WK wielrennen live op tv en livestream

WK wielrennen live op tv en livestream De wereldkampioenschappen wegwielrennen worden jaarlijks verreden. Het hoogtepunt op het programma is de wegrit van de heren elite (profs), die op slotdag (zondag) wordt verreden. Het WK wielrennen wordt door diverse zenders live op tv uitgezonden. Ook kan men via een livestream het WK wielrennen online volgen. In 2021 begint het wereldkampioenschap op zondag 19 september 2021 met de tijdrit voor heren elite (profs). De slotdag is 25 september 2021. Op die dag staat de wegrit van de heren elite (profs) op het programma.

Historie: WK wielrennen

Het eerste officiële WK wegwielrennen werd in 1921 georganiseerd. Indertijd was er alleen een officieel WK voor amateurs (heren). Sinds 1927 wordt er ook een WK voor profs (heren) georganiseerd. Pas in 1958 werd er voor het eerst een officieel WK voor dames verreden. In vroeger tijden werden er naast de individuele wegrit tijdens het WK ook ploegentijdritten verreden voor landenploegen (heren amateurs en dames).

In 1994 werd dat WK Ploegentijdrit voor landenploegen vervangen door wereldkampioenschappen op de individuele tijdrit. Vanaf 2013 wordt er naast de wegritten en de individuele tijdritten ook weer een WK Ploegentijdrit georganiseerd. Dat was toen echter niet meer een ploegentijdrit voor landenteams (zoals vroeger), doch voor sponsorploegen. De andere WK's (wegrit en individuele tijdrit) worden heden ten dage, net als vroeger, nog wel verreden door landenploegen. Het WK ploegentijdrit voor sponsorploegen verdween na 2018 echter van het programma van het WK wielrennen. Het werd met ingang van 2019 vervangen door een nieuw type WK ploegentijdrit: de Mixed Team Relay (met landenteams, waarbij per land een heren- en een damesteam elkaar in een soort estafettevorm moeten aflossen).

Locatie 2021: Vlaanderen (België)

De wereldkampioenschappen worden in 2021 gehouden in het wielergekke Vlaanderen. Nergens ter wereld is de wielersport zo populair als in deze streek van België. Er wordt dan ook verwacht dat het mondiale wielerkampioenschap in 2021 een gigantisch wielerfeest gaat worden. In welke Vlaamse plaatsen wordt het kampioenschap verreden? De tijdritten gaan van start in de kustplaats Knokke-Heist en finishen in Brugge. De wegritten gaan merendeels van start in Antwerpen en finishen in Brugge. Hieronder vindt u het programma van dit mondiale wielerkampioenschap.

Programma WK wielrennen 2021: hoe laat?

Hoe ziet het programma eruit van die mondiale wielerkampioenschap in 2021? Hieronder vindt u het programma. In tegenstelling tot wat in het verleden het geval was, wordt de tijdrit van de heren elite (profs) niet pas op de woensdag verreden, maar al op de openingsdag van het kampioenschap: de zondag. De Mixed Relay (gemengde ploegentijdrit) is daarentegen op het programma verhuisd van de zondag naar de woensdag.

Hoe laat beginnen de wedstrijden?

De tijdstippen in het onderstaande schema zijn de globale start- en finishtijden van de wedstrijden. De live-uitzendingen (tv en stream) van met name het Vlaamse Sporza (VRT) beginnen vaak echter al wat eerder dan de wedstrijden. Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van de diverse omroepen? Verderop vindt u de uitzendschema's van Eurosport, Sporza en de NPO van dit WK wielrennen 2021 op tv en livestream.

