InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Tour de France 2018 live op tv, livestream en talkshows

Tour de France 2018 live op tv, livestream en talkshows

Tour de France 2018 live op tv, livestream en talkshows In de zomer van 2018 is er op tv weer volop aandacht voor de Tour de France. De etappes worden in Nederland en Vlaanderen live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport, Sporza (VRT) en Eurosport. Daarnaast zijn de etappes ook via een livestream op het internet te volgen. Tijdens de Tour de France 2018 zijn er weer elke avond diverse talkshows over de Tour op tv. De NOS zendt dagelijks het programma 'De Avondetappe' uit. RTL7 zendt Tour du Jour uit. Bij de Vlaamse omroep VRT (Sporza) is de talkshow 'Vive le Velo' te zien.

Tour de France en de media

Al sinds de oertijd van de wielersport bestaat er een sterke band tussen het wielrennen en de media. De Tour de France werd, zoals veel beroemde wielerkoersen, oorspronkelijk georganiseerd door een krant (L'Auto). Zware wielerwedstrijden leverden immers prachtige, heroïsche en smeuïge verhalen op voor de kranten.

Toen het fenomeen radio opkwam, ging de Tour de France ook met dat medium een hecht verbond aan. Vele generaties Nederlanders brachten hun zomers door, met hun oren vaak vlakbij de speakers van hun radio, waaruit de enthousiaste Tourcommentaren kwamen van reporters zoals Jan Cottaar en Theo Koomen.

Ook tussen het medium televisie en de Tour de France is er een sterke band ontstaan, die in de loop der jaren steeds maar verder en verder lijkt te groeien. Naast de live tv-uitzendingen is er ook een aantal zeer populaire dagelijkse talkshows over de Tour de France ontstaan. Hieronder vindt u een overzicht van het tv-aanbod in Nederland en Vlaanderen betreffende de Tour de France 2018. Verderop vindt u ook een uitzendschema, met de uitzendtijden van de live-uitzendingen van de etappes van deze Tour.

Tour de France 2018

Parcours Tour 2018

Het rittenschema van de Tour 2018 bestaat uit 21 etappes. De Ronde van Frankrijk 2018 begint op zaterdag 7 juli. Een belangrijke rit in de eerste week is de derde etappe op maandag 9 juli, dit is een ploegentijdrit in Cholet. Tijdens de tweede week van de Tour 2018 rijden de renners in de Alpen. Op donderdag 19 juli finisht de twaalfde etappe op L'Alpe d'Huez. In de derde week staan onder meer diverse etappes in de Pyreneeën op het programma. Vervolgens wordt op zaterdag 27 juli de enige individuele tijdrit van deze Tour verreden. De slotrit van deze Ronde van Frankrijk is op zondag 28 juli.

Deelnemers: startlijst Tour 2018

Op de startlijst van de Tour 2018 staan 22 teams van 8 renners. Tot de kanshebbers de Tourzege behoren onder meer Froome, Quintana, Bardet en Nibali. Prominente Nederlandse deelnemers zijn onder meer Dumoulin, Kruijswijk, Gesink, Groenewegen en Mollema. Het totale prijzengeld dat te verdienen is in de Tour 2018 is ruim 2 miljoen euro.

Tour 2018 integraal op tv bij Eurosport en TV France

In de loop der jaren is men steeds meer Touretappes integraal op tv gaan uitzenden (dus letterlijk van start tot finish). Sinds 2017 worden door de tv-productiemaatschappij van de Tour voor het eerst integrale beelden aangeboden van alle etappes van de Tour. De Franse publieke omroep heeft aangegeven dat zij alle etappes integraal zullen uitzenden, wisselend op hun zenders France 2 en France 3.

