Tour de France 2020 live op tv en livestream

Tour de France 2020 live op tv en livestream In 2020 is er op tv weer volop aandacht voor de Tour de France. De etappes worden in Nederland en Vlaanderen live op tv uitgezonden door NOS Studio Sport, Sporza (VRT) en Eurosport. Daarnaast zijn de etappes van de Tour de France 2020 ook via een livestream op het internet te volgen. Tijdens de Tour de France 2020 zijn er weer elke avond diverse talkshows over de Tour op tv. De NOS zendt weer het programma 'De Avondetappe' uit. Bij de Vlaamse omroep VRT (Sporza) is de talkshow 'Vive le Velo' te zien. Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen van de etappes? Waar vindt men een livestream van de Tour de France 2020? Hoe ziet het rittenschema van deze Ronde van Frankrijk eruit?

Tourstart in 2020 pas op 29 augustus als gevolg van de coronacrisis

De Tour de France 2020 zou oorspronkelijk op 27 juni van start gaan. In het voorjaar van 2020 werd echter duidelijk dat deze ronde
vanwege het coronavirus zou moeten worden uitgesteld. Als gevolg van de coronacrisis mochten er namelijk tot medio juli geen grote evenementen in Frankrijk plaatsvinden, zo maakte de Franse president Macron op 13 april bekend. De Tourorganisatie ging daarom op zoek naar een nieuwe datum. Uiteindelijk heeft men gekozen voor zaterdag 29 augustus als nieuwe startdatum voor deze editie van de Ronde van Frankrijk.

Tour de France en de media

Al sinds de oertijd van de wielersport bestaat er een sterke band tussen het wielrennen en de media. De Tour de France werd, zoals veel beroemde wielerkoersen, oorspronkelijk georganiseerd door een krant (L'Auto). Zware wielerwedstrijden leverden immers prachtige, heroïsche en smeuïge verhalen op voor de kranten. Toen het fenomeen radio opkwam, ging de Tour de France ook met dat medium een hecht verbond aan. Vele generaties Nederlanders hadden tijdens de zomervakanties hun oren vaak vlakbij de speakers van hun radio, waaruit het enthousiaste verslag van de Tour de France klonk van reporters zoals Jan Cottaar en Theo Koomen. Ook tussen het medium televisie en de Tour de France is er een sterke band ontstaan. Alle etappes van de Tour worden live op tv uitgezonden. Ook is er een aantal zeer populaire dagelijkse talkshows over de Tour de France ontstaan.

Tour de France 2020

Parcours Tour 2020

Hoe ziet het parcours van de Tour de France 2020 eruit? Het rittenschema van de Tour 2020 bestaat uit 21 etappes. De Ronde van Frankrijk 2020 begint op zaterdag 29 augustus. De openingsrit vindt plaats in en rond Nice. Er wordt veel geklommen in deze Ronde van Frankrijk. Op de tweede dag staat er al een etappe over de Col d'Eze op het programma. Er zit slechts één tijdrit in het rittenschema: een klimtijdrit op de voorlaatste dag. De Tour eindigt op 20 september in Parijs.

Deelnemers: startlijst Tour 2020

Op de startlijst van de Tour de France 2020 staan 22 teams van 8 renners. Tot de kanshebbers de Tourzege behoren onder meer Bernal, Roglic, Pinot, Dumoulin, Landa en Bardet. Het totale prijzengeld dat te verdienen is in de Tour de France is ruim 2 miljoen euro.

Tour 2020 integraal op tv bij Eurosport en TV France

In de loop der jaren is men steeds meer Touretappes integraal op tv gaan uitzenden (dus letterlijk van start tot finish). Sinds 2017 worden door de tv-productiemaatschappij van de Tour de France integrale live-beelden aangeboden van alle etappes van de Tour. De Franse publieke omroep heeft aangegeven dat zij alle etappes integraal zullen uitzenden, wisselend op hun zenders France 2 en France 3.

In Nederland en Vlaanderen heeft Eurosport ook een contract om alle etappes ook integraal live op tv uit te zenden. Zij zullen inderdaad de Tour de France bijna helemaal op tv uitzenden. De Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen, NOS en Sporza, zenden niet alle etappes integraal live uit, maar wel de belangrijkste etappes.

