Dartspelers: Kim Huybrechts - België (PDC)

Dartspelers: Kim Huybrechts - België (PDC) De jonge Belgische topdarter Kim Huybrechts wordt binnen de Professional Darts Corporation (PDC) gezien als één van de meest energieke en meest emotionele spelers van het hele circuit. Veel darters en fans hebben dan ook een haat-liefdeverhouding met de Belgische druktemaker. Het bestuur van de PDC is, juist door dit gedrag op het podium, heel blij met hem en heeft hem uitgenodigd mee te doen aan de prestigieuze Premier League in 2017. In januari 2017 staat hij op de 13e plaats op de wereldranglijst.

Inhoudsopgave


Persoonlijke informatie over Kim Huybrechts

Op 16 november 1985 werd in de Belgische havenplaats Antwerpen Kim Huybrechts geboren. Kim is getrouwd met Dana en samen hebben ze sinds 2014 een dochtertje genaamd Ashley-Mae. Ze wonen nog steeds in België.

Hurricane, bijnaam van Kim Huybrechts / Bron: Clker Free Vector Images, PixabayHurricane, bijnaam van Kim Huybrechts / Bron: Clker Free Vector Images, Pixabay
Bijnaam
Kim Huybrechts gaat binnen de dartwereld door het leven onder de bijnaam The Hurricane. Dit heeft alles te maken met zijn gedrag op het podium. Huybrechts is bloedfanatiek en laat dit na iedere goede worp ook duidelijk merken in woord en gebaar. Het publiek vindt het prachtig. Aan de andere kant zijn er veel spelers, en zeker de rustige spelers, die zich soms flink kunnen irriteren aan het gedrag van de drukke Belg.

Opkomst

De Belgische darter komt al jaren op onder begeleiding van het nummer Hi ho Silver Lining van de artiest Jeff Beck. Dit gebeurde ook tijdens zijn opkomst in de Premier League of Darts van 2015.

Dartende broer

Kim is niet de enige professionele darter binnen de familie Huybrechts. Zijn twintig jaar oudere broer Ronnie speelt ook op professioneel niveau bij de PDC. Ronny is wel een stuk minder goed dan Kim, hij stond na het WK van 2017 op de 47e plaats van de wereldranglijst. Samen komen ze sinds 2013 uit voor België op het PDC World Cup of Darts, een darttoernooi voor landenteams.

BDO

Kim Huybrechts speelde tussen 2006 en 2011 bij de British Darts Organisation. Heel erg veel aansprekende resultaten behaalde hij niet bij deze bond. Het enige toernooi dat hij wist te winnen was het Flanders Open in 2008. Tijdens zijn televisiedebuut op de Winmau World Masters kwam hij tot de laatste zestien deelnemers.

Wereldkampioenschap BDO

Het Wereldkampioenschap Darts van de BDO wordt ieder jaar in januari gehouden op het Lakeside Leisure Complex in het Engelse Frimley Green. Het is in zijn jaren bij de dartbond BDO nooit gelukt zich te kwalificeren voor dit toernooi. Eenmaal kwam hij tot de allerlaatste kwalificatieronde, maar deze wist hij niet te winnen. Na het missen van het wereldkampioenschap van 2011 stapte Huybrechts over naar de concurrerende Professional Darts Corporation (PDC).

Bron: Pcdazero, PixabayBron: Pcdazero, Pixabay

PDC

Kim Huybrechts kwam de PDC met een klap de PDC binnen. De jaren 2011 en 2012 stonden bol van de aansprekende resultaten, waardoor hij eind 2012 in de top 20 van de PDC wereldranglijst was binnengedrongen. Sindsdien stijgt hij langzaam maar zeker door naar boven.

Grote overwinningen

Huybrechts heeft nog niet de zoete smaak van het winnen van een Major, één van de grote toernooien op de kalender van de PDC, mogen proeven. Hij wist regelmatig één van de topfavorieten te verslaan, maar verloor in de ronde daaropvolgend dan weer van een andere favoriet. Wel staan er twee toernooien op de European Tour, zeg maar het tweede niveau bij de PDC, op zijn palmares.