In Nederland en Vlaanderen heeft Eurosport ook een contract om alle etappes ook integraal live op tv uit te zenden. Zij zullen inderdaad de Tour bijna helemaal op tv uitzenden, al is dit wel deels op de zender Eurosport 2. De Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen, NOS en Sporza, zenden veel etappes pas vanaf circa 14u10 live op tv uit, maar een aantal belangrijke etappes (bijvoorbeeld grote bergritten) zullen ze wel van start tot finish uitzenden.

NOS: Live-uitzendingen en de Avondetappe

Live-uitzendingen NOS

De live-uitzendingen van NOS Studio Sport vinden plaats op de zender NPO1. De commentatoren zijn Herbert Dijkstra en ex-prof Maarten Ducrot. De live tv-uitzending van de openingsetappe van de Tour de France 2018 begint bij de NOS op zaterdag 7 juli om 11u00 op de zender Nederland 1 (NPO1).

De meeste doordeweekse uitzendingen van de NOS zullen 's middags rond 14u10 beginnen, maar soms wordt hier vanaf geweken, bijvoorbeeld wanneer men bij een bergetappe al eerder met de live-uitzending begint, of wanneer de uitzending pas later begint omdat simpelweg de start van de etappe pas later in de middag is. Na afloop van de etappes zal er op locatie een korte nabeschouwing plaatsvinden.

De Avondetappe 2018

In 2016 keerde, na een jaar afwezigheid, het programma De Avondetappe terug. Tot en met de Tour van 2014 werd dit succesvolle avondprogramma altijd door Mart Smeets gepresenteerd. In 2015 koos de NOS echter voor een ander type programma: NOS Studio Tour, dat veel vroeger op de avond werd uitgezonden. Sinds 2016 kiest men toch weer voor een late night-talkshow die, net als vroeger, de naam De Avondetappe krijgt. Ook in 2018 wordt weer De Avondetappe uitgezonden, met onder meer Dione de Graaff en Herman van der Zandt. Het uitzendschema wordt echter wel beïnvloed door de uitzendingen van het WK voetbal dat nog volop bezig is tijdens de eerste week van de Tour de France 2018. De eerste uitzending van De Avondetappe in 2018 is op zaterdag 7 juli. Deze uitzending zou beginnen om 22u40, maar doordat de wedstrijd Rusland-Kroatië op het WK voetbal een verlening kreeg, begon De Avondetappe pas later op de avond. Op andere avonden, als er geen WK-wedstrijd, dan begint De Avondetappe doorgaans rond tien uur.

De Tour 2018 live bij Sporza (VRT)

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) besteedt in 2018 ook weer uitgebreid aandacht aan de Tour de France. Behalve veel Belgen kijken ook veel Nederlandse dagelijks naar de Tour-uitzendingen van het wielerminnende Sporza. De hoofdcommentator bij deze Tour is weer Michel Wuyts. In het uitzendschema ziet u de tijdstippen waarop de live-uitzendingen van Sporza beginnen. De Touruitzendingen van Sporza gaan meestal van start op de Vlaamse zender één. Soms zal men tijdens de Tour-uitzending, bijvoorbeeld wanneer er op de zender één een journaal komt, tijdelijk uitwijken naar de zender Canvas.

Talkshow: Vive le vélo

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) zendt tijdens de Tour 2018 weer de talkshow 'Vive le Velo' uit, met als presentator Karl Vannieuwkerke. Vanwege het WK voetbal 2018 ziet het uitzendschema van 'Vive le Velo' er anders uit dan het voorgaande jaar. In de eerste week van de Tour de France zendt VRT Sporza 's avonds een voetbaltalkshow uit (Villa Sporza), die gepresenteerd wordt door Vannieuwkerke. Ter ere van de Tour zal echter het laatste deel van die talkshow niet over voetbal, maar over de Tour gaan. De finale van het WK voetbal is op 15 juli. Op maandag 16 juli is er een rustdag in de Tour. Die dag wordt door de crew van Sporza (en Vannieuwkerke) gebruikt om naar Frankrijk te reizen. Op de avond van dinsdag 17 juli is er dan uiteindelijk de eerste echte uitzending van Vive Le Velo 2018, gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke vanuit Frankrijk. Die eerste uitzending begint op 17 juli om 21u30 op de zender VRT één.

