InfoNu.nl > Sport > Vechtsport > Boksen: World Boxing Super Series 2017-2018, live op tv

Boksen: World Boxing Super Series 2017-2018, live op tv

Boksen: World Boxing Super Series 2017-2018, live op tv De World Boxing Super Series is een prestigieuze competitie voor profboksers. Deze Super Series gaan van start in september 2017. De finales worden gehouden in mei 2018. Er staan wedstrijden voor twee gewichtsklassen op het programma: het 'cruiserweight' en het 'supper middleweight'. In beide gewichtsklassen strijdt men in deze competitie om de wereldtitel. De World Boxing Super Series zijn in Nederland live op tv te volgen bij RTL7.

Opzet World Boxing Super Series

Organisator en prijzengeld

De World Boxing Super Series worden georganiseerd door het bedrijf Comosa AG. Het totale prijzengeld is 50 miljoen dollar. De eindwinnaar van elke gewichtsklasse ontvangt de 'Muhammed Ali Trofee'. De World Boxing Super Series heeft een vernieuwend concept vergeleken met andere evenementen binnen de wereld van het profboksen.

Competitie

De Super Series zijn namelijk een soort competitie in toernooivorm (knock-out). Per gewichtsklasse doen er acht boksers mee. De bokser die wint, gaat door naar de volgende ronde. De bokser die verliest is uitgeschakeld. Uiteindelijk ontmoeten twee boksers elkaar in de finale en strijden om de eindoverwinning.

Toernooivorm

Het idee is dus eigenlijk heel simpel en lijkt in theorie qua opzet op toernooien in andere sporten. In het profboksen had men echter een andere traditie. Men was gewend om losstaande partijen te organiseren, waarmee men punten voor een ranking verdiende. En als men hoog genoeg op een ranking stond, kon een bokser hopen dat hij de kans zou krijgen om een titelgevecht te vechten bij één van de vele profbonden. Vergeleken met die oude traditie is de nieuwe opzet van de World Boxing Super Series dus duidelijk transparanter.

Undisputed Champion: WK boksen voor profs

In het cruisergewicht is er bijvoorbeeld al sinds 2006 geen 'undisputed champion' meer: diverse profbonden hebben ieder hun eigen wereldkampioen in deze gewichtsklasse. Daar moet verandering in komen dankzij de World Boxing Super Series. De eindwinnaar van dit toernooi zal de onbetwiste wereldkampioen boksen in het cruisergewicht zijn.

Opzet van het programma

Hierboven werd de opzet van de World Boxing Super Series deels vergeleken met toernooien in veel andere sporten. Toch is er wel één belangrijk verschil. Bij veel andere sporten (bijvoorbeeld tennis) wordt een toernooi doorgaans binnen een beperkte tijd (bijvoorbeeld een week) op een bepaalde locatie gehouden. Bij de World Boxing Super Series zijn de wedstrijden echter verspreid over vele maanden. Er worden op allerlei locaties 'Fight Nights' gehouden, waarbij telkens maar één wedstrijd van de World Boxing Super Series op het programma staat. Naast die wedstrijd van de Super Series staan er bij elke Fight Night ook nog allerlei andere bokswedstrijden op het programma.

RTL7 Fight Night

De zender RTL7 heeft in het verleden al vaak grote vechtsportevenementen uitgezonden. RTL7 heeft ook het programma Fight Night, waarin onder meer aandacht was voor boksen, kickboksen en MMA. In de loop der jaren heeft RTL7 veel wereldtitelgevechten uitgezonden van de legendarische gebroeders Klitschko. Ook waren op RTL7 veel grote gevechten te volgen van de Brit Anthony Joshua. Een absoluut hoogtepunt qua vechtsport op RTL7 was natuurlijk het wereldtitelgevecht in het voorjaar van 2017, tussen Wladimir Klitschko en Anthony Joshua, dat uiteindelijk door de Brit werd gewonnen. In oktober 2017 zendt RTL7 waarschijnlijk ook weer het titelgevecht Anthony Joshua-Kubrat Pulev live op tv uit.

RTL7 heeft als motto 'meer voor mannen' en als 'mannenzender' hebben zij al lang de ambitie om nog meer aan vechtsport te doen. Daarbij hebben ze in Nederland echter grote concurrentie van andere zenders, die reeds in het bezit zijn van de uitzendrechten van andere grote evenementen. Zo heeft FOX Sports de uitzendrechten van de evenementen van de UFC (MMA), heeft Ziggo Sport de uitzendrechten van Glory Kickboxing en heeft Spike tv de uitzendrechten van de vechtportbonden Bellator en WFL.

RTL7 heeft daarom het binnenhalen van de World Boxing Super Series als een buitenkans beschouwd. Deze 'Super Series' zijn een nieuw concept en dus nog onbekend bij het grote publiek, het is in eerste instantie ook nog slechts beperkt tot twee gewichtsklassen, maar het lijkt voor velen wel een concept te zijn met grote groeipotentie.

