InfoNu.nl > Sport > Overige sport > Tour de France 2019 live op tv en livestream

Tour de France 2019 live op tv en livestream

Tour de France 2019 live op tv en livestream In de zomer van 2019 is er op tv weer volop aandacht voor de Tour de France. De etappes worden in Nederland en Vlaanderen live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport, Sporza (VRT) en Eurosport. Daarnaast zijn de etappes van de Tour 2019 ook via een livestream op het internet te volgen. Tijdens de Tour de France 2019 zijn er weer elke avond diverse talkshows over de Tour op tv. De NOS zendt dagelijks het programma 'De Avondetappe' uit. Bij de Vlaamse omroep VRT (Sporza) is de talkshow 'Vive le Velo' te zien. Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen van de etappes? Waar vindt men een livestream van de Tour 2019? Hoe ziet het rittenschema van deze Ronde van Frankrijk eruit?

Tour de France en de media

Al sinds de oertijd van de wielersport bestaat er een sterke band tussen het wielrennen en de media. De Tour de France werd, zoals veel beroemde wielerkoersen, oorspronkelijk georganiseerd door een krant (L'Auto). Zware wielerwedstrijden leverden immers prachtige, heroïsche en smeuïge verhalen op voor de kranten. Toen het fenomeen radio opkwam, ging de Tour de France ook met dat medium een hecht verbond aan. Vele generaties Nederlanders hadden tijdens de zomervakanties hun oren vaak vlakbij de speakers van hun radio, waaruit het enthousiaste verslag van de Tour de France klonk van reporters zoals Jan Cottaar en Theo Koomen. Ook tussen het medium televisie en de Tour de France is er een sterke band ontstaan. Alle etappes van de Tour worden live op tv uitgezonden. Ook is er een aantal zeer populaire dagelijkse talkshows over de Tour de France ontstaan.

Tour de France 2019

Parcours Tour 2019

Hoe ziet het parcours van de Tour de France 2019 eruit? Het rittenschema van de Tour 2019 bestaat uit 21 etappes. De Ronde van Frankrijk 2019 begint op zaterdag 6 juli. Een belangrijke rit in de eerste week is de tweede etappe op zondag 7 juli, dit is een ploegentijdrit in Brussel. Tijdens de tweede week van de Tour 2019 rijden de renners diverse etappes in de Pyreneeën. De renners rijden in die tweede week ook een individuele tijdrit (op 19 juli). In de derde week staan onder meer diverse bergetappes in de Alpen op het programma. De slotrit van deze Ronde van Frankrijk is op zondag 28 juli.

Deelnemers: startlijst Tour 2019

Op de startlijst van de Tour 2019 staan 22 teams van 8 renners. Tot de kanshebbers de Tourzege behoren onder meer Thomas, Bernal, Adam Yates, Pinot, Landa, Quintana en Bardet. Het totale prijzengeld dat te verdienen is in de Tour is ruim 2 miljoen euro.

Tour 2019 integraal op tv bij Eurosport en TV France

In de loop der jaren is men steeds meer Touretappes integraal op tv gaan uitzenden (dus letterlijk van start tot finish). Sinds 2017 worden door de tv-productiemaatschappij van de Tour voor het eerst integrale beelden aangeboden van alle etappes van de Tour. De Franse publieke omroep heeft aangegeven dat zij alle etappes integraal zullen uitzenden, wisselend op hun zenders France 2 en France 3.

In Nederland en Vlaanderen heeft Eurosport ook een contract om alle etappes ook integraal live op tv uit te zenden. Zij zullen inderdaad de Tour bijna helemaal op tv uitzenden, al is dit wel deels op de zender Eurosport 2. De Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen, NOS en Sporza, zenden veel etappes pas vanaf circa 14u10 live op tv uit, maar een aantal belangrijke etappes (bijvoorbeeld grote bergritten) zullen ze wel van start tot finish uitzenden.

NOS: Live-uitzendingen en de Avondetappe

Live-uitzendingen NOS

De live-uitzendingen van NOS Studio Sport vinden plaats op de zender NPO1. De commentatoren zijn Herbert Dijkstra en ex-prof Maarten Ducrot. De meeste doordeweekse uitzendingen van de NOS zullen 's middags rond 14u10 beginnen, maar soms wordt hier vanaf geweken, bijvoorbeeld wanneer men bij een bergetappe al eerder met de live-uitzending begint, of wanneer de uitzending pas later begint omdat simpelweg de start van de etappe pas later in de middag is. Na afloop van de etappes zal er op locatie een korte nabeschouwing plaatsvinden.

