EK voetbal 2021: België-Denemarken, live op tv en livestream

EK voetbal 2021: België-Denemarken, live op tv en livestream Op donderdag 17 juni 2021 speelt België op het EK voetbal tegen Denemarken. De wedstrijd van de Rode Duivels tegen de Denen worden live op tv wordt uitgezonden door Sporza en de NOS. Daarnaast is de wedstrijd België-Denemarken ook online via een gratis livestream te bekijken. Dit duel tussen Denemarken en België wordt gespeeld in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Hoe heeft België in het verleden op grote toernooien gepresteerd? En hoe ziet de erelijst van het nationale voetbalteam van Denemarken eruit?

Geschiedenis van het Belgische nationale voetbalteam

Het Belgische nationale voetbalelftal speelde haar allereerste interland op 1 mei 1904. De wedstrijd vond plaats in Brussel en de tegenstander was Frankrijk. Deze match eindigde in een gelijkspel (1-1). Eén van de grootste prestaties uit de historie van het Belgische elftal werd geleverd in 1920. In dat jaar werden de Olympische Spelen in Antwerpen gehouden. Het Belgisch team won de gouden medaille op het herenvoetbaltoernooi.

België op WK's

In 1930 nam België deel aan het allereerste WK voetbal. De Belgen verloren echter beide wedstrijden die ze op dat toernooi speelden. Ook in 1934 en 1938 verloor België haar WK-wedstrijden. Vervolgens nam men in 1954 weer deel en op dat wereldkampioenschap pakte België voor het eerst een punt (gelijkspel tegen grootmacht Engeland), maar het team werd wel wederom uitgeschakeld in de eerste ronde. Ook in 1970 kwam België niet verder dan de eerste ronde. Pas in 1982 haalde België voor het eerst de tweede ronde van het wereldkampioenschap.

Een succesvol WK uit de geschiedenis van het Belgische voetbal was het WK van 1986. De Rode Duivels haalden toen de halve finale, waarin ze echter verloren van de latere wereldkampioen Argentinië. Uiteindelijk werd België vierde op dat WK, omdat ze de troostfinale met 2-4 verloren van Frankrijk. Op de wereldkampioenschappen van 1990, 1994 en 2002 werd België uitgeschakeld in de achtste finale. In 1998 werden de Belgen reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. In 2006 en 2010 kwalificeerde België zich niet voor het WK. Dit was een duistere periode voor het Belgische voetbal. In 2014 nam het land eindelijk weer deel aan het wereldkampioenschap voetbal en haalden ze, met een zeer getalenteerd jong team, de kwartfinale. Het Belgische voetbal was aan zijn grote wederopstanding begonnen. In 2018 haalden de Rode Duivels de halve finale. Daarin verloren ze. Vervolgens mochten de Belgen de troostfinale spelen en daarin wonnen ze uiteindelijk de bronzen medaille.

België op EK's

België nam vijf keer deel aan het Europees kampioenschap voetbal. In 1972 werd het EK in België georganiseerd. Het Belgische team werd dat jaar derde. In 1980 haalde België zelfs de finale. Daarin verloren ze met 1-2 van Duitsland. De EK's van 1984 en 2000 waren geen successen voor de Belgen: beide keren werden de Rode Duivels reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. In 2016 werd België uitgeschakeld in de kwartfinale.

Records

Wat zijn anno 2021 de records van de Rode Duivels? De recordinternational van België is Jan Vertonghen. Hij speelde 128 interlands. Tweede op die ranglijst staat Jan Ceulemans. Hij speelde 96 interlands. De topscorer van de Rode Duivels is Romelu Lukaku, die 62 keer scoorde. Op de gezamenlijke tweede plek staan Paul van Himst en Bernard Voorhoof, die 30 keer voor het nationale team scoorden. De grootste overwinning van het Belgische team was de 10-1 zege op San Marino, op 28 februari 2001. De grootste nederlaag leden de Rode Duivels op 17 april 1909 tegen het Engelse nationale amateurteam.

Denemarken

Het Deense nationale elftal speelde zijn eerste interland aller tijden op 19 oktober 1908. Denemarken speelde toen tegen een Frans b-team. Denemarken won met 9-0. Hoe ziet anno 2021 de erelijst van het nationale voetbalteam van Denemarken eruit? Een hoogtepunt van Denemarken was het winnen van het EK voetbal in 1992. Een andere grote prijs die Denemarken won, was de Confederations Cup in 1995. De beste prestatie van Denemarken op een WK voetbal was het halen van de kwartfinales in 1998. De hoogste plek die Denemarken ooit haalde op de FIFA-ranking (wereldranglijst) was de derde plek in 1997.

