Voetbal 2020: Nederland-Spanje, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Nederland-Spanje, live op tv en livestream Op woensdag 11 november 2020 speelt het Nederlands elftal tegen Spanje. Dit is een oefenwedstrijd. Deze interland vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd Nederland-Spanje wordt live op tv uitgezonden. Ook is de oefeninterland Nederland-Spanje op het internet te bekijken via een livestream.

Coronavirus en Oranje

In maart 2020 zou het Nederlands elftal al een oefenwedstrijd spelen tegen Spanje spelen. De interland Nederland-Spanje werd toen echter afgelast vanwege het coronavirus. Ter vervanging daarvan zond de NOS op die dag in maart de legendarische wedstrijd tussen Nederland en Spanje uit die plaatsvond op het WK voetbal 2014 in Brazilië.

Spanje

Begintijd: debuut Spanje

Het Spaanse nationale voetbalelftal bestaat sinds 1920. Dat jaar deden de Spanjaarden mee aan het Olympisch voetbaltoernooi. In die periode hoefde men hier nog geen kwalificatiewedstrijden voor te spelen. De allereerste officiële interland van de Spanjaarden was daardoor op 28 augustus 1920 de wedstrijd in de eerste ronde van het Olympisch toernooi tegen Denemarken. De Spanjaarden wonnen met 1-0.

Het debuterende Spaanse team presteerde indrukwekkend tijdens dat toernooi op de Olympische Spelen van 1920. Hoewel men nog helemaal geen internationale ervaring had, behaalden de Spanjaarden dat jaar de zilveren medaille op het Olympisch voetbaltoernooi.

Erelijst Spanje

Spanje is uitgegroeid tot één van 's werelds toonaangevende voetballanden. Lange tijd was Spanje echter duidelijk beter in het clubvoetbal, dan in het interlandvoetbal. Real Madrid werd in de jaren vijftig de beste voetbalclub ter wereld en won vijf keer op rij de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League). Het Spaanse nationale elftal was in die tijd minder succesvol. Daar kwam verandering in tijdens het EK voetbal 1964, dat in Spanje plaatsvond. Het thuisland pakte toen de titel. Dat glorieuze EK bleef echter lange tijd een uitzondering: ook in de daaropvolgende halve eeuw was Spanje internationaal duidelijk succesvoller in het clubvoetbal (met Real Madrid en FC Barcelona) dan in het interlandvoetbal.

Ommekeer

De grote ommekeer kwam in het eerste decennium van de 21e eeuw. Het Spaanse nationale team, dat voorheen meestal slechts tot de subtop had behoord, klom nu naar de absolute wereldtop. Er kwam een periode waarin Spanje zelfs jarenlang het allerbeste nationale team ter wereld was. Dat bleek onder meer uit de eindzeges op het EK voetbal 2008, het WK voetbal 2010 en het EK
voetbal 2012.

Historie: Nederland versus Spanje

Oranje heeft in de loop der jaren twaalf keer tegen het Spaanse elftal gespeeld. Zes keer won Nederland. Vijf keer won Spanje. Eén keer eindigde het in een gelijkspel. De beroemdste ontmoeting tussen beide teams is de finale van het WK van 2010, die door het Spaanse team werd gewonnen. Een andere beroemde ontmoeting was op het WK van 2014, toen Nederland met 6-1 won.

Nederland op het EK voetbal 2020

De oefeninterland van Nederland op 11 november 2020 tegen het Spaanse elftal staat voor beide teams mede in het teken van de voorbereiding op het EK voetbal 2021.

Wedstrijdinfo oefeninterland Nederland-Spanje op 11 november 2020

Hoe laat?

Zodra definitief bekend is hoe laat de aftrap op 11 november 2020 is, wordt dat hier gemeld.

Locatie?

Deze interland van Nederland tegen het Spaanse elftal wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

Opstelling Nederland? Opstelling Spanje?

Voorafgaand aan deze oefenwedstrijd worden hier de opstellingen van Nederland en het Spaanse elftal geplaatst.

Nederland-Spanje live op tv: welke zender en hoe laat?

De uitzendrechten van deze interland zijn in handen van de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Zij zenden deze wedstrijd live op tv uit. Zodra bekend is hoe laat de live-uitzending van Nederland-Spanje begint en op welke zender deze live-uitzending plaatsvindt, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream Nederland-Spanje op 11 november 2020

Ook is de WK-wedstrijd Nederland-Spanje te zien via een livestream. Met zo'n livestream kan men op het internet via een smartphone of computer naar Nederland-Spanje kijken. In Nederland biedt de NOS zo'n gratis livestream aan van dit duel van Oranje tegen Spanje. Deze livestream is overigens wel 'geo-restricted'. Dit houdt in dat de officiële livestream van de NOS niet buiten Nederland mag worden bekeken. Dat komt doordat de NOS alleen de online uitzendrechten heeft om in Nederland die livestream te verzorgen. De livestream van Nederland-Spanje bevindt zich op de avond van 11 november 2020 op website van de NOS; ook kan men deze stream via de NOS-app bekijken. De livestream van de NOS begint tegelijk met de live tv-uitzending. Dit houdt in dat men per livestream niet alleen de wedstrijd, maar ook de voorbeschouwing op Nederland-Spanje live online kan bekijken.

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
1e etappe Vuelta 2020, live op tv en livestream1e etappe Vuelta 2020, live op tv en livestreamDe openingsrit van de Vuelta Ciclista a Espana 2020 wordt verreden op dinsdag 20 oktober. De start van die eerste etappe…
Voetbal 2020: Nederland-Wales live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Wales live op tv en livestreamOp zaterdag 6 juni 2020 zou het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Wales. Deze interland zou plaatsvinden in sta…
Voetbal 2020: Nederland-Mexico, live tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Mexico, live tv en livestreamOp woensdag 7 oktober 2020 speelt Nederland een interland tegen Mexico. Dit is een oefenduel. De wedstrijd Nederland-Mex…
Voetbal 2020: Alaves-FC Barcelona, live tv en livestreamVoetbal 2020: Alaves-FC Barcelona, live tv en livestreamOp zondag 19 juli 2020 wordt de voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en Deportivo Alaves gespeeld in de Spaanse Primera…

WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Marokkaans_voetbalelftal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Morocco_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA_World_Cup
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Spain_national_football_team
  • http://www.fifa.com/worldcup/

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Nederland-Spanje, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-07-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!