WK Indoor Atletiek 2021, live op tv en livestream

WK Indoor Atletiek 2021, live op tv en livestream Van vrijdag 19 maart tot en met zondag 21 maart 2021 vinden de wereldkampioenschappen indoor atletiek plaats in de stad Nanjing (China). Oorspronkelijk zou het WK al in 2020 plaatsvinden in die stad, maar wegens het coronavirus werd het verzet naar 2021. Hoe is de geschiedenis van het WK indoor atletiek verlopen?

Geschiedenis WK Indoor Atletiek

De eerste editie van dit WK werd in 1985 gehouden in het sportpaleis Bercy in Parijs, al heette dat eerste WK officieel nog geen WK, maar de 'Indoor World Games'. Pas sinds 1987 heet dit toernooi officieel het WK indoor, doch met terugwerkende kracht wordt het toernooi uit 1985 wel als een officieel WK beschouwd. Van 1985 tot en met 2003 vond het toernooi eens in de twee jaar plaats. Vervolgens vond het toernooi ook in 2004 plaats en daarna vond het weer elke twee jaar plaats. In 2014 werd het WK gehouden in de Poolse stad Sopot. In 2016 vond het toernooi plaats in het Amerikaanse Portland. In 2018 werd het gehouden in Birmingham.

Historie: Nederlandse successen

De succesvolste Nederlandse atleten uit de geschiedenis van het WK indoor zijn Nelli Cooman en Elly van Hulst. Zij wonnen beiden twee keer goud op dit evenement. Elly van Hulst won de 1500 meter in 1985 en de 3 kilometer in 1989. Nelli Cooman won de zestig meter zowel in 1987 als in 1989. Nadine Broersen won in 2014 goud op de vijfkamp. Sifan Hassan won in 2016 de gouden medaille op de 1500 meter.

Karin Ruckstuhl won in 2006 zilver op de vijfkamp. Dafne Schippers won in 2016 de zilveren medaille op de 60 meter. Sifan Hassan won in 2018 zilver op de drieduizend meter. Vijf Nederlanders wonnen brons op het WK indoor atletiek. Han Kulker in 1987 op de 1500 meter, Patrick van Balkom in 2001 op de 200 meter, Rens Blom in 2003 op het polsstokhoogspringen, Nadine Broerse in 2018 op de 60 meter horden en Sifan Hassan in 2018 op 1500 meter.

Locatie WK indoor 2021: Nanjing in China

De stad Nanjing ligt in het oosten van China. Gedurende diverse periodes van dit de hoofdstad van China. Anno 2020 wonen er circa 8,2 miljoen inwoners in Nanjing. Nanjing is van oudsher een zeer belangrijke handelsplaats. Daarnaast wordt het beschouwd als het 'wetenschappelijk centrum van China', aangezien zich er diverse belangrijke universiteiten bevinden.

Deelnemers: Nederlandse selectie WK

Wie zijn de prominente Nederlandse deelnemers aan het WK indoor atletiek in Nanjing? De selectie van Nederland voor het WK indoor is nog niet bekend. Zodra de Nederlandse selectie voor het WK indoor atletiek bekend is, wordt die hier geplaatst.

Live op tv: wereldkampioenschap indoor atletiek 2021

NOS en BBC

Tot de omroepen die de uitzendrechten (live tv en livestream) van dit WK indoor atletiek hebben, behoren onder meer de NOS (Nederland) en de BBC (Groot-Brittannië). BBC zendt het grootste aantal uren van dit WK live uit. De NOS zendt het kampioenschap op tv uit in diverse gecombineerde uitzendingen, waarin ook andere sporten live te zien zijn. Zodra hun uitzendschema's bekend zijn worden die hier gemeld.

Sporza en Eurosport?

