Sportschool: Health City

Sportschool: Health City Veel mensen houden hun conditie of gewicht op peil door te gaan sporten bij een sportschool. Een van de grotere ketens van sportscholen die ons land rijk is, is Health City. In dit artikel meer over Health City en de mogelijkheden daar.

Beetje historie van Health City

Health City is een keten van fitness- of sportclubs, ontstaan uit de exploitatie van een tennispark in Hoofddorp een twintigtal jaren geleden. Dit park, het Arnolduspark, vormt nog steeds een onderdeel van de keten.

De oprichters, die allemaal een sport achtergrond hebben, zijn Rene Moos, Eric Wilborts en Dennis Aarts. Ze zijn gestart vanuit de exploitatie van tenniscentra en hebben daar fitnessactiviteiten aan toegevoegd. Deze extra activiteiten hebben geleid tot de huidige moderne Health City centrums die deze naam in 2004 zijn gaan voeren.

In 2005 ontstaat een samenwerking met participatiemaatschappij Waterland en dit geeft de mogelijkheid tot een significante groei waardoor een groot aantal nieuwe centra gebouwd en een aantal bestaande centra overgenomen konden worden.

Momenteel telt Health City International, die al eerder Fitness First Benelux overnam en de al eerdere overname door HealthCity International in juli 2010 van organisatie Basic-Fit, 209 clubs internationaal.

Waarom naar de sportschool

Voor veel mensen is de sportschool een middel om gezonder te leven door meer te gaan bewegen. Voor anderen is het net dat (beetje) overgewicht waar men van af wil, of gewoon de gezelligheid om samen te sporten en bezig te zijn.

Waar u het ook voor doet, voor uw lichaam is het in elk geval zonder meer goed.

Een aantal vestigingen van Health City hebben uitgebreide faciliteiten op het gebied van sauna's, whirlpools, stoombaden en zonnebanken. Deze faciliteiten kunnen natuurlijk ook een extra stimulans zijn om bij Health City te gaan sporten.

De clubconcepten

Bij Health City zijn 4 clubconcepten mogelijk:
  • all inclusive clubs
  • ladies clubs
  • basic clubs
  • basic fitness clubs

All inclusive clubs

Bij de All inclusive clubs kunt u uiteraard alles op het gebied van fitness gaan doen. Met dit All inclusive lidmaatschap kunt u van alle faciliteiten in de sportschool onbeperkt gebruik maken. Ook zijn diverse drankjes inbegrepen.
Aangezien de faciliteiten wisselen per club zijn ook de tarieven per locatie verschillend.
Er kan een keuze gemaakt worden uit: Classic Card onbeperkt, Classic Card 1 x per week en Classic Card daluren.

Ladies clubs

Bij de Ladies clubs kunnen zoals de naam al zegt alleen dames gaan sporten. Deze centra gevestigd in Amsterdam en Den Bosch zijn uiteraard exclusief voor vrouwen, hebben een kleinschalige opzet en zorgen voor een specifieke persoonlijke aandacht.

Hier kunt u als lid ook onbeperkt en gratis gebruik maken van de voorzieningen in deze centra. Uiteraard ook hier fitness, circuittraining, sauna, zonnebank, dvd-uitleen en drankjes vanzelfsprekend bij de prijs inbegrepen.
Er kan een keuze gemaakt worden uit: Classic Card onbeperkt, Classic Card 1 x per week en Classic Card daluren.

Basic clubs
Bij de Basic clubs kan iedereen tegen een lage prijs aan fitness doen en indien gewenst ook deelnemen aan groepslessen.
Veel mogelijkheden voor een sympathieke prijs. Voor uw drankjes en de eventuele zonnebank of andere faciliteiten betaalt u extra.
Natuurlijk is er altijd professionele hulp aanwezig.

Basic fitness clubs

Bij de Basic fitness clubs kunt u 7 dagen per week onbeperkt terecht om te fitnessen (hier dus alléén fitness). De Basic Fitness pas is overdraagbaar binnen het gezin.

Looptijden abonnementen

Er zijn diverse abonnementsvormen mogelijk variërend van 6, 12 of 24 maanden en u dient een inschrijfbedrag te betalen. Verder dient u rekening te houden met een opzegtermijn van 2 kalendermaanden.

Voor alle informatie over de mogelijkheden bij de Health City-vestiging bij u in de buurt, gaat u gewoon even langs bij die vestiging. Ze kunnen u alle specifieke voorwaarden en tarieven voor deze vestiging vertellen en u kunt natuurlijk even rondkijken in het gebouw om alvast de sfeer te proeven om te bepalen of het iets voor u is.

Lees verder

© 2011 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
SportCity: een luxe sportschool met hogere prijzenSportCity: een luxe sportschool met hogere prijzenSportCity is anno 2017 een uitgebreide sportschool met negentien vestigingen in Nederland. Je kunt er naast alleen te sp…
Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Sportschool in Rotterdam: Welke past het beste bij u?Welke Sportschool in Rotterdam is nu het meest geschikt voor het bereiken van uw persoonlijk fitnessdoelen? In Rotterdam…
Hoe houd je het sporten vol?Hoe houd je het sporten vol?Wil je meer gaan sporten, bijvoorbeeld omdat je wilt afvallen? Dan is de kans aanwezig dat je heel enthousiast begint, m…
Sauna en afvallenSauna en afvallenLekker zweten in de sauna en hierdoor afvallen. Dit is de vraag die bij veel mensen afspeelt. Veel mensen geloven, dat j…

Ireen Wüst biografieIreen Wüst biografieIreen is het grote natuurtalent uit Goirle. De Nederlandse schaatsster heeft al een succesvolle carrière achter de rug.…
Shorttrack schaatsenShorttrack schaatsen is wat minder bekend dan het langebaanschaatsen, maar het is ontzettend leuk om te zien. De schaats…
Bronnen en referenties
  • www.healthcity.nl
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Laatste update: 27-11-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.