De Avondetappe 2019

In 2016 keerde, na een jaar afwezigheid, het programma De Avondetappe terug. Tot en met de Tour van 2014 werd dit succesvolle avondprogramma altijd door Mart Smeets gepresenteerd. In 2015 koos de NOS echter voor een ander type programma: NOS Studio Tour, dat veel vroeger op de avond werd uitgezonden. Sinds 2016 kiest men toch weer voor een late night-talkshow die, net als vroeger, de naam De Avondetappe krijgt. Ook in 2019 wordt weer De Avondetappe uitgezonden, met onder meer Dione de Graaff en Herman van der Zandt. De uitzendingen van de Avondetappe beginnen doorgaans rond 22u15. De eerste uitzending van de avondetappe is op zaterdag 6 juli om 22u15 op de zender Nederland 1 (NPO1).

Ploegenvoorstelling Tour op 4 juli via de livestream

Op donderdag 4 juli wordt de ploegenvoorstelling van de Tour de France online live uitgezonden door de NOS via een livestream. Dit is een gratis livestream, die echter wel geo-restricted is. De gratis livestream begint om 17u25.

De Tour 2019 live bij Sporza (VRT)

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) besteedt in 2019 ook weer uitgebreid aandacht aan de Tour de France. Behalve veel Belgen kijken ook veel Nederlandse dagelijks naar de Tour-uitzendingen van het wielerminnende Sporza. De hoofdcommentator bij de live tv-uitzendingen van de etappes in deze Tour is weer Michel Wuyts. De Touruitzendingen van Sporza gaan doorgaans van start op de Vlaamse zender één. Soms zal men tijdens de Tour-uitzending, bijvoorbeeld wanneer er op de zender één een journaal komt, tijdelijk uitwijken naar de zender Canvas.

Ploegenvoorstelling live bij Sporza op 4 juli

Op donderdag 4 juli wordt de ploegenpresentatie van de Tour de France 2019 live uitgezonden door Sporza. Hierbij worden alle ploegen en deelnemers voorgesteld aan het publiek. Hun live tv-uitzending begint om 17u15 op de zender VRT één. Deze live-uitzending duurt tot 19u00, als het journaal begint, maar tijdens dat journaal op VRT één is er ook nog veel aandacht voor deze Tourpresentatie. Vanaf circa 19u45 wordt het slot van de Teampresentatie live uitgezonden op de zender Canvas. Daarnaast is de ploegenvoorstelling ook online te volgen via de livestream van Sporza. Dat is een gratis livestream van deze presentatie van alle deelnemers. De stream op hun site is wel geo-restricted; men kan deze gratis livestream van de ploegenvoorstelling van de Tour 2019 alleen in België bekijken. Kijkers uit Nederland kunnen die presentatie echter wel via een gratis livestream bij de NOS bekijken. Wanneer zij toch liever de uitzending van Sporza live via een stream willen bekijken, in plaats van de NOS-uitzending, dan zijn hier wel diverse legale mogelijkheden voor. Men kan dan bijvoorbeeld hun live tv-uitzending bekijken via een livestream op de Go App (online tv).

Talkshow: Vive le vélo

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) zendt tijdens de Tour de France 2019 weer elke avond de talkshow 'Vive le Velo' uit. De presentator van dit programma is Karl Vannieuwkerke. De eerste uitzending van Vive le Velo is op vrijdag 5 juli en begint om 21u20.

