Motivatie om door te gaan met sporten

In het begin heb je veel motivatie en vind je het trainen zelfs fijn. Desalniettemin hoe meer je het doet, hoe saaier het wordt en hoe ongemotiveerder je raakt en tenslotte stop je ermee. Komt dit je bekend voor? Lees dan deze pagina over motivatie, omdat deze pagina legt uit hoe je gemotiveerd kan blijven om te blijven trainen.

Weet wat je aan het doen bent

Zorg ervoor dat je voldoende kennis hebt opgedaan voordat je start. Dit zorgt voor een beter resultaat en voorkomt blessures. Daarnaast helpt het je bij reële targets te zetten.

Zet realistische targets

Als je al begint met de gedachte het gaat nimmer iets worden, zal het ook nooit iets worden. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat je wilt bereiken. Is je einddoel om er fitter uit te zien tijdens de zomervakantie door 10 kilo kwijt te raken of ga je voor een sixpack? Als je van te voren voor jezelf duidelijk hebt gemaakt wat je wilt bereiken zal dat je meer motivatie bezorgen. Je zou deze doelen eventueel kunnen opschrijven en ergens ophangen zodat je eraan herinnert wordt dat je moet gaan sporten.

Jezelf belonen

Jezelf belonen is een uitstekende manier om veel inspiratie te krijgen. Bijvoorbeeld: Je doel is tien kg afvallen. Als je vijf kg bent afgevallen beloon jezelf dan met iets leuks bijvoorbeeld de schoenen die je al een tijdje wilde hebben.

Licht andere in over je doelen

Wanneer je familie en vrienden kennis geeft van jou doelen zal dat als een stimulerende factor werken. Dit is omdat er extra druk op je komt te staan om je doelen te halen. Als je iedereen vertelt dat je 10 kilo wilt afvallen en je komt 2 kilo zal je de mensen om je heen en jezelf teleur stellen en dat wil je vanzelfsprekend niet. Daardoor zal je extra je best doen om die 10 kilo kwijt te raken, vooral om uiteindelijk de complimentjes te krijgen. Let op wanneer je slecht tegen druk kan is het wellicht beter om deze tip te negeren.

Train wanneer het jouw uitkomt

Als je thuis traint, kan je sporten wanneer het jouw uitkomt. Maak daar dan dus ook gebruik van. Als je het fijn vind om in de ochtend te sporten, sport dan ook in de morgen en als je het fijn vind om in de avond te trainen dan is het beter voor jou om in de avond te trainen.

Maak een duidelijk plan

Weten wanneer je wat moet doen is erg belangrijk. Daarom is het handig om een overzicht bij te houden. Als je van te voren je plan hebt opgesteld zul je meer motivatie hebben, om dit plan ook daadwerkelijk uit te voeren. Daarom is het handig om een schema bij te houden. Als je van te voren je plan hebt opgeschreven zul je meer gemotiveerd zijn om dit ook daadwerkelijk uit te voeren.

Varieer je trainingen

Als je hebt besloten om 3 keer per week te gaan fitnessen kan dit op een gegeven moment gaan tegenstaan. Daarom moet je variëren. Ga bijvoorbeeld een keertje squashen of fietsen. Zo behoud je het plezier en blijf je gemotiveerd.
© 2012 - 2024 Cosmosjong24, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe verhoog ik mijn motivatie om te sporten?Hoe verhoog ik mijn motivatie om te sporten?Beginnen met sporten is voor veel mensen het probleem niet, maar het sporten blijven volhouden kan vanwege allerlei rede…
Te moe om te sportenTe moe om te sportenOp sommige dagen is het makkelijk om ervoor te kiezen om te gaan sporten. Je voelt je uitgerust, gemotiveerd en je barst…
Afvallen in de zomerAfvallen in de zomerWist je dat de zomer de perfecte periode is om af te vallen? Afvallen in de zomer gaat bij veel mensen een stuk makkelij…
Bootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: steeds vaker hoor je ervan of lees je erover. Het is een sportmethodiek die in de Verenigde Staten is ontstaan…

Hoe word ik een betere hardloper?Vrijwel elke hardloper heeft die innerlijke drang om sneller te worden, of langere afstanden te kunnen lopen. Om een bet…
HardloopschoenenHardloopschoenenOp hardloopschoenen kan je hardlopen, maar als je tempo wat meer gematigd is, zijn hardloopschoenen nog steeds erg handi…
Bronnen en referenties
  • www.train-thuis-je-buikspieren.com
Cosmosjong24 (1 artikelen)
Gepubliceerd: 23-04-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.