RTL7: Tour du Jour

Bij RTL7 keerde in 2017, na een jaar afwezigheid, de talkshow Tour du Jour weer terug. Het programma was in 2017 duidelijk wat journalistieker en serieuzer van opzet dan bij voorgaande edities. Hoewel de Tour du Jour daardoor in 2017 positiever werd besproken door wielerliefhebbers en journalisten, dan in het verleden het geval was, vielen de kijkcijfers nogal tegen. Door velen werd verwacht dat er in 2018 geen nieuwe editie van Tour du Jour zou worden gemaakt, mede ook doordat presentator Wilfred Genee bij RTL vertrekt. Tot verrassing van velen heeft RTL7 toch besloten om door te gaan met deze wielertalkshow. De nieuwe presentator van Tour du Jour is Bart Nolles. Dagelijks is zijn vaste tafelgast Michael Boogerd. De eerste uitzending is op zaterdag 7 juli te zien om 22u00 op RTL7. Op de meeste andere dagen begint deze talkshow overigens reeds om circa 20u25.

Eurosport: live Tour 2018

In 2018 zal Eurosport, net als in 2017, alle etappes van de Tour de France integraal (van start tot finish) live uitzenden op tv en per livestream. Helaas moet hierbij wel worden aangetekend dat in het eerste deel van de Tour de live tv-uitzendingen plaatsvinden op de zender Eurosport 2, vanwege de concurrentiestrijd met het tennistoernooi op Wimbledon dat ook door deze sportzender live wordt uitgezonden. Eurosport 2 is een zender die in Nederland en Vlaanderen doorgaans niet in de standaard tv-pakketten zit; men dient meestal een extra pakket te hebben om die extra sportzender te kunnen ontvangen. De live tv-uitzending van de openingsrit van de Tour de France 2018 begint op zaterdag 7 juni om 10u50 op Eurosport 2. De tweede etappe, op zondag 8 juni, is overigens wel live te zien op het hoofdnet Eurosport 1, aangezien er op die zondag een rustdag is op Wimbledon. De ploegentijdrit (rit 3) op maandag 9 juni is daarentegen weer live te zien op Eurosport 2. In de tweede en derde week (na afloop van Wimbledon) vinden de meeste live tv-uitzendingen van de Tour wel weer plaats op de zender Eurosport 1.

In het eerste deel van de Tour is meestal Jeroen van Belleghem de commentator tijdens de live tv-uitzendingen. (Een uitzondering daarop is zondag 8 juli, als José Been voor hem invalt.) In het tweede deel van de Tour (na de eerste rustdag) treedt José Been meestal op als commentator bij de live tv-uitzendingen van deze sportzender. Bobbie Traksel treedt in het eerste deel van de Tour meestal op als co-commentator; bij het tweede deel van de Tour is Karsten Kroon meestal de co-commentator tijdens de live tv-uitzendingen.

Uitzendschema: de live-uitzendingen van alle etappes

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van alle ritten in de Tour de France 2018? Hieronder worden de uitzendschema's per Tourweek geplaatst van Eurosport, Sporza en NOS Studio Sport. Deze schema's worden regelmatig geüpdatet. De uitzendschema's van de live tv-uitzendingen zijn qua tijdstippen doorgaans gelijk aan hun schema's voor de livestream.