Net niet

Ondanks dat Kim Huybrechts nog geen Major heeft mogen winnen, heeft de Belg in zijn tijd bij de PDC al meerdere zeer aansprekende resultaten weten te behalen op deze grote toernooien. Zo stond hij tot januari 2017 zes keer in een kwartfinale van een Major en mocht hij in 2015 meedoen aan het zeer lucratieve Premier League of Darts, een toernooi alleen op uitnodiging. Niet slecht voor een speler buiten de top-10. De zes keer dat hij minimaal de kwartfinale haalde waren op de volgende Majors:
 • 2012: Halve finale European Championships
 • 2012: Verliezend finalist Players Championship Finals
 • 2012: Kwartfinale World Championships
 • 2014: Halve finale Grand Slam of Darts
 • 2016: Kwartfinale The Masters
 • 2016: Kwartfinale World Grand Prix

Wereldkampioenschap PDC

Ieder jaar wordt tussen half december en het eerste weekend van januari in het Alexandra Palace in Londen het PDC World Darts Championship gehouden. Kim Huybrechts heeft tussen 2012 en 2017 zes keer meegedaan en is alleen in zijn eerste deelname verder gekomen dan de derde ronde. Onderstaand al zijn uitslagen;

Deelnames

 • 2012: Kwartfinales (verloren van Andy Hamilton 2–5)
 • 2013: Eerste ronde ( verloren van Scott Rand 2–3)
 • 2014: Tweede ronde (verloren van Ian White 3–4)
 • 2015: Derde ronde (verloren van Taylor 3–4)
 • 2016: Eerste ronde (verloren van David Pallett 2–3)
 • 2017: Derde ronde (verloren van Phil Taylor 2–4)

Lees verder

© 2017 - 2020 Sierd-jan, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Alexandra Palace, Londen, Groot BrittanniëAlexandra Palace, Londen, Groot BrittanniëHet Alexandra Palace in het noorden van Londen, Groot-Brittannië, is een groot paleis. In het ruim 140 jaar oude paleis,…
PDC World Darts Championship 2020: NederlandersPDC World Darts Championship 2020: NederlandersVan 13 december 2019 tot en met 1 januari 2020 vindt het PDC World Darts Championship plaats in het Alexandra Palace in…
Premier League Darts: winnaars, prijzengeld, geschiedenisPremier League Darts: winnaars, prijzengeld, geschiedenisDe Premier League Darts is één van de grootste en populairste dartevenementen. Bij deze competitie van de PDC spelen tie…
Phil Taylor 2017: het laatste dartjaar van een dartslegendePhil Taylor 2017: het laatste dartjaar van een dartslegendeWie het in 2017 in Nederland heeft over het darten, heeft het over Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Na het P…

Ethias Cross Hulst: Vestingcross 2020 live tv en livestreamEthias Cross Hulst: Vestingcross 2020 live tv en livestreamOp zondag 16 februari 2020 wordt in de Nederlandse stad Hulst (Zeeland) de vierde editie van de Ethias Vestingcross verr…
Darteritus: probleem bij het gooien van dartpijlenDarteritus: probleem bij het gooien van dartpijlenIedere darter heeft één grote nachtmerrie. Deze nachtmerrie heet 'darteritus' en het kan zelfs bij de beste darters voor…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Clker Free Vector Images, Pixabay
 • http://www.dartsdatabase.co.uk/PlayerDetails.aspx?playerKey=181
 • http://www.rtl7darts.nl/nieuws/1079/toernooicenter_william_hill_pdc_wk_darts/
 • http://www.pdc.tv/pdc-order-of-merit
 • http://www.pdc.tv/player-profiles/article/d04ngk9zx9in1d2et9kyufycw/title/kim-huybrechts
 • https://twitter.com/KimHuybrechts
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Huybrechts#Personal_life
 • Afbeelding bron 1: Clker Free Vector Images, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Pcdazero, Pixabay

Reageer op het artikel "Dartspelers: Kim Huybrechts - België (PDC)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sierd-jan
Laatste update: 09-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Special: Darten
Bronnen en referenties: 9
Schrijf mee!