Coronavirus: EK uitgesteld naar 2021

Oorspronkelijk zou dit Europees kampioenschap in 2020 plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis is het voetbaltoernooi een jaar verzet en vindt het EK voetbal in 2021 plaats.

Wedstrijdinfo België-Denemarken op 17 juni 2021: Hoe laat? Opstelling?

Locatie?

De wedstrijd Denemarken-België wordt gespeeld in het Parken Stadium te Kopenhagen.

Hoe laat?

De aftrap is op donderdag 17 juni 2021 om 18u00.

Scheidsrechter?

De scheidsrechter bij deze wedstrijd is de Nederlander Björn Kuipers. Zijn assistenten zijn Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. De VAR is de Nederlander Pol van Boekel.

Opstelling België? Opstelling Denemarken?

Met welke opstelling spelen de Rode Duivels dit tweede pouleduel? En hoe ziet de opstelling van de Denen eruit? Hieronder vindt u de opstellingen van beide nationale ploegen voor deze EK-wedstrijd op 17 juni 2021.

Opstelling België:

Courtois, Alderweireld, Denayer, Vertonghen, Meunier, Tielemans, Dendoncker, Thorgan Hazard, Mertens, Carrasco en Lukaku.

Opstelling Denemarken:

Schmeichel, Christensen, Kjaer, Vestergaard, Mhaele, Hojbjerg, Wass, Delaney, Poulsen, Braithwaite en Damsgaard.

Uitslag België-Denemarken: 2-1

  • Goals België: T.Hazard (54) en De Bruyne (70)
  • Goal Denemarken: Poulsen (2)

Volgende wedstrijd van de Rode Duivels?

De derde (en laatste) poulewedstrijd van de Rode Duivels is op maandag 21 juni 2021 België-Finland.

België-Denemarken live op tv (EK voetbal 2021)

Alle wedstrijden van het EK voetbal 2021 worden live op tv worden uitgezonden door zowel Sporza (de Vlaamse publieke omroep). Eveneens worden ze allemaal live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport (de Nederlandse publieke omroep). Ook de wedstrijden van de Rode Duivels (waaronder dit duel tegen Denemarken) zijn dus live bij hen op tv te zien.

Vlaanderen: Sporza, welke zender en hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van het duel van de Rode Duivels tegen Denemarken bij het Vlaamse Sporza? En op welke zender vindt die plaats? Hun live tv-uitzending begint op donderdag 17 juni 2021 om circa 17u10 op de zender VRT één. De aftrap is om 18u00 live te zien. De meeste wedstrijden die om 18u00 beginnen tijdens dit voetbalkampioenschap, worden door Sporza live uitgezonden op de zender Canvas. Bij dit duel van de eigen nationale ploeg maakt Sporza hier echter een uitzondering voor en zendt men het duel live uit op VRT één.

Nederland: NPO, welke zender en hoe laat?

In Nederland vindt de live-uitzending plaats op de zender NPO1. De voorbeschouwing begint op donderdag 17 juni 2021 om circa 17u15. De aftrap van het duel van de Rode Duivels tegen Denemarken is live te zien om 18u00.

Livestream België-Denemarken op 17 juni 2021 (EK voetbal)

Livestream Sporza (VRT)

Er wordt een livestream van dit duel van de Rode Duivels aangeboden door Sporza. De livestream van de voorbeschouwing is te zien vanaf 17u10, de stream van de wedstrijd begint om circa 17u50. Bij Sporza kan men elke livestream op de wedstrijddag op de website vinden. Elke livestream bevindt zich op die site in de rubriek 'matches'. Ook vindt men elke livestream ook via de rubriek 'nu live'. Verder kan men zo'n stream ook via de WK-rubriek op de site van Sporza vinden. Ook geeft men op de hoofdpagina van Sporza doorgaans zeer duidelijk aan welke livestream er op dat moment actief is en hoe men deze stream live kan bekijken. Zo'n officiële livestream van de Vlaamse publieke omroep op de website van Sporza is bij dit WK voetbal overigens wel geo-restricted. Dat houdt in dat de livestream van Sporza officieel alleen in België te bekijken is. De livestream op hun website is vanuit andere landen 'geo-blocked'.

