Voetbal 2020: Nederland-Spanje, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Nederland-Spanje, live op tv en livestream Op woensdag 11 november 2020 speelt het Nederlands elftal tegen Spanje. Dit is een oefenwedstrijd. Deze interland vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd Nederland-Spanje wordt live op tv uitgezonden. Ook is de oefeninterland Nederland-Spanje op het internet te bekijken via een livestream. Hoe laat is de aftrap? Op welke zender is de live tv-uitzending van Nederland-Spanje te zien? Waar is op 11 november 2020 een livestream van deze interland te vinden?

Coronavirus en Oranje, nieuwe datum: 11 november 2020

In maart 2020 zou het Nederlands elftal al een oefenwedstrijd spelen tegen Spanje spelen. De interland Nederland-Spanje werd toen echter afgelast vanwege het coronavirus. Ter vervanging daarvan zond de NOS op die dag in maart de legendarische wedstrijd tussen Nederland en Spanje uit die plaatsvond op het WK voetbal 2014 in Brazilië. In de loop van de zomer van 2020 zochten de KNVB en de Spaanse bond naar een nieuwe datum om alsnog de oefenwedstrijd Nederland-Spanje te kunnen spelen. Uiteindelijk vond men als nieuwe datum 11 november 2020.

Historie: Nederland versus Spanje

Nederland heeft in de loop der jaren twaalf keer tegen het Spaanse elftal gespeeld. Zes keer won Nederland. Vijf keer won Spanje. Eén keer eindigde het in een gelijkspel. De beroemdste ontmoeting tussen beide teams is de finale van het WK van 2010, die door het Spaanse team werd gewonnen. Een andere beroemde ontmoeting was op het WK van 2014, toen Nederland met 6-1 won.

Nederland op het EK voetbal 2020

De oefeninterland van Nederland op 11 november 2020 tegen het Spaanse elftal staat voor beide teams mede in het teken van de voorbereiding op het EK voetbal 2021.

Selectie Oranje

Hoe ziet de selectie van bondscoach Frank de Boer eruit voor deze oefenwedstrijd van woensdag 11 november 2020? Hieronder vindt u de selectie. Oorspronkelijk zat Jasper Cillessen (Valencia) in deze selectie, maar vanwege blessureleed moest hij afzeggen. Hij zou eigenlijk vervangen worden door Justin Bijlow (Feyenoord), maar die raakte ook geblesseerd, vandaar dat uiteindelijk Juliën Drommel (FC Twente) werd opgeroepen. Ihattaren (PSV) moest afzeggen wegens ziekte. Zijn plek in de selectie werd overgenomen door zijn clubgenoot Dumfries. In de oorspronkelijke selectie zat ook Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), maar hij bleek uiteindelijk niet fit genoeg te zijn en verliet het trainingskamp. Vilhena (Krasnodar) moest ook de selectie verlaten; bij hem was de oorzaak een positieve coronatest. Voor Bergwijn en Vilhena worden geen vervangers opgeroepen.

Selectie van Oranje voor de interland 11 november 2020:

  • Keepers: Krul (Norwich), Bizot (AZ) en Drommel (FC Twente)
  • Verdedigers: Wijndal (AZ); Aké (Manchester City), Blind (AFC Ajax), Dumfries (PSV), Van Aanholt (Crystal Palace), Veltman (FC Brighton), De Vrij (Internazionale Milaan) en Hateboer (Atalanta Bergamo).
  • Middenvelders: Frenkie de Jong (Barcelona), Wijnaldum (Liverpool FC), Klaassen (AFC Ajax), Koopmeiners (AZ) en Van de Beek (Manchester United).
  • Aanvallers: Memphis Depay (Olymique Lyon), Babel (Galatasaray), Berghuis (Feyenoord), Promes (Ajax), Stengs (AZ), Malen (PSV) en Luuk de Jong (Sevilla).

