Les Mills trainingsprogramma's

Les Mills is een bekend trainingsprogramma welke zich over de hele wereld verspreidt. Je vind dit programma in ruim 75 landen wereldwijd. Het bestaat uit een aantal verschillende lessen van high cardio tot ontspanning. Veel sportscholen verwerken deze lessen in hun groepslesroosters, al worden deze lessen alleen gegeven bij sportclubs met een licentie daarvoor. Met Les Mills train je niet alleen je hele lichaam, je hebt er ook plezier in. De instructeurs zorgen ervoor dat je jezelf helemaal laat gaan en na de les een voldaan gevoel hebt. Les Mills lessen zijn verslavend en heel erg leuk. Je beweegt op lekkere muziek welke elk kwartaal vernieuwd. Om verveling tegen te gaan worden er elk kwartaal nieuwe lessen gelanceerd. Dit betekend nieuwe muziek en nieuwe bewegingen. In de laatste maand van een kwartaal hebben de instructeurs de mogelijkheid om te mixen, dat betekent dat ze een mix kunnen maken met oude lessen. Er zijn lessen voor jong en oud en of je nu wilt ontspannen of calorien wilt verbranden, het kan allemaal.

BodyAttack

BodyAttack is een 55 minuten durende cardio workout die voornamelijk gericht is op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Het is een high-energy interval training waarmee je heel veel calorieën verbrandt, zo rond de 700 per uur. Ook verbetert je conditie en uithoudingsvermogen, maar ook je coördinatie en lenigheid. BodyAttack verbeterd je lichaamshouding, je gezondheid en het versterkt je botten. Doordat er ook krachtoefeningen in zitten, die voornamelijk gericht zijn op je kernspieren, ontwikkel je ook meer kracht. Door het high-energy cardio level verbetert ook je hart- en longcapaciteit.

BodyBalance

BodyBalance bestaat uit een training waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt door rust en kalmte. Je traint vooral door stretch oefeningen uit te voeren op een rustgevende muziek. Na een aantal lessen merk je al dat je leniger begint te worden. BodyBalance zorgt ook voor een vermindering van het stressniveau en een betere concentratie.

BodyCombat

BodyCombat is een krachtige cardio workout. Het energieke programma is gebaseerd op de oosterse vechtsporten zoals karate, boksen, tai chi en muay thai. In een BodyCombat les verbrandt je zo'n 600 calorieën. Je slankt daardoor niet alleen af, je verbetert ook je conditie, botdichtheid, houding, coördinatie, behendigheid en je zelfvertrouwen. Ook vorm je lichte spiervorming en door het high energy level krijg je een betere hart- en longfunctie, waardoor je minder snel hart- en vaatziekten krijgt.

BodyJam

BodyJam is een dance-workout met gave dansbewegingen op heerlijke muziek, de muziek staat uit hiphop, r&b, salsa, pop en andere gave hits. BodyJam is voornamelijk een cardiotraining, je verbrandt zo'n 500 calorieën per uur. Ook verbetert je coördinatie en je leert de nieuwste dansmoves, zodat jij straks een van de betere dansers bent.

BodyPump

BodyPump is een van de snelste manieren om in vorm te raken, je verbrandt vet door deze spierversterkende groepsles met gewichten. Je krijgt snel een strakker lichaam. Het is niet zo dat je een bodybuilder figuur krijgt, want je train relatief licht en kunt zelf de zwaarte van je gewichten bepalen. Je verbrandt ook zo'n 600 calorieën per uur en je lichaamshouding wordt er ook beter van. BodyPump vermindert ook je vetpercentage en verbeterd je botdichtheid.

BodyStep

BodyStep is een energieke work-out die je volgt met behulp van een op hoogte verstelbare step. Je maak eenvoudige bewegingen op, over en rondom de step. Dit alles gebeurt op een lekkere muziek waardoor je nog meer gemotiveerd wordt. Met BodyStep krijg je een slanker lichaam, je verbeterd je kracht, conditie, coördinatie en botdichtheid.

BodyVive

BodyVive is een low impact les. Met behulp van Vive-ballen en een tube train je je lichaam. Je kan zelf kiezen hoe zwaar je wilt. De les bestaat uit eenvoudige cardio, lichte weerstandsoefeningen en een gedeelte stretchen. Met BodyVive wordt je leniger, het verbetert je houding en het zorg voor een fijn, ontspannen gevoel. Ook verbetert je spierkracht, uithoudingsvermogen en de conditie van je hart.

RPM

RPM is een hele populaire Les Mills les. Het is een indoor cycling les op een spinningfiets. Je traint op een lekkere muziek en je kunt zelf het niveau bepalen door middel van een weerstandsknop. Bij RPM kan je zo'n 800 calorieën per uur verbranden, je conditie verbeterd flink, maar je verbrand ook vet en je benen, billen en heupen worden strakker. Ook krijg je meer kracht in je benen en na de les voel je je fantastisch.

Sh'Bam

Sh'Bam is eigenlijk een eenvoudige BodyJam les. Je leert leuke dance-moves op basis van populaire hits die veelal op de radio en in discotheken te horen zijn. Bij Sh'Bam zijn de pasjes wat eenvoudiger als bij de BodyJam. Je coördinatie verbetert, maar ook je conditie verbetert, want je verbrandt tot wel 500 calorieën per les.

CX30

CX30 is een 30 minuten durende core-training. Met CX30 train je voornamelijk bil- en buikspieren waardoor je een strakker lichaam krijgt. Het verbetert kracht en helpt preventief tegen blessures. De les is vrij intensief en vandaar dat deze maar 30 minuten duurt.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Les Mills groepslessen programma aanbod in sportscholenHet Les Mills groepslessen programma aanbod in sportscholenSteeds meer sportscholen- en clubs nemen de Les Mills groepslessen op in hun lesprogramma. Het populaire Les Mills progr…
Bodypump, wat is dat?Bodypump, een fitnessworkout op muziek waar met een stang met gewichten de spiergroepen worden getraind. Tijdens de trai…
De zeven leukste sporten voor vrouwenDe zeven leukste sporten voor vrouwenDe vakantie zit er (bijna) op en het nieuwe school- en werkjaar kan weer beginnen. Tijd om weer actief te worden en jeze…
CX30, de manier om uw gewenste "sixpack" te behalenCX30, de manier om uw gewenste "sixpack" te behalenCX30 is een stevige work-out die door Les Mills in april 2011 in Nederland werd geïntroduceerd. Deze 30 minuten durende…

Conditie/duur- en intervaltrainingConditie/duur- en intervaltrainingDe conditietraining zoals we die kennen is lopen, veel lopen en regelmatig lopen en dit alles bij voorkeur enigszins ver…
Bronnen en referenties
  • www.lesmills.com
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 17-07-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.