InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Vuelta 2017 - live op tv en livestream

Vuelta 2017 - live op tv en livestream

Vuelta 2017 - live op tv en livestream De Ronde van Spanje 2017 gaat van start op zaterdag 19 augustus. Dit is de 72e editie van deze Spaanse wielerwedstrijd. De Vuelta Ciclista a Espana 2017 begint in de Franse stad Nimes met een ploegentijdrit. De Vuelta 2017 wordt live op tv uitgezonden door Sporza, Eurosport en NOS Studio Sport. Daarnaast is de Vuelta 2017 ook live op het internet te volgen via een livestream.

Parcours Vuelta 2017

Hoe ziet het parcours van de Vuelta a Espana 2017 eruit? De Vuelta 2017 bestaat uit 21 etappes. Daaronder is één ploegentijdrit (de openingsetappe) en één individuele tijdrit (de zestiende etappe). Van negen etappes in de Vuelta 2017 ligt de aankomst op de top van een berg of heuvel. Daaronder is ook een etappe naar de top van de beruchte berg El Angliru.

Deelnemers Vuelta 2017

Hoe ziet de deelnemerslijst van de Vuelta 2017 eruit? Alle 18 World Tour Teams doen mee en daarnaast hebben vier ProContinentale Teams een wildcard gekregen: Manzano Postbon, Aqua Blue, Cofidis en Caja Rural. Toprenners die van start gaan in deze Vuelta zijn onder meer Froome, Contador en Valverde. Prominente Nederlanders op de startlijst zijn Wilco Kelderman en Wout Poels. Er bestaat de mogelijkheid dat diverse andere prominente Nederlanders, waaronder Dumoulin, Gesink en Kruijswijk ook nog besluiten in deze Vuelta van start te gaan. Dat is echter deels afhankelijk van het verloop van de rest van hun wielerseizoen.

Eurosport: live op tv en livestream

Historie: commentatoren Eurosport bij de Vuelta

Al sinds medio jaren negentig zendt Eurosport de Vuelta live op tv uit in Nederland en België. In de begintijd trad de Belg Paul D'Hoore vaak op als commentator bij de etappes van de Vuelta. Hij zou later in België vooral carrière maken als journaallezer en economisch journalist. Eind jaren negentig werd de vermaarde Nederlandse wielerjournalist Jean Nelissen ingehuurd door Eurosport om onder meer de Vuelta te verslaan. Later zou hij dat werk overdragen aan zijn neef: de ex-amateurwereldkampioen Danny Nelissen. Die zou jarenlang de wielercommentator van Eurosport blijven.

Anno 2017 zijn de Nederlandse José Been en de Vlaming Jeroen Vanbelleghem de twee hoofdcommentatoren van het wielrennen bij Eurosport. Eén van hen zal waarschijnlijk de commentator zijn bij de Vuelta 2017, met als co-commentator diverse ex-profwielrenners, waaronder waarschijnlijk Bobbie Traksel, Karsten Kroon en Michael Boogerd.

Uitzendingen Eurosport: Vuelta 2017

Eurosport zendt alle etappes van de Ronde van Spanje 2017 live op tv uit. Waarschijnlijk vinden alle uitzendingen plaats op de zender Eurosport1. Incidenteel zal er mogelijk een uitzending verhuizen naar de zender Eurosport2. De zender Eurosport1 is het 'open net' van Eurosport. Bij de meeste tv-kijkers in Nederland en Vlaanderen zit die zender in het standaardpakket. Om de digitale zender Eurosport2 te kunnen bekijken, dient men meestal echter een extra tv-pakket te hebben. Zodra er meer info bekend is over het uitzendschema van Eurosport voor de Vuelta 2017, dan wordt die informatie hier geplaatst.

Livestream Eurosport Player

Eurosport profileert zich als 'The Home of Cycling'. Er worden buitengewoon veel wielerwedstrijden live op tv uitgezonden door Eurosport. Daarnaast zendt Eurosport ook veel wedstrijden live uit op het internet via een livestream. Om die livestream van Eurosport te bekijken dient men een abonnement op de app 'Eurosport Player' te hebben. Via die app kan men de Vuelta en heel veel andere wielerkoersen live bekijken op de smartphone, laptop, enzovoort.