RTL7: Tour du Jour 2019

Bij RTL7 keerde in 2017, na een jaar afwezigheid, de talkshow Tour du Jour weer terug. Het programma was in 2017 duidelijk wat journalistieker en serieuzer van opzet dan bij voorgaande edities. Hoewel de Tour du Jour daardoor in 2017 positiever werd besproken door wielerliefhebbers en journalisten, dan in het verleden het geval was, vielen de kijkcijfers nogal tegen. Door velen werd verwacht dat er in 2018 geen nieuwe editie van Tour du Jour zou worden gemaakt, mede ook doordat presentator Wilfred Genee bij RTL vertrok. Tot verrassing van velen heeft RTL7 dat jaar toch besloten om door te gaan met deze wielertalkshow. De nieuwe presentator van Tour du Jour was Bart Nolles. Ook in 2019 wordt Tour du Jour gepresenteerd door Bart Nolles. Bij dit programma zijn er in 2019 ook weer hoofdrollen voor Michael Boogerd en Filemon Wesselink. Tour du Jour wordt dagelijks live uitgezonden vanuit café De Huiskamer in Breda. De uitzendingen van deze talkshow beginnen dagelijks rond 20u25. De eerste uitzending van Tour du Jour is op zaterdag 6 juli om 20u25.

Eurosport: live Tour 2019

Integraal de etappes live op tv en livestream

In 2019 zal Eurosport, net als in 2017 en 2018, bijna alle etappes van de Tour de France integraal (van start tot finish) live uitzenden op tv en per livestream. Een incidentele uitzondering hierop is de ploegentijdrit op zondag 7 juli die wel integraal op de livestream te zien is, maar het begin van die ploegentijdrit is bij hen niet live op tv te zien. Hun live tv-uitzending van de ploegentijdrit begint rond 15u00, in verband met hun live-uitzending van de MotoGP op die zondagmiddag. In 2019 zendt Eurosport, in tegenstelling tot veel voorgaande jaren, niet de ploegenpresentatie van de Tour live op tv uit. Wel is die ploegenpresentatie bij hen op 4 juli op hun livestream te bekijken.

Eerste week grotendeels live op Eurosport2, de rest van de Tour live op Eurosport1

Helaas moet hierbij wel worden aangetekend dat in het eerste deel van de Tour de live tv-uitzendingen merendeels plaatsvinden op de zender Eurosport2, vanwege de concurrentiestrijd met het tennistoernooi op Wimbledon 2019 dat ook door deze sportzender live wordt uitgezonden. (Een uitzondering is zondag 7 juli, dan is er een rustdag op Wimbledon en zendt men de Tour wel live uit op het hoofdnet Eurosport1.) Eurosport2 is een zender die in Nederland en Vlaanderen doorgaans niet in de standaard tv-pakketten zit; men dient meestal een extra pakket te hebben om die extra sportzender te kunnen ontvangen. In de tweede en derde week (na afloop van Wimbledon) vinden de meeste live tv-uitzendingen van de Tour wel weer plaats op de zender Eurosport1.

Uitzendschema: de live-uitzendingen van alle etappes

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van alle ritten in de Tour de France 2019 op tv en via de livestream? Bij de NOS en Sporza beginnen de live tv-uitzendingen meestal rond 14u10. De uitzendschema's van hun live tv-uitzendingen zijn qua tijdstippen doorgaans gelijk aan hun schema's voor de livestream. Bij Eurosport worden alle etappes integraal per livestream uitgezonden en zijn de meeste ritten op tv ook helemaal vanaf de start tot en met de finish live te zien.

Eerste week Tour de France 2019: live tv en livestream

Hoe ziet het uitzendschema van de eerste week van de Tour de France 2019 eruit? Hieronder vindt u het schema van de live-uitzendingen op tv en per livestream. De openingsrit op 6 juli wordt live integraal uitgezonden op tv en livestream door Sporza, de NOS en Eurosport. Sporza en de NOS zendt de meeste overige etappes vanaf circa 14u10 live uit. Eurosport zendt de etappes allemaal per livestream (Eurosport Player) integraal uit. Zoals hierboven gemeld, zijn de etappes van de eerste week bij hen echter merendeels op tv live te zien op hun zender Eurosport2 (de afkorting daarvan is in dit schema: E2). Op de meeste dagen zijn de Touretappes in die openingsweek bij hen niet live te zien op Eurosport1 (E1), aangezien men dan live het tennistoernooi van Wimbledon 2019 uitzendt. Op zondag 7 juli is de ploegentijdrit wel live te zien op Eurosport1, aangezien er doen een rustdag is op Wimbledon.