Programma zondag 19 september 2021:

 • Heren elite, individuele tijdrit: Knokke-Heist - Brugge, 14u30-16u55

Programma maandag 20 september 2021:

 • U23 Beloften (Espoirs), individuele tijdrit Knokke-Heist - Brugge, 10u40-12u55
 • Dames elite, individuele tijdrit: Knokke-Heist - Brugge, 14u40-16u45

Programma dinsdag 21 september 2021:

 • Junior-dames, individuele tijdrit: Knokke-Heist - Brugge, 10u30-12u25
 • Junioren individuele tijdrit: Knokke-Heist - Brugge, 14u55-17u00

Programma woensdag 22 september 2021:

 • Team Time Trial Mixed Relay (Ploegentijdrit) Knokke-Heist - Brugge: 14u00-16u50

Programma vrijdag 24 september 2021:

 • Junioren wegrit in Leuven, 8u15-11u15
 • U23 Beloften (Espoirs) Wegrit: Antwerpen - Leuven, 13u25-17u45

Programma zaterdag 25 september 2021:


Programma zondag 26 september 2021:

 • Heren elite, wegrit: Antwerpen-Leuven: 10u25-17u05

Parcours wegrit heren elite 2021

Hoe ziet het parcours eruit van de wegrit van de heren elite bij de strijd om de regenboogtrui op zondag 26 september 2021? De start is in Antwerpen, op de grote markt. De finish is in Leuven. Het parcours heeft een lengte van 267,7 kilometer. De route begint met een vlakke aanloop van circa 56 kilometer. Daarna rijden de renners diverse rondjes op twee circuits: het zogenaamde 'Leuven-circuit' en het 'Flandrien-circuit'. Hoe zien die omlopen eruit?

Het Leuven-circuit

Het Leuven-circuit is een plaatselijke omloop in en om de plaats Leuven en heeft een lengte van 15,5 kilometer. Hierin zijn diverse korte klimmetjes opgenomen, waaronder de Keizersberg, Sint-Antoniusburg, Wijnpers en Decouxlaan.

Het Flandrien-Circuit

Het Flandrien-circuit heeft een lente van 32 kilometer en loopt onder meer door Overijse, Eizer, Tervuren, Huldenberg en Terlanen. In dit circuit zijn onder meer de volgende beklimmingen opgenomen: Bekestraat, Smeysberg, Moskesstraat de Veeweidestraat en de Taymansstraat. Van deze beklimmingen heeft de kasseienklim op de Moskesstraat de grootste faam. Het steilste stuk daarvan heeft een stijgingspercentage van 17 procent.

Structuur van het parcours op 26 september 2021

Hoe ziet de structuur van de route er precies uit bij de wegrit van het WK wielrennen op zondag 26 september 2021? Na de vlakke aanloop vanuit Antwerpen rijden ze eerst anderhalve keer het circuit in Leuven. Daarna rijden ze een keer het Flandrien-circuit. Hierna rijden ze vier rondes in Leuven. Daarna rijden ze wederom een keer het Flandrien-parcours. Tot slot rijden ze nog tweeëneenhalf rondje op het parcours in Leuven. De finish van deze wegrit van de heren ligt op 26 september ook in Leuven. Het parcours van dit wereldkampioenschap wielrennen is deels vergelijkbaar met de Brabantse Pijl, dat ook over hellingen zoals de Moskesstraat gaat.

Wegrit heren elite WK wielrennen: deelnemers Nederland en België

Wie zijn de deelnemers aan de wegrit van de heren elite (profs) op 26 september namens Nederland en België? In de Belgische selectie is Wout van Aert de kopman bij dit WK wielrennen. Verder zitten in de Belgische selectie Remco Evenepoel, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Tim Declercq, Yves Lampaert, Jasper Stuyven en Dylan Teuns. Welke deelnemers staan namens Nederland op de startlijst van de wegrit van het WK wielrennen? De Nederlandse deelnemers zijn Bauke Mollema, Mathieu van der Poel, Danny van Poppel, Dylan van Baarle, Oscar Riesebeek, Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn en Sebastian Langeveld. Vanwege zijn rugblessure was het lange tijd onduidelijk of Mathieu van der Poel bij dit wielerkampioenschap wel van start zou kunnen gaan, maar uiteindelijk heeft hij toch te besluiten om te starten. In principe is Mathieu van der Poel de kopman van Nederland.

WK wielrennen 2021 live op tv en livestream: welke zenders?