NOS: Live-uitzendingen en de Avondetappe

Live-uitzendingen NOS

De live-uitzendingen van NOS Studio Sport vinden plaats op de zender NPO1. De commentator is Joris van den Berg. De co-commentatoren zijn Maarten Ducrot en Stef Clement. Jarenlang was Herbert Dijkstra de vast commentator van de NOS bij de Touruitzendingen. In 2020 slaat hij wegens chronische rugklachten de Ronde van Frankrijk echter over.

Meer etappes integraal live

De doordeweekse uitzendingen van de NOS beginnen doorgaans rond 14u20, maar daar wordt bij de Tour van 2020 dikwijls van afgeweken. Maar liefst 10 van de 21 etappes worden integraal (van start tot finish) live uitgezonden. Bij die integrale uitzendingen begint de live-uitzending doorgaans vroeger. (Een uitzondering daarop is de slotrit van de Tour, die ook integraal live wordt uitgezonden, maar waarvan de start en dus de uitzending juist later beginnen.)

De Avondetappe 2020

In 2016 keerde, na een jaar afwezigheid, het programma De Avondetappe terug. Tot en met de Tour van 2014 werd dit succesvolle avondprogramma altijd door Mart Smeets gepresenteerd. In 2015 koos de NOS echter voor een ander type programma: NOS Studio Tour, dat veel vroeger op de avond werd uitgezonden. Sinds 2016 kiest de NOS toch weer voor een late night-talkshow die, net als vroeger, de naam De Avondetappe krijgt. Ook in 2020 wordt weer De Avondetappe uitgezonden, met onder meer Dione de Graaff en Herman van der Zandt. De uitzendingen van de Avondetappe beginnen doorgaans rond 21u30. De eerste uitzending van de Avondetappe is op 29 augustus en begint om 22u00 op de zender Nederland 1 (NPO1).

De Tour de France 2020 live bij Sporza (VRT)

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) besteedt in 2020 ook weer uitgebreid aandacht aan de Tour de France. Behalve veel Belgen kijken ook veel Nederlandse dagelijks naar de Tour-uitzendingen van het wielerminnende Sporza. De hoofdcommentator bij de live tv-uitzendingen van de etappes in deze Tour is weer Michel Wuyts. De Touruitzendingen van Sporza gaan doorgaans van start op de Vlaamse zender één. Soms zal men tijdens de Tour-uitzending, bijvoorbeeld wanneer er op de zender één een journaal komt, tijdelijk uitwijken naar de zender Canvas.

Talkshow: Vive le vélo

De Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza) zendt tijdens de Tour de France 2020 weer elke avond de talkshow 'Vive le Velo' uit. De presentator van dit programma is Karl Vannieuwkerke. De uitzendingen vinden plaats op de zender VRT één. De eerste uitzending begint op zaterdag 29 augustus 2020 om circa 20u50.

RTL7: Tour du Jour 2020? Neen

Jarenlang had RTL7 ook een talkshow over de Tour de France. Dit programma heette Tour du Jour. In 2019 werd Tour du Jour gepresenteerd door Bart Nolles. Bij dit programma waren er in 2019 ook hoofdrollen voor Michael Boogerd en Filemon Wesselink. Er waren oorspronkelijk wel plannen om in 2020 wederom zo'n talkshow op te zetten, maar uiteindelijk heeft RTL toch besloten om bij deze editie van de Tour de France geen Tour du Jour te produceren.

Eurosport: live Tour de France 2020

Integraal de etappes van de Tour live op tv en livestream

In 2020 zal Eurosport bijna alle etappes van de Tour de France integraal (van start tot finish) live uitzenden op tv en per livestream. Bij diverse voorgaande edities zonden zij ook de etappes integraal live uit, maar was dat voor het grote publiek niet altijd te zien, omdat die live-uitzendingen in de eerste week van de Ronde van Frankrijk vaak alleen op de abonneezender Eurosport2 en online Eurosport Player (livestream) waren. Dit kwam echter dikwijls doordat men op Eurosport1 de voorkeur gaf aan Wimbledon, dat doorgaans deels tegelijkertijd met de Ronde van Frankrijk werd gehouden. In 2020 is dat echter niet het geval (vanwege de coronacrisis is de hele sportkalender immers omgegooid: Wimbledon wordt in 2020 helemaal niet gehouden en de Franse nationale wielerronde gaat pas in augustus van start). Het gevolg hiervan is dat er veel meer ritten integraal live te zien zijn op Eurosport1. In 2020 is de Franse wielerwedstrijd wel tegelijkertijd met het US Open (tennis), maar vanwege het tijdsverschil tussen de Verenigde Staten en Europa is dit geen groot probleem in de programmering van deze sportomroep. De meeste toptenniswedstrijden op dat Amerikaanse toernooi zijn immers 's avonds en 's nachts te bekijken voor de Europese sportfans, terwijl de etappes van de Franse wielerronde 's middags worden uitgezonden.

