Voetbal 2020: AZ-PEC Zwolle, live op tv en livestream

Voetbal 2020: AZ-PEC Zwolle, live op tv en livestream Op zaterdag 19 september 2020 speelt AZ tegen PEC Zwolle. Dit is een competitiewedstrijd in het seizoen 2020-2021 van de Nederlandse eredivisie. Het duel AZ-PEC Zwolle wordt live op tv uitgezonden. Ook is op zaterdag 19 september 2020 de eredivisiewedstrijd AZ-PEC Zwolle online via een livestream te bekijken.

PEC Zwolle

De voetbalclub PEC onstond in 1910, als resultaat van een fusie tussen twee Zwolse voetbalclubs: EDN en PH. De voetbalvereniging EDN was opgericht in 1904 kwam uit de Zwolse wijk Assendorp. EDN was een afkorting van 'Ende Despereert Nimmer'. De voetbalvereniging PH was opgericht in 1906; deze clubnaam was een afkorting van Prins Hendrik. De nieuwe club PEC werd gevormd door de eerste letters van de clubnamen van PH en EDN. De C in de nieuwe clubnaam is een afkorting van 'Combinatie'.

Hoe ziet de erelijst van PEC Zwolle eruit anno 2020? 2014 was het grote gloriejaar van PEC Zwolle. Dat jaar won PEC Zwolle zijn twee grootste prijzen: de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Op de erelijst van PEC Zwolle staan ook drie kampioenschappen in de eerste divisie: 1978, 2002 en 2012. PEC was ook drie keer de verliezende bekerfinalist: in 1928, 1977 en 2015.

AZ: Alkmaar Zaanstreek-combinatie

Eerste glorietijd AZ

Deze voetbalclub ontstond op 10 mei 1967, als gevolg van een fusie tussen de clubs FC Zaanstreek en Alkmaar '54. De clubnaam AZ is dan ook een afkorting van 'Alkmaar Zaanstreek-combinatie'. Twee keer heeft AZ een grote glorieperiode beleefd. De eerste glorietijd van deze club begon midden jaren zeventig en duurde tot begin jaren tachtig. Het sportieve hoogtepunt in dat tijdperk was het winnen van het landskampioenschap in 1981. Die eerste glorieperiode van de club uit de Zaanstreek was aan de gebroeders Molenaar te danken. Zij waren twee rijke ondernemers uit de regio, die de club rijkelijk sponsorden met hun bedrijven. Het bekendste bedrijf van de broeders was Wastora, dat jarenlang de hoofdsponsor van de club was. Er kwam een einde aan de eerste glorietijd van de club toen de bedrijven van de familie Molenaar zich uit AZ terugtrokken.

Tweede glorietijd AZ

De tweede glorietijd van AZ begon midden jaren negentig. Dit succes was voor een groot deel te danken aan Dirk Scheringa die veel geld van zijn bedrijven (zoals de DSB Bank en Frisia Financieringen) in de club stak. Ook tijdens deze tweede glorietijd werd er door AZ een landskampioenschap behaald: in 2009 won de club de titel. Kort na dat kampioenschap kwam het zakelijke imperium van Scheringa echter in grote problemen. AZ verloor daardoor de DSB Bank als hoofdsponsor. De club is daarna opvallend genoeg echter veel minder ver teruggevallen dan het geval was na de eerste glorieperiode. AZ is ook na het vertrek van Scheringa een toonaangevende club gebleven in het Nederlandse profvoetbal.

Traditioneel bekend als een sterke 'cupfighter'. Op de ranglijst van clubs die het vaakst de KNVB beker hebben gewonnen, staat AZ vierde. Op de eerste drie plaatsen van die ranking staan vanzelfsprekend de traditionele topclubs Ajax, PSV en Feyenoord. AZ won vier keer de beker: in 1978, 1981, 1982 en 2013. AZ deelt de vierde plek in deze ranking overigens met de Haagse voetbalclub Quick, die aan het begin van de 20e eeuw vier keer de beker won.

