPO is gratis openbaar beschikbaar in Nederland. De livestream van de Eurosport Player is alleen te bekijken door abonnees van die dienst, maar is wel in de hele EU te bekijken.

Livestream Tour de France 2021 bij GCN

Er is ook een livestream van de Tour de France 2021 beschikbaar bij het Global Cycling Network (GCN). Via hun bondgenootschap met Eurosport beschikt ook GCN over de uitzendrechten om elke etappe van de Tour 2021 (en principe ook de edities van 2022 en 2023) via een livestream integraal uit te zenden. Hoe laat begint de stream van GCN (Global Cycling Network)? De stream van GCN begint dagelijks tegelijkertijd met die van Eurosport.

Livestream Tour de France 2021 bij FloBikes? Neen

Is er ook een livestream van de Ronde van Frankrijk 2021 beschikbaar bij FloBikes (FloSports)? Neen, zij beschikken anno 2021 niet over de uitzendrechten voor een livestream bij wedstrijd van de A.S.O., zoals de Tour de France.

Coronavirus: Tourstart 2020 pas in augustus, Tour 2021 in juni

De Tour de France 2020 zou oorspronkelijk op 27 juni van start gaan. In het voorjaar van 2020 werd echter duidelijk dat deze ronde
vanwege het coronavirus zou moeten worden uitgesteld. Als gevolg van de coronacrisis mochten er namelijk tot medio juli geen grote evenementen in Frankrijk plaatsvinden, zo maakte de Franse president Macron op 13 april bekend. De Tourorganisatie ging daarom op zoek naar een nieuwe datum voor de Tour de France. Uiteindelijk heeft men gekozen voor zaterdag 29 augustus als nieuwe startdatum voor deze editie van de Ronde van Frankrijk. In 2021 gaat de Tour de France wel in juni van start. De openingsrit is op 26 juni 2021. De slotrit van deze Tour de France is 18 juli 2021. Vanwege de Olympische Spelen begint de Ronde van Frankrijk in 2021 iets vroeger dan doorgaans het geval is. In 2022 en 2023 begint de Franse ronde normaal gesproken in het eerste weekend van juli.

Lees verder

© 2015 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tour de France: eerste etappe live tv en livestreamTour de France: eerste etappe live tv en livestreamDe openingsrit van de Tour de France wordt integraal (van start tot finish) live op tv uitgezonden. Daarnaast kan men de…
Tour de France: tijdrit live op tv en livestreamTour de France: tijdrit live op tv en livestreamHet tijdrijden is voor de klassementsrenners een belangrijk onderdeel van de Tour de France. In de Tour de France 2021 z…
Vrouwenwierennen: Giro Rosa (Ronde van Italië voor vrouwen)Vrouwenwierennen: Giro Rosa (Ronde van Italië voor vrouwen)De Giro Rosa is de Ronde van Italië voor vrouwen. Dit wordt beschouwd als de belangrijkste rittenkoers in het dameswielr…
Slotrit Tour de France, live op tv en livestreamSlotrit Tour de France, live op tv en livestreamSinds 1975 is het traditie dat de laatste etappe van de Tour de France finisht op de Champs-Élysées in Parijs. De eerste…

Voorbereiding op een halve marathonVoorbereiding op een halve marathonHardlopen is een sport die veel mensen beoefenen. Dat is niet zo verwonderlijk want je hebt er niet veel voor nodig en j…
Paardrijden met een bodyprotector of airbagvestSteeds meer mensen dragen bij het paardrijden een bodyprotector of airbagvest. Heel verstandig want hiermee worden de we…
Bronnen en referenties
  • http://over.nos.nl/voor-de-pers/persdossiers/81/alles-over-de-tour-de-france-bij-de-nos
  • http://www.rtl.nl/rtl-7-tour-du-jour/#!/342918/nieuws/
  • http://www.een.be/programmas/vive-le-velo
  • http://tv.eurosport.nl/
  • http://nos.nl/artikel/2074455-nos-brengt-avondprogramma-tour-2016-vanuit-frankrijk.html
Reactie

Herman Sol, 07-07-2018
Beste redactie. Wij gaan volgende week de tour een weekje volgen in Frankrijk. Is er een overzicht van de locaties van de avondetappe? Reactie infoteur, 09-07-2018
Helaas beschikken wij niet over zo'n overzicht. Mogelijk kunt u meer info hierover verkrijgen bij de NOS, bijvoorbeeld via een e-mail naar hun communicatie-afdeling: reacties@nos.nl

Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 15-07-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.