Uitzendschema van live-uitzendingen: hoe laat en welke zender?

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen van alle ritten in de Tour de France 2020 op tv en via de livestream? Bij de NOS en Sporza beginnen de live tv-uitzendingen van vlakke etappes vaak rond 14u30, de uitzendingen van de bergetappes beginnen meestal eerder. De uitzendschema's van hun live tv-uitzendingen zijn qua tijdstippen doorgaans gelijk aan hun schema's voor de livestream. Bij Eurosport worden alle etappes integraal per livestream uitgezonden en zijn de meeste ritten op tv ook helemaal vanaf de start tot en met de finish live te zien. Hieronder vindt u de uitzendschema's per week van deze Tour de France.

Ploegenvoorstelling Tour de France live op tv en livestream

Op donderdag 27 augustus wordt de ploegenvoorstelling van de Tour de France gehouden. Door Eurosport wordt deze teampresentatie live op tv uitgezonden om 18u30 (en online via hun livestream op de Eurosport Player). In Nederland wordt deze teampresentatie op die donderdag vanaf 18u30 online live uitgezonden door de NOS via een livestream. Dit is een gratis livestream, die echter wel geo-restricted is. Hun stream is te vinden op de site van de NOS en op hun app.

Uitzendschema eerste week Tour de France 2020

Hieronder vindt u het voorlopige uitzendschema (live tv en livestream) van de eerste week van de Ronde van Frankrijk voor de NOS, Sporza en Eurosport. De exacte tijdstippen zijn overigens nog 'onder voorbehoud'. In de aanloop naar de Ronde van Frankrijk wordt dit schema regelmatig geüpdatet. De uitzendingen van de NOS vinden plaats op NPO1 (Nederland 1). De uitzendingen van Eurosport vinden plaats op E1 (Eurosport1). Bij Sporza vinden de meeste uitzendingen plaats op VRT één. Soms is de beginfase van een etappe bij hen echter live te zien op de zender Canvas.

Zaterdag 29 augustus: dameswedstrijd 's ochtends live

Op de ochtend van zaterdag 29 augustus wordt de dameswedstrijd La Course verreden. Deze wedstrijd is op die ochtend bij de NOS, Eurosport en Sporza vanaf circa 10u00 live te zien op tv en via hun stream. Op die middag kan men bij al deze omroepen de openingsrit van de Tour de France van de heren live op tv en via de livestream bekijken.

Zaterdag 29 augustus: slotfase openingsrit bij Sporza op Canvas

De openingsrit in Nice wordt op zaterdag 29 augustus 2020 door Sporza vanaf 13u50 uitgezonden op de zender VRT één. De finish van die etappe wordt om circa 18u00 verwacht. Aangezien op die zender dan doorgaans het Zes Uur Journaal wordt uitgezonden, verhuist de uitzending van Sporza om circa 17u55 naar de zender Canvas, waarop dan dus live de slotfase te zien is.

Zondag 30 augustus bij Sporza: hoe laat en welke zender? 12u50 op Canvas, 13u35 op VRT één

Bij Sporza had men voor enige verwarring gezorgd, door tegenstrijdige berichten de wereld in te zenden over het tijdstip en de zender waarop het begin van de tweede Touretappe (zondag 30 augustus) te zien zou zijn. Hoe laat begint die uitzending en op welke zender is die te zien? Volgens hun officiële programmagids begint de uitzending van de Tour op zondag 30 augustus om 12u50 op de zender Canvas. Vervolgens verhuist de live-uitzending van die etappe om circa 13u35 naar de zender VRT één. Volgens andere officiële persinformatie van Sporza zou de uitzending echter niet op Canvas beginnen, maar op VRT één (om circa 13u30). Op zaterdagmiddag verkondigde Sporza dat die tweede versie klopte en de uitzending dus op VRT één zou beginnen, maar dit bleek niet het geval te zijn. Uiteindelijk blijkt de uitzending toch op Canvas te beginnen.

