EK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestream

EK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestream Op 21 juni 2021 speelt België zijn derde wedstrijd in de poulefase van het EK voetbal. De tegenstander is Finland. Dit duel vindt plaats in de Russische stad Sint-Petersburg. De wedstrijd België-Finland is live op tv te zien. Ook is de match België-Finland online via een livestream te volgen. Door welke omroepen wordt deze EK-wedstrijd op 21 juni 2021 in Nederland en België live op tv uitgezonden? Waar vindt men een livestream van de wedstrijd België-Finland?

België

Het Belgische nationale voetbalteam heeft in haar historie één keer een grote hoofdprijs gewonnen: in 1920 wonnen de Belgen de gouden medaille op het Olympische voetbaltoernooi. In 1900 hadden de Belgische voetballers al brons gewonnen op de Olympische Spelen. In 1986 boekten de Belgen een groot WK-succes. De Rode Duivels haalden toen de halve finale van het WK in Mexico, waarin ze van Argentinië verloren. De Belgen werden vierde in de eindstand van dat WK, nadat ze de troostfinale van Frankrijk verloren.

Het grootste succes van de Belgen op een EK voetbal werd behaald in 1980, toen ze de finale haalden. De verloren de Rode Duivels echter van West-Duitsland. Een ander succes was het behalen van de derde plek op het EK voetbal van 1972.

Wederopstanding van België

Na het WK van 2002 (in Zuid-Korea en Japan) brak er een donkere periode aan voor het Belgische nationale voetbalteam. Jarenlang slaagden de Rode Duivels er niet in om zich te kwalificeren voor een EK of een WK. Daar kwam in de aanloop naar het WK van 2014 verandering in. Met een jonge, getalenteerde groep slaagde bondscoach Marc Wilmots erin om het Belgische nationale voetbalteam voor het eerst sinds 12 jaar weer voor een groot eindtoernooi te plaatsen. Op het WK van 2014 haalden de Belgen de kwartfinale, waarin ze van Argentinië verloren.

In de daaropvolgende periode bleef het Belgische nationale voetbalteam zich ontwikkelen, met als gevolg dat ze in het voorjaar van 2016 zelfs eerste werden op de FIFA-wereldranglijst. Op het EK van 2016 behoorde België vooraf volgens velen tot de kanshebbers voor de titel, maar uiteindelijk werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld. Bij het WK van 2018 behoorde België wederom volgens veel voetbalkenners tot de kanshebbers op de titel. De Rode Duivels werden op dit toernooi uiteindelijk derde.

Finland

In 1911 speelde Finland zijn eerste interland. De tegenstander was Zweden. De Finnen verloren met 2-5. De grootste ster uit de geschiedenis van het Finse voetbal is Jari Litmanen. Hij speelde 137 interlands voor Finland, waarin hij 32 keer scoorde. Litmanen beëindigde in 2010 zijn voetbalcarrière. Tijdens zijn loopbaan heeft Litmanen zich met Finland nooit voor een groot eindtoernooi gekwalificeerd. Het EK voetbal 2020 is pas het eerste eindtoernooi waaraan Finland ooit meedoet

Coronavirus: EK voetbal uitgesteld naar 2021

Oorspronkelijk zou dit Europees kampioenschap in de zomer van 2020 plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis is het toernooi echter een jaar verplaatst: dit EK voetbal wordt in de zomer van 2021 gehouden.

Wedstrijdinfo België-Finland op 21 juni 2021: hoe laat?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel van de Rode Duivels? Die is op maandag 21 juni 2021 om 21u00.

Locatie?

Deze interland wordt gespeeld in St. Petersburg (Rusland).

Scheidsrechter?

Wie is op 21 juni 2021 de scheidsrechter bij dit duel van de Rode Duivels? De scheidsrechter is de Duitser Felix Brych. De VAR is zijn landgenoot Marco Fritz.

Opstelling België? Opstelling Finland?