Uitzendschema eerste week Tour de France 2018

Hieronder vindt u het uitzendschema van de eerste dagen van de Tour. De uitzendingen van NOS Studio Sport vinden bij deze Tour de France telkens plaats op de zender Nederland 1 (NPO1). Wanneer een live-uitzending echter uitloopt, dan kan het soms zo zijn dat de finale van een rit vanaf circa 17u55 op Nederland 1 (NPO1) live wordt uitgezonden. De uitzendingen van Sporza vinden meestal plaats op de zender VRT één. Wanneer men echter bij Sporza een rit integraal uitzendt (zoals de openingsrit), dan begint de uitzending wel op de zender VRT één, maar vanwege het één uur journaal op die zender, verhuist men een paar minuten voor één uur naar de Vlaamse zender Canvas. Na afloop van het één uur journaal (rond 13u30) keert men met de live tv-uitzending weer terug naar de zender één. Bij sommige etappes verhuist men vanwege live-uitzendingen van het WK voetbal, in de loop van de middag de live Touruitzending naar Canvas. Op zaterdag 14 juli (vanwege de troostfinale op het WK voetbal) verhuist de live-uitzending van de Tour om circa 15u25 naar Canvas. Op zondag 15 juli is 's middags de Finale van het WK voetbal (Frankrijk-Kroatië) live te zien op VRT één, inclusief een grote voorbeschouwing. Daarom wordt op die middag van 15 juli de kasseienetappe van de Tour 2018 niet uitgezonden op VRT één, maar is die vanaf 14u10 live op tv te zien bij Canvas.

Bij Eurosport zendt men in de eerste week de meeste ritten live uit op Eurosport 2. In de daaropvolgende weken zijn de meeste uitzendingen op Eurosport 1 te zien. De etappes zijn bij Eurosport ook integraal (van start tot finish) live via een stream op de Eurosport Player te zien, voor abonnees van die dienst. Verderop vindt u meer info over de livestream van deze sportzender, maar ook over de andere livestreams van deze Tour.

Uitzendschema eerste week van de Tour 2018:

DatumRit + parcoursNOS Sporza Eurosport
Zat. 7 juli1 - vlakke openingsrit 11u00 10u50 10u50 op Eurosport 2 en livestream
Zon 8 juli2 - vlak14u10 14u10 13u00 op Eurosport 1 en livestream
Maa. 9 juli3 - ploegentijdrit Cholet15u10 15u00 15u05 op Eurosport 2 en livestream
Din. 10 juli4 - vlak14u10 14u10 12u55 op Eurosport 2 en livestream
Woe. 11 juli5 - heuvelrit14u10 14u10 12u10 op Eurosport 2 en livestream
Don. 12 juli6 - heuvelrit (Mur de Bretagne)14u10 14u10 12u55 op Eurosport 2 en livestream
Vri. 13 juli7 - vlak14u10 14u10 11u55 op Eurosport 2 en livestream
Za. 14 juli8 - vlak14u10 14u10 11u25 op Eurosport 2 en livestream
Zo. 15 juli9 - kasseienrit (Roubaix)14u10 14u10 12u25 op Eurosport 2 en livestream

Dameswedstrijd: La Course live op tv

Door Eurosport wordt op de ochtend van dinsdag 17 juli de dameswielerwedstrijd 'La course by le Tour de France' live uitgezonden op tv (Eurosport 1) en per livestream (Eurosport Player), vanaf 10u30. Bij de NOS is die dameskoers vanaf 10u35 live op tv (Nederland 1) en per livestream te zien. Ook bij het Vlaamse Sporza is 's ochtends vanaf 10u35 La Course live te zien op tv (zender: VRT één) en via hun livestream.

Uitzendschema Tour 2018: tweede week

Hoe ziet het uitzendschema van de tweede week eruit? Eurosport zendt ook in deze week elke rit live uit van start tot en met finish. In deze tweede week zijn de integrale live-uitzendingen van hen te zien op hun hoofdnet (Eurosport 1). Sommige grote bergetappes, zoals de etappe naar Alpe d'Huez, worden in deze tweede week ook door de NOS en Sporza integraal (van start tot finish) live uitgezonden. Bij de NOS begint op 17 juli de live-uitzending op Nederland 1 (NPO1), maar om 17u55 verhuist de live-uitzending naar de zender Nederland 2 (NPO2). Bij Sporza verhuist in die namiddag van 17 juli de live-uitzending om 17u55 van VRT één naar Canvas. Hieronder vindt u het uitzendschema (deze tijdstippen gelden voor tv en livestream).