Op zondag 30 augustus: Brussels Cycling Classic op Canvas

Op zondag 30 augustus wordt er nog meer wielrennen op die tweede zender van de VRT uitgezonden. Op die zender is dan namelijk de wielerwedstrijd ]Brussels Cycling Classic te zien. De organisatie van die Belgische koers heeft overigens de finish van deze wedstrijd met opzet vroeg gepland, met het oog op de televisie-uitzending, aangezien later op die zondagmiddag (vanaf circa 15u00) de Formule 1 GP van België op die zender wordt uitgezonden.

Zondag 6 september: uitzending van Sporza begint op Canvas

Op de ochtend van zondag 6 september begint de uitzending van de etappe bij Sporza om 12u05 op de zender Canvas. Om circa 13u30 verhuist de uitzending van deze bergetappe naar de zender VRT één. Op die zondag begint bij Eurosport de televisie-uitzending van deze bergrit om circa 13u00, maar kan men daarvoor de koers al vanaf 12u10 online op hun stream bekijken.

Uitzendschema eerste week Tour de France 2020, live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
za. 29 augustus heuvelrit14u00 13u5013u55 op E1 en livestream
zo. 30 augustus middengebergte13u1012u5013u15 op E1 en livestream
ma. 31 augustus vlak13u2013u3012u05 op E1 en livestream
di. 1 september middengebergte14u3014u3013u20 op E1 en livestream
wo. 2 september vlak14u2014u2013u05 op E1 en livestream
do. 3 september middengebergte13u2013u3011u55 op E1 en livestream
vr. 4 septembervlak14u3514u3513u20 op E1 en livestream
za. 5 september bergrit13u3013u3013u25 op E1 en livestream
zo. 6 september bergrit13u0012u0513u00 op E1, 12u10 op livestream

Eerste rustdag Tour de France op 7 september

Op maandag 7 september 2020 staat er geen Touretappe op het programma. De renners hebben op die maandag een rustdag in La Charente-Maritime. Op die avond kunnen de wielerliefhebbers wel gewoon kijken naar uitzendingen van de talkshows Vive le Velo en de Avondetappe. Op die middag kunnen de wielerfans via een livestream kijken naar de Italiaanse koers Tirreno-Adriatico 2020. Die wedstrijd heeft in 2020 een zeer interessant deelnemersveld, met onder meer Chris Froome en Mathieu van der Poel. De Italiaanse koers is in Nederland en België in 2020 niet live op tv te zien, maar wel dagelijks online via een stream.

Uitzendschema tweede week Tour de France 2020

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen in de tweede week van de Tour? Hieronder vindt u het voorlopige uitzendschema (live tv en stream) van de tweede week van de Tour de France 2020. Naast deze herenwedstrijd kunnen wielerliefhebbers vanaf vrijdag 11 september overigens ook dagelijks online via een stream naar uitzendingen van de etappes van de Giro Rosa 2020 (de belangrijkste damesrittenkoers) kijken.

Vrijdag 11 september: begin van de uitzending van Sporza op Canvas, vanaf 13u30 op VRT één

Bij Sporza vinden de meeste uitzendingen van de Tour de France weer plaats op VRT één. Bij de Touretappe van 11 september begint de uitzending echter op de zender Canvas (om 11u40). Na het één uur journaal (om circa 13u30) verhuist die uitzending vervolgens naar VRT één.

Zaterdag 12 september: onderbreking vanwege kwalificatie MotoGP op Eurosport

Op zaterdag 12 september is de hele rit weer integraal (van start tot finish) online op de stream te bekijken vanaf circa 13u00. Op televisie zenden zij tot 15u50 echter niet het wielrennen uit, maar de kwalificatie van de MotoGP. Om circa 15u50 begint bij die sportomroep op televisie pas de live-uitzending van het wielrennen.

Zondag 13 september: bij de NOS iets eerder op de stream dan op televisie

Bij NOS Studio Sports begint de stream op zondag 13 september om circa 12u55. Hun Touruitzending op televisie begint iets later. (Hoe laat? De reguliere uitzending van Studio Sport op zondagmiddag staat gepland om 13u00 op de zender Nederland 1. Daarbij begint men niet met rechtstreekse beelden, zoals op de stream, maar met een voorbeschouwing op de etappe. Ook is er in die uitzending niet alleen aandacht voor het wielrennen, doch eveneens voor andere sporten, zoals voetbal.)

Zondag 13 september: op Eurosport1 pas om 15u00 vanwege MotoGP

Op zondag 13 september is de etappe van de Tour de France bij Eurosport op het internet via de livestream vanaf 12u20 integraal (van start tot finish) te volgen. Die rit is echter pas vanaf 15u00 op televisie bij hen te zien, aangezien men eerder op die middag bij die sportomroep de voorkeur geeft aan de race van de MotoGP.

