Les Mills GRIT, supersnel superfit in slechts 30 minuten

Les Mills GRIT, supersnel superfit in slechts 30 minuten Supersnel superfit? Dan is GRIT misschien wel wat voor jou. Een les van 30 minuten en daarna nog uren calorieën verbranden. Lees dus snel verder voor meer informatie. Les Mills GRIT bestaat uit drie onderdelen. GRIT Cardio, GRIT Plyo en GRIT Strenght. Deze trainingsprogramma's zijn uniek. Ze duren 30 minuten en zullen je tot het uiterste laten gaan. Je instructeur zal je ook daarbij helpen en ondersteunen, zodat jij net dat beetje extra geeft. Alle drie de programma's zijn een full body workout met piek- en herstelmomenten. Vanaf track 1 geef je al 75 tot 100% en na 30 minuten ben je gebroken, op een goede manier. Een aantal uren na je workout zul je nog steeds calorieën verbranden. GRIT zorgt ervoor dat je sneller fit wordt en dat je je eigen grenzen gaat verleggen en GRIT is ook de snelste manier om af te vallen, met behoud van spiermassa.

GRIT Cardio

Tijdens GRIT Cardio maak je gebruik van enorme inspanningen met korte periodes van rust. Tijdens de warming up begin je gelijk met knallen. Je traint zowel je boven- als onderlichaam. In het laatste gedeelte ga je tot je maximum, waarna je afsluit met buikspiertraining.

GRIT Plyo

GRIT Plyo is gebaseerd op plyometrie. Je moet denken aan explosieve sprongoefeningen. Kracht en behendigheid worden hierin gecombineerd. Je spiervezels zullen zich snel transformeren, waardoor je een slanker lichaam krijgt.

GRIT Strenght

Met GRIT Strenght train je voornamelijk met gewichten. Je moet het een klein beetje vergelijken met Bodypump, alleen dan is het een stuk explosiever en ga je gelijk voluit kwa gewichten. Je bouwt kracht op en uithoudingsvermogen.

Muziek

Dit alles train je natuurlijk op lekkere muziek je die net dat stapje harder laat werken. Zoals wel het geval is bij andere onderdelen van de Les Mills groepslessen wordt er bij GRIT geen gebruik gemaakt van Top 40 muziek. Iedere drie maanden komt er een nieuwe choreografie en nieuwe muziek.

Hoeveel calorieën verbrandt je nou eigenlijk?

Een gemiddeld persoon zal zo'n 500 calorieën in een half uur verbranden. Na de les verbrandt je namelijk ook nog wat calorieën. GRIT is een zeer intensief programma en er wordt aangeraden om daarvan maximaal twee lessen per week te volgen.

Voor wie is het geschikt?

Eigenlijk is het voor iedereen geschikt. Ook als je een slechte conditie hebt kun je GRIT doen. Je zult snel resultaten bemerken. Je moet je wel voor 100% inzetten voor de GRIT, dan bereik je de beste resultaten. Kwa kleding kun je een comfortabele sportoutfit kiezen en neem ook een handdoek en een flesje water mee.

Voorproefje

Voor een voorproefje van GRIT kun je kijken op de website van Les Mills. Ook op YouTube staan verschillende filmpjes en ook kun je daar de tracklist bekijken en beluisteren.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
XCORE®-training: de ideale fitnessworkoutXCORE®-training: de ideale fitnessworkoutXCORE®-training is een 45-minuten durende workout waarbij gebruikgemaakt wordt van een buis gevuld met grit. De workout…
Buikspieren trainen, dagelijkse workoutOm de buikspieren te trainen en een sixpack te vergaren zul je hard moeten werken. Snel spieren opbouwen kan niet! Door…
Buikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallenBuikspieren of sixpack trainen, vet verbranden en afvallenStrakke buikspieren trainen. Een sixpack trainen. Buikvet verbranden of ander lichaamsvet verbranden. Welke oefeningen m…
Sixpack-training voor een strakke buikSixpack-training voor een strakke buikWie de gestaalde sixpack van een getraind lichaam verwart met een sixpack bier, krijgt een wasbeerbuik in plaats van een…

Valkuilen van het Insanity trainingsprogrammaInsanity is een nieuwe rage op het gebied van fitness. Het is een fitnessprogramma dat je gemakkelijk thuis kan uitvoere…
Dansen is gezondIedereen weet het, maar weet je ook waarom dansen je helpt gezond te blijven? Veel mensen hebben gehoord dat dansen een…
Bronnen en referenties
  • www.lesmills.com
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 03-08-2013
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.