Uitzendschema eerste week Tour 2019, live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
za. 6 juli vlakke openingsrit 11u55 11u4511u55 op E2 en livestream
zo. 7 juli ploegentijdrit14u2014u0015u00 op E1, 14u00 livestream
ma. 8 juli heuvelrit14u1012u0012u00 op E2 en livestream
di. 9 juli vlak14u1014u1012u00 op E2 en livestream
wo. 10 juli heuvelrit14u1014u1513u05 op E2 en livestream
do. 11 juli bergrit14u1014u1512u55 op E2 en livestream
vr. 12 juli vlak14u1014u1511u10 op E2 en livestream
za. 13 juli heuvelrit14u1014u1012u00 op E2 en livestream
zo. 14 juli heuvelrit14u1014u1012u55 op E2 en livestream
ma. 15 juli vlak14u1014u1512u00 op E1 en livestream

Dinsdag 16 juli: rustdag

Op dinsdag 16 juli is er een rustdag in de Tour de France 2019 en wordt er dus geen etappe verreden.

Tweede week Tour de France 2019: live tv en livestream

In de tweede week staan er diverse Pyreneeënetappes en een individuele tijdrit op het programma in de Tour 2019. In deze week zijn wel alle etappes bij Eurosport live te zien op de zender Eurosport1. Bij Sporza en de NOS worden enkele bergetappes uit deze week ook uitgebreid uitgezonden (dus niet vanaf 14u10, maar reeds vroeger). Hieronder vindt u het voorlopige uitzendschema van deze tweede week van de Tour de France. Deze uitzendtijden zijn nog 'onder voorbehoud', dit overzicht wordt nog regelmatig geüpdatet.

Dameswedstrijd: La Course live op tv op 19 juli

Naast de Tour de France voor de heren organiseert de ASO in juli sedert enige jaren ook een wedstrijd voor dames: 'La Course by Le Tour de France'. Deze dameskoers wordt verreden op vrijdag 19 juli 2019 op een parcours in en rondom Pau. 'La Course' wordt weer live op tv uitgezonden. Bij de NOS begint de live tv-uitzending op Nederland 1 op 19 juli 's ochtends om 10u00 (en duurt tot circa 13u00). Bij Sporza (VRT één) en Eurosport1 begint de live tv-uitzending van de dameskoers op die vrijdagochtend eveneens om 10u00.

Uitzendschema tweede week Tour 2019, live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
wo. 17 juli vlak14u1014u1513u30 op E1 en livestream
do. 18 juli bergrit14u1014u1511u25 op E1 en livestream
vr. 19 juli La Course (dames)10u0010u0010u00 op E1 en livestream
vr. 19 juli tijdrit in Pau13u5513u5013u50 op E1 en livestream
za. 20 juli bergrit13u2013u4013u20 op E1 en livestream
zo. 21 juli bergrit14u1014u1511u55 op E1 en livestream

Maandag 22 juli: rustdag

Op maandag 22 juli is er een rustdag in de Tour de France 2019 en staat er dus geen etappe op het programma.

Derde week Tour de France 2019: live tv en livestream

In de derde week van deze Ronde van Frankrijk staan onder meer de Alpenetappes op het programma. Ook die worden weer uitgebreid live uitgezonden op tv en per livestream. Op zondag 28 juli wordt de slotrit Rambouillet-Parijs verreden. In tegenstelling tot de meeste etappes wordt die rit niet 's middags maar 's avonds verreden. Zodra de definitieve uitzendschema's van de derde week bekend zijn, worden die hier gemeld. U vindt hieronder het voorlopige uitzendschema van deze derde week van de Tour de France. Deze uitzendtijden van de tv-uitzendingen en de stream zijn nog 'onder voorbehoud', dit schema wordt nog regelmatig geüpdatet.