Live op tv - uitzendschema RTL7

In Nederland worden de Super Series dus door RTL7 uitgezonden. De eerste uitzending is op zaterdag 10 september 2017 om 22u00. Ook op veel andere zaterdagavonden beginnen de uitzendingen van deze Super Series op RTL7 rond 22u00. Dit is echter bijvoorbeeld niet het geval wanneer er op RTL7 op die avond andere grote live-evenementen te zien zijn. Op zaterdag 16 september begint de uitzending van de Super Series bijvoorbeeld pas rond 23u30 aangezien RTL7 eerder die avond live de PDC Champions League of Darts 2017 uitzendt.

De Boxing Super Series worden evenmin door RTL7 om 22u00 op zaterdagavond uitgezonden wanneer de bokswedstrijden op een ander continent en dus in een andere tijdzonde plaatsvinden (zoals de gevechten die in de Verenigde Staten plaatsvinden). De wedstrijd die op 22 september plaatsvindt in Antonio (USA), wordt bijvoorbeeld pas op zondagavond 23 september in Nederland om 22u15 uitgezonden op RTL7 (in samenvatting). Andere zenders die de uitzendrechten van deze bokscompetitie hebben, zijn onder meer Sat1 (Duitsland), Super Channel (Canada) en WBSS (diverse Balkanlanden).

Livestream

Deze bokswedstrijden zijn ook via diverse livestreams op het internet te volgen. De uitzendingen van RTL7 zijn bijvoorbeeld te bekijken via een livestream op RTL XL. Om deze livestream van RTL7 te bekijken dient men waarschijnlijk echter wel een Premium Abonnement op RTL XL te hebben.

Programma World Boxing Super Series

Hieronder vindt u het voorlopige programma (onder voorbehoud) van de World Boxing Super Series in het seizoen 2017-2018. Dit schema wordt in de loop der tijd regelmatig geüpdatet en uitgebreid. Ook worden in dit schema de uitslagen bijgehouden.

9 september 2017, Max Schmeling-Halle te Berlijn

Cruisergewicht: Oleksandr Usyk (Oek) - Marco Huck (Dui).
Usyk won deze wedstrijd via een TKO (technische knock-out) in de tiende ronde.

16 september 2017, Echo Arena te Liverpool

Super middengewicht: Callum Smith (UK) - Erik Skoglund (Zwe)
Smith won deze wedstrijd via een unanieme jurybeslissing.

23 september 2017, Aladome te Sant Antonio

Cruisergewicht: Yunier Dorticos (Cub) - Dmitry Kudryashov (Rus)
Dorticos won via een knock-out in de tweede ronde.

30 september 2017, Arena Riga

Cruisergewicht: Mairis Briedis (Let) - Mike Perez (Cub)

7 oktober 2017, Hanns Martin Schleyer Halle te Stuttgart

Super middengewicht: Chris Eubank Jr. (UK) - Avni Yildirim (Tur)

14 oktober 2017, Wembley Arena te Londen

Super middengewicht: George Groves (UK) - Jamie Cox (UK)

21 oktober 2017, Prudential Center, Newark (New Jersey)

Cruisergewicht: Murat Gassiev (Rus) - Krzysztof Wlodarczyk (Pol)

28 oktober 2017, Sport- und Kongresshalle te Schwerin

Super middengewicht: Jürgen Brähmer (Dui) - Robert Brant (USA)
© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
World Series of Darts 2014 - programma en speelschemaWorld Series of Darts 2014 - programma en speelschemaDe World Series of Darts 2014 is een reeks van drie evenementen die georganiseerd wordt door de dartsbond PDC. Deze reek…
Dubai Darts Masters 2017 - PDC World Series of DartsDubai Darts Masters 2017 - PDC World Series of DartsOp woensdag 24 mei en donderdag 25 mei 2017 wordt de vijfde editie gehouden van de Dubai Duty Free Darts Masters. Dit is…
Perth Darts Masters 2014  PDC World Series of DartsPerth Darts Masters 2014 PDC World Series of DartsVan vrijdag 22 augustus tot en met zondag 24 augustus worden in Perth (Australië) de Perth Darts Masters gehouden. Dit i…
Singapore Darts Masters 2014 - World Series of DartsSingapore Darts Masters 2014 - World Series of DartsOp vrijdag 15 augustus en zaterdag 16 augustus 2014 worden de Singapore Darts Masters gehouden. Dit toernooi is een onde…
World Series of Darts Finals 2016 - programmaWorld Series of Darts Finals 2016 - programmaDe tweede editie van de World Series of Darts Finals wordt gehouden op zaterdag 5 november en zondag 6 november 2016. He…
Bronnen en referenties
  • http://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/world-boxing-super-series-sluit-tv-deal-nederland-en-balkan/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017%World_Boxing_Super_Series_Cruiserweight_division
  • http://www.tv-visie.be/nieuws/nederland/rtl-7-brengt-gloednieuwe-bokscompetitie-world-boxing-super-series_85212/
  • http://uk.businessinsider.com/world-boxing-super-series-like-a-gladiatorial

Reageer op het artikel "Boksen: World Boxing Super Series 2017-2018, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-09-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Vechtsport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!