8 fitness oefeningen voor thuis

Je kunt natuurlijk veel geld besteden aan de sportschool, maar je kunt ook thuis zelf oefeningen doen die resultaat boeken. Hier volgen een aantal oefeningen waarbij je geen fitness apparatuur voor nodig hebt. Het enige wat je nodig het is de wil!

8 fitness oefeningen voor thuis

Deze oefeningen kunt u thuis uitvoeren. Belangrijk is dat je de oefeningen gecontroleerd uitvoert. Doe het dus niet te snel. De bedoeling is dat je de oefeningen 10 tot 20 keer herhaalt. Je moet zelf bepalen wat je wel en niet kan. Doe de oefeningen niet elke dag. Zorg ervoor dat je lichaam rust krijgt.

1. Push-ups:

 • De meeste mensen weten wel hoe je push-ups moet doen. Zet je armen op schouderbreedte van elkaar op de grond.
 • Strek je lichaam en laat je benen rusten op je tenen. Zak nu traag door je armen en duw je zelf weer langzaam omhoog.
 • Zorg ervoor dat je je rug recht houd. Als je het zwaarder wilt maken, kun je je voeten op een verhoging neerleggen.

2. Step-ups:

 • Wat je nodig hebt is een verhoging die niet hoger is dan je knieën. Stap met één voet op de verhoging en houd je andere voet op de grond. Vervolgens strek je je hoogste been zodat beide voeten op de verhoging staan.
 • Plaats je voet weer op de grond en herhaal deze oefening. Wissel van been als je moe word.

3. Hurken met één been:

 • Pak bijvoorbeeld een stoel en ga er met je rug naar toe staan. Leg één been op de zitting, de andere voet blijft staan op de grond. Vervolgens buig je je been tot je niet meer verder kan. Strek rustig je been en herhaal deze oefening.
 • Wissel ook bij deze oefening van been als je moe word.

4. Triceps oefening:

 • Leg je handen op de leuningen van je stoel zodat je er op kan steunen. Strek je armen zodat je lichaam van de stoel los komt. Hou wel je voeten op de grond tenzij je het zwaarder wilt maken. Buig nu weer langzaam naar beneden.

5. Kuiten oefening:

 • Ga staan op een stoel of verhoging en zorg ervoor dat je hielen over de rand hangen.
 • Zak rustig door je benen en kom weer langzaam omhoog. Zorg ervoor dat je je rug recht houd.

6. Heupen oefening:

 • Ga op je rug liggen en leg je voeten op een stoel. Duw je heupen omhoog zodat je lichaam een rechte lijn heeft.

7. Buikspieren:

 • Ga liggen op je rug en houd je handen langs je lichaam. Gooi je benen nu langzaam de lucht in.
 • Vervolgens laat je je benen tot iets boven de grond zakken. Herhaal deze oefening. Belangrijk is dat je je benen gestrekt houd.

8. Benen oefening:

 • Ga zitten op één knie en houd je andere been in de lucht. Je mag je handen gebruiken voor steun.
 • Strek je been en duw hem een beetje omhoog. Haal en weer naar beneden en herhaal de oefening.
 • Zorg dat je afwisselt van been.
© 2009 - 2020 Mitchellh, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Je biceps trainen doe je zo!Je biceps trainen doe je zo!Het eerste waar veel mensen aan denken bij spieren is aan de biceps, of ook wel de spierballen genoemd. Maar hoe kun je…
Fitnesapparaat voor thuis: Wonder CoreFitnesapparaat voor thuis: Wonder CoreEen strakke buik, een sixpack, een gespierd lichaam… Mannen en vrouwen doen er veel aan om af te vallen en om strakke bu…
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Sixpack: buikspieren trainen voor mannen en vrouwenSixpack: buikspieren trainen voor mannen en vrouwenIedere man of vrouw wil er goed uitzien. Een sixpack staat symbool voor fitheid en goed getrainde buikspieren. Hoe krijg…

Freerunnen en Parkour, hoe en waar kun je het leren?Freerunnen en Parkour, hoe en waar kun je het leren?Freerunning en Parkour is spectaculair, spannend, avontuurlijk, gewaagd en uitdagend. Oorspronkelijk is Freerunning bego…
Het komen tot betere sportprestaties: de concentratieBij elke wedstrijd voor welke sport dan ook, is naast een goede fysieke conditie, de mentale conditie van groot belang.…

Reageer op het artikel "8 fitness oefeningen voor thuis"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Naomi Moultrie, 19-12-2013 16:21 #3
Thuis oefeningen doen is niets voor mij.

De sportschool werkt gewoon het beste. Je kunt lekker afwisselen in cardio en kracht.

Je bent omringd met mensen die keihard aan het werk zijn, dat motiveerd ontzettend.

Sinds ik begonnen ben met een nieuwe levenswijze, kun je me 5 dagen per week in de f4f vinden.

Suzanne, 09-05-2013 14:43 #2
Ik heb zeer veel respect voor de mensen die het geduld en de motivatie hebben, zelf doe ik ze alleen als ik er zin in heb. en dan denk ik niet: oh, ik ga nog… minuten. ik denk na 5 minuten echt wel: pfff, waar haal je de motivatie vandaan? is die bij mij ergens in het ziekenhuis blijven liggen na de geboorte?

Annelie, 05-10-2012 21:44 #1
Wel heel leuk die oefeningen maar ik vind het altijd zo moeilijk motivatie te creeeren om te trainen. Sinds ik de gymstick producten met work out dvd heb, heb ik geen motivatie problemen meer! Ook weet ik nu precies welke oefeningen ik kan doen met een gymbal, kettle Bell of springtouw. Ik zag ook dat je van die strechbanden met dvvd hebt, misschien ga ik die ook nog wel proberen. Voor de mensen die de oefeningen gewoon uit zichzelf doen : petje af!

Infoteur: Mitchellh
Laatste update: 16-09-2009
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Reacties: 3
Schrijf mee!