Het Les Mills groepslessen programma aanbod in sportscholen

Het Les Mills groepslessen programma aanbod in sportscholen Steeds meer sportscholen- en clubs nemen de Les Mills groepslessen op in hun lesprogramma. Het populaire Les Mills programma wordt wereldwijd al in 80 landen op 14.000 verschillende locaties aangeboden. Speciaal getrainde instructeurs voeren overal ter wereld dezelfde choreografieën uit op dezelfde, meeslepende muziek. Lees hier wat het huidige lesaanbod is en laat je inspireren om één of meerdere lessen te volgen.

Les Mills groepslessen

Het bedrijf Les Mills international werd opgericht in 1997 door Philip Mills, zoon van voormalig Nieuw-Zeelands atleet Leslie (Les) Mills, die zijn naam aan het bedrijf verleende. Inmiddels worden de lessen, bekend onder de merknaam Les Mills gegeven door getrainde instructeurs in 14.000 sportscholen- en clubs verspreid over 80 landen. Aangeboden lessen zijn overal ter wereld hetzelfde voor een geldende periode van drie maanden. Iedere les kent een warming-up en cooling down.

De volgende lessen behoren tot het Les Mills programma:

Bodyattack

Deze zeer intensieve cardio workout heeft als basis het joggen. Tijdens deze interval training ben je continue in beweging. Naast uithoudingsvermogen wordt gewerkt aan stabiliteit, spierversteviging en kracht. Instapniveau ligt laag. Gericht op effectiviteit. Drink voor, tijdens en na deze les voldoende water. Belangrijk: sportschoenen met een goede demping, vanwege het grote aantal springbewegingen. Zonder goed schoeisel verhoog je het risico op knieblessures.

Gemiddeld calorieverbruik per les vrouwen: 693
Gemiddeld calorieverbruik per les mannen: 739

Bodybalance

Past in het rijtje Yoga, Pilates en Tai Chi thuis. Basis vormt een gecontroleerde ademhaling die logisch samenvalt met de bewegingen tijdens de workout. Gericht op balans, flexibiliteit en kracht, waaronder core versterking. Deze les eindigt met een 10 minuten durende meditatie. Rustgevende en kalmerende workout.

Gemiddeld calorieverbruik per les vrouwen: 265
Gemiddeld calorieverbruik per les mannen: 304

Bodycombat

Gebruikmakend van (tower) punching bags, combineert deze workout de bewegingen uit diverse vechtsporten.

Gemiddeld calorieverbruik per les vrouwen: 416
Gemiddeld calorieverbruik per les mannen: 603

Bodyjam

Deze les is een combinatie van verschillende, nieuwe dansstijlen, gegeven op opzwepende muziek. Met deze cardio workout verbeter je je coördinatie en uithoudingsvermogen. Plezier staat voorop.

Gemiddeld calorieverbruik per les vrouwen: 375
Gemiddeld calorieverbruik per les mannen: 411

Bodypump

Voor deze intensieve krachttraining wordt gebruik gemaakt van halter en gewichten. Zwaarte kan individueel worden afgestemd. Alle belangrijke spiergroepen komen aan bod: rug-, borst- en buikspieren, schouderspieren, beenspieren, bilspieren en armspieren. Hoewel het trainingsprogramma driemaandelijks wordt aangepast, blijft de basis hetzelfde. Onder andere lunges en squats vormen een vast onderdeel van de workout.

Gemiddeld calorieverbruik per les vrouwen: 437
Gemiddeld calorieverbruik per les mannen: 586

Bodystep

Deze steplessen vormen een allround workout, met zowel cardio- als krachttraining. Verbetert je coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht en zelfs je botdichtheid. De steps zijn in hoogte verstelbaar. Een pittige en effectieve manier van trainen.

Gemiddeld calorieverbruik per les vrouwen: 573
Gemiddeld calorieverbruik per les mannen: 603

BodyviveE

Gebruikmakend van VIVE ballen en tubes train je op een laagdrempelig niveau aan uithoudingsvermogen, stabiliteit en kracht. Speciaal geschikt voor senioren, mensen die herstellende zijn van een blessure, zwangere vrouwen of vrouwen die net zijn bevallen en mensen die net beginnen met sporten of dit voor langere tijd niet gedaan hebben.

RPM

Klim, daal, versnel, vertraag, kom uit je zadel en verbrand veel calorieën tijdens deze fiets workout! Zorgt voor strakkere heupen, billen en benen. Tijdens deze workout wordt extra endorfine aangemaakt. Dit lichaamseigen stofje zorgt voor een gelukzalig gevoel.

Gemiddeld calorieverbruik per les vrouwen: 683
Gemiddeld calorieverbruik per les mannen: 617

Sh’bam

Een 45 minuten durende dansworkout op zowel nieuwe als oude hits. In deze workout komen steeds 12 tracks voorbij. Ieder track staat op zich en heeft een eigen, eenvoudige choreografie. Ook bij deze training staat plezier voorop.

CXworx

Een 30 minuten durende core training. Train effectief je buik-, rug- en bilspieren voor een betere balans, functionele kracht, mobiliteit en algemene gezondheid. Help blessures voorkomen door het trainen van de kernspieren in je lichaam.

Lees verder

© 2012 - 2024 Gaab, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
CX30, de manier om uw gewenste "sixpack" te behalenCX30, de manier om uw gewenste "sixpack" te behalenCX30 is een stevige work-out die door Les Mills in april 2011 in Nederland werd geïntroduceerd. Deze 30 minuten durende…
Calorieën verbranden in de sportschool met SH'BAMCalorieën verbranden in de sportschool met SH'BAMSH'BAM is een groepsles in de sportschool. Het is een fullbody work-out door middel van eenvoudige dansbewegingen op de…
Les Mills GRIT, supersnel superfit in slechts 30 minutenLes Mills GRIT, supersnel superfit in slechts 30 minutenSupersnel superfit? Dan is GRIT misschien wel wat voor jou. Een les van 30 minuten en daarna nog uren calorieën verbrand…
De leukste sporten voor vrouwen op de sportschoolDe leukste sporten voor vrouwen op de sportschoolHet zoeken van een leuke sport kan heel moeilijk zijn. Daarnaast speelt motivatie vaak een grote rol. Sporten wordt niet…

Sporten en mediteren, een goede combinatieSporten en mediteren, een goede combinatieMisschien wel een nieuwe trend in Nederland en afkomstig uit de Verenigde Staten is de combinatie van intensief sporten,…
Bewegen of sporten is “in”Bewegen of sporten is “in”Wat zegt het nu eigenlijk dat bewegen of sporten “in” is. Eigenlijk zegt het zoveel dat het een tijdelijk iets is, een t…
Bronnen en referenties
  • Nl.wikipedia.org
  • www.lesmills.com
  • http://www.rnrsports.nl/online-sportadvies/5/groepslessen/12/calorieverbruik-lessmills-lessen/27/
Gaab (20 artikelen)
Gepubliceerd: 15-05-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Sportieve activiteiten
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.