EK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestream

EK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestream Op 21 juni 2021 speelt België zijn derde wedstrijd in de poulefase van het EK voetbal. De tegenstander is Finland. Dit duel vindt plaats in de Russische stad Sint-Petersburg. De wedstrijd België-Finland is live op tv te zien bij NOS Studio Sport en het Vlaamse Sporza. Ook is de match België-Finland online via een livestream te volgen.

Coronavirus: EK voetbal uitgesteld naar 2021

Oorspronkelijk zou dit EK in de zomer van 2020 plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis is het toernooi verzet naar 2021.

België

Het Belgische nationale voetbalteam heeft in haar historie één keer een grote hoofdprijs gewonnen: in 1920 wonnen de Belgen de gouden medaille op het Olympische voetbaltoernooi. In 1900 hadden de Belgische voetballers al brons gewonnen op de Olympische Spelen. In 1986 boekten de Belgen een groot WK-succes. De Rode Duivels haalden toen de halve finale van het WK in Mexico, waarin ze van Argentinië verloren. De Belgen werden vierde in de eindstand van dat WK, nadat ze de troostfinale van Frankrijk verloren.

Het grootste succes van de Belgen op een EK voetbal werd behaald in 1980, toen ze de finale haalden, die ze echter verloren van West-Duitsland. Een ander succes was het behalen van de derde plek op het EK voetbal van 1972.

Wederopstanding van België

Na het WK van 2002 (in Zuid-Korea en Japan) brak er een donkere periode aan voor het Belgische nationale voetbalteam. Jarenlang slaagden de Rode Duivels er niet in om zich te kwalificeren voor een EK of een WK. Daar kwam in de aanloop naar het WK van 2014 verandering in. Met een jonge, getalenteerde groep slaagde bondscoach Marc Wilmots erin om het Belgische nationale voetbalteam voor het eerst sinds 12 jaar weer voor een groot eindtoernooi te plaatsen. Op het WK van 2014 haalden de Belgen de kwartfinale, waarin ze van Argentinië verloren.

In de daaropvolgende periode bleef het Belgische nationale voetbalteam zich ontwikkelen, met als gevolg dat ze in het voorjaar van 2016 zelfs eerste werden op de FIFA-wereldranglijst. Op het EK van 2016 behoorde België vooraf volgens velen tot de kanshebbers voor de titel, maar uiteindelijk werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld. Bij het WK van 2018 behoorde België wederom volgens veel voetbalkenners tot de kanshebbers op de titel. De Rode Duivels werden op dit toernooi uiteindelijk derde.

Finland

In 1911 speelde Finland zijn eerste interland. De tegenstander was Zweden. De Finnen verloren met 2-5. De grootste ster uit de geschiedenis van het Finse voetbal is Jari Litmanen. Hij speelde 137 interlands voor Finland, waarin hij 32 keer scoorde. Litmanen beëindigde in 2010 zijn voetbalcarrière. Tijdens zijn loopbaan heeft Litmanen zich met Finland nooit voor een groot eindtoernooi gekwalificeerd. Het EK voetbal 2020 is pas het eerste eindtoernooi waaraan Finland ooit meedoet.

Wedstrijdinfo België-Finland op 21 juni 2021: opstellingen, aftrap, scheidsrechter?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel? Die is op 21 juni 2021 om 21u00. Zodra bekend is wie de scheidsrechter is bij deze wedstrijd tussen België en Finland, dan wordt dat hier gemeld.

Opstelling België? Opstelling Finland?

Hoe ziet de opstelling van de Rode Duivels eruit? En met welke opstelling begint Finland aan dit duel? Die opstellingen worden hier t.z.t. geplaatst.

Live op tv - Sporza en NOS Studio Sport

De wedstrijd tussen België en Finland wordt live op tv en online per livestream uitgezonden door onder meer het Vlaamse Sporza (VRT) en het Nederlandse NOS Studio Sport. Zodra bekend is hoe laat hun live tv-uitzendingen beginnen (en op welke zenders die te zien zijn) dan wordt die informatie hier gemeld.

Livestream België-Finland op 21 juni 2021 (EK voetbal)

Livestream België

De WK-wedstrijd België-Finland is ook op het internet via een livestream te bekijken. De officiële livestream wordt in Vlaanderen door Sporza (VRT) verzorgd. Deze livestream van België-Finland is bij Sporza gratis beschikbaar voor kijkers in België. De livestream bevindt zich op de middag van maandag 21 juni op de website van Sporza. De stream is echter 'geo-restricted', wat inhoudt dat men buiten België deze livestream van Sporza officieel niet mag bekijken. Voor Nederland is deze stream van België-Finland bij Sporza dus 'geo-blocked' (geblokkeerd). Hoe laat begint bij Sporza (VRT) de livestream van de wedstrijd België-Panama? De stream begint tegelijk met de live tv-uitzending van de wedstrijd.

Ook de overige wedstrijden van het EK voetbal 2021 zijn overigens online via een livestream bij Sporza te bekijken. Elke livestream van dit EK bevindt zich op de wedstrijddag op de website van Sporza in de categorie 'matches'. Men kan de livestream onder meer bereiken via het overzicht van 'nu live' op de site van Sporza. Daarnaast staat echter meestal ook al op de hoofdpagina van Sporza reeds duidelijk aangegeven welke livestream op dat moment actief is en hoe men daar naartoe kan gaan. Ook voor elke ander livestream van Sporza bij dit EK geldt dat deze gratis is, maar wel 'geo-restricted'.

Livestream Nederland

Ook voor Nederlandse kijkers is deze wedstrijd gratis online per livestream te bekijken. Zij kunnen in verband met de uitzendrechten officieel dus niet de livestream van Sporza bekijken, maar wel de livestream van NOS Studio Sport. Die livestream bevindt zich op de website van de NOS. Daarnaast is de Nederlandse livestream van België-Finland ook te bekijken via de NOS-app. De livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van België-Finland. Voor de Nederlandse livestreams geldt overigens ook dat zij 'geo-restricted' zijn. De livestream van NOS Studio Sport kan dus officieel niet buiten Nederland bekeken worden.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…
EK voetbal 2021: België-Rusland, live op tv en livestreamEK voetbal 2021: België-Rusland, live op tv en livestreamOp 12 juni 2021 speelt België zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal 2021. De tegenstander is Rusland. De wedstrijd vin…
Openingswedstrijd EK voetbal 2021: Italië-TurkijeOpeningswedstrijd EK voetbal 2021: Italië-TurkijeDe openingswedstrijd van het EK voetbal 2021 vindt plaats in Rome. De wedstrijd gaat tussen Italië en Turkije. Dit duel…

Champions League 2019-20: speelschema en uitslagenChampions League 2019-20: speelschema en uitslagenOp 25 juni 2019 start een nieuw Champions League-seizoen met de voorbereidende ronde van de kwalificatie. De kwalificati…
WK Schaken: FIDE Kandidatentoernooi 2020 via livestreamWK Schaken: FIDE Kandidatentoernooi 2020 via livestreamOp dinsdag 17 maart 2020 begon het FIDE Kandidatentoernooi. Dit toernooi werd op donderdag 26 maart 2020 stilgelegd vanw…
Bronnen en referenties
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/index.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgisch_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_1994#Groep_B
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_1958#Groep_C

Reageer op het artikel "EK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!