De beste buikspieroefeningen voor een strakke buik!

De beste buikspieroefeningen voor een strakke buik! Wie wilt nou niet een strak lichaam? Veel mensen willen graag een strak lichaam of een strakke buik, maar ze weten niet hoe ze dit moeten doen. De meeste van ons denken dat we alleen met het doen van buikspieroefeningen een mooie sixpack kunnen krijgen. Dit is helaas niet zo. Hoe het wel moet leest u op deze pagina.

Strakke buik

Om een strakke buik te krijgen met sixpack moet je vooral veel buikspieroefeningen doen. Toch vergeten de meeste mensen om daarnaast te gaan sporten, zodat ze rond hun buik vet verbranden. Als er namelijk nog vet op de buik zit, dan zal je sixpack nooit zichtbaar worden. Verder is het heel belangrijk om de buikspieroefeningen rustig en correct uit te voeren, omdat het een beter effect geeft dan dat je gaat proberen om zo veel mogelijke oefeningen te doen in een zo kort mogelijke tijd. Ook heeft het meer zin om bijvoorbeeld dagelijks 10 tot 20 minuten wat buikspieroefeningen te doen dan één keer in de week 2 uur.

De 3 soorten buikspierenDe 3 soorten buikspieren
De buikspieren zijn onderverdeeld in de schuine buikspieren, de bovenste buikspieren (te zien bij een sixpack) en de onderste buikspieren. In principe train je ze voor een strakke buik allemaal tegelijk, maar er zijn ook buikspieroefeningen die op een gerichte buikspier trainen. In de afbeelding hiernaast kun je zien op welke plaats de drie verschillende soorten buikspieren zitten, waar goed in te zien is waarom je een zogenaamde 'sixpack' krijgt als je alleen de bovenste buikspieren traint.

Crunch - bovenste buikspieren

Ga plat op de grond of op een matje liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Ondersteun je hoofd heel licht met je handen, zodat je ellebogen naar buiten toe wijzen. Sla je handen niet in elkaar en trek niet aan je nek. Dit verslechtert de oefening. Til je bovenlichaam op met behulp van je buikspieren en zorg ervoor dat je onderrug op de grond blijft. Houd dit 1 tot 2 seconden vol en zak daarna langzaam terug naar je beginpositie. Bij het omhoog komen adem je rustig uit en tijdens het zakken adem je weer in.

Crunch - bovenste & onderste buikspieren

Ga plat op de grond of op een matje liggen met je knieën in een hoek van 90 graden, waarbij je je benen over elkaar legt. Ondersteun je hoofd heel licht met je handen, zodat je ellebogen naar buiten toe wijzen. Steek je handen niet in elkaar en trek niet aan je nek. Dit verslechtert de oefening. Til je bovenlichaam op met behulp van je buikspieren. Houd dit 1 tot 2 seconden vol en zak daarna langzaam terug naar je beginpositie. Bij deze oefening blijf je de hele oefening met je bovenrug boven de grond. Bij het omhoog komen adem je rustig uit en tijdens het zakken adem je weer in.

Crunch - schuine buikspieren

Ga plat op de grond of op een matje liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond op schouderbreedte. Ondersteun je hoofd heel licht met je handen, zodat je ellebogen naar buiten toe wijzen. Steek je handen niet in elkaar en trek niet aan je nek. Dit verslechtert de oefening. Til je bovenlichaam op met behulp van je buikspieren en probeer zo dicht mogelijk met je linker elleboog bij je rechter knie te komen. Houd dit ongeveer 1 seconde vol en zak daarna langzaam terug naar je beginpositie. Bij deze oefening blijf je de hele oefening met je schouders boven de grond en houd je de hele tijd je buikspieren aangespannen. Bij het omhoog komen adem je rustig uit en tijdens het zakken adem je weer in.

Fiets crunch - alle buikspieren

Ga op de grond op op een matje liggen en steek je benen ongeveer 45 graden de lucht in. Ondersteun je hoofd heel licht met je handen, zodat je ellebogen naar buiten toe wijzen. Steek je handen niet in elkaar en trek niet aan je nek. Dit verslechtert de oefening. Bij deze oefening houd je telkens één been gestrekt en het andere been houd je gebogen. Til je bovenlichaam op met behulp van je buikspieren en probeer zo dicht mogelijk met je linker elleboog bij je rechter knie te komen of hem zelfs aan te raken. Blijf de hele tijd met je bovenrug iets boven de grond en houd ook de hele tijd je buikspieren aangespannen. Vervolgens strek je je rechter been en buig je je linkerbeen en probeer je je linkerknie met je rechter elleboog aan te raken. Probeer dit niet te snel te doen, maar doe het gewoon rustig aan en houd de buikspieren goed aangespannen voor het beste resultaat. Als je deze oefening op zo nemen en versnelt af zou spelen kan je zien dat je met je benen een fietsbeweging maakt, vandaar dat men deze oefening een fiets crunch noemen.

Tips

  • Train niet elke dag, maar neem minstens 1 en maximaal 3 dagen rust tussen je buikspier trainingen.
  • Let op je voeding, probeer niet meer dan het aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën binnen te krijgen.
  • Voor het zien van je sixpack moet je ook minstens een half uur per dag gaan sporten.
  • Doe de oefeningen niet te snel, maar rustig en accuraat.
© 2012 - 2024 Rva03, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Sixpack-training voor een strakke buikSixpack-training voor een strakke buikWie de gestaalde sixpack van een getraind lichaam verwart met een sixpack bier, krijgt een wasbeerbuik in plaats van een…
Buikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallenBuikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallenStrakke buikspieren trainen. Een sixpack trainen. Buikvet verbranden of ander lichaamsvet verbranden. Welke oefeningen m…
Hoe krijg je een sixpack/wasbordje?Natuurlijk zie je ze wel op het strand: mannen en dames met mooie strakke buikjes en keiharde sixpacks oftewel een wasbo…

Veilig schaatsen op natuurijsVeilig schaatsen op natuurijsNederland noemt zich een echt schaatsland. Grotendeels komt dit door de goede prestaties van onze schaatsers en schaatss…
Vind actieve, sportieve mensen met BeweegmaatjeVind actieve, sportieve mensen met BeweegmaatjeVoor mensen die graag in beweging blijven, maar dit graag met anderen of in een groep doen is er nu "Beweegmaatje". Deze…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Wasbord_(buik)
Rva03 (42 artikelen)
Gepubliceerd: 27-11-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.