Persconferenties Frank de Boer via gratis livestream

De persconferenties van bondscoach Frank de Boer rondom de interland Nederland-Spanje worden door de NOS uitgezonden via een gratis stream. Die stream is op hun site te vinden in de rubriek 'Sport'. Voor abonnees van FOX Sports zijn de persconferenties rondom Nederland-Spanje ook bij hen live op tv en via de livestream te bekijken.

Wedstrijdinfo oefeninterland Nederland-Spanje op 11 november 2020

Hoe laat?

De aftrap was op woensdag 11 november 2020 om 20u45.

Locatie?

Deze interland van Nederland tegen het Spaanse elftal werd gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

Uitslag Nederland-Spanje: 1-1

  • Goal Nederland: v.d. Beek (47)
  • Goal Spanje: Canales (18)

Gele kaarten:

  • Nederland: v.d. Beek
  • Spanje: Reguilon en Olmo

Opstelling Nederland (en wissels)

Bizot, Hateboer (Dumfries/46), Veltman, Aké (Blind/6), Wijndal, Wijnaldum (Klaassen/46), V.d.Beek, Frenkie de Jong (De Vrij/46), Berghuis (Stengs/46), Luuk de Jong en Memphis Depay (Babel/79).

Opstelling Spanje (en wissels)

Simon, Bellerin, I. Martinez (Ramos/85), Garcia, Gaya (Reguilon/29), Koke, Rodri, Canales (Llorente/72), Gerard (F. Torres/61), Morata (Olmo/62) en Asensio (Traoré/62).

Nederland-Spanje live op tv: welke zender en hoe laat?

Live bij de NOS

De live-uitzendrechten van deze interland zijn in handen van de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Op welke zender is Nederland-Spanje bij hen te zien en hoe laat begint de live tv-uitzending? De wedstrijd is live te zien op de zender NPO3 (Nederland 3). De live tv-uitzending begint om 20u20 met een voorbeschouwing. De aftrap is live te zien om 20u45.

België: live op tv bij Eleven Sports

In België wordt deze oefeninterland live op tv uitgezonden door Eleven Sports op kanaal 1. Hun live-uitzending begint om 20u40.

Oranje live op tv in november 2020

In november speelt Oranje ook twee interlands in de Nations League. Die duels zijn eveneens live op tv (en per livestream) te bekijken. Op zondag 15 november 20202 is de wedstrijd Nederland-Bosnië & Herzegovina (Nations League) live op tv en per livestream te zien. Vervolgens kunnen de voetballiefhebbers op woensdag 18 november 2020 live op tv (of via een livestream) kijken naar de wedstrijd Polen-Nederland (Nations League).

Livestream Nederland-Spanje op 11 november 2020

Gratis livestream

Ook is de WK-wedstrijd Nederland-Spanje te zien via een livestream. Met zo'n livestream kan men op het internet via een smartphone of computer naar Nederland-Spanje kijken. In Nederland biedt de NOS zo'n gratis livestream aan van dit duel van Oranje tegen Spanje. Deze gratis livestream is overigens wel 'geo-restricted'. Dit houdt in dat de officiële livestream op de site van de NOS niet buiten Nederland mag worden bekeken. Dat komt doordat de NOS alleen de online uitzendrechten heeft om in Nederland die livestream te verzorgen. De livestream van Nederland-Spanje bevindt zich op de avond van 11 november 2020 op website van de NOS in de rubriek Sport. Ook kan men deze livestream via de NOS-app bekijken. De gratis livestream van de NOS begint tegelijk met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat deze gratis livestream op 11 november 2020 om 20u20 begint. Men kan per gratis livestream niet alleen de wedstrijd, maar ook de voorbeschouwing op Nederland-Spanje live online kan bekijken.