AZ-PEC Zwolle op 19 september 2020: wedstrijdinfo

Hoe laat was de aftrap? Die was op zaterdag 19 september 2020 om 16u30.

Uitslag AZ-PEC Zwolle: 1-1

  • Goal AZ: Boadu (68)
  • Goal PEC Zwolle: Leemans (38)

Kaarten:

  • Gele kaarten Zwolle: Van Duinen, Huiberts, Van Polen, Lam en Nakayama.
  • Rode kaart AZ: Stengs (17)
  • Rode kaart Zwolle: Lam (83)

Opstelling AZ (en wissels):

Bizot, Svensson, Letschert, Hatzidiakos (Druijf/69), Wijndal, Midtsjö, De Wit, Koopmeiners, Stengs, Boadu en Gudmundsson (Reijnders/63).

Opstelling PEC Zwolle (en wissels):

Zetterer, Van Wermeskerken, Kersten, Van Polen, Paal, Huiberts (Nakayama/76), Lam, Drost (Pherai/76), Leemans (Reijnders/58), Ghoochannejhad (Saymak/59) en Van Duinen.

AZ-PEC Zwolle live op tv: hoe laat en welke zender?

Op welke zender wordt deze wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ live uitgezonden? Hoe laat begint de live tv-uitzending? Vanaf 16u00 kan men live naar de voorbeschouwing op de wedstrijd AZ-PEC Zwolle kijken op FOX Sports 2. Vervolgens kan men vanaf 16u30 op die zender live naar de wedstrijd kijken. Die zender is alleen door abonnees van die sportomroep op tv te bekijken. De wedstrijd is helaas niet op de 'gratis zender' van FOX Sports te zien, die bij veel Nederlanders in het basispakket zit.

Livestream AZ-PEC Zwolle op 19 september 2020

Livestream AZ-PEC Zowlle via FOX Sports

De officiële livestream van dit duel wordt verzorgd door FOX Sports. Met zo'n livestream kan men deze eredivisiewedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ dus op een computer of smartphone bekijken. De livestream van AZ-PEC Zwolle bevindt zich op 19 september op de FOX Sports GO App. De livestream van het duel tussen de clubs uit Alkmaar en Zwolle begint op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. Dit houdt in dat deze livestream van het eredivisieduel om 16u30 begint. De livestream bevindt zich op kanaal 2 van de app. (Daarvoor is de voorbeschouwing vanaf 16u00 op die zender te zien.) Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben om zo'n livestream op die app te kunnen bekijken. Het is niet mogelijk bij FOX Sports om een dagkaart voor een livestream te kopen. Ook is het niet mogelijk om een livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen. FOX Sports Go App is erg populair bij Nederlandse voetbalfans. Met die app kan men per livestream alle wedstrijden uit de eredivisie bekijken. Ook veel wedstrijden uit het bekertoernooi en de Europa League zijn hierop per livestream te zien.

Livestream AZ-PEC Zwolle in de hele EU via Go App

Va een livestream op de Go App (online tv) kan men naar AZ-PEC Zwolle kijken, indien men een abonnement heeft op zowel Ziggo als FOX Sports. Die app is een dienst van VodafoneZiggo, waarmee in de hele Europese Unie online (via een stream) naar televisiezenders kan worden gekeken. Die streamingdienst is beschikbaar voor alle klanten van digital tv bij VodafoneZiggo.

Livestream AZ-PEC Zwolle via Play Sports? Neen

De wedstrijd van AZ tegen PEC Zwolle is op 19 september 2020 helaas niet via een livestream te zien van Telenet Play Sports. Wel heel wat andere Nederlandse voetbalwedstrijden zijn bij hen te zien. Hun livestream is niet een gratis stream. Om een livestream te kunnen bekijken op die app, dient men een betaald abonnement te hebben op de Telenet Play Sports Go App. Telenet Play Sports is een Vlaamse sportomroep. Het is een onderdeel van het multimediaconcern Telenet. Play Sports zendt via de livestream en op tv veel voetbal, hockey, cyclocross en formule 1 live uit. Naast voetbal is veldrijden één van hun grote specialismen. Daarom hebben zij bij diverse cyclocrossen zelfs de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream). Elke livestream van deze Vlaamse sportomroep is in de gehele EU te bekijken door hun klanten. Sportfans die geen vast abonnement op de Play Sports Go app willen hebben, kunnen ervoor kiezen om een dagpas om weekendpas bij hen te kopen en zo de gewenste wedstrijden per livestream te bekijken.