Uitzendschema derde week Tour 2019, live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
di. 23 juli vlak14u1014u1013u05 op E1 en livestream
wo. 24 juli heuvelrit14u1014u1012u15 op E1 en livestream
do. 25 juli bergrit11u0011u0011u00 op E1 en livestream
vr. 26 juli bergrit13u3013u3013u35 op E1 en livestream
za. 27 juli bergrit13u2013u3013u20 op E1 en livestream
zo. 28 juli vlakke slotrit18u1018u1018u00 op E1 en livestream

Livestream Tour 2019: Eurosport, Sporza en NOS

Livestream NPO

De Tour de France 2019 is ook live op het internet te volgen via diverse livestreams. Met zo'n livestream kan men dus online op bijvoorbeeld een smartphone of laptop of andere computer naar de etappes van de Tour de France 2019 kijken. De uitzendingen van de NOS zijn bij deze Tour bijvoorbeeld via een livestream te volgen op de website van deze omroep. Daarnaast kan men de livestream van de NOS de Tour 2019 ook bekijken via de NOS App. De livestream van NOS Studio Sport is bij deze Tour de France geheel gratis. Voor de livestream van de NOS geldt echter wel dat hij 'geo-restricted' is, wat inhoudt dat deze stream van de Tour niet in andere landen dan Nederland te bekijken is. Dit heeft te maken met het feit dat NOS Studio Sport bij de Tour de France 2019 alleen de online uitzendrechten voor een livestream in Nederland heeft. Voor andere landen is de livestream van de etappes van de Tour de France 2019 'geo-blocked' (geblokkeerd). Doorgaans begint de livestream van de NOS in de Tour de France tegelijk met de live tv-uitzending.

Livestream Sporza (VRT)

Tijdens de Tour de France 2019 zijn de uitzendingen van de Vlaamse publieke omroep Sporza (VRT) eveneens online per livestream te bekijken. De livestream van Sporza begint bij de Tour de France dagelijks tegelijk met de live tv-uitzending van de etappe. Ook bij Sporza geldt echter ook dat de livestream van de Tour de France 2019 geo-restricted is. Dit houdt in dat men in verband met de uitzendrechten deze Vlaamse livestream van de Tour 2019 officieel alleen in België mag bekijken. (Voor andere landen, zoals Nederland, is deze livestream van de Tour dus officieel 'geo-blocked'. Dat is natuurlijk jammerlijk voor veel Nederlandse wielerfans die het liefst ook in Nederland de livestream van Sporza zouden willen bekijke.) De livestream van de VRT voor de Tour 2019 bevindt zich elke middag op de website van Sporza. Doorgaans geeft men 's middags op de hoofdpagina van deze site tijdens elke rit duidelijk aan hoe men bij die livestream van de Touretappe kan komen. Ook via de rubriek 'wielrennen' vindt men die livestream. Verder is de livestream van de Tour bij Sporza te vinden via de rubriek 'Nu Live'. Net als de stream van de NOS is ook de livestream van Sporza bij de Tour 2019 geheel gratis.

Livestream Eurosport

Bij Eurosport zijn alle etappes van de Tour de France 2019 live integraal (van start tot finish) te volgen via een livestream. De stream van hun is te vinden op de Eurosport Player App. Om de livestream van deze sportzender te kunnen bekijken dient men echter wel een betaald abonnement op die app te hebben. Eurosport profileert zich duidelijk als 'The Home of Cycling'. Op de Eurosport Player App zijn namelijk heel vaak livestreams te vinden van wielerwedstrijden. Bij diverse wedstrijd (zoals de Giro d'Italia) is deze sportzender zelfs de enige omroep die een officiële livestream in Nederland en België mag verzorgen. Bij de Tour de France zijn er wel andere officiële livestreams in de lage landen beschikbaar (de hierboven genoemde streams van de NOS en Sporza). Toch heeft ook livestream van de Eurosport Player hier een voordeel op die andere twee omroepen. Het is namelijk de namelijk de enige officiële livestream in de lage landen waarop alle ritten integraal te zien zijn, van start tot en met finish. Behalve de 'gewone' livestream, waarop men de live tv-uitzending van deze sportzender ziet, hebben de abonnees van de Eurosport Player App ook allerlei andere opties voor 'bonus streams'. Zo kan men via die app bijvoorbeeld ook naar de Tour kijken via een livestream zonder reclame-onderbreking. Verder is het ook mogelijk om via de livestream beelden van andere camera's te kiezen, dan de camerabeelden die op dat moment live op tv worden uitgezonden. Met zo'n livestream van de Eurosport Player kan men dus als wielerfan z'n eigen regisseur spelen tijdens de live-uitzendingen van Touretappes.

