InfoNu.nl > Sport > Tennis > Het palmares van Kim Clijsters

Het palmares van Kim Clijsters

Het palmares van Kim Clijsters Kim Clijsters (1983) maakte haar profdebuut in 1997. Haar eerste titel behaalde ze in 1999 in Luxemburg. In totaal won ze 41 WTA-tornooien, waaronder 4 grand slams (3 keer US Open en 1 keer Australian Open) en drie keer de Masters (2002, 2003, 2010).

Kim Clijsters

In 1999 won Kim Clijsters op 16-jarige leeftijd haar eerste WTA-tornooi op het tapijt van Luxemburg. Samen met Justine Henin maakte ze sindsdien een zekere opwaartse stijging op de wereldranglijst. In 2001 bereikte ze al de finale op Roland Garros, waar ze na een legendarische beslissende set (12-10) de duimen moest leggen. In 2002 pakte ze haar eerste grote zege op de Masters in Los Angeles waar ze in de finale de maat nam van Serena Wiliams. In 2003 en 2004 speelde ze 3 grand slams finales (Roland Garros 2003, US Open 2003 en Australian Open 2004), telkens werd ze geklopt door Justine Henin. In 2005 won ze eindelijk haar eerste grand slam, de US Open. In 2007 stopte Clijsters haar carrière om in 2009 als moeder op het circuit terug te keren. Met succes, ze won nog 3 grand slams en 1 keer de Masters.

41 WTA-tornooien

Kim Clijsters won in haar carrière 41 WTA-tornooien, waarvan 30 op hardcourt, 6 op tapijt, 3 op gravel en 2 op gras. De Limburgse moest moest wachten tot 2005 om een eerste grand slams te winnen. Nadien won ze de US Open nog twee keer (2009, 2010) en was de beste op de Australian Open (2011). Naast haar 4 grand slam zeges won Clijsters nog 3 keer de Masters (2002, 2003, 2010).

Palmares Kim Clijsters

jaartornooi (ondergrond)tegenstander in finale
11999Luxemburg (tapijt)Dominique Monami
22000Hobart (hardcourt)Chanda Rubin
32000Leipzig (tapijt)Jelena Lichovtseva
42001Stanford (hardcourt)Lindsay Davenport
52001Leipzig (tapijt)Magdalena Maleeva
62001Luxemburg (hardcourt)Lisa Raymond
72002Hamburg (gravel)Venus Williams
82002Filderstadt (hardcourt)Daniela Hantuchova
92002Luxemburg (hardcourt)Magdalena Maleeva
102002Masters Los Angeles (tapijt)Serena Williams
112003Sydney (hardcourt)Lindsay Davenport
122003Indian Wells (hardcourt)Lindsay Davenport
132003Rome (gravel)Amélie Mauresmo
142003Rosmalen (gras)Justine Henin
152003Stanford (hardcourt)Jennifer Capriati
162003Los Angeles (hardcourt)Lindsay Davenport
172003Filderstadt (hardcourt)Justine Henin
182003Luxemburg (hardcourt)Chanda Rubin
192003Masters Los Angeles (hardcourt)Amélie Mauresmo
202004Parijs (tapijt)Mary Pierce
212004Antwerpen (tapijt)Silvia Farina Elia
222005Indian Wells (hardcourt)Lindsay Davenport
232005Miami (hardcourt)Maria Sharapova
242005Eastbourne (gras)Vera Doesjevina
252005Stanford (hardcourt)Venus Williams
262005Los Angeles (hardcourt)Daniela Hantuchova
272005Toronto (hardcourt)Justine Henin
282005US Open (hardcourt)Mary Pierce
292005Luxemburg (hardcourt)Anna-Lena Grönefeld
302005Hasselt (hardcourt)Francesca Schiavone
312006Warschau (gravel)Svetlana Kuznetsova
322006Stanford (hardcourt)Patty Schnyder
332006Hasselt (hardcourt)Kaia Kanepi
342007Sydney (hardcourt)Jelena Jankovic
352009US Open (hardcourt)Caroline Wozniacki
362010Brisbane (hardcourt)Justine Henin
372010Miami (hardcourt)Venus Williams
382010Cincinnati (hardcourt)Maria Sharapova
392010US Open (hardcourt)Vera Zvonareva
402010Masters Doha (hardcourt)Caroline Wozniacki
412011Australian Open (hardcourt)Li Na

Runner-up

jaartornooi (ondergrond)tegenstander in finale
11999Bratislava (hardcourt)Amélie Mauresmo
22000Filderstadt (tapijt)Martina Hingis
32001Indian Wells (hardcourt)Serena Williams
42001Roland Garros (gravel)Jennifer Capriati
52001Rosmalen (gras)Justine Henin
62002Stanford (hardcourt)Venus Williams
72002Tokio (hardcourt)Serena Williams
82003Antwerpen (tapijt)Venus Williams
92003Scottsdale (hardcourt)Ai Sugiyama
102003Berlijn (gravel)Justine Henin
112003Roland Garros (gravel)Justine Henin
122003San Diego (hardcourt)Justine Henin
132003US Open (hardcourt)Justine Henin
142004Australian Open (hardcourt)Justine Henin
152006Antwerpen (tapijt)Amélie Mauresmo
162006San Diego (hardcourt)Maria Sharapova
172007Antwerpen (tapijt)Amélie Mauresmo
182011Sydney (hardcourt)Li Na
192011Parijs (gravel)Petra Kvitova
© 2012 - 2019 Jonasd, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het palmares van Justine HeninIn het eerste decennium van de jaren 2000 behoorde Justine Henin (°1982) tot de absolute wereldtop van het damestennis.…
De complete lijst van grand slam-winnaars: 1968-2019De complete lijst van grand slam-winnaars: 1968-2019Sinds jaar en dag zijn de grand slams de belangrijkste tennisafspraken van het seizoen. De titel veroveren op de courts…
Voormalig nummer 1 tennisser: Lleyton HewittVoormalig nummer 1 tennisser: Lleyton HewittLleyton Hewitt is een Australische tennisspeler die vooral in de jaren 2000 tot en met 2005 heel veel tennistoernooien o…
Het palmares van Novak DjokovicHet palmares van Novak DjokovicNovak Djokovic trad in 2011 definitief uit de schaduw van Rafael Nadal en Roger Federer en is sindsdien de nummer één op…
Australian OpenAustralian OpenHet Australian Open is het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. Dit toernooi wordt gespeeld in het Melbourne…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia

Reageer op het artikel "Het palmares van Kim Clijsters"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jonasd
Laatste update: 22-11-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Tennis
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!