Uitzendschema tweede week van de Tour 2018 live:

DatumRit en parcoursNOSSporzaEurosport
Din. 17 juliLa Course (dames) 10u3510u3510u30 op Eurosport 1 en livestream
Din. 17 juli10 - bergrit 13u0613u3013u05 op E1 en livestream
Woe. 18 juli11 - bergrit 14u0514u0013u52 op E1 en livestream
Don. 19 juli12 - bergrit Alpe d'Huez12u2012u0012u00 op E1 en livestream
Vri. 20 juli13 - vlakke rit14u10 14u1013u25 op E1 en livestream
Zat. 21 juli14 - heuvelrit 14u10 14u1012u55 op E1 en livestream
Zon. 22 juli15 - heuvelrit14u1014u1013u00 op E1 en livestream

Uitzendschema Tour 2018: de derde week live

Hoe ziet het uitzendschema van de live tv-uitzendingen eruit in de derde week? Hieronder vindt u het schema van de uitzendingen op tv en per livestream. Volgens het oorspronkelijke programmaschema van de NOS zou bij de rit van woensdag 25 juli de live-uitzending (tv en livestream) bij hun pas beginnen rond 15u20. Uiteindelijk heeft de NOS echter toch besloten om op die dag de live-uitzending (op televisie en op de livestream) om 15u00 te laten beginnen. Deze bergrit is zeer kort (65 kilometer) en wordt integraal live uitgezonden door Eurosport, NOS en Sporza op tv en livestream. Ook de live-uitzending (tv en livestream) van de tijdrit op zaterdag 28 juli begint bij de NOS vroeger dan oorspronkelijk gepland was. Op zondag 29 juli zou de live-uitzending van de NOS oorspronkelijk om 16u10 beginnen; uiteindelijk werd die uitzending iets vervroegd, zodat die om circa 16u00 begon.

Uitzendschema derde week van de Tour 2018 live:

DatumRit en parcoursNOSSporzaEurosport
Din. 24 juli16 - bergrit 14u10 14u10 11u20 op Eurosport1 en livestream
Woe. 25 juli17 - bergrit 15u00 14u55 14u55 op E1 en livestream
Don. 26 juli18 - vlakke rit14u1014u10 13u45 op E1 en livestream
Vri. 27 juli19 - bergrit 14u10 14u1011u55 op E1 en livestream
Zat. 28 juli20 - individuele tijdrit 12u00 11u55 11u55 op E1 en livestream
Zon. 29 juli21 - vlakke slotrit16u00 16u05 16u05 Eurosport 1 en livestream

Livestream Tour 2018: Eurosport, Sporza en NOS

Livestream NOS

De Tour de France 2018 is ook live op het internet te volgen via diverse livestreams. Met zo'n livestream kan men dus online op bijvoorbeeld een smartphone of laptop of andere computer naar de etappes van de Tour de France 2018 kijken. De uitzendingen van de NOS zijn bij deze Tour bijvoorbeeld via een livestream te volgen op de website van deze omroep. Daarnaast kan men de livestream van de NOS de Tour 2018 ook bekijken via de NOS App. De livestream van NOS Studio Sport is bij deze Tour de France geheel gratis. Voor de livestream van de NOS geldt echter wel dat hij 'geo-restricted' is, wat inhoudt dat deze stream van de Tour niet in andere landen dan Nederland te bekijken is. Dit heeft te maken met het feit dat NOS Studio Sport bij de Tour de France 2018 alleen de online uitzendrechten voor een livestream in Nederland heeft. Voor andere landen is de livestream van de etappes van de Tour de France 2018 'geo-blocked' (geblokkeerd). Doorgaans begint de livestream van de NOS in de Tour de France tegelijk met de live tv-uitzending. De livestream van de openingsetappe van de Tour 2018 begint op zaterdag 7 juli om circa 11u00.