Hoe ziet de opstelling van de Rode Duivels eruit bij dit duel op 21 juni 2021? En met welke opstelling begint het Finse team aan deze interland? Hieronder vindt u de opstellingen van deze beide ploegen voor dit duel. Bij de Rode Duivels ontbreekt Thorgan Hazard vanwege een knieblessure.

Opstelling België:

Courtois, Vermaelen, Denayer, Boyata, Chadli, De Bruyne, Witsel, Trossard, Doku, Eden Hazard en Lukaku.

Opstelling Finland:

Hradecky, OíShaughnessy, Arajuuri, Toivio, Uronen, Kamara, Sparv, Lod, Raitala, Pukki en Pohjanpalo.

Live op tv - Sporza en NOS Studio Sport

Vlaanderen: live op tv bij Sporza (VRT)

De wedstrijd tussen de Rode Duivels en Finland wordt in België live op tv uitgezonden door het Vlaamse Sporza (VRT). Hun live tv-uitzending begint op 21 juni 2021 om 20u25 op de zender VRT één. Om 21u00 is de aftrap live te zien. Tegelijkertijd is op de zender Ketnet het duel Rusland-Denemarken live te bekijken.

Nederland: live op tv bij de NPO

In Nederland wordt het duel van de Rode Duivels live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport. Zij zenden ook beide duels uit deze poule tegelijkertijd live uit op tv. Het duel van de Rode Duivels staat gepland op de zender NPO3. De wedstrijd Rusland-Denemarken is live te zien op NPO1.

Livestream België-Finland op 21 juni 2021 (EK voetbal)

Livestream België

De EK-wedstrijd België-Finland is op het internet via een livestream van Sporza (VRT) te bekijken. Deze livestream van België-Finland is bij Sporza gratis beschikbaar voor kijkers in België. De livestream bevindt zich op de middag van maandag 21 juni op de website van Sporza. Hoe laat begint die gratis stream? De livestream van het duel begint enkele minuten voor negen uur 's avonds (maar daarvoor is via een gratis stream ook al een voorbeschouwing te zien). De stream is echter 'geo-restricted', wat inhoudt dat men buiten België deze livestream van Sporza officieel niet mag bekijken. Voor Nederland is deze stream van België-Finland bij Sporza dus 'geo-blocked' (geblokkeerd).

EK voetbal live online bij Sporza

Ook de overige wedstrijden van het EK voetbal 2021 zijn online via een livestream bij Sporza te bekijken. Elke livestream van dit EK bevindt zich op de wedstrijddag op de website van Sporza in de categorie 'matches'. Men kan de livestream onder meer bereiken via het overzicht van 'nu live' op de site van Sporza. Daarnaast staat echter meestal ook al op de hoofdpagina van Sporza reeds duidelijk aangegeven welke livestream op dat moment actief is en hoe men daar naartoe kan gaan. Ook voor elke ander livestream op de website van Sporza bij dit EK geldt dat deze gratis is, maar wel 'geo-restricted'.

Elke livestream van de Rode Duivels op dit EK voetbal in de zomer van 2021 is echter ook te vinden op de Sporza App. Indien u deze applicatie op Belgisch grondgebied heeft gedownload, dan kunt u die app vervolgens wel overal elders in de EU gebruiken. Dit is dus een mooie optie indien u als Belgische voetballiefhebber in de zomer van 2021 in het buitenland op vakantie bent (met name in EU-landen) en toch via een livestream naar de Vlaamse uitzendingen van de Rode Duivels wil kijken. In de meeste landen buiten de Europese Unie is die gratis livestream echter geo-blocked.