Livestream via Go App

Het is eveneens mogelijk om de Tour via een livestream op de Go App (online tv) te volgen. Via die app kan men live tv-uitzendingen online (via een livestream) bekijken. Daaronder zijn dus ook de live tv-uitzendingen van de Tour de France bij onder meer Sporza en de NOS. Deze app waarmee men per livestream tv kan kijken is een product van VodafoneZiggo. Klanten van digitale tv van Ziggo kunnen alle zenders die zij thuis op televisie kunnen ontvangen, met deze app ook op hun tablet, smartphone, laptop of desktop computer bekijken.

Met de app kan men in de hele Europese Unie per livestream tv kijken. Dit is dus een handige optie voor mensen die op vakantie zijn in een EU-land en de live tv-uitzendingen van de Tour de France, bijvoorbeeld van de NOS of Sporza, per livestream op hun vakantieadres willen bekijken. Dit is echter natuurlijk ook een mooie optie voor mensen die in Nederland zijn, maar graag per livestream de live-uitzending van Sporza willen zien. Men mag officieel vanuit Nederland immers niet naar de livestream van de Touretappes op de site van Sporza kijken. Men mag daarentegen wel geheel legaal per livestream naar die live-uitzendingen van de Ronde van Frankrijk van Sporza op de Go App kijken. Ook kan men via die app per livestream de live tv-uitzendingen van Eurosport1 bekijken, zonder dat men een abonnement op de Eurosport Player nodig heeft. Om via een livestream op die app ook de live-uitzendingen van Eurosport2 te kunnen bekijken, dient men wel een aanvullend tv-abonnement te hebben, waarmee men zowel op tv als via deze app naar die zender kan kijken. Wie klant van digitale tv bij Ziggo is, hoeft niets bij te betalen om zo'n livestream van bijvoorbeeld de Touretappes op deze app te mogen kijken. Met de Go App kan men niet allen per livestream naar de Touretappes kijken; deze dienst biedt ook een mogelijkheid om elke uitzending (en dus ook de Tourritten) een week lang terug te kijken.

Livestream via InteractieveTv of iTV bij de Tour de France 2019

Eveneens is het mogelijk om live tv-uitzendingen van de Tour de France 2019 via een livestream op de iTV-app te bekijken. Ook dit is een dienst waarmee men in de hele EU per livestream tv kan kijken. Dit is dus eveneens een goede optie voor Nederlanders die op vakantie in Europa per livestream de live tv-uitzendingen van de Tour per livestream willen bekijken. Zoals de Go App een product is van Ziggo, is dit een product van KPN. Vanwege de grote populariteit van de Go App, wilde KPN haar klanten ook een dienst aanbieden waarmee men per livestream tv kan kijken. Op deze app kan men dus ook alle zenders per livestream bekijken, die men ook thuis op tv kan bekijken. Bij de KPN kan men op twee manieren per livestream naar tv kijken: via de app iTV en via de site van InteractieveTv. De app van iTV is bedoeld voor per livestream op een smartphone of tablet naar tv kijken. Daarnaast heeft men dus ook de website van InteractieveTv, waarmee men als klant van digitale tv bij KPN op een desktop computer of laptop via een livestream naar de tv-uitzendingen van de Ronde van Frankrijk kan kijken.

Ook La Course 2019 per livestream (dameswedstrijd)

Niet alleen de wedstrijd voor de heren kan men in juli 2019 live online bekijken. Op vrijdagochtend 19 juli 2019 wordt ook de dameswedstrijd La Course per livestream uitgezonden. Die eendagswedstrijd voor dames wordt georganiseerd door de Tourorganisatie (ASO). De gratis livestream van de NPO bij La Course begint om 9u50 (doch is alleen in Nederland te bekijken). De gratis livestream van Sporza begint om 10u00 (doch die stream is alleen in België te bekijken). Ook bij Eurosport begint de livestream van La Course 2019 om 10u00. Hun livestream bevindt zich op de Eurosport Player en is alleen voor abonnees van die app te bekijken.