Het WK wielrennen 2021 is in Nederland en België live op tv te zien bij de volgende omroepen: Eurosport, VRT (Sporza) en NOS (Studio Sport). Eurosport en het Vlaamse Sporza zenden in 2021 weer heel veel wedstrijden van dit WK live op tv en per livestream uit. Het Nederlandse NOS Studio Sport focust zich puur op de wedstrijden van de heren elite en dames elite. Hieronder vindt u de schema's met live-uitzendingen (televisie en stream) van de zendgemachtigden.

WK wielrennen 2021 live op tv bij Eurosport

Historie: Eurosport en het WK wielrennen

Eén van de veelgebruikte reclameslogans van Eurosport is 'Eurosport - the Home of Cycling'. Om die leus kracht bij te zetten, heeft men in de loop der jaren tv-contracten getekend met allerlei wielerkoersen over de hele wereld. Jarenlang zond Eurosport ook het WK wielrennen live uit; in de jaren negentig en de eerste jaren van de 21e eeuw was het zelfs dikwijls de enige zender die alle wedstrijden van het WK wielrennen live op tv uitzond, van de tijdrit voor junior-dames tot en met de wegrit van de profs. Helaas kwam er een einde aan dit tv-contract en verloor Eurosport vervolgens voor enige jaren de uitzendrechten van het WK wielrennen. Voor veel wielerliefhebbers was dit onwennig: juist 'The Home of Cycling', de zender die jaarlijks zoveel wielerwedstrijden live uitzond op tv en livestream, zond in die periode dus niet het WK wielrennen live uit.

Contract met de UCI sinds 2017

In 2017 kwam daar gelukkig verandering in. Eurosport tekende in dat jaar een groot nieuw tv-contract met de internationale wielerbond UCI, waardoor ze voortaan veel evenementen van de UCI live op tv en per livestream konden uitzenden, waaronder ook de wereldbeker veldrijden, het WK veldrijden, het WK baanwielrennen en het WK wegwielrennen. Tot vreugde van velen keerde het WK wegwielrennen in 2017 dus weer terug in de tv-programmering van deze sportzender.

WK wielrennen live op Eurosport

Bij de editie van het WK wielrennen 2021 (maar ook in 2022 en 2023) zenden zij weer alle wedstrijden van alle categorieën live uit. Een groot deel van de uitzendingen vindt plaats op hun hoofdnet Eurosport 1. Een deel van de uitzendingen vindt soms plaats om de aboneezender Eurosport 2. Indien de sportkalender erg druk is, dan is het mogelijk dat sommige wegritten of tijdritten niet live op tv bij hen te zien zijn, maar die zijn dan zeker wel online via een livestream bij hen te bekijken.

Uitzendschema WK wielrennen 2021 bij Eurosport?

In 2021 zit het WK wielrennen op een relatief gunstige plek op de mondiale sportkalender. Hierdoor kan Eurosport alle wedstrijden van dit WK wielrennen live uitzenden op het hoofdnet Eurosport 1. Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van dit WK wielrennen? Hieronder vindt u het uitzendschema van de live-uitzendingen van dit wielerkampioenschap bij deze sportomroep.

Uitzendschema: WK wielrennen 2021 live op Eurosport, hoe laat?

 • Zo. 19 september 2021: Heren elite, individuele tijdrit om 15u00 op Eurosport 1 en livestream
 • Ma. 20 september 2021: U23 Beloften (Espoirs), tijdrit om 10u35 live op Eurosport 1 en stream
 • Ma. 20 september 2021: Dames Elite, tijdrit om 14u30 live op Eurosport 1 en stream
 • Di. 21 september 2021: Junior-dames, tijdrit om 10u25 live op Eurosport 1 en stream
 • Di. 21 september 2021: Junioren individuele tijdrit om 15u00 live op Eurosport 1 en stream
 • Wo. 22 september 2021: Team Time Trial Mixed Relay om 13u55 live op Eurosport 1 en stream
 • Vr. 24 september 2021: Junioren wegrit live om 08u15 op Eurosport 1 en stream
 • Vr. 24 september 2021: U23 Beloften (Espoirs) Wegrit, 13u20 live op Eurosport 1 en stream
 • Za. 25 september 2021: Junior-dames, wegrit om 08u15 live op Eurosport 1 en stream
 • Za. 25 september 2021: Dames elite, wegrit live om 12u00 op Eurosport 1 en stream
 • Zo. 26 september 2021: Heren elite, wegrit om 10u00 live op Eurosport 1 en stream