iTV livestream bij de match AZ-PEC Zwolle (KPN)? Met aanvullend abonnement

Het is voor klanten van KPN, met een aanvullend abonnement op FOX Sports, mogelijk om dit duel van de club uit Alkmaar tegen PEC Zwolle op het internet te bekijken middels een livestream op de iTV-app. Klanten met zo'n abonnement kunnen op die app namelijk per livestream naar alle televisiezenders kijken die men ook thuis op het televisietoestel kan ontvangen. Elke livestream op deze iTV-app kan men in alle landen van de Europese Unie bekijken. De zender FOX Sports 1 kan men als KPN-klant op die app namelijk, zonder aanvullend abonnement, via een gratis livestream bekijken. Om de livestream van de andere zenders van FOX Sports op die app te kunnen bekijken, dient men een aanvullend abonnement te hebben.

Interactieve tv livestream (KPN)? Met aanvullend abonnement

De app van KPN (iTV) is bedoeld om per livestream naar televisie te kijken op een smartphone. Eveneens is die app van KPN geschikt om op een tablet naar televisie te kijken via een livestream, indien u abonnementen heeft op zowel Interactieve Tv bij KPN als op FOX Sports. Wanneer een klant van KPN de live-uitzending van deze eredivisiewedstrijd van AZ tegen PEC Zwolle op een desktop computer of laptop middels een livestream wil bekijken, dan kan men daarentegen beter de website van Interactieve Tv (van KPN) gebruiken. Als klant van KPN kan men hierop inloggen. Men heeft dan in de praktijk op de computer dezelfde opties als men heeft op een smartphone met de iTV-app. Met die site kan men dus als klant van KPN dus per livestream in heel de EU deze eredivisiewedstrijd bekijken van de clubs uit Alkmaar en PEC Zwolle. Bij die site geldt echter ook dat men daarop alleen de televisiezender FOX Sports 1 via een gratis stream kan bekijken, doch dat men zowel een abonnement op KPN als een aanvullend abonnement op FOX Sports dient te hebben, om andere zenders van FOX Sports daarop per livestream te kunnen bekijken.

Lees verder

© 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd PAOK Saloniki-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de…
Voetbal 2020: Italië-Nederland, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Italië-Nederland, live op tv en livestreamOp woensdag 14 oktober 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Ster van Zwolle 2020 - live op tv en livestreamSter van Zwolle 2020 - live op tv en livestreamOp zaterdag 29 februari 2020 wordt de 60 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is tr…
Voetbal 2020: Dynamo Kiev-KAA Gent, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Dynamo Kiev-KAA Gent, live op tv en livestreamOp dinsdag 29 september 2020 wordt er een wedstrijd gespeeld tussen Dyanom Kiev en KAA Gent. Dit is een wedstrijd in de…

Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Atalanta - Paris Saint-Germain, live tv & livestream (2020)Op woensdag 12 augustus 2020 speelt Paris Saint-Germain tegen Atalanta Bergamo. Dit is een wedstrijd in de kwartfinale v…
Recordtransfers van de Eredivisie (tot en met 2020-21)Recordtransfers van de Eredivisie (tot en met 2020-21)Frenkie de Jong verbrak in de zomer van 2019 het transferrecord. Hij ging voor 86 miljoen euro naar Spanje. Zelfs in de…
Bronnen en referenties
  • https://sportnieuws.nl/voetbal/buitenland/akkoord-over-hervatting-premier-league-17-juni-manchester-city-arsenal/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Manchester_City_FC
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Arsenal_FC
  • https://en.wikipedia.org/wiki/201920_Premier_League

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: AZ-PEC Zwolle, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!