Hoe houd je het sporten vol?

Hoe houd je het sporten vol? Wil je meer gaan sporten, bijvoorbeeld omdat je wilt afvallen? Dan is de kans aanwezig dat je heel enthousiast begint, maar het na een paar weken al niet meer vol kunt houden. Hoe houd je het sporten vol? Hoe zorg je ervoor dat je regelmatig blijft sporten, bijvoorbeeld om het lichaam te krijgen waar je altijd al van droomde?

Sporten

Sporten is goed voor je lichaam en dus zouden we met regelmaat lekker in beweging moeten komen. Sporten kan helpen bij het afvallen of ervoor zorgen dat je een strak lichaam krijgt. We zouden zeker elke dag een half uur moeten bewegen. Maar elke week intensief sporten is ook niet verkeerd. Vaak beginnen we wel met sporten, maar we maken het niet af. Er zijn steeds meer mensen die een abonnement hebben bij een sportvereniging of sportschool, maar die eigenlijk nooit gaan. Hoe houd je het sporten vol? Zijn er tips om toch wekelijks naar de sportschool te gaan? Hoe zorg je ervoor dat je niet op de bank blijft hangen, maar in actie komt?

Zorg voor een doel

Het kan heel erg helpen om een doel te verzinnen voor je sportactiviteiten. Bedenk iets waarom jij elke week wilt gaan sporten. Wil je afvallen? Een strakker lichaam krijgen? Je conditie verbeteren of je misschien voorbereiden op een sportevenement? Zoek een doel dat voor jou werkt en waar je echt voor wilt gaan. Een doel kan per persoon verschillend zijn, het moet vooral bij jou passen.

Kies een leuke sport

Dit klinkt vrij logisch, maar toch zijn er veel mensen die een sport uitvoeren die ze helemaal niet leuk vinden. Ze moeten zich wekelijks naar de sportschool slepen en tegen hun zin gaan sporten. Zoiets is natuurlijk niet zo lang vol te houden, je blijft niet gemotiveerd. Zoek dus naar een sport die je wel leuk vindt. Dit hoeft helemaal niet bij een sportschool te zijn. Misschien ga je graag hardlopen, zwemmen of is er iets heel anders dat je leuk vindt. Heb je een hond? Dan kan een hondensport zoals behendigheid of frisbee ook leuk zijn.

Zorg voor regelmaat

Je moet ervoor zien te zorgen dat het sporten een gewoonte gaat worden. Zorg dus dat er een regelmaat in zit. Ga bijvoorbeeld om de dag een stuk hardlopen en verzin geen excuses. Je moet gewoon, klaar. Na zes tot twaalf weken zal je het ervaren als een gewoonte en is het minder moeilijk om telkens te gaan sporten.

Vind een sportmaatje

Een sportmaatje is iemand met wie je samen gaat sporten. Op deze manier kun je elkaar motiveren en is het gemakkelijker om telkens te sporten. Zeg het niet af, maar blijf juist lekker sporten. Lukt het je niet om in het echte leven iemand te vinden die je kan steunen? Zoek dan online, bijvoorbeeld op fora of Facebookgroepen naar mensen die je op de één of andere manier kunnen steunen.

Beloon jezelf na het sporten

Het kan heel verstandig zijn jezelf te belonen na het sporten. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je een lekker lang bad mag nemen na het sporten. Of misschien is een avondje naar de bioscoop wel een goede beloning. Bedenk iets dat voor jou werkt, iets waarmee je echt wat leuks kan doen voor jezelf. Op deze manier is het veel makkelijker om het sporten vol te houden.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 redenen om alleen te sportenSamen sporten is hartstikke gezellig, veilig en werkt voor sommigen ook motiverend. Samen sporten is ook een uitstekende…
Sport-bh tijdens het hardlopenSport-bh tijdens het hardlopenIedere vrouw die sport of hardloopt, kan niet zonder een goede sport-bh. Een goede sport-bh biedt voldoende steun en ond…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Vind binnen een jaar je favoriete sport!Vind binnen een jaar je favoriete sport!Wil je schaatsen? Wandklimmen? Paaldansen? Soms is het lastig in te schatten wat nu de sport is die bij jou past. Daarbi…

Afvallen met wandelenAfvallen met wandelenKun je afvallen met wandelen? Heel veel mensen vinden het heerlijk om te gaan lopen. Ze willen liever niet rennen en hop…
Bovenarm trainenBovenarm trainenDoor een gebrek aan training en door het ouder worden kan de bovenarm een opslagplaats voor vet worden en verslappen. Ti…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 06-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.