Livestream WK wielrennen via de Eurosport Player

Alle wedstrijden van het WK wielrennen worden live uitgezonden via een livestream van Eurosport. Met zo'n livestream kan men live naar het WK wielrennen 2021 kijken op een smartphone, laptop, tablet of andere computer. Die officiële livestream van deze sportomroep bevindt zich op de Eurosport Player. Men dient echter wel een betaald abonnement op die app te hebben, om zo'n livestream te kunnen bekijken. Eurosport presenteert zich online als 'The House of Cycling'. Enorm veel wielerwedstrijden kan men als abonnee van de Eurosport Player per livestream in de loop van het seizoen. Bij de Ronde van Italië heeft deze sportomroep zelfs de exclusieve officiële livestream voor Nederland en Vlaanderen. Bij de Ronde van Frankrijk is deze sportomroep de enige aanbieder van een integrale livestream van alle etappes. Dat houdt in dat men als abonnee van die dienst elke etappe live van start tot finish op hun livestream kan bekijken. Niet alleen de koersen die deze sportomroep live op tv uitzendt, maar ook diverse andere wegkoersen zijn bij hen in de loop van het jaar per livestream te zien. Behalve wegwielerwedstrijden, zijn er ook heel wat veldritten en baanwielerwedstrijden bij hen per livestream te zien.

WK wielrennen 2021 live bij Sporza

In het wielergekke Vlaanderen besteedt de publieke omroep VRT (Sporza) jaarlijks ook veel live aandacht aan het WK wielrennen. In 2021, 2022 en 2023 zendt Sporza wederom veel wedstrijden van het WK wielrennen live op tv en per livestream uit. De live tv-uitzendingen van Sporza vinden meestal plaats op de zender VRT één, soms op de zender Canvas en incidenteel op de zender Ketnet.

Integrale live-uitzending van het WK voor heren elite (profs) bij Sporza

De wegrit van de profs op de zondag (slotdag) wordt weer integraal (van start tot finish) live uitgezonden door Sporza op tv (en via hun livestream). De live tv-uitzending van die wegrit begint op zondagochtend bij Sporza al om circa 9u45 op de zender VRT één. Deze live-uitzending verhuist om circa 11u00 naar de zender Canvas. Vanaf circa 13u30 (na Het Journaal) verhuist de live-uitzending van dit profwielerkampioenschap terug naar de zender VRT één.

WK wielrennen 2021: extra veel aandacht

In 2021 wordt het kampioenschap in België gehouden. De locatie van dit kampioenschap is in 2021 de befaamde universiteitsstad Leuven. Omdat dit kampioenschap in 2021 in België plaatsvindt, wordt er door de publieke omroep VRT (Sporza) nog meer aandacht aan het wielerkampioenschap besteed dan in andere jaren. Behalve live-uitzendingen, zijn er in bij hen ook diverse magazine-programma's waarin wordt voorbeschouwd en nabeschouwd op de koers.

Vive le Velo dagelijks met ingang van 18 september

Met ingang van zaterdag 18 september wordt in de week van die mondiale wielerkampioenschap elke avond de talkshow Vive Le Velo uitgezonden. (Gewoonlijk is deze talkshow alleen tijdens de Tour de France te zien.) Het programma is elke avond live te zien op de zender VRT één. Hoe laat begint de talkshow? Het begintijdstip wisselt per dag. Vaak begint het rond tien uur 's avonds. De show is voor Belgische kijkers ook online op de site van Sporza live via een stream volgen.

Hoe laat live? Uitzendschema Sporza: WK wielrennen 2021 live op tv en livestream

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van het WK wielrennen 2021 bij Sporza (tv en livestream)? Hieronder vindt u het uitzendschema. Op welke zender vinden de live-uitzendingen van Sporza plaat? Ze beginnen allemaal op de zender VRT één. Indien een uitzending doorgaat om circa 13u00, dan verhuist de live-uitzending echter tijdelijk naar de zender Canvas, omdat op de zender VRT één dagelijks om 13u00 het één uur journaal wordt uitgezonden.

