WK volleybal dames 2022: live op tv en livestream

WK volleybal dames 2022: live op tv en livestream In 2022 wordt het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen gehouden in Nederland en Polen. De wedstrijden van het Nederlands team op het WK damesvolleybal 2022 zijn live op tv te zien. Ook zijn deze wedstrijden online via een livestream te volgen. Hoe is de geschiedenis van het WK volleybal voor vrouwen verlopen?

Geschiedenis: WK damesvolleybal

Het eerste wereldkampioenschap volleybal voor dames werd georganiseerd in 1952 (dat was drie jaar na het eerste WK volleybal voor heren). Dit eerste WK voor dames vond plaats in de Sovjet-Unie. Het gastland won het toernooi. De Sovjet-Unie zou ook winnen in 1956, 1960, 1970 en 1990. Met die vijf WK-zeges is deze inmiddels opgeheven communistische staat het succesvolste land uit de historie van het wereldkampioenschappen volleybal voor dames.

De tweede plek op de lijst van de succesvolste landen op deze WK's is Japan, dat drie keer de wereldtitel won, drie keer tweede werd en één keer brons won. Cuba won eveneens drie keer de wereldtitel en daarnaast won Cuba nog één keer zilver. Vierde op de lijst van succesvolste landen is China, dat twee keer de wereldtitel won en twee keer zilver pakte. Rusland (wat natuurlijk kan gelden als de opvolger van de vroegere volleybalgrootmacht de Sovjet-Unie), is in de 21e eeuw zeer succesvol bij het damesvolleybal. Zij wonnen de twee recentste edities van het WK volleybal voor vrouwen: in 2006 en 2010. In 2014 werd het WK volleybal bij de dames voor het eerst gewonnen door de Verenigde Staten.

Geschiedenis: Nederlandse volleybalploeg (dames)

Het Nederlandse damesvolleybalteam heeft in het verleden aardig wat internationale successen behaald, doch niet tijdens WK's. Een hoogtepunt uit de Nederlandse damesvolleybalgeschiedenis was het winnen van de Europese titel in 1995. Andere grote prestaties op het EK waren de tweede plekken die het team in 1991, 2009, 2015 en 2017 behaalde. Ook behaalden de Nederlandse volleybalvrouwen de derde plek op het EK van 1985. Een ander hoogtepunt was de eindwinst van het Nederlandse damesteam in de World Grand Prix van 2007. Zoals reeds vermeld was Nederland op WK's echter heel wat minder succesvol. De beste prestatie die de Nederlandse dames ooit op een WK hebben geleverd, was het behalen van de vierde plek op het WK van 2018. De op één na beste prestatie van de Nederlandse vrouwen was de zevende plek in 1998.

Locaties WK Volleybal dames 2022

Het WK volleybal 2022 voor vrouwen wordt georganiseerd in Nederland en Polen. In Nederland vinden er wedstrijden plaats in Ahoy (Rotterdam), het GeldreDome (Arnhem) en Apeldoorn (Omnisport). Het Gelredome (Arnhem) is de locatie voor wedstrijden in de eerste ronde, de halve finales, de troostfinale en de finale. Ahoy Rotterdam wordt in principe gebruikt voor wedstrijden in de tweede ronde. Omnisport Apeldoorn wordt gebruikt voor duels in de derde ronde.

Speelschema en programma WK volleybal 2022 voor vrouwen

24 landen doen mee aan het WK volleybal voor dames. De landen zijn in de eerste ronde verdeeld over vier groepen van zes landen. Per poule plaatsen vier teams zich voor de tweede ronde, wat wederom een poulefase is. Ook in de derde ronde is er weer een poulefase. Vervolgens plaatsen de beste teams uit die derde ronde zich voor de halve finales.

WK volleybal 2022 (vrouwen) live op tv

De uitzendrechten van dit WK vrouwenvolleybal 2022 (live tv en livestream) zijn voor Nederland weer in handen van Ziggo Sport Totaal. De wedstrijden van het Nederlands vrouwenteam zijn live bij hen te zien. Zij zenden het merendeel van de wedstrijden van de Oranje dames op dit WK uit op hun open net (kanaal 14). Dat kanaal is live op tv (en per livestream) door alle klanten van Ziggo te bekijken. Incidenteel zendt men een wedstrijd live op tv (en per livestream) op kanaal 13 uit (Ziggo Tv). Ook dat is een 'open net' voor alle klanten van Ziggo.

