Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestream

Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestream De nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK voetbal. Op dinsdag 16 november 2021 vindt de wedstrijd Wales-België plaats in Cardiff. Het duel van de Rode Duivels tegen Wales is live op tv en per livestream te bekijken. Op welke zender is de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wales op 16 november 2021 in WK-kwalificatie te bekijken? En waar is een livestream van Wales-België op 16 november 2021 te vinden?

België

In 1904 speelde België z'n eerste officiële voetbalinterland. Tegenstander bij dit duel, dat in Ukkel plaatsvond, was Frankrijk. Het werd een 3-3 gelijkspel. Twee jaar later, in 1906, kreeg het Belgische nationale team haar bijnaam de 'Rode Duivels'. Die werd bedacht door een Belgische sportbestuurder en is men sindsdien altijd blijven gebruiken.

Erelijst Rode Duivels

Een hoogtepunt uit de voetbalhistorie van België was het winnen van het Olympische voetbaltoernooi van 1920. Een ander hoogtepunt van België was de tweede plek op het EK voetbal van 1980. In 2018 werd België derde op het WK voetbal, in 1986 eindigden de Rode Duivels als vierde op het WK. In 1972 werd België derde op het EK voetbal.

Wales

Het nationale voetbalelftal van Wales heeft een lange historie. Al in 1876 speelde Wales zijn eerste interland. De tegenstander was Schotland. Wales verloor met 4-0. In de loop van haar geschiedenis heeft Wales slechts enkele keren deelgenomen aan grote eindtoernooien. Daarop heeft Wales echter wel een aantal mooie prestaties geleverd.

Zo was Wales in 1958 debutant op het WK voetbal. Ze haalden toen de kwartfinale. In 2016 was Wales debutant op het EK voetbal. Toen haalde Wales zelfs de halve finale van het toernooi.

Datum WK-kwalificatie Wales-België:16 november 2021

Voorgaande ontmoeting

Op woensdag 24 maart 2021 werd de vorige wedstrijd tussen deze twee teams gespeeld in de WK-kwalificatie. De Rode Duivels wonnen die thuiswedstrijd in het voorjaar met 3-1.

Dinsdag 16 november 2021

Wanneer staat de tweede WK-kwalificatiewedstrijd tussen deze teams op de agenda? De datum van de wedstrijd Wales-België is op dinsdag 16 november 2021. Deze landen zitten bij de WK-kwalificatie in poule E. Andere landen die ook in die kwalificatiegroep zitten zijn Tsjechië, Wit-Rusland en Estland. Alle Europese poulewedstrijden voor de kwalificatie voor het WK van Qatar (2022) worden gespeeld in het kalenderjaar 2021.

Hoe laat is de aftrap?

De aftrap van de uitwedstrijd van België tegen Wales is live te zien op 16 november 2021 om 20u45.

Opstellingen 16 november 2021?

Opstelling Wales? Opstelling België?

Met welke opstellingen spelen de Rode Duivels op dinsdag 16 november 2021? En hoe ziet de opstelling van hun tegenstanders eruit bij deze kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal? Voorafgaand aan deze wedstrijd worden hier de opstellingen geplaatst.

Opstelling België:

Casteels, Castagne, Boyata, Theate, Witsel, Meunier, T. Hazard, Kevin de Bruyne, Vanaken, De Ketelaere en Origi.

Opstelling Wales:

Ward, Roberts, Rodon, Mepham, Davies, Morrell, Williams, Allen, James, Ramsey en Moore.

Live op tv: Wales-België (16 november 2021)

Op welke zender live? Hoe laat?

Op welke zender is de wedstrijd Wales-België live te bekijken op 16 november 2021? In Vlaanderen worden de kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels live uitgezonden door VTM. De live tv-uitzending van de wedstrijd België-Wales is op dinsdag 16 november 2021 te zien om 20u25. De aftrap is live te bekijken om 20u45. Behalve op tv, zenden ze het ook online via een stream live uit.

Wales-België live op Ziggo Sport Totaal?

Worden de wedstrijden tussen Wales en België ook live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal? De eerste WK-kwalificatiewedstrijd tussen deze teams (in het voorjaar van 2021) was wel live bij hen te zien op tv en per livestream. De tweede (in het najaar, op 16 november 2021) is niet live op tv, noch per livestream bij hen te bekijken.