Uitzendschema: WK wielrennen 2021 live op Sporza, hoe laat?

 • Zo. 19 september 2021: Heren elite, individuele tijdrit om 14u00 op VRT één en livestream
 • Ma. 20 september 2021: Heren Beloften, individuele tijdrit om 10u20 op VRT één en livestream
 • Ma. 20 september 2021: Dames Elite, individuele tijdrit om 13u55 op VRT één en livestream
 • Di. 21 september 2021: Junior-dames, individuele tijdrit om 10u30 op VRT één en livestream
 • Di. 21 september 2021: Junioren individuele tijdrit om 14u45 op VRT één en livestream
 • Wo. 22 september 2021: Mixed Relay (Ploegentijdrit) om 13u55 op VRT één en livestream
 • Vr. 24 september 2021: Junioren wegrit om 8u15 op de livestream, om 8u30 live op VRT één
 • Vr. 24 september 2021: U23 Beloften (Espoirs) wegrit, 13u25 op de livestream, om 13u55 op VRT één
 • Za. 25 september 2021: Junior-dames wegrit, livestream om 8u15, om 8u30 op VRT één
 • Za. 25 september 2021: Dames elite, wegrit om 12u00 live op VRT één en livestream
 • Zo. 26 september 2021: Heren elite (profs), wegrit 9u45 live op VRT één en livestream

Livestream WK wielrennen 2021 bij Sporza

Het WK wielrennen is ook online te volgen via een livestream van Sporza (VRT). Dit is een gratis livestream die men op de wedstrijddagen van dit wereldkampioenschap onder meer kan vinden in de rubriek 'Nu Live' op hun website. Ook kan men de gratis livestream van dit mondiale wielerkampioenschap op de wedstrijddagen via de startpagina van die website van het Vlaamse Sporza. Eveneens is die gratis livestream van Sporza op elke wedstrijddag te vinden in het menu 'wielrennen' op hun site. In verband met de uitzendrechten is die livestream van Sporza echter wel 'geo-restricted', wat in de praktijk inhoudt dat men alleen in België naar deze gratis livestream van het WK wielrennen 2021 mag kijken.

WK wielrennen 2022, 2023 en 2024 ook live

Ook bij de edities van het WK wielrennen 2022, 2023 en 2024 heeft Sporza in principe de live-uitzendrechten. En ook bij die edities zal de wielerminnende publieke omroep in Vlaanderen veel live uitzenden van het wielerkampioenschap.

NOS Studio Sport: WK wielrennen live op tv en livestream

Net als Eurosport en Sporza (VRT) heeft ook het Nederlandse NOS Studio Sport de uitzendrechten van het WK wielrennen. Zij zenden de wegritten en tijdritten van de heren elite (profs) en dames elite live op tv uit. Daarnaast zendt de NOS ook deels het wereldkampioenschap ploegentijdrit live uit. De uitzendingen van de NOS bij dit wereldkampioenschap wielrennen zijn live ook online via een livestream op hun website te volgen. Dat is een gratis livestream. Hierbij geldt net als bij Sporza dat deze officieel 'geo-restricted' zijn. In het geval van de NOS betekent dit, dat elke livestream van hen bij dit wereldkampioenschap wielrennen alleen in Nederland te bekijken is. De NOS zendt niet live op tv (noch per livestream) de wedstrijden van jongerencategorieën uit. De meeste live-uitzending zijn te zien op de zender NPO1. De gemengde ploegentijdrit op de woensdag is daarentegen live te zien op NPO2.

Uitzendschema: WK wielrennen 2021 live op de NOS, hoe laat?

 • Zo. 19 september 2021: Heren elite, individuele tijdrit om 15u15 live op NPO1 en stream
 • Ma. 20 september 2021: Dames elite, individuele tijdrit om 14u40 live op NPO1 en stream
 • Wo. 22 september 2021: Team Time Trial Mixed Relay live om 14u45 op NPO2 en stream
 • Za. 25 september 2021: Dames elite, wegrit om 14u00 live op NPO1 en stream
 • Zo. 26 september 2021: Heren elite, wegrit live om 13u10 op NPO1 en stream

Livestream WK wielrennen in 2021 bij GCN

Dit wielerkampioenschap is anno 2021 ook per livestream te bekijken bij GCN (Global Cycling Network). GCN werkt anno 2021 namelijk intensief samen met Eurosport dat deze uitzendrechten (live tv en livestream) heeft. Om het wielerkampioenschap per livestream bij GCN te kunnen bekijken, dient u wel een abonnement op die app te hebben.

