InfoNu.nl > Sport > Diversen > Thuis sporten met Fitchannel

Thuis sporten met Fitchannel

Thuis sporten met Fitchannel Fitchannel is een online platform dat inspeelt op de populariteit rondom sporten en gezonde voeding en dit toegankelijk wil maken voor mensen die het liefste thuis sporten. Het platform werkt met diverse bekende en onbekende personal trainers die ieder een trainingsprogramma begeleiden, elk gericht op een ander trainingsdoel. Door middel van workoutvideo's en voedingsadvies kun je thuis werken aan je eigen fysieke en mentale gezondheid, bijvoorbeeld onder begeleiding van Mark Tuitert of Carlos Lens. Hoe werkt Fitchannel, hoe duur is het en wat heeft het te bieden?

Oprichters van Fitchannel

Fitchannel is een concept van DFFRNT Media; een mediabedrijf dat is opgericht door o.a. Winston Gerschtanowitz en waar John de Mol in januari 2018 een minderheidsbelang in heeft gekocht. Daarnaast is ook marketingstrateeg Michael Moser bij het project betrokken. Langebaanschaatser Mark Tuitert fungeert in televisiecommercials regelmatig als het gezicht van Fitchannel en begeleidt binnen Fitchannel ook eigen trainingsprogramma als personal trainer.

Het concept

Fitchannel is een online platform dat fitnessworkouts en voedingsadvies aanbiedt en zich hiermee als concurrent van conventionele sportscholen in de markt zet. Alle workouts zijn relatief eenvoudig van opzet en dus thuis uit te voeren, voor enkele programma's heb je wat attributen als een fitness-/yoga-matje, dumbells of een kettlebell nodig. Je kunt kiezen uit diverse programma's (anno 2018 zijn dit er negen) met elk zijn eigen personal coach en trainingsdoel(en). Naast een trainingsschema en de gefilmde workouts, krijg je ook voedingsadvies en is er videomateriaal beschikbaar waarin deze maaltijden worden bereid.

Hoe werkt Fitchannel

Fitchannel is een betaalde website die de kosten, net als een sportschool, via een vast maand- of jaartarief verrekend. Wanneer je je hebt ingeschreven kun je kiezen uit verschillende programma's met elk zijn eigen personal trainer, je kunt onbeperkt switchen tussen de beschikbare programma's. Door middel van je ingevoerde gegevens wordt je trainingsniveau bepaald en een 'persoonlijk' trainings- en voedingsasvies samengesteld. Het materiaal op Fitchannel is enkel via de website, het online platform, beschikbaar. Er is geen applicatie voor op je tablet of smartphone. Daarnaast is Fitchannel een platform dat (veel) materiaal biedt, echter is interactie met de personal trainers, andere professionals of sporters niet mogelijk.

Programma's

Anno 2018 biedt Fitchannel negen verschillende programma's aan. Elk programma heeft zijn eigen trainingsdoel, -duur en -intensiviteit, en bevat daarnaast verscheidene recepten die de gehele week voor ontbijt, lunch en diner toegepast kunnen worden. Een aantal programma's heeft per trainingsniveau aparte video's.

ProgrammaTrainerDuurTrainingen per weekGemiddelde trainingsduurAantal receptenBeschikbare niveau's
Afvallen Carlos Lens8 weken320 minuten242
Fit met Mark Mark Tuitert48 weken325 minuten1445
Perfect Body Kasia Rain8 weken530 minuten91
MTV Fit Kay Nambiar10 weken420 minuten201
Circuittraining Carlos Lens12 weken325 minuten233
Fit & Slank met Yoga Danielle Raats7 weken230 minuten151
Spieren Radmilo Soda12 weken325 minuten381
Boksen Remy Bonjasky10 weken325 minuten302
Yoga de basis Myrna van Kemenade7 weken230 minuten141
*De gegevens in de tabel zijn gebaseerd op informatie die Fitchannel via zijn website www.fitchannel.com openbaar heeft gemaakt in november 2018

Blogs

Fitchannel heeft een sectie op de website waarin blogs worden gepubliceerd. Deze blogs zijn gericht op beweging, leefstijl, coaches, voeding en/of producten. De blogs zijn voor iedereen kosteloos beschikbaar, ook wanneer je geen abonnement hebt.

Abonnementen en kosten Fitchannel

Fitchannel biedt anno 2018 de volgende drie abonnementen aan met bijbehorende kenmerken en prijzen. De abonnementskosten kunnen in hoogte variëren aangezien Fitchannel met enige regelmaat met actieprijzen werkt.

Voordelig

Het abonnement Voordelig kost 7,95 per maand maar moet het eerste jaar vooruit worden betaald, wat neerkomt op een totaal bedrag van 95,40. Na het eerste jaar worden de abonnementskosten maandelijks verrekend en is het abonnement ook maandelijks opzegbaar. Met Voordelig heb je toegang tot het gehele platform en alle programma's.