Zondag 13 september: begin van de uitzending van Sporza op Canvas

Op zondag begint de uitzending van Sporza om 12u15 op de zender Canvas. De uitzending van de Touretappe verhuist bij hen om circa 13u30 (na afloop van het journaal) naar de zender VRT één. Nadat de uitzending van de Ronde van Frankrijk op Canvas is afgelopen, is er op die zondagmiddag overigens nog wel ander wielrennen op die zender te zien: vanaf 13u30 zenden zij de finale van de Antwerp Port Epic uit. Wielerliefhebbers kunnen op die zondagmiddag overigens ook de eerste internationale veldrit van het seizoen via een livestream volgen: de EKZ Cross Tour Baden (met deelname van Thibau Nys).

Uitzendschema tweede week Tour de France 2020, live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
di. 8 september vlak14u4514u4513u25 op E1 en livestream
wo. 9 september vlak14u4014u4013u20 op E1 en livestream
do. 10 september heuvelrit13u0013u3011u45 op E1 en livestream
vr. 11 septemberbergrit12u0011u4011u45 op E1 en livestream
za. 12 september heuvelrit14u2014u2013u00 livestream, 15u50 op E1
zo. 13 september bergrit13u0012u1512u20 op livestream, 15u00 op E1

Rustdag 14 september

Op maandag 14 september 2020 staat er in de Ronde van Frankrijk een rustdag op het programma. Wielerliefhebbers kunnen op die maandag wel online via een stream kijken naar de slotrit van Tirreno-Adriatico.

Uitzendschema derde week Tour de France 2020

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen in de derde week van de Tour de France? Hieronder vindt u het voorlopige uitzendschema van deze slotweek van de Ronde van Frankrijk 2020. Op sommige dagen kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. Indien de definitieve tijdstippen bekend zijn, dan wordt telkens dit uitzendschema geüpdatet. Bij Sporza zijn de finales van alle etappes live te zien op VRT één, maar bij sommige etappes (zoals de bergritten van 16 september en 17 september) wordt een deel van de beginfase uitgezonden op Canvas.

NOS: sommige Touruitzendingen op NPO2 (Nederland)

Bij de NOS vinden in deze week sommige uitzendingen plaats op NPO2 (Nederland 2), aangezien op NPO1 dan onder meer Prinsjesdag en de algemene beschouwingen van de Tweede Kamer worden uitgezonden. Op dinsdag 15 september begint de uitzending op NPO2 en verhuist om circa 15u50 naar NPO1. (Op die middag begint de uitzending op televisie bij NPO2 overigens om 14u00, maar op het internet is de uitzending via de stream al iets eerder te bekijken, namelijk vanaf circa 13u53.) Op woensdag 16 september en donderdag 17 september vindt de gehele uitzending plaats op NPO2

Voorlopig uitzendschema derde week Tour de France 2020, live op tv en livestream

DatumParcoursNOSSporzaEurosport
di. 15 september bergrit14u0013u3013u00 op E1 en livestream
wo. 16 september bergrit12u3012u0512u05 op E1 en livestream
do. 17 september bergrit12u4011u5512u00 op E1 en livestream
vr. 18 septembervlak14u4514u4513u25 op E1 en livestream
za. 19 september tijdrit13u1014u0012u55 livestream, 15u30 op E1
zo. 20 september vlak15u4515u3015u40 op E1 en livestream

Livestream Tour de France 2020: Eurosport, Sporza en NOS

Livestream NPO

De Tour de France 2020 is ook live op het internet te volgen via bijvoorbeeld een livestream van NPO Start. Met zo'n livestream kan men dus online op bijvoorbeeld een smartphone of laptop of andere computer naar de etappes van de Tour de France 2020 kijken. De live tv-uitzendingen van de NOS zijn gratis te bekijken via de streamingdienst NPO Start. De uitzendingen van de NOS zijn bij deze Tour de France zijn eveneens via een livestream te volgen op de website van deze omroep, in de rubriek 'Sport'. Daarnaast kan men de livestream van de NOS de Tour de France 2020 ook bekijken via de NOS App. De livestream van NOS Studio Sport is bij deze Tour de France geheel gratis. Voor de livestream van de website van de NOS geldt echter wel dat hij 'geo-restricted' is, wat inhoudt dat deze stream van de Tour niet in andere landen dan Nederland te bekijken is. Dit heeft te maken met het feit dat NOS Studio Sport bij de Tour de France 2020 alleen de online uitzendrechten voor een livestream in Nederland heeft. Voor andere landen is de livestream van de etappes van de Tour de France 2020 'geo-blocked' (geblokkeerd). Doorgaans begint de livestream van de NOS in de Tour de France tegelijk met de live tv-uitzending.