Livestream WK wielrennen in 2021 bij Discovery+

Ook via een livestream van Discovery+ is het WK wielrennen online live te bekijken. Met die app zijn immers onder meer tv-uitzendingen van Eurosport online via een livestream te bekijken. De applicatie Discovery+ heeft hetzelfde moederbedrijf als Eurosport en GCN, vandaar dat zij de uitzendrechten (live tv en livestream) van dit WK wielrennen delen. Om een livestream van Discovery+ te bekijken bij dit WK wielrennen, dient u wel een abonnement op die applicatie te hebben.

Livestream WK wielrennen 2021 via een tv-app

Livestream WK wielrennen 2021 via Go App

Het is ook mogelijk om het WK wielrennen 2021 via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Via die app kan men online live naar tv-uitzendingen kijken. Men kan hierop live tv-uitzendingen van het WK wielrennen bekijken van diverse omroepen, waaronder Sporza, de NOS en Eurosport. Dit is app van Ziggo. Elke livestream op die app (en dus ook elke stream van dit wielerkampioenschap) kan men in de gehele EU bekijken. Ook in diverse landen buiten de Europese Unie kan men legaal per livestream tv kijken op die app. Tot die overige landen waar men op die app per livestream tv kan kijken, behoren Noorwegen, Martinique, IJsland, Frans-Guyana en Liechtenstein. Met de Go App kan men niet alleen via een stream live naar tv kijken, maar ook een week lang elke uitzending van dit wielerkampioenschap terugkijken.

Livestream WK wielrennen 2021 via NLziet

Ook kan men dit WK wielrennen online via een livestream op de NLziet-app volgen, indien men een abonnement op die dienst heeft. Hierop kan men bij dit wereldkampioenschap wielrennen echter alleen de live tv-uitzendingen van de NOS volgen. De live-uitzendingen van Sporza en Eurosport van dit wereldkampioenschap wielrennen zijn niet per livestream op die app te volgen. Bij dit WK wielrennen zijn bij hen per livestream dus alleen de wedstrijden van de heren elite en dames elite te volgen; de overige categorieën worden op deze app niet live uitgezonden.

Livestream WK wielrennen 2021 via NPO Start

Het is ook mogelijk om de wereldkampioenschappen wielrennen via een livestream bij NPO Start te bekijken. Zij bieden een gratis livestream aan van de zenders van de publieke omroep van Nederland (NPO). Die livestream is zowel beschikbaar op hun app als op hun site. Met NPO Start kan men dus alleen per gratis livestream naar de live-uitzendingen van de NOS op dit wereldkampioenschap wielrennen kijken en dus niet naar de live-uitzendingen van Sporza en Eurosport bij dit mondiale wielerkampioenschap. Buiten Nederland is elke livestream van NPO Start overigens 'geo-blocked'; men kan dus alleen in Nederland per stream via die app naar de uitzendingen van de NOS van dit mondiaal wielerkampioenschap kijken.

Livestream WK wielrennen via iTV-app

Voor klanten van KPN bestaat er de mogelijkheid om per livestream op een smartphone (of tablet) naar tv te kijken op de iTV-app. Hiermee kan men dus ook per livestream naar de live tv-uitzendingen van de NOS, Eurosport en Sporza kijken bij dit wereldkampioenschap wielrennen. Zo'n livestream op de iTV-app is beschikbaar voor iedereen die hiervoor een geschikt abonnement bij KPN heeft (een regulier abonnement op 'interactieve tv'). Elke livestream op de iTV-app is in de gehele EU te bekijken.