Populair

Het abonnement Populair is net als Voordelig een jaarabonnement, met als verschil dat de kosten maandelijks worden verrekend in plaats van in één keer. De abonnementskosten zijn 9,95 per maand. Na een jaar is het abonnement maandelijks opzegbaar. Met Populair heb je toegang tot het gehele platform en alle programma's.

Flexibel

Het abonnement Flexibel ligt in tegenstelling tot Voordelig en Populair geen jaar vast maar drie maanden. Na de eerste drie maanden is het abonnement maandelijks opzegbaar. De kosten van Flexibel worden maandelijks verrekend en liggen anno 2018 op 12,95 per maand. Ook met dit abonnement heb je toegang tot het gehele platform en alle programma's.

Voor wie is het

Fitchannel geeft aan dat hun programma's geschikt zijn voor iedereen van 18 jaar of ouder. Wel geven zij aan dat het verstandig is om bij blessures en aandoeningen eerst in overleg te gaan met de huisarts of medisch specialist. Daarnaast lijkt het programma bij uitstek geschikt voor mensen die er de voorkeur aan geven om alleen en in de thuissituatie te sporten, en daarnaast de zelfdiscipline op kunnen brengen om zich aan een trainingsschema te houden.

Voor- en nadelen van Fitchannel

Voordelen

 • Het grootste voordeel van Fitchannel zal voor veel mensen de laagdrempeligheid zijn: wanneer je lid bent kun je in principe altijd aan de slag, als je maar een internetverbinding hebt. Je hoeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een sportschoolabonnement, geen rekening te houden met reistijd, openingstijden, lestijden of drukte.
 • Het online platform is overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Het videomateriaal is van hoge kwaliteit en daarnaast worden de workouts en maaltijdbereidingen goed in beeld gebracht en helder uitgelegd. Daarnaast is het platform redelijk veelzijdig door de keuze aan trainingsdoelen en coaches.
 • Je kunt meerdere sportprogramma's volgen. Wanneer een programma je toch niet bevalt, of wanneer je trainingsdoelen zijn veranderd kun je eenvoudig naar een andere overstappen.
 • In vergelijking met conventionele sportscholen en personal training zijn de kosten van Fitchannel aan de lage kant.

Nadelen

 • Op Fitchannel is veel materiaal beschikbaar, echter is het online programma niet in staat om hetzelfde te bieden als een persoonlijke begeleider. Fitchannel biedt niet de mogelijkheid om vragen te stellen over de voeding of het programma, en daarnaast kan niemand je corrigeren wanneer je een oefening onjuist uitvoert.
 • Het gehele aspect van externe motivatie is niet of zeer weinig aanwezig bij een online programma als Fitchannel. Je hebt geen sporters om je heen waaraan je je kunt optrekken, of een coach die je kan motiveren wanneer het even niet lukt. De discipline en motivatie om je aan het programma te houden zal dus vanuit je zelf moeten komen.
© 2018 Javier, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK afstanden schaatsen 2011: 1500 meter mannenWK afstanden schaatsen 2011: 1500 meter mannenVanaf donderdag 11 maart 2011, word het WK Afstanden 2011 verreden in de Max Aicher Arena in Inzell. Het toernooi wordt…
Sporter van het jaar 2010Sinds 1951 worden er jaarlijks de beste sporters van het jaar gekozen. Ook dit jaar weer worden erop 14 december door de…
NK sprint schaatsen 2010: 9 en 10 januari 2010Op 9 en 10 januari in 2010 worden de Nederlandse Kampioenschappen sprint verreden. Op het moment van publiceren van dit…
NK sprint schaatsen 2009: 3 en 4 januari 2009De NK sprint schaatsen voor mannen en vrouwen 2009 worden gehouden in Groningen op 3 en 4 januari 2009. Titelverdediger…
World Cup schaatsen Kolomna 2008-2009: 24 en 25 januari 2009Kolomna is de zesde wereldbeker (World Cup) wedstrijd schaatsen van dit seizoen. De wedstrijd wordt op 24 en 25 januari…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: 5132824, Pixabay
 • FITSociety: Fitchannel: oude wijn in nieuwe zakken? Ozgur Yasar, 11 januari 2018
 • Fitchannel: www.fitchannel.com
 • Vetvrij: https://www-vetvrij-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.vetvrij.com/fitchannel-review.html/amp?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&usqp=mq331AQHCAFYAYABAQ%3D%3D#aoh=15426246076827&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=Van%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.vetvrij.com%2Ffitchannel-review.html
 • FitFunFab: https://fitfunfab-nl.cdn.ampproject.org/v/s/fitfunfab.nl/2018/01/24/sporten-met-fitchannel/amp/?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&usqp=mq331AQHCAFYAYABAQ%3D%3D#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=Van%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Ffitfunfab.nl%2F2018%2F01%2F24%2Fsporten-met-fitchannel%2F

Reageer op het artikel "Thuis sporten met Fitchannel"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Javier
Gepubliceerd: 20-11-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!