Livestream Tour de France bij Sporza (VRT)

Tijdens de Tour de France 2020 kan men via een livestream van Sporza (VRT) eveneens alle etappes online volgen. De livestream van Sporza begint bij de Tour de France dagelijks tegelijk met de live tv-uitzending van de etappe. Ook bij Sporza geldt echter ook dat de livestream van de Tour de France 2020 geo-restricted is. Dit houdt in dat men in verband met de uitzendrechten deze Vlaamse livestream van de Tour 2020 officieel alleen in België mag bekijken. (Voor andere landen, zoals Nederland, is deze livestream van de Tour de France dus officieel 'geo-blocked'. Dat is natuurlijk jammerlijk voor veel Nederlandse wielerfans die het liefst ook in Nederland de livestream van Sporza zouden willen bekijken.) De livestream van de VRT voor de Tour de France 2020 bevindt zich elke middag op de website van Sporza. Doorgaans wordt 's middags op de hoofdpagina van deze site tijdens elke rit duidelijk aangegeven hoe men bij die livestream van de Touretappe kan komen. Ook via de rubriek 'wielrennen' vindt men die livestream. Verder is de livestream van de Tour de France bij Sporza te vinden via de rubriek 'Nu Live'. Net als de stream van de NOS is ook de livestream van Sporza bij de Tour de France 2020 geheel gratis.

Livestream Eurosport bij de Tour de France 2020

Via een livestream van Eurosport zijn alle etappes van de Tour de France 2020 live integraal (van start tot finish) te volgen. De stream van hun is te vinden op de Eurosport Player App. Om de livestream van deze sportzender te kunnen bekijken dient men echter wel een betaald abonnement op die app te hebben. Eurosport profileert zich duidelijk als 'The Home of Cycling'. Op de Eurosport Player App zijn namelijk heel vaak livestreams te vinden van wielerwedstrijden. Bij diverse wedstrijd (zoals de Giro d'Italia) is deze sportzender zelfs de enige omroep die een officiële livestream in Nederland en België mag verzorgen. Bij de Tour de France zijn er wel andere officiële livestreams in de lage landen beschikbaar (de hierboven genoemde streams van de NOS en Sporza). Toch heeft ook livestream van de Eurosport Player hier een voordeel op die andere twee omroepen. Het is namelijk de namelijk de enige officiële livestream in de lage landen waarop alle ritten integraal te zien zijn, van start tot en met finish. Behalve de 'gewone' livestream, waarop men de live tv-uitzending van deze sportzender ziet, hebben de abonnees van de Eurosport Player App ook allerlei andere opties voor 'bonus streams'. Zo kan men via die app bijvoorbeeld ook naar de Tour de France kijken via een livestream zonder reclame-onderbreking. Verder is het ook mogelijk om via de livestream beelden van andere camera's te kiezen, dan de camerabeelden die op dat moment live op tv worden uitgezonden. Met zo'n livestream van de Eurosport Player kan men dus als wielerfan z'n eigen regisseur spelen tijdens de live-uitzendingen van Touretappes.

Livestream Tour de France 2020 via Go App (hele EU)

Het is eveneens mogelijk om de Tour de France via een livestream van de Go App (online tv) te volgen. Via die app kan men live tv-uitzendingen online (via een livestream) bekijken. Daaronder zijn dus ook de live tv-uitzendingen van de Tour de France bij onder meer Sporza en de NOS. Deze app waarmee men per livestream tv kan kijken is een product van VodafoneZiggo. Klanten van digitale tv van Ziggo kunnen alle zenders die zij thuis op televisie kunnen ontvangen, met deze app ook op hun tablet, smartphone, laptop of desktop computer via een livestream bekijken.