Sporza: live op tv en livestream

De Vlaamse publieke omroep VRT zendt de Vuelta sinds 1999 live op tv uit. Meestal treedt Michel Wuyts daarbij op als hoofdcommentator. De merknaam van de sportuitzendingen van de VRT is Sporza. Veel Nederlandse en Vlaamse wielerfans verkiezen de wieleruitzendingen van Sporza boven die van Eurosport en NOS Studio Sport.

Daarom was er bij veel wielerfans in het voorjaar van 2017 paniek toen bleek dat Sporza de Giro d'Italia 2017 niet uitzond, aangezien de Vlaamse publieke omroep bij de contractonderhandelingen niet tot een overeenkomst was gekomen met de organisator van de Giro, het bedrijf RCS. Voor de fans van Sporza is het goede nieuws, dat deze Vlaamse omroep daarentegen wel de Tour de France en de Vuelta in 2017 live op tv zal uitzenden.

Uitzendingen Sporza: Vuelta 2017

Sporza zendt de etappes van de Vuelta 2017 live uit op de Vlaamse zender één. Zodra het uitzendschema van Sporza voor de Vuelta 2017 bekend is, wordt dat schema hier geplaatst. De uitzendingen van Sporza zijn ook integraal via een livestream op het internet te bekijken, in de afdeling 'Match Center' op de website van Sporza.

NOS Studio Sport

In tegenstelling tot Eurosport en Sporza zendt het Nederlandse NOS Studio Sport nooit alle etappes van de Vuelta live op tv uit. Doorgaans beperkt de NOS zich tot live-uitzendingen van etappes die in het weekend plaatsvinden. In de Vuelta van 2015 week men echter van dit beleid af en zond men ook enkele belangrijke doordeweekse ritten uit. De oorzaak hiervan was het feit dat Tom Dumoulin dat jaar een hoofdrol in de Vuelta speelde en lange tijd zelfs op weg leek te zijn om deze Vuelta te winnen.

In 2017 zal NOS Studio Sport wederom de meeste weekendetappes van de Ronde van Spanje live uitzenden (mogelijk met uitzondering van de openingsetappe). De uitzendingen vinden plaats op de zender Nederland1 (NPO1). Mogelijk zendt de NOS overigens wel alle etappes live uit op het internet, via een stream op de website van NOS Studio Sport. Zodra er meer duidelijk is over de Vuelta-uitzendingen van NOS Studio Sport in 2017, dan wordt hier meer info gemeld.

Uitzendschema: Vuelta 2017 live op tv

Voorafgaand aan de Ronde van Spanje 2017 wordt hier een schema geplaatst met de uitzendingen van deze wielerronde.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Live wielrennen op tv in 2014Welke koersen worden tijdens het wielerseizoen 2014 live op televisie uitgezonden? Op welke zenders zijn die wielerwedst…
Vuelta 2016: parcours en rittenschemaVuelta 2016: parcours en rittenschemaOp zaterdag 20 augustus gaat de Vuelta Ciclista a Espana 2016 van start. Dit is de 71e editie van deze Spaanse wielerron…
Vuelta 2013 live op tv en online live streamsVuelta 2013 live op tv en online live streamsWielrennen is een zeer populaire sport. Jaarlijks worden er vele wielerwedstrijden georganiseerd. Zo is de Ronde van Spa…
Wielrennen live op tv in 2017Wielrennen live op tv in 2017Wielerliefhebbers kunnen in 2017 weer volop genieten van live wielrennen op tv. Met name Eurosport en het Vlaamse Sporza…
Vuelta 2014 - twaalfde etappe: Logroño-LogroñoOp donderdag 4 september wordt de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje 2014 verreden. Dit is een vlakke etappe, met s…
Bronnen en referenties
  • http://sporza.be/cm/sporza/matchcenter
  • http://nl.eurosportplayer.com/all-events.shtml
  • http://www.lavuelta.com/la-vuelta/2017/us/overall-route.html
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Vuelta_a_Espa%C3%B1a

Reageer op het artikel "Vuelta 2017 - live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 24-06-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!