Livestream Sporza (VRT)

Tijdens de Tour de France 2018 zijn de uitzendingen van de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT) eveneens online per livestream te bekijken. De livestream van Sporza begint bij de Tour de France dagelijks tegelijk met de live tv-uitzending van de etappe. Ook bij Sporza geldt echter ook dat de livestream van de Tour de France 2018 geo-restricted is. Dit houdt in dat men in verband met de uitzendrechten deze Vlaamse livestream van de Tour 2018 officieel alleen in België mag bekijken. (Voor andere landen, zoals Nederland, is deze livestream van de Tour dus officieel 'geo-blocked'. Dat is natuurlijk jammerlijk voor veel Nederlandse wielerfans die het liefst ook in Nederland de livestream van Sporza zouden willen bekijke.) De livestream van de VRT voor de Tour 2018 bevindt zich elke middag op de website van Sporza. Doorgaans geeft men 's middags op de hoofdpagina van deze site tijdens elke rit duidelijk aan hoe men bij die livestream van de Touretappe kan komen. Ook via de rubriek 'wielrennen' vindt men die livestream. Verder is de livestream van de Tour bij Sporza te vinden via de rubriek 'Nu Live'. Net als de stream van de NOS is ook de livestream van Sporza bij de Tour 2018 geheel gratis.

Livestream Eurosport

Bij Eurosport zijn alle etappes van de Tour de France 2018 live integraal (van start tot finish) te volgen via een livestream. De stream van hun is te vinden op de Eurosport Player App. Om de livestream van deze sportzender te kunnen bekijken dient men echter wel een betaald abonnement op die app te hebben. Eurosport profileert zich duidelijk als 'The Home of Cycling'. Op de Eurosport Player App zijn namelijk heel vaak livestreams te vinden van wielerwedstrijden. Bij diverse wedstrijd (zoals de Giro d'Italia) is deze sportzender zelfs de enige omroep die een officiële livestream in Nederland en België mag verzorgen. Bij de Tour de France zijn er wel andere officiële livestreams in de lage landen beschikbaar (de hierboven genoemde streams van de NOS en Sporza). Toch heeft ook livestream van de Eurosport Player hier een voordeel op die andere twee omroepen. Het is namelijk de namelijk de enige officiële livestream in de lage landen waarop alle ritten integraal te zien zijn, van start tot en met finish. Behalve de 'gewone' livestream, waarop men de live tv-uitzending van deze sportzender ziet, hebben de abonnees van de Eurosport Player App ook allerlei andere opties voor 'bonus streams'. Zo kan men via die app bijvoorbeeld ook naar de Tour kijken via een livestream zonder reclame-onderbreking. Verder is het ook mogelijk om via de livestream beelden van andere camera's te kiezen, dan de camerabeelden die op dat moment live op tv worden uitgezonden. Met zo'n livestream van de Eurosport Player kan men dus als wielerfan z'n eigen regisseur spelen tijdens de live-uitzendingen van Touretappes.