Livestream van de Rode Duivels in Nederland

Ook voor Nederlandse kijkers is deze wedstrijd gratis online per livestream te bekijken. Zij kunnen de livestream van de live tv-uitzending van NOS Studio Sport bekijken. Ook dit is een gratis livestream. Die livestream bevindt zich op de website van de NOS. De livestream begint tegelijk met de live tv-uitzending van België-Finland. Voor de Nederlandse livestreams geldt overigens ook dat zij 'geo-restricted' zijn. De livestream van de website van de NOS kan dus officieel niet buiten Nederland bekeken worden. De Nederlandse livestream van België-Finland ook te bekijken via de NOS-app. Daarmee is deze livestream van de Rode Duivels door Nederlanders ook in ander EU-landen te bekijken indien de applicatie eerst op Nederlands grondgebied gedownload is.

Livestream België-Finland via Go App (live online tv in de hele EU)

De wedstrijd België-Finland is ook via een livestream op de Go App (online tv) per livestream te bekijken op 21 juni 2021. Die Go App is een typische tv-app, waarmee men online (via een smartphone of computer) overal in de Europese Unie en in sommige landen daarbuiten (zoals Noorwegen en Groot-Brittannië) per livestream naar televisie kunt kijken. Zo kunt u via zo'n app dus ook de live tv-uitzending van dit duel van de Rode Duivels bekijken. Die hierboven gemelde Go App is een applicatie van VodafoneZiggo en bedoeld voor tv-klanten van hen, maar veel andere tv-providers hebben ook een dergelijke dienst. Hiermee kan men online live met een stream naar dezelfde zenders kijken als thuis op tv. Zo zijn dus zowel de live-uitzendingen van NOS Studio Sport als die van Sporza bij dit duel van de Rode Duivels tegen Finland op het EK voetbal per livestream met deze dienst te bekijken.

Livestream België-Finland via NPO Start (gratis de NOS-uitzending)

Het is ook mogelijk om via een livestream van NPO Start naar België-Finland te kijken. Dit is een gratis livestream die via de site van de NPO in Nederland bekeken kan worden. Met zo'n livestream kijkt u gratis naar de live tv-uitzending van de NPO (NOS) van dit duel van de Rode Duivels op het EK voetbal.

Livestream Finland-België bij NLZIET (NOS-uitzending, in de hele EU)

Het duel België-Finland is ook met een livestream van NLZIET te bekijken. Bij die streamingdienst vindt u alleen de live-uitzending van de NOS bij deze wedstrijd van de Rode Duivels, niet die van Sporza. Om hun stream van België-Finland live te kunnen bekijken, dient u wel een abonnement bij hen te hebben. Elke livestream op die applicatie is in elk EU-land te bekijken.

Livestream iTV

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Finland is ook live online te bekijken via een stream van de iTV-app. Dit is een tv-app die vergelijkbaar is met de bovengenoemde Go App, maar waar die eerdere applicatie een dienst is van Ziggo, is iTV een soortgelijke streamingdienst van KPN. Ook bij hen is de stream van België-Finland live in de hele EU te bekijken. Dit is dus een mooie optie voor KPN-klanten die live op vakantie in een EU-land naar dit duel willen kijken. Bij hen zijn de Sporza-uitzending en de NOS-uitzending live te bekijken van dit duel van de Rode Duivels tegen Finland op het EK voetbal.

Lees verder

© 2016 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Voetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Frankrijk, live op tv en livestreamHet Belgische nationale voetbalteam speelt op donderdag 7 oktober 2021 een interland tegen Frankrijk. De wedstrijd vindt…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…

Champions League 2019-20: speelschema en uitslagenChampions League 2019-20: speelschema en uitslagenOp 25 juni 2019 start een nieuw Champions League-seizoen met de voorbereidende ronde van de kwalificatie. De kwalificati…
WK Schaken: FIDE Kandidatentoernooi 2020-2021 via livestreamWK Schaken: FIDE Kandidatentoernooi 2020-2021 via livestreamIn de Russische stad Jekaterinenburg wordt het FIDE Kandidatentoernooi gehouden. Eén van de deelnemers is de Nederlander…
Bronnen en referenties
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/index.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgisch_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_1994#Groep_B
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_1958#Groep_C
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 21-06-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.