Livestream NPO Start

Deze oefeninterland is op 11 november ook te bekijken via een livestream van NPO Start. Via hun site en app kan men live online (dus via een livestream) naar de tv-zenders van de Nederlandse publieke omroep kijken. Automatisch is er bij hun dus ook een livestream te vinden van de zender NPO3, waarop deze interland live te zien is. Dit is een gratis livestream van deze voetbalwedstrijd. Zo'n livestream op hun site is overigens wel geo-blocked. Dit houdt in dat de livestream op hun website alleen te bekijken is in Nederland. Vanuit andere landen is die livestream geblokkeerd. Wie echter de app van NPO Start gebruikt en deze in Nederland heeft gedownload, kan de gratis stream van de tv-uitzending vervolgens wel in andere EU-landen gebruiken.

Livestream NLZIET (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream van NLZIET op 11 november 2020 naar de live tv-uitzending van deze oefenwedstrijd van Oranje te kijken. Op die app kan men namelijk live naar diverse Nederlandse tv-zenders online (per livestream) kijken, waaronder NPO3. Om die livestream te kunnen gebruiken, dient u echter wel een abonnement op die dienst te hebben. In tegenstelling tot de beide bovenstaande streams is dit dus niet een gratis stream.

Livestream Nederland-Spanje via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om op 11 november via een livestream op de Go App (online tv) naar deze interland van het Nederlands elftal te kijken. Deze online streamingdienst is van VodafoneZiggo: alle tv-zenders uit hun basispakket zijn live online (per livestream) via die app te bekijken op een smartphone of computer door klanten van digitale televisie bij Ziggo. Zo'n livestream is te gebruiken in elk EU-land, maar ook in diverse andere landen, waaronder Noorwegen, Martinique en Groot-Brittannië. Niet alleen is de interland van Oranje middels die app per livestream te bekijken; ook kan men hierop de wedstrijd met een stream terugkijken. Die optie van het terugkijken met zo'n stream blijft op die applicatie zeven dagen beschikbaar.

Livestream iTV en Interactieve Tv

Klanten van KPN kunnen deze wedstrijd in de hele EU per livestream bekijken via de iTV-app. Eveneens kunnen zij in elk EU-land per livestream de live tv-uitzending van deze interland van Oranje bekijken op de website van Interactieve Tv. De iTV-optie is vooral bedoeld voor mensen die de tv-uitzending deze voetbalwedstrijd per livestream op een smartphone of tablet willen bekijken. De site is vooral voor mensen die de live tv-uitzending van dit duel van Oranje op 11 november 2020 via een stream op een laptop of desktop computer willen zien.

Livestream Nederland-Spanje op 11 november 2020 via Eleven Sports

Er is ook een livestream van Eleven Sports bij deze interland beschikbaar. Hun livestream begint om 20u40 op kanaal 1. Eleven Sports is een internationale streamingdienst die veel topsport per livestream uitzendt, waaronder het Belgische voetbal, de Serie A en de UFC. Om zo'n stream van Eleven Sports te kunnen bekijken op 11 november dient u wel een abonnement bij hen te hebben.

Lees verder

© 2017 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hockey Pro League heren - live op tv en livestreamHockey Pro League heren - live op tv en livestreamDe Hockey Pro League is een landcompetitie, waaraan topteams deelnemen zoals Nederland en België. De wedstrijden van de…
Ploegentijdrit Vuelta live op tv en livestreamPloegentijdrit Vuelta live op tv en livestreamDe Ronde van Spanje gaat vaak van start met een ploegentijdrit. Hoe is de geschiedenis van de ploegentijdrit in de Vuelt…
EK voetbal 1964In 1964 werd toen alweer het 2e EK voetbal gehouden, dit jaar werd het toernooi georganiseerd door Spanje. Dit EK werden…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…

WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…
FIFA WK voetbal voor clubs, live op tv en livestreamFIFA WK voetbal voor clubs, live op tv en livestreamDe FIFA Club World Cup is het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams. De strijd om het wereldtitel voor clubs wordt…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Marokkaans_voetbalelftal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Morocco_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_FIFA_World_Cup
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Spain_national_football_team
  • http://www.fifa.com/worldcup/
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 07-10-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Kampioenschappen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.