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ploegentijdrit Tour 2019 (2e etappe), live tv en livestreamPloegentijdrit Tour 2019 (2e etappe), live tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de tweede etappe van de Tour de France verreden. Dit is een ploegentijdrit. Het parcours hee…
Tour 2019: 14e etappe, tijdrit - live op tv en livestreamTour 2019: 14e etappe, tijdrit - live op tv en livestreamOp vrijdag 19 juli wordt de 14e etappe verreden van de Tour de France 2019. Dit is een individuele tijdrit. De start en…
Slotrit Tour de France 2019, live op tv en livestreamSlotrit Tour de France 2019, live op tv en livestreamSinds 1975 is het traditie dat de laatste etappe van de Tour de France finisht op de Champs-Élysées in Parijs. De eerste…
Tour de France 2019, eerste etappe: live tv en livestreamTour de France 2019, eerste etappe: live tv en livestreamDe Tour de France 2019 gaat op zaterdag 6 juli van start. Er is bij de Tour 2019 geen proloog. Deze Ronde van Frankrijk…
BK wielrennen 2019, live op tv en livestreamBK wielrennen 2019, live op tv en livestreamOp zondag 30 juni 2019 wordt het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor heren elite met contract (profs) en dames verred…
Bronnen en referenties
  • http://over.nos.nl/voor-de-pers/persdossiers/81/alles-over-de-tour-de-france-bij-de-nos
  • http://www.rtl.nl/rtl-7-tour-du-jour/#!/342918/nieuws/
  • http://www.een.be/programmas/vive-le-velo
  • http://tv.eurosport.nl/
  • http://nos.nl/artikel/2074455-nos-brengt-avondprogramma-tour-2016-vanuit-frankrijk.html

Reageer op het artikel "Tour de France 2019 live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Herman Sol, 07-07-2018 23:07 #4
Beste redactie. Wij gaan volgende week de tour een weekje volgen in Frankrijk. Is er een overzicht van de locaties van de avondetappe? Reactie infoteur, 09-07-2018
Helaas beschikken wij niet over zo'n overzicht. Mogelijk kunt u meer info hierover verkrijgen bij de NOS, bijvoorbeeld via een e-mail naar hun communicatie-afdeling: reacties@nos.nl

Jai Broek, 24-07-2016 17:40 #3
Alweer en zoals al veel te veel jaren het geval: de zogenaamde favoriet behaalt ergens in de Tour (nu dus alweer halverwege) de gele trui en daarna gebeurt er dus niks meer! Geen enkele aanval, noch van een ploeg, noch individueel.

De saaiheid ten top! En uiteraard speelt geen enkele Nederlander een rol van betekenis, ook al leek Mollema iets te kunnen betekenen, maar ook dit jaar dus weer niks! Waar zijn de tijden van Jan Janssen en Joop Zoetemelk? Toch alweer 36 jaar geleden, ik word oudů

Van mij mag de Tour worden opgeheven, als alles zo voorspelbaar blijft!

E. de Koning, 04-07-2016 14:40 #2
Ik hoor onder andere Maarten Ducrot regelmatig pleiten voor korte live-uitzendingen overdag, bijvoorbeeld alleen de laatste 20 km want dan heb je spannende tv. Een etappe van 4,5 uur lang op tv brengen is saai. Beste Maarten en anderen, juist de finish is helemaal niet spannend, het zijn namelijk altijd dezelfde wielrenners die winnen. Vroege ontsnappingen eindigen altijd op een paar 100 m voor de finish. Waarom ik wel een etappe van 4,5 uur wil zien? Juist omdat de ontwikkeling naar de finale, of juist het gebrek daaraan, veel interessanter is om te volgen dan alleen die finale zelf. Wie durft het toch aan om een vroege ontsnapping te doen? Wanneer? Waarom? Ik wil live de opkomst en ondergang van renners in de etappe zien. Omdat ik wil kijken naar renners die worstelen met doorgaan, of toch opgeven, die een tweede, derde en vierde adem vinden, die mentaal zo sterk zijn dat ze na een valpartij doorfietsen met gebroken ribben, polsen en sleutelbenen. Of juist volledig ontgoocheld stoppen. Daarom, zoveel mogelijke live-uitzendingen van complete etappes. Met alleen wat commentaar in die laatste 20 km.

Chrit Goossens, 08-07-2015 16:46 #1
Niet cynisch bedoeld; indrukwekkend college van Maarten Ducrot in uitzending van woensdag. Moest dit even kwijt, weet niet goed waar waardering te uitenů

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 20-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 4
Schrijf mee!