Tips voor het krijgen van slanke benen

Tips voor het krijgen van slanke benen Slanke benen, de droom van iedere vrouw. Maar vaak behoren de benen ook juist tot de probleemzones van de vrouw. Hoe kun je toch de mooie slanke benen krijgen waar je van droomt? Er zijn veel oefeningen die je kunt doen om de benen slanker te maken. Deze oefeningen kosten echter wel tijd! Ook een goed voedingspatroon draagt bij aan het krijgen van mooie slanke benen. En wist je dat de benen zelfs slanker te krijgen zijn door middel van massage? Helaas zijn mooie dunne benen niet voor iedereen weggelegd. Het ligt er namelijk sterk aan hoe je bouw is. Of dit bij jou et geval is, kun je zien door naar je eigen familie te kijken. Heeft iedereen in de familie wat stevigere benen. Dan is de kans groot dat je nooit zeer dunne benen zal krijgen.

Verwachting van slanke benen

Het is belangrijk om te weten dat ieder figuur anders is. Wanneer je dikke benen hebt, is dit lang niet altijd te wijten aan een verkeerd eetpatroon. Vaak hebben vrouwen het probleem dat al het vet opgeslagen wordt rond de benen, en zo de verhoudingen van het lichaam minder lijken te kloppen. Of je veel last hebt van vet rond de benen, is genetisch bepaald. Kijk eens kritisch naar de andere vrouwen in je familie. Hebben zij ook wat dikkere benen in vergelijking met de rest van hun lichaam?

Stel realistische verwachtingen voor jezelf!

Lichaamsbeweging

Een belangrijk onderdeel voor het krijgen van strakke benen, is lichaamsbeweging. Wanneer je budget het toelaat is het goed om eens een kijkje te nemen in de sportschool. De instructeurs daar kunnen je helpen met een aangepast trainingsschema, gebaseerd op jou eigen wensen. Mocht de sportschool niet tot de mogelijkheden behoren, dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om thuis het lichaam te trainen. Er zijn veel oefeningen te vinden voor het krijgen van strakke benen, maar het belangrijkste is: zorg dat je het consequent doet! Het heeft geen zin om je eens in de zoveel tijd flink uit te sloven, om vervolgens weer weken niets te doen. Hoe lastig het ook is, probeer ongeveer 4 keer per week een half uur lang oefeningen te doen om resultaat te zien.

Train niet alleen de benen

Wat goed is om te weten, is dat je niet te gericht oefeningen moet gaan doen. Wanneer je alleen je benen traint, zal het resultaat eerder teleurstellend zijn. Om een goed resultaat te krijgen, zul je het hele lichaam moeten trainen, met de focus op de benen.

Dikkere benen door sporten?

Het zou kunnen dat je benen door het sporten gevoelsmatig dikker worden. Dit komt doordat het vet rond de benen word omgezet in spierweefsel. Het zou er dus iets steviger uit kunnen zien, maar ook absoluut strakker!

Voedingspatroon

Het voedingspatroon is erg belangrijk! Zorg ervoor dat je vijf maaltijden per dag aanhoudt. Ontbijt, lunch, diner en twee gezonde tussendoortjes. Deze bij voorkeur 's morgens en 's middags. Alles wat je 's avonds eet, zal minder snel worden verbrand, en dus eerder worden opgeslagen in het lichaam. Zorg voor veel groente en fruit, mager vlees en vis. Pas op met gefrituurd voedsel, of voedsel dat veel vet of suiker bevat.

Drinken

Drink geen zoete, of koolzuurhoudende drankjes, maar liever water, of thee zonder suiker. Vooral bij het sporten is het drinken van water overigens erg belangrijk. Omdat je veel vocht verliest, is het goed om het vochtgehalte op peil te houden.

Huidmassage

Om een strakke huid te krijgen, is het goed deze regelmatig te masseren. Dit voorkomt vochtophopingen, en stimuleert de bloedcirculatie. Maar ook hiervoor geldt dat er veel discipline nodig is. Het heeft geen nut om eens in de drie weken een beenmassage toe te passen. Om effect te zien moet je dit een aantal keer per week herhalen. Het handigst is om de massage toe te passen met een anti-cellulite crème. Verwacht geen opzienbarende resultaten, maar de huid zal zich na verloop van tijd zeker herstellen.
© 2011 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
8 fitness oefeningen voor thuisJe kunt natuurlijk veel geld besteden aan de sportschool, maar je kunt ook thuis zelf oefeningen doen die resultaat boek…
Oefeningen die helpen bij vochtophoping in de benenOefeningen die helpen bij vochtophoping in de benenVeel mensen hebben last van opgezette benen, met meestal ook gezwollen voeten en enkels. Vooral met warm weer zwellen de…
Buikspieren: oefeningen voor sixpack of wasbordjeBuikspieren: oefeningen voor sixpack of wasbordjeEen mooie platte en sterke buik (sixpack) is erg belangrijk als je er goed uit wilt zien. Helaas is het een niet al te g…
BBB: De benen, kledingadviesBBB: De benen, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…

Paardensport: DressuurPaardensport: DressuurDe dressuursport is een heel populaire tak van de paardensport en wordt gezien als de basis voor alle andere onderdelen…
Paardrijden over de Drunense DuinenVoor veel ruiters zijn de Drunense Duinen een favoriet gebied om paard te rijden. Je hebt hier ruim 100 kilometer aan ru…
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 11-04-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.