Korfbal wat is dat eigenlijk voor een sport?

Korfbal wat is dat eigenlijk voor een sport? Veel mensen weten niet wat voor sport korfbal is en de mensen die het weten denken dat het geen leuke sport is, maar het is wel hartstikke leuk. Als je meer wil weten over korfbal lees dan dit artikel.

Wat is korfbal

Korfbal is een sport je speelt het met 8 mensen met 4 jongens en 4 meisjes. In de sport bestaan ook meiden teams dat zijn dus 8 meiden. Ook bestaan er V teams. De V teams zijn er bij de E en F. Dit zijn teams die bestaan uit 2 jongens en 2 meisjes.

Alle spelers zijn verdeeld over 2 vakken behalve bij de v teams zij spelen het op een vak. Elk vak heeft een korf en in die korf moet je score. In elk vak staat 2 jongens en 2 meiden. Je heb een verdedigingsvak en een aanvalsvak. De aanval moet scoren en het verdedigingsvak moet het de aanval van de tegenpartij moeilijk maken om te scoren door de bal te verdedigen. Dat doe je door je hand omhoog te steken je moet dan wel je tegenstander aan kunnen raken. Een meisje mag alleen alle bij de meisjes verdedigen en een jongen alleen de jongens.

Technieken op te scoren

Een paar technieken om te scoren zijn:

 • Doorloopbal: Iemand van jouw partij staat onder de paal er is ook en afvang. Jij en nog iemand gaan rennen naar de paal om voorbij je tegenstander te komen en gooien de bal erin.
 • Schieten: Je bent je tegenstander kwijt en schiet gewoon net zoals met basketbal de bal in de korf.
 • Strafworp: Een strafworp krijg je als er een overtreding is gemaakt.
 • Uitwijkbal: Je rent naar de paal wijkt uit en schiet.

Korfbal voor iedere leeftijd

Je kan op korfbal vanaf je best klein bent je komt dan in de welpen en speelt geen wedstrijden. Je gaat wedstrijden spelen als je ongeveer 6/7 jaar oud bent en je kan het altijd blijven spelen.

Je hebt de volgende leeftijdscategorien:

 • F 6/8
 • E 8/10
 • D 10/12
 • C 12/14
 • B 14/16
 • A 16/18
 • Senioren boven de 18

Tot slot

Als kleding je een shirt van de vereniging waar je speelt. daaronder dragen de jongens een kort broekje en de meisjes een rokje. Als je het zoals ik het nu heb beschrijven een leuke sport lijkt ga dan naar de site van de KNVK en zoek de korfbalclub bij jouw in de buurt. Ze hebben vast nog leden nodig. Ik hoop dat ik door dit artikel te schrijven mensen nieuwsgierig heb gemaakt met de sport korfbal.
© 2006 - 2024 Noekiepoekie14, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geschiedenis van korfbal: van ringboll tot korfbalDe geschiedenis van korfbal: van ringboll tot korfbalKorfbal is een sport die anno 2016 door meer dan 80 duizend mensen wordt beoefend. De geschiedenis van korfbal begon mee…
Wereldtickets Korfbal League - 's Werelds beste competitieWereldtickets Korfbal League - 's Werelds beste competitieFortuna/MHIR leek bij rust af te stevenen op een recordnederlaag tegen medekoploper Dalto uit Driebergen, maar met nog v…
Teamsport of individuele sportAls je, eerst op straat, daarna op school, ontdekt hebt dat je het niet alleen leuk vindt om met een bal te spelen, of t…
Meest gevaarlijke sportenMeest gevaarlijke sportenSporten is bewegen. Het traint de spieren, houdt de conditie op peil en zorgt voor een algehele geestelijke en lichameli…

Een inleiding tot BossaballWat doe je als je niet kan kiezen tussen trampolinespringen, capoeira, gymnastiek en volleybal? Juist ja, je beoefent ze…
Bronnen en referenties
Noekiepoekie14 (1 artikelen)
Gepubliceerd: 06-12-2006
Rubriek: Sport
Subrubriek: Balsport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.