Livestream Rode Duivels

De livestream van de Rode Duivels begint tegelijk met de live tv-uitzending van elke wedstrijd. Het is geheel gratis bij Sporza om naar een livestream te kijken. Ook op de Sporza-app is dit EK-duel via een livestream te bekijken. Belgen die de Sporza-app gebruiken, kunnen de livestream ook in andere EU-landen gebruiken. Ook alle andere wedstrijden van de Rode Duivels op dit EK voetbal zijn via een gratis livestream bij Sporza te aanschouwen.

Livestream Denemarken-België bij NOS

Deze wedstrijd wordt op 17 juni 2021 ook uitgezonden via een livestream van NOS Studio Sport. Bij de NOS vindt men de livestream in de rubriek 'Sport' op de website. Daarnaast kan men elke livestream van de NOS op de wedstrijddag ook op de 'NOS-app' vinden. De livestream op de site van dit duel van de Rode Duivels tegen Denemarken is bij de NOS alleen in Nederland te gebruiken. De livestream op de app is voor Nederlanders ook in andere EU-landen beschikbaar.

Livestream Denemarken-België op Go App (live in de hele EU)

De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Denemarken is ook met een livestream op de Go App (online live tv) te bekijken op 17 juni 2021. Dit is een tv-app waarmee in de hele EU en diverse andere landen (waaronder Noorwegen en Groot-Brittannië) live naar televisiezenders gekeken kan worden op een livestream. De live-uitzending van Sporza is via een livestream bij hen te bekijken. Doch ook de live-uitzending van de NOS is via een livestream op die applicatie te bekijken. Ook de live-uitzending van de ZDF is op zo'n livestream te zien. Dit is een dienst van Ziggo, waarmee al hun klanten 'gratis' online (per livestream) naar televisiezenders kunnen kijken. Ook veel andere tv-providers bieden zo'n online applicatie aan, waarmee per livestream naar televisie (en dus ook naar dit EK voetbal) gekeken kan worden.

Livestream iTV

Bij KPN is deze wedstrijd van de Rode Duivels tegen Denemarken per livestream op de iTV-app te kunnen bekijken. Ook is dit duel van de Rode Duivels tegen Denemarken via een livestream op de site van Interactieve Tv live te zien. Die applicatie en site zijn diensten van KPN die vergelijkbaar zijn met de voorgenoemde Go App van Ziggo. Zo'n stream is voor KPN-klanten ook in andere EU-landen live te kijken. Met de iTV-app zijn middels de stream live de uitzendingen van Sporza en de NOS te zien.

Livestream België-Denemarken NPO Start

Het is ook mogelijk om een livestream van België-Denemarken bij NPO Start te bekijken. Dit is een gratis livestream die officieel alleen voor de Nederlandse kijkers te bekijken is.

Livestream België-Denemarken op 17 juni 2021 bij NLZIET

Ook op een livestream van NLZIET is België-Denemarken te zien. De stream van hen is in de hele EU live te bekijken. Bij deze dienst is alleen de NOS live-uitzending van België-Denemarken te bekijken. De live-uitzending van Sporza (VRT) bij België-Nederland is niet met een stream op deze applicatie te ontvangen. Ook de Duitse ZDF-uitzending is op deze app niet te bekijken via zo'n livestream. Alleen Nederlandse zenders zijn via die app per stream live te bekijken. Wie een stream van NLZIET wil bekijken, dient wel een abonnement bij hen te hebben.

Livestream Denemarken-Rode Duivels bij Eleven Sports? Neen

Is ook dit duel van de Rode Duivels tegen Denemarken via de livestream bij hen te bekijken? Neen, zij bieden geen livestream of live tv-uitzending aan van de interland België-Denemarken. Zij hebben niet de uitzendrechten (live tv of livestream) van het EK voetbal 2021.

Lees verder

© 2015 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…

BK veldrijden live op tv en livestreamBK veldrijden live op tv en livestreamDe Belgische kampioenschappen veldrijden worden jaarlijks gehouden. Deze kampioenschappen worden live op tv uitgezonden.…
Veldrit Zolder live op tv en livestreamVeldrit Zolder live op tv en livestreamDe veldrit van Heusden-Zolder (België) wordt jaarlijks in de kerstperiode verreden. Het parcours van deze veldrit bevind…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Belgisch_voetbalelftal
  • http://www.uefa.com/uefaeuro/draws/round=2000448/drawcentre/index.html
  • http://nos.nl/livestream/2074655-loting-ek-voetbal.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Marc_Wilmots
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 17-06-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.