Livestream Wales-België op 16 november 2021

Gratis livestream België-Wales op dinsdag 16 november 2021

De wedstrijd is via een gratis livestream te bekijken in België. Met zo'n livestream is de interland dus op een computer of smartphone te bekijken. De livestream van de voorbeschouwing op deze interland van de Rode Duivels begint om circa 20u25. De wedstrijd is via de livestream om 20u45 te zien. De gratis livestream wordt verzorgd door VTM. Zij zenden ook andere sportevenementen via een gratis livestream uit, waaronder veldrijden. (Met name Ethias Crossen zijn met zo'n gratis livestream bij hen te bekijken.) Hun gratis livestream bevindt zich op de website van VTM, maar ook op de app van die omroep. De livestream is onder meer te vinden in de tv-gids. Men kan bij die livestream inloggen met een gratis account van VTM of Medialaan. Een gratis livestream op de website van VTM is op hun website in België te bekijken, maar daarbuiten is zo'n stream 'geo-blocked'. Wie de VTM-app gebruikt kan de livestream niet alleen in België, maar ook in andere EU-landen live online bekijken. In de meeste landen die niet tot de Europese Unie behoren, is deze gratis livestream geo-blocked. Dat houdt in dat die gratis livestream van Wales-België op 16 november 2021 in die andere landen niet bekeken mag worden.

Livestream Wales-België via Ziggo Sport Totaal op 16 november 2021?

Is de wedstrijd tussen België en Wales ook via een livestream van Ziggo Sport Totaal te bekijken op 16 november 2021? De uitwedstrijd in het november is niet live per stream bij hen te zien. De thuiswedstrijd was in het voorjaar wel per livestream bij hen te bekijken. Met die livestream kon men de duel tussen Wales en België bekijken op een smartphone of computer. Die livestream begon enkele minuten voor de aftrap van de wedstrijd. De officiële livestream bevond zich op de Ziggo Sport Totaal Go App. Die livestream was te bekijken voor abonnees van die dienst. Ook was het mogelijk om via PPV deze livestream te kopen. Op die app kan men ook andere wedstrijden van de WK-kwalificatie live online middels een livestream bekijken.

Livestream België-Wales via Go App (hele EU)?

WK-kwalificatiewedstrijden zijn vaak ook via een livestream op de reguliere Go App te bekijken. Via die app kunnen de klanten van digitale tv bij Ziggo per livestream televisie kijken in de hele EU. Is ook Wales-België op 16 november 2021 per livestream op die app te bekijken? Helaas behoort tot de zenders die via deze applicatie per livestream te bekijken zijn, niet een zender waarop de kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels live te zien is. De thuiswedstrijd van België in Brussel was wel per livestream op die app te bekijken. De uitwedstrijd is echter niet per livestream op die app te zien. Veel andere kwalificatieduels zijn wel per livestream op die app te zien. Vaak zenden ze, behalve veel integrale wedstrijden, ook een switch-programma per livestream uit. Helaas is er op 16 november 2021 niet zo'n programma bij hen op tv of via de livestream te bekijken.

Livestream Wales-België bij iTV (KPN)? Livestream Wales-België bij NLZIET? Neen

Zijn de duels tussen België en Wales ook via de livestream te zien voor abonnees van KPN op de iTV-app? De livestream van VTM is voor de meeste Nederlanders niet op zo'n tv-app te bekijken. De livestream van de uitzendingen van Ziggo Sport is met een aanvullend abonnement te bekijken. Zij zenden veel interlands van België live uit op tv (en via de stream). Zo was bij hen België-Wales per livestream te bekijken in het voorjaar van 2021. De uitwedstrijd Wales-België in het najaar van 2021 is helaas niet per livestream bij hen te bekijken. Dit duel is dus niet via een livestream van de iTV-app te bekijken. Is Wales-België op 16 november 2021 per livestream te bekijken bij NLZIET? Neen, de zenders die op deze app per livestream bekeken kunnen worden, zenden allen het duel Wales-België op 16 november 2021 niet live uit.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…
Voetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamVoetbal België: de Rode Duivels bekijken via livestreamDe bijnaam van het Belgische nationale voetbalelftal is 'De Rode Duivels'. De wedstrijden van het Belgische nationale te…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Formule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt jaarlijks verreden in Jeddah. Het vindt daar plaats op een stratencircui…

Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…
Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2019-20Serie A (Italië): alle kampioenen tot en met 2019-20In 1898 werd er al in competitieverband gevoetbald in het Zuid-Europese land Italië. Vanaf 1929 werken de Italiaanse clu…
Bronnen en referenties
  • https://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/3213200/voetbal-bundesliga-vanaf-half-mei-weer-mogelijk
  • https://www.foxsports.nl/programmering
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/overzicht/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Bayern_München
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 16-11-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.