Met de app kan men in de hele Europese Unie per livestream tv kijken. (Ook in sommige landen buiten de EU, zoals IJsland en Noorwegen, is hun livestream te bekijken.) Dit is dus een handige optie voor mensen die op vakantie zijn in een EU-land en de live tv-uitzendingen van de Ronde van Frankrijk, bijvoorbeeld van de NOS of Sporza, per livestream op hun vakantieadres willen bekijken. Dit is echter natuurlijk ook een mooie optie voor mensen die in Nederland zijn, maar graag per livestream de live-uitzending van Sporza willen zien. Men mag officieel vanuit Nederland immers niet naar de livestream van de Touretappes op de site van Sporza kijken. Men mag daarentegen wel geheel legaal per livestream naar die live-uitzendingen van de Ronde van Frankrijk van Sporza op de Go App kijken. Ook kan men via die app per livestream de live tv-uitzendingen van Eurosport1 bekijken, zonder dat men een abonnement op de Eurosport Player nodig heeft. Om via een livestream op die app ook de live-uitzendingen van Eurosport2 te kunnen bekijken, dient men wel een aanvullend tv-abonnement te hebben, waarmee men zowel op tv als via deze app naar die zender kan kijken. Wie klant van digitale tv bij Ziggo is, hoeft niets bij te betalen om zo'n stream van bijvoorbeeld de Touretappes op deze app te mogen kijken. Met de Go App kan men niet allen per livestream naar de Touretappes kijken; deze dienst biedt ook een mogelijkheid om elke uitzending (en dus ook de Tourritten) een week lang terug te kijken.

Livestream Tour de France 2020 via NLZIET (hele EU)

De uitzendingen van de NOS bij de Tour de France zijn ook via een livestream van NLZIET te bekijken. Via die dienst zijn de tv-uitzendingen in de hele EU te bekijken. Wie via zo'n stream naar een live tv-uitzending van de Tour de France bij hen wil kijken, dient wel een abonnement op die dienst te hebben.

Livestream via InteractieveTv of iTV bij de Tour de France 2020

Eveneens is het mogelijk om live tv-uitzendingen van de Tour de France 2020 via een livestream op de iTV-app te bekijken. Ook dit is een dienst waarmee men in de hele EU per livestream tv kan kijken. Dit is dus eveneens een goede optie voor Nederlanders die op vakantie in Europa per livestream de live tv-uitzendingen van de Tour de France per livestream willen bekijken. Zoals de Go App een product is van Ziggo, is dit een product van KPN. Vanwege de grote populariteit van de Go App, wilde KPN haar klanten ook een dienst aanbieden waarmee men per livestream tv kan kijken. Op deze app kan men dus ook alle zenders per stream bekijken, die men ook thuis op tv kan bekijken. Bij de KPN kan men op twee manieren per livestream naar tv kijken: via de app iTV en via de site van InteractieveTv. De app van iTV is bedoeld voor per livestream op een smartphone of tablet naar tv kijken. Daarnaast heeft men dus ook de website van InteractieveTv, waarmee men als klant van digitale tv bij KPN op een desktop computer of laptop live via een stream naar de tv-uitzendingen (van Sporza, Eurosport en de NOS) van de Ronde van Frankrijk kan kijken.

Ook La Course 2020 per livestream (dameswedstrijd)

Niet alleen de wedstrijd voor de heren kan men live online bekijken. Ook de dameswedstrijd La Course per livestream uitgezonden. Die eendagswedstrijd voor dames wordt georganiseerd door de Tourorganisatie (ASO). Die koers wordt verreden op 29 augustus 2020. Deze wedstrijd wordt live op tv en via de livestream uitgezonden door Eurosport, de NOS en Sporza. De livestream van Sporza is gratis voor kijkers in België. De livestream van de NPO is gratis openbaar beschikbaar in Nederland. De livestream van de Eurosport Player is alleen te bekijken door abonnees van die dienst, maar is wel in de hele EU te bekijken.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tour de France 2020, eerste etappe: live tv en livestreamTour de France 2020, eerste etappe: live tv en livestreamDe Tour de France 2020 gaat op zaterdag 29 augustus van start. Er is bij de Tour 2020 geen proloog. Deze Ronde van Frank…
Vuelta 2020 - live op tv en livestreamVuelta 2020 - live op tv en livestreamOp dinsdag 20 oktober 2020 gaat de Vuelta Ciclista a España van start in Irun. De slotrit finish op zondag 8 november in…
Giro Rosa 2020: stream, startlijst en parcoursGiro Rosa 2020: stream, startlijst en parcoursOp vrijdag 11 september 2020 begint de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Dit is de belangrijkste rittenkoers…
Gooikse Pijl 2020: livestream, startlijst en parcoursGooikse Pijl 2020: livestream, startlijst en parcoursOp zondag 20 september 2020 wordt de Gooikse Pijl verreden. Deze wielerkoers wordt verreden in de plaats Gooik die in de…