Livestream WK wielrennen 2021 bij Interactieve Tv

Klanten van KPN die een abonnement hebben op de dienst 'interactieve tv' kunnen ook via de site van die dienst per livestream naar tv kijken en daarop dus de live-uitzendingen van dit mondiale wielerkampioenschap bekijken. Die site is vooral bedoeld voor mensen die op een desktop computer of laptop per livestream naar tv willen kijken. De hierboven genoemde iTV-app is daarentegen geoptimaliseerd voor mensen die op een smartphone of tablet per livestream tv willen kijken.

Livestream WK wielrennen 2021 FloBikes

Het is ook mogelijk om bij het Noord-Amerikaanse FloBikes per livestream naar dit wereldkampioenschap wielrennen te kijken. Men dient wel een betaald abonnement op die dienst te hebben om bij hen een stream van dit wereldkampioenschap wielrennen te kunnen bekijken. FloBikes heeft een groeiende populariteit als aanbieder van uitzendingen van wielerkoersen per livestream. Behalve wegwielerwedstrijden bieden zij ook veel veldritten per livestream aan. Vaak is hun livestream echter geo-restricted. Hierdoor kunnen kijkers uit bijvoorbeeld Nederland en België niet altijd die livestream van FloBikes bekijken. FloBikes is een onderdeel van de grote organisatie FloSports, die mondiaal veel sportevenementen online (via een livestream) uitzendt.

Livestream WK wielrennen 2021 bij de UCI?

De internationale wielerbond UCI biedt ook een livestream aan van de wedstrijden van het WK wielrennen 2021. Ook het WK wielrennen 2022 en 2023 is via zo'n stream bij hen te bekijken. Dit is in principe een gratis livestream van het WK wielrennen. Hun livestream van het WK wielrennen is echter zeer geo-restricted. Men mag die livestream officieel alleen bekijken in landen waar geen omroep is die de live-uitzendrechten (tv of stream) heeft van dit wereldkampioenschap wielrennen. Hun gratis livestream van dit WK wielrennen is dus niet te bekijken in Nederland. Ook in België mag men deze gratis livestream van de UCI officieel niet bekijken.

Livestream WK wielrennen 2021 bij GCN

Dankzij een samenwerkingsverband met Eurosport heeft ook GCN de uitzendrechten van dit WK wielrennen 2021, 2022 en 2023 in veel landen. Om hun livestream van het WK wielrennen te bekijken, dient men een abonnement op hun app te hebben.

Lees verder

© 2014 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wielrennen bij Sporza via een livestream bekijkenWielrennen bij Sporza via een livestream bekijkenDe Vlaamse publieke omroep zendt veel wielerwedstrijden live uit op tv. Dat geldt zowel voor wegwielerwedstrijden als vo…
BK wielrennen live op tv en livestreamBK wielrennen live op tv en livestreamDe Belgische Kampioenschappen wielrennen voor heren elite met contract (profs) en dames elite worden jaarlijks in de zom…
Veldrit Kortrijk: Caps Urban Cross, live op tv en livestreamVeldrit Kortrijk: Caps Urban Cross, live op tv en livestreamIn Kortrijk wordt jaarlijks de Caps Urban Cross verreden. Deze West-Vlaamse veldrit is een onderdeel van de H2O Trofee V…
WK baanwielrennen live op tv en livestreamWK baanwielrennen live op tv en livestreamDe wereldkampioenschappen baanwielrennen worden ieder jaar georganiseerd. Het WK baanwielrennen wordt live op tv uitgezo…

WK Indoor Atletiek, live op tv en livestreamWK Indoor Atletiek, live op tv en livestreamDe wereldkampioenschappen indoor atletiek worden doorgaans eens in de twee jaar gehouden. Dit indoor atletiekkampioensch…
IJshockey mannen Olympische Spelen 2018IJshockey mannen Olympische Spelen 2018De Olympische Winterspelen van 2018 worden van vrijdag 9 tot en met zondag 25 februari 2018 gehouden in Zuid-Korea. Eén…
Bronnen en referenties
 • http://www.touretappe.nl/wk-wielrennen-2014/parcours-wk-wegwedstrijd-ponferrada-2014/
 • http://www.mundialciclismoponferrada.com/home
 • http://nl.wikipedia.org
 • http://www.uci.ch
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 26-09-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.