Les Mills Sh'bam: de nieuwste fitnessrage

Les Mills Sh'bam: de nieuwste fitnessrage Les Mills is een bekende organisatie op het gebied van groepslessen in de sportschool met pakkende namen als bodypump, bodyvive, bodycombat, bodyattack en meer. Sh’bam is een les Mills workout gebaseerd op dansen. Op de hits van vroeger (gemixt in een nieuw jasje) en nu kun je in vorm komen en je conditie verbeteren. Deze 45 minuten workout is nu te volgen in verschillende sportscholen. Wat is Sh’bam precies en wat doet het voor je lichaam?

Les Mills groepslessen

Les Mills is een organisatie uit Nieuw-Zeeland die verschillende soorten workouts bedenkt en voor elke variant ook vastliggende choreografieën opstelt. Bekend zijn o.a. Bodyjam, Bodycombat, RPM, Bodypump, Bodybalance en Bodyattack. Elke drie maanden is er een nieuwe choreografie. Deze choreografie is over de hele wereld hetzelfde, waardoor je bijvoorbeeld op vakantie of zakenreis in een sportschool altijd jouw choreografie kunt doen.

De lessen van Les Mills worden gegeven in verschillende gecertificeerde sportscholen. Om deze lessen te mogen geven, moet je een gediplomeerd Les Mills instructeur zijn.

Wat is Sh’bam

Sh’bam is een 45 minuten durende workout die bestaat uit eenvoudige danspassen op top 40 muziek, latinmuziek of oude hits in een nieuw jasje. Dus je niet alleen op de dansvloer lekker uitleven, maar ditzelfde nu ook in de sportschool doen. De eenvoudige routines zorgen ervoor dat het voor iedereen gemakkelijk te leren is. Met sh’bam verbeter je je conditie en gebruik je hierbij je gehele lichaam.

Ook Sh'bam wordt gegeven in de door Les Mills gecertificeerde sportscholen. Voor een lijst met deelnemende sportscholen kun je kijken op de website van Les Mills.

Voor wie is Sh’bam?

Sh’bam is voor iedereen die houdt van dansen en graag zijn conditie wil verbeteren. Leeftijd speelt geen rol, want jong en oud kan meedoen. Hoewel het eenvoudige danspassen zijn kunnen ook mensen met danservaring veel plezier aan de workout beleven. Door extra te letten op techniek en inzet kan het juist ook voor een meer ervaren danser een uitdaging zijn.

Dus, hou je van dansen en wil je je conditie verbeteren in de sportschool, dan is Sh'bam wat voor jou!

Zumba of Sh’bam?

Veel mensen zouden de vergelijking trekken van Sh’bam naar Zumba. Inderdaad is het zo dat Zumba ook een total body workout op dansmuziek is, maar het verschil ligt hem in de choreografie. Sh’bam heeft een vooraf opgestelde choreografie terwijl Zumba een vrije interpretatie is. Het ligt hierbij dus aan de docent of het een goede stevige workout wordt of niet.

Een voordeel van dit vaste programma is dat iedere instructeur over de hele wereld dezelfde choreaografie doet. Ben je dus op vakantie en heb je een Les Mills groepsles gevonden waaraan je wilt deelnemen, dan krijg je dezelfde choreografie als in je eigen sportschool!

Liever krachttraining?

Wil je je conditie op een vrolijke manier verbeteren en houd je van dansen dan is Sh’bam vast iets voor jou! Hoewel de vergelijking met Zumba snel gelegd is, heeft Sh’bam door de vaste choreografieen en gediplomeerde instructeurs een zekere basis. Wil je echter meer krachttrainingelementen, dan kun je beter een andere workout proberen, zoals in de stijl van Les Mills Bodypump.
© 2010 - 2024 Cato, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
SH'BAM, dance workout om in vorm te komenSH'BAM, dance workout om in vorm te komenSH'BAM is een dance workout waarbij er door middel van choreografie gesport wordt. Veel mensen vinden de workout erg op…
Calorieën verbranden in de sportschool met SH'BAMCalorieën verbranden in de sportschool met SH'BAMSH'BAM is een groepsles in de sportschool. Het is een fullbody work-out door middel van eenvoudige dansbewegingen op de…
De zeven leukste sporten voor vrouwenDe zeven leukste sporten voor vrouwenDe vakantie zit er (bijna) op en het nieuwe school- en werkjaar kan weer beginnen. Tijd om weer actief te worden en jeze…
Zumba: dansend tot wel 1.000 calorieën per uur verbrandenZumba: dansend tot wel 1.000 calorieën per uur verbrandenZumba is een combinatie van aerobics en een vereenvoudigde vorm van Latin Dance. Met Zumba kun je, volgens wetenschapper…

De Dr. Bibberregel in het schaatsenDe Dr. Bibberregel in het schaatsenDe Dr. Bibberregel is een regel die moet voorkomend dat schaatsers op het rechte stuk de lijn overgaan met hun hele scha…
Inleiding badminton: onbekend is onbemindBadminton, een sport die door velen onderschat word. Toch zijn veel mensen die voor deze sport kiezen verkocht voor het…
Bronnen en referenties
  • www.lesmills.com
Cato (83 artikelen)
Laatste update: 18-01-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.