Voorbereiding op een halve marathonVoorbereiding op een halve marathonHardlopen is een sport die veel mensen beoefenen. Dat is niet zo verwonderlijk want je hebt er niet veel voor nodig en j…
Paardrijden met een bodyprotector of airbagvestSteeds meer mensen dragen bij het paardrijden een bodyprotector of airbagvest. Heel verstandig want hiermee worden de we…
Bronnen en referenties
  • http://over.nos.nl/voor-de-pers/persdossiers/81/alles-over-de-tour-de-france-bij-de-nos
  • http://www.rtl.nl/rtl-7-tour-du-jour/#!/342918/nieuws/
  • http://www.een.be/programmas/vive-le-velo
  • http://tv.eurosport.nl/
  • http://nos.nl/artikel/2074455-nos-brengt-avondprogramma-tour-2016-vanuit-frankrijk.html

Reageer op het artikel "Tour de France 2020 live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Leo Thomas, 24-07-2019 15:38 #5
Ik weet niet of dit de juiste plaats is maar wil een opmerking maken over de commentatoren.
Complimenten voor Herbert en Maarten. Ik luister graag naar hen en snap de rolverdeling.
De laatste dagen hoor ik ook Stef Clement.
Hij is echt een toegevoegde waarde.
Hij is een recente ‘inside’ man met fantastische Info. Althans info die mij aanspreekt.
Mag van mij een grotere rol krijgen.
Ik vind hem nog beter als Maarten.

Herman Sol, 07-07-2018 23:07 #4
Beste redactie. Wij gaan volgende week de tour een weekje volgen in Frankrijk. Is er een overzicht van de locaties van de avondetappe? Reactie infoteur, 09-07-2018
Helaas beschikken wij niet over zo'n overzicht. Mogelijk kunt u meer info hierover verkrijgen bij de NOS, bijvoorbeeld via een e-mail naar hun communicatie-afdeling: reacties@nos.nl

Jai Broek, 24-07-2016 17:40 #3
Alweer en zoals al veel te veel jaren het geval: de zogenaamde favoriet behaalt ergens in de Tour (nu dus alweer halverwege) de gele trui en daarna gebeurt er dus niks meer! Geen enkele aanval, noch van een ploeg, noch individueel.

De saaiheid ten top! En uiteraard speelt geen enkele Nederlander een rol van betekenis, ook al leek Mollema iets te kunnen betekenen, maar ook dit jaar dus weer niks! Waar zijn de tijden van Jan Janssen en Joop Zoetemelk? Toch alweer 36 jaar geleden, ik word oud…

Van mij mag de Tour worden opgeheven, als alles zo voorspelbaar blijft!

E. de Koning, 04-07-2016 14:40 #2
Ik hoor onder andere Maarten Ducrot regelmatig pleiten voor korte live-uitzendingen overdag, bijvoorbeeld alleen de laatste 20 km want dan heb je spannende tv. Een etappe van 4,5 uur lang op tv brengen is saai. Beste Maarten en anderen, juist de finish is helemaal niet spannend, het zijn namelijk altijd dezelfde wielrenners die winnen. Vroege ontsnappingen eindigen altijd op een paar 100 m voor de finish. Waarom ik wel een etappe van 4,5 uur wil zien? Juist omdat de ontwikkeling naar de finale, of juist het gebrek daaraan, veel interessanter is om te volgen dan alleen die finale zelf. Wie durft het toch aan om een vroege ontsnapping te doen? Wanneer? Waarom? Ik wil live de opkomst en ondergang van renners in de etappe zien. Omdat ik wil kijken naar renners die worstelen met doorgaan, of toch opgeven, die een tweede, derde en vierde adem vinden, die mentaal zo sterk zijn dat ze na een valpartij doorfietsen met gebroken ribben, polsen en sleutelbenen. Of juist volledig ontgoocheld stoppen. Daarom, zoveel mogelijke live-uitzendingen van complete etappes. Met alleen wat commentaar in die laatste 20 km.

Chrit Goossens, 08-07-2015 16:46 #1
Niet cynisch bedoeld; indrukwekkend college van Maarten Ducrot in uitzending van woensdag. Moest dit even kwijt, weet niet goed waar waardering te uiten…

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-09-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 5
Schrijf mee!