Lees verder

© 2015 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Uitzendingen Tour de France 2018 op tvUitzendingen Tour de France 2018 op tv105de editie van de Ronde van Frankrijk, of ook wel de Tour de France genoemd, begint op zaterdag 7 juli 2018 met de sta…
Tour de France 2018, eerste etappe: live tv en livestreamTour de France 2018, eerste etappe: live tv en livestreamDe Tour de France 2018 gaat op zaterdag 7 juli van start. Er is geen proloog; de openingsrit is een zogenaamde 'rit in l…
Tour 2018: 9e etappe (kasseienrit), live op tv en livestreamTour 2018: 9e etappe (kasseienrit), live op tv en livestreamOp zondag 15 juli 2018 wordt de negende etappe verreden van de Tour de France. De start van deze rit is in Arras. De fin…
Tour de France 2014: live op tv, tv-programma's en tijdenTour de France 2014: live op tv, tv-programma's en tijdenDe Tour de France 2014 is op tv goed te volgen. De etappes zijn zowel in Nederland als België iedere dag live op tv. Daa…
Tour 2018: rit 12 naar Alpe d'Huez, live tv en livestreamTour 2018: rit 12 naar Alpe d'Huez, live tv en livestreamOp donderdag 19 juli wordt de twaalfde etappe verreden van de Tour de France 2018. Deze Alpenetappe gaat van start in Bo…
Bronnen en referenties
  • http://over.nos.nl/voor-de-pers/persdossiers/81/alles-over-de-tour-de-france-bij-de-nos
  • http://www.rtl.nl/rtl-7-tour-du-jour/#!/342918/nieuws/
  • http://www.een.be/programmas/vive-le-velo
  • http://tv.eurosport.nl/
  • http://nos.nl/artikel/2074455-nos-brengt-avondprogramma-tour-2016-vanuit-frankrijk.html

Reageer op het artikel "Tour de France 2018 live op tv, livestream en talkshows"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Herman Sol, 07-07-2018 23:07 #4
Beste redactie. Wij gaan volgende week de tour een weekje volgen in Frankrijk. Is er een overzicht van de locaties van de avondetappe? Reactie infoteur, 09-07-2018
Helaas beschikken wij niet over zo'n overzicht. Mogelijk kunt u meer info hierover verkrijgen bij de NOS, bijvoorbeeld via een e-mail naar hun communicatie-afdeling: reacties@nos.nl

Jai Broek, 24-07-2016 17:40 #3
Alweer en zoals al veel te veel jaren het geval: de zogenaamde favoriet behaalt ergens in de Tour (nu dus alweer halverwege) de gele trui en daarna gebeurt er dus niks meer! Geen enkele aanval, noch van een ploeg, noch individueel.

De saaiheid ten top! En uiteraard speelt geen enkele Nederlander een rol van betekenis, ook al leek Mollema iets te kunnen betekenen, maar ook dit jaar dus weer niks! Waar zijn de tijden van Jan Janssen en Joop Zoetemelk? Toch alweer 36 jaar geleden, ik word oud…

Van mij mag de Tour worden opgeheven, als alles zo voorspelbaar blijft!

E. de Koning, 04-07-2016 14:40 #2
Ik hoor onder andere Maarten Ducrot regelmatig pleiten voor korte live-uitzendingen overdag, bijvoorbeeld alleen de laatste 20 km want dan heb je spannende tv. Een etappe van 4,5 uur lang op tv brengen is saai. Beste Maarten en anderen, juist de finish is helemaal niet spannend, het zijn namelijk altijd dezelfde wielrenners die winnen. Vroege ontsnappingen eindigen altijd op een paar 100 m voor de finish. Waarom ik wel een etappe van 4,5 uur wil zien? Juist omdat de ontwikkeling naar de finale, of juist het gebrek daaraan, veel interessanter is om te volgen dan alleen die finale zelf. Wie durft het toch aan om een vroege ontsnapping te doen? Wanneer? Waarom? Ik wil live de opkomst en ondergang van renners in de etappe zien. Omdat ik wil kijken naar renners die worstelen met doorgaan, of toch opgeven, die een tweede, derde en vierde adem vinden, die mentaal zo sterk zijn dat ze na een valpartij doorfietsen met gebroken ribben, polsen en sleutelbenen. Of juist volledig ontgoocheld stoppen. Daarom, zoveel mogelijke live-uitzendingen van complete etappes. Met alleen wat commentaar in die laatste 20 km.

Chrit Goossens, 08-07-2015 16:46 #1
Niet cynisch bedoeld; indrukwekkend college van Maarten Ducrot in uitzending van woensdag. Moest dit even kwijt, weet niet goed waar waardering te uiten…

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-07-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 4
Schrijf mee!