Livestream WK volleybal 2022 (dames)

Livestream

De wedstrijden van het Nederlandse team op het WK damesvolleybal 2022 zijn live via een livestream te volgen. De officiële livestream voor dit WK volleybal wordt weer beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Elke livestream begint tegelijk met hun live tv-uitzending van de wedstrijd. Met zo'n livestream kan men dus op een computer of smartphone live naar de wedstrijden van de Nederlandse volleybalvrouwen kijken.

Livestream Ziggo Sport Totaal Go App

Een officiële livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Men dient wel een abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App te hebben, om die officiële livestream te kunnen bekijken. Met die app kan men per livestream naar alle kanalen van Ziggo Sport Totaal kijken.

Livestream Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream van de Go App (online tv) naar wedstrijden van dit WK volleybal online te bekijken. Dit is een dienst waarmee men online tv kan kijken via een livestream. Het gaat hierbij om het per livestream bekijken van de 'reguliere kanalen'. Via die dienst kan men dus ook per livestream naar kanaal 14 en kanaal 13 kijken, waarop toch de meeste wedstrijden van de Nederlandse volleybalvrouwen op dit WK volleybal live worden uitgezonden. Via de livestream kan men alleen naar dezelfde kanalen kijken als men ook thuis op het tv-toestel kan bekijken. Om dus de livestream van de reguliere wedstrijden te kunnen bekijken, dient u dus een gewoon abonnement op digitale tv bij Ziggo te hebben. Om de andere zenders (abonneezenders) per livestream te kunnen bekijken, dient u een aanvullend abonnement te hebben. De meeste wedstrijden van de Oranje vrouwen op dit toernooi zijn echter sowieso op de basiszenders (zoals kanaal 13 of kanaal 14) per livestream op de Go App te bekijken. Met de Go App kan men zowel op een computer als op een smartphone zo'n livestream bekijken. Zo'n livestream is in de hele EU te gebruiken. Ook in sommige landen buiten de EU is de Go App te gebruiken om per livestream naar tv te kijken. Tot de landen waar zo'n livestream buiten de EU wel te gebruiken is, behoren Noorwegen en Groot-Brittannië. In de meeste overige landen buiten de Europese Unie is zo'n livestream niet te bekijken.

Livestream PPV

Wat is een andere mogelijkheid om de officiële livestream van dit evenement te bekijken? Wie geen abonnement heeft bij Ziggo of Ziggo Sport Totaal en wie toch een officiële livestream van dit WK volleybal voor vrouwen wil bekijken, kan dit regelen via PPV (Pay Per View). Men betaalt dan enkele euro's om zo alsnog via de website van Ziggo Sport of via de app een livestream kopen van een live-uitzending van dit toernooi.

Livestream KPN? Livestream overige tv-aanbieders?

Is dit WK voor dames ook per livestream te bekijken bij KPN? Of is er zo'n livestream bij andere aanbieders van digitale tv, zoals T-Mobile? De livestream is bij die andere tv-aanbieders alleen beschikbaar voor mensen met een aanvullend abonnement op Ziggo Sport Totaal.

Lees verder

© 2014 - 2022 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
WK wielrennen: wegrit dames, live tv en livestreamWK wielrennen: wegrit dames, live tv en livestreamDe wegrit van de dames elite is één van de hoogtepunten van de wereldkampioenschappen wielrennen. De wegwedstrijd van de…
EK volleybal voor dames 2021, live op tv en livestreamEK volleybal voor dames 2021, live op tv en livestreamIn 2021 wordt het Europees kampioenschap volleybal voor vrouwen gespeeld. Er doen 24 landen mee aan dit EK volleybal voo…
Hockey Pro League dames live op tv en livestreamHockey Pro League dames live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en België nemen deel aan deze compe…
Olympische Spelen: 100 meter (atletiek) live tv & livestreamOlympische Spelen: 100 meter (atletiek) live tv & livestreamDe 100 meter wordt traditioneel beschouwd als het koningsnummer van de Olympische Spelen. Wereldwijd wordt de finale van…

Het Europees Kampioenschap voetbal 1964Het Europees Kampioenschap voetbal 1964Ondanks het matig verlopen eerste toernooi met matige publieke belangstelling steeg het deelnemersveld voor het EK van 1…
WK Atletiek 2022 live op tv en livestreamWK Atletiek 2022 live op tv en livestreamOp vrijdag 15 juli 2022 begint in de Amerikaanse plaats Eugene (Oregon) het wereldkampioenschap atletiek. De slotdag van…
Bronnen en referenties
  • http://www.volleybal.nl
  • http://en.wikipedia.org
  • http://nl.wikipedia.org
  • www.fivb.org/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 31-12-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.