Opvallend genoeg werd het WK indoor atletiek in 2018, in tegenstelling tot veel voorgaande edities, niet live op tv uitgezonden door Eurosport. Ook de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza), die doorgaans relatief vaak grote atletiekevenementen live op tv en per livestream uitzendt, had er toen voor gekozen om niet dit WK indoor atletiek live op tv uit te zenden. Het is nog niet zeker of zij in 2021 wel of niet het WK indoor atletiek live op tv uitzenden. Zodra hier meer info over bekend is, wordt die info hier gemeld.

Livestream WK indoor atletiek 2021

Het WK indoor atletiek 2021 is ook op diverse plekken op het internet via een livestream te bekijken. Er is onder meer een livestream van het WK indoor atletiek op de website van de BBC te vinden, maar deze officiële stream is wel geo-restricted. Dit houdt in dat de livestream van de BBC officieel alleen in Groot Brittannië te bekijken is. NOS Studio Sport zendt ook een deel van het WK indoor atletiek deels live online uit via een livestream. Hun officiële livestream is eveneens geo-restricted. Dat houdt in dat de livestream van de NOS officieel alleen in Nederland te bekijken is. Zodra het uitzendschema van de livestream van de NOS bekend is, wordt die hier geplaatst.

Livestream Eurosport of Sporza?

Is dit atletiekkampioenschap ook per livestream te bekijken bij Sporza en Eurosport? Dat is nog onbekend. Bij diverse voorgaande edities was dit wel het geval, maar in 2018 niet. Zodra bekend is of zij in 2021 een livestream aanbieden, dan wordt die info hier gemeld.

Programma WK Indoor Atletiek 2021

Hoe ziet het programma voor het WK indooratletiek 2021 eruit? T.z.t. vindt u hier het schema met alle begintijdstippen van de wedstrijden. Let op: de tijdstippen in dat schema zijn de tijden in Nederland en België. Het schema is dus vooral bedoeld voor de atletiekfans die in Nederland en België op tv of per livestream dit evenement live volgen.

Voorgaande editie: uitslagen Nederlanders op het WK Indoor Atletiek 2018

 • Sifan Hassan: zilver op de 3000 meter voor dames en brons op de 1500 meter
 • Dafne Schippers: vijfde op de 60 meter voor dames
 • Nadine Visser: brons op de 60 meter horden voor dames
 • Koen Smet: uitgeschakeld in de halve finale van de 60 meter horden voor heren
 • Eelco Sintnicolaas: vijfde op de meerkamp voor heren
 • Jamile Samuel: uitgeschakeld in de series van de 60 meter voor dames
 • Madiea Ghafoor: uitgeschakeld in de halve finale van de 400 meter voor dames
 • Eefje Boons: uitgeschakeld in de halve finale van de 60 meter horden voor dames

Lees verder

© 2014 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK indoor atletiek 2021, live tv en livestreamEK indoor atletiek 2021, live tv en livestreamDe Europese kampioenschappen indoor atletiek worden in 2021 georganiseerd in Torun (Polen). Het EK begint op vrijdag 5 m…
Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Op maandag 21 juni 2021 speelt Nederland zijn derde poulewedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen de Republ…
EK hockey voor heren en dames, live op tv en livestreamEK hockey voor heren en dames, live op tv en livestreamHet Europees kampioenschap hockey voor heren bestaat sinds 1970. Het EK hockey voor dames bestaat sinds 1984. De Europes…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
WK wielrennen live op tv en livestreamWK wielrennen live op tv en livestreamDe wereldkampioenschappen wegwielrennen worden jaarlijks verreden. Het hoogtepunt op het programma is de wegrit van de h…
Bronnen en referenties
 • http://sopot2014.com/en/competition-info/timetable
 • http://www.iaaf.com
 • http://www.atletiekunie.nl/
 • http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-indoor-championships/iaaf-world-indoor-championships-5681/timetable/byday

Reageer op het artikel "WK Indoor Atletiek 2021, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Ruud, 08-03-2014 22:14 #1
Wordt er 3 dagen 60 meter gelopen? twee keer serie, twee keer halve finale en twee keer finale?

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!