Korfbal wat is dat eigenlijk voor een sport?

Korfbal wat is dat eigenlijk voor een sport? Veel mensen weten niet wat voor sport korfbal is en de mensen die het weten denken dat het geen leuke sport is, maar het is wel hartstikke leuk. Als je meer wil weten over korfbal lees dan dit artikel.

Wat is korfbal

Korfbal is een sport je speelt het met 8 mensen met 4 jongens en 4 meisjes. In de sport bestaan ook meiden teams dat zijn dus 8 meiden. Ook bestaan er V teams. De V teams zijn er bij de E en F. Dit zijn teams die bestaan uit 2 jongens en 2 meisjes.

Alle spelers zijn verdeeld over 2 vakken behalve bij de v teams zij spelen het op een vak. Elk vak heeft een korf en in die korf moet je score. In elk vak staat 2 jongens en 2 meiden. Je heb een verdedigingsvak en een aanvalsvak. De aanval moet scoren en het verdedigingsvak moet het de aanval van de tegenpartij moeilijk maken om te scoren door de bal te verdedigen. Dat doe je door je hand omhoog te steken je moet dan wel je tegenstander aan kunnen raken. Een meisje mag alleen alle bij de meisjes verdedigen en een jongen alleen de jongens.

Technieken op te scoren

Een paar technieken om te scoren zijn:

 • Doorloopbal: Iemand van jouw partij staat onder de paal er is ook en afvang. Jij en nog iemand gaan rennen naar de paal om voorbij je tegenstander te komen en gooien de bal erin.
 • Schieten: Je bent je tegenstander kwijt en schiet gewoon net zoals met basketbal de bal in de korf.
 • Strafworp: Een strafworp krijg je als er een overtreding is gemaakt.
 • Uitwijkbal: Je rent naar de paal wijkt uit en schiet.

Korfbal voor iedere leeftijd

Je kan op korfbal vanaf je best klein bent je komt dan in de welpen en speelt geen wedstrijden. Je gaat wedstrijden spelen als je ongeveer 6/7 jaar oud bent en je kan het altijd blijven spelen.

Je hebt de volgende leeftijdscategorien:

 • F 6/8
 • E 8/10
 • D 10/12
 • C 12/14
 • B 14/16
 • A 16/18
 • Senioren boven de 18

Tot slot

Als kleding je een shirt van de vereniging waar je speelt. daaronder dragen de jongens een kort broekje en de meisjes een rokje. Als je het zoals ik het nu heb beschrijven een leuke sport lijkt ga dan naar de site van de KNVK en zoek de korfbalclub bij jouw in de buurt. Ze hebben vast nog leden nodig. Ik hoop dat ik door dit artikel te schrijven mensen nieuwsgierig heb gemaakt met de sport korfbal.
© 2006 - 2020 Noekiepoekie14, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van korfbal: van ringboll tot korfbalDe geschiedenis van korfbal: van ringboll tot korfbalKorfbal is een sport die anno 2016 door meer dan 80 duizend mensen wordt beoefend. De geschiedenis van korfbal begon mee…
Wereldtickets Korfbal League - 's Werelds beste competitieWereldtickets Korfbal League - 's Werelds beste competitieFortuna/MHIR leek bij rust af te stevenen op een recordnederlaag tegen medekoploper Dalto uit Driebergen, maar met nog v…
Teamsport of individuele sportAls je, eerst op straat, daarna op school, ontdekt hebt dat je het niet alleen leuk vindt om met een bal te spelen, of t…
Meest gevaarlijke sportenMeest gevaarlijke sportenSporten is bewegen. Het traint de spieren, houdt de conditie op peil en zorgt voor een algehele geestelijke en lichameli…

Een inleiding tot BossaballWat doe je als je niet kan kiezen tussen trampolinespringen, capoeira, gymnastiek en volleybal? Juist ja, je beoefent ze…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Korfbal wat is dat eigenlijk voor een sport?"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Paula, 30-10-2011 14:44 #4
Ook de welpen kunnen wedstrijd spelen. Ik vind het stuk kinderlijk en twijfelachtig geschreven. Korfbal is gewoon een leuke sport en biedt voor iedereen mogelijkheden! En inderdaad jammer dat het plaatje van een basket is en niet van een (kunstof)korf.

Loes88 (infoteur), 30-10-2008 11:47 #3
Je mag tegenwoordig ook nog in de A's als je 19 bent :-)

Roy, 19-04-2008 12:27 #2
Ik vind het een leuke artikel en ik zit er zelf op:-)

Susan, 29-11-2007 19:26 #1
Een grappig artikel, ik heb zelf ook korfbal gespeeld. Ik vind het alleen erg jammer dat het plaatje erbij een basketbalbord is en geen korf ;)

Groeten, Susan

Infoteur: Noekiepoekie14
Gepubliceerd: 06-12-2006
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 4
Schrijf mee!