Ronde van Burgos live op tv en livestream

Ronde van Burgos live op tv en livestream De Ronde van Burgos wordt jaarlijks in de zomer verreden. Deze Spaanse rittenkoers is een onderdeel van de UCI Europe Tour. Deze Vuelta a Burgos is dagelijks live op tv te zien. Ook zijn de etappes van de Ronde van Burgos op het internet te bekijken via een livestream. Op welke tv-zenders is deze Spaanse race te bekijken en waar is een livestream te vinden?

Burgos

De stad Burgos werd gesticht in het jaar 884. Vanaf de elfde eeuw was het enige eeuwen de hoofdstad van het koninkrijk Castilië. Beroemde toeristische bezienswaardigheden in deze stad zijn onder meer het Kasteel van Burgos en de Kathedraal van Burgos. Anno 2022 telt de stad Burgos circa 180.000 inwoners. Burgos is de hoofdstad van de gelijknamige Spaanse provincie.

Historie: Ronde van Burgos

In 1946 werd de eerste editie verreden van de Vuelta a Burgos. De zege ging dat jaar naar Bernardo Capo. In 1947 werd de tweede editie gewonnen door Bernardo Ruiz. Vervolgens werd deze ronde jarenlang niet verreden. Pas in 1981 werd de derde editie van de Ronde van Burgos gehouden. Sindsdien is deze wielerwedstrijd elk jaar georganiseerd.

Plek op de kalender

De Ronde van Burgos staat doorgaans begin augustus (en soms eind juli) op de kalender. De wedstrijd wordt meestal beschouwd als een belangrijke voorbereidingswedstrijd voor de Vuelta (Ronde van Spanje). In 2020 had deze wedstrijd echter vanwege de coronacrisis een heel andere rol op de kalender: het was toen de eerste grote internationale profwielerwedstrijd die verreden wordt na de 'coronabreak'. De koers werd dat jaar in juli verreden. De Ronde van Burgos 2022 en de edities van 2023 en 2024 worden weer in augustus verreden als voorbereiding op de Vuelta.

Erelijst Vuelta a Burgos

Hoe ziet de erelijst van de Ronde van Burgos er anno 2022 uit? Wie zijn de succesvolste coureurs uit de historie van deze Spaanse rittenkoers? Marino Lejarreta is de recordhouder met vier eindoverwinningen (in 1986, 1987, 1988 en 1990). Vier renners slaagden erin om deze koers twee keer te winnen: Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Ivan Sosa en Abraham Olano.

Ronde van Burgos voor dames online via livestream

Er bestaat ook een Ronde van Burgos voor dames. Deze wedstrijd is een onderdeel van de Women World Tour. De etappes van de dameswedstrijd zijn per livestream te volgen bij GCN en Eurosport.

Heren: Ronde van Burgos live op tv

Ronde van Burgos live in België: Proximus Pickx+ Sports

De abonneezender Proximus Pickx+ Sport zendt de etappes van deze Ronde van Burgos live uit in België. Die zender is bij Proximus een onderdeel van het zenderpakket 'Pickx All Stars & Sports'.

Live op TVE (Spanje)

In Spanje wordt deze ronde live uitgezonden door TVE. Zij produceren ook de internationale live-beelden (tv en stream) voor alle andere omroepen. De livestream van TVE is officieel alleen bedoeld voor de kijkers in Spanje.

Nederland: Ziggo Sport Totaal?

De live-uitzendrechten (tv en livestream) van deze Spaanse wielerwedstrijd waren in Nederland jarenlang in handen van Ziggo Sport Totaal. Zij zenden deze koers helaas echter niet meer live uit op tv, noch per livestream.

Eleven Sports Network? Neen

Velen hadden verwacht dat Eleven Sports Network deze wielerwedstrijd in 2021, 2022 of 2023 weer live op tv en via de livestream zou uitzenden in België en verschillende andere landen. Dit was ook bij diverse voorgaande edities van deze Spaanse ronde was dat ook het geval. Uiteindelijk zenden zij deze koers in 2021, 2022 en 2023 echter toch niet live uit. Ook Telenet Play Sports zendt deze koers in 2022 niet uit en evenmin in 2023 of 2024. Sporza (VRT) zendt deze Spaanse wielerwedstrijd ook niet live uit op tv of via een livestream.

Eurosport? Niet op tv, wel een livestream

Diverse edities van deze Spaanse rittenkoers werden ook live op tv uitgezonden door Eurosport. Daar is echter een einde aan gekomen. Enige jaren had Eurosport Nederland helemaal niet de uitzendrechten van deze koers. Vervolgens hebben ze wel weer de live-uitzendrechten verworven, maar gezien de drukke sportkalender in deze periode van het jaar zenden ze het niet live op tv uit, doch alleen online via een livestream.

Livestream Ronde van Burgos

Livestream Proximus Sports

Er is een livestream van de Ronde van Burgos beschikbaar bij Proximus. Met die livestream is deze Spaanse rittenkoers dus live te bekijken op een smartphone of computer. Dit is een livestream van hun sportomroep Pickx+ Sports. Dit is een Belgische livestream. Deze livestream is beschikbaar voor klanten van Proximus met het juiste abonnement om dit kanaal te bekijken.

Livestream FloBikes

Er wordt een livestream van de Vuelta a Burgos geproduceerd voor abonnees van FloBikes. Deze livestream is officieel echter geo-restricted. Die Engelstalige livestream van deze wielerwedstrijd is dus slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar. Deze livestream van de Ronde van Burgos is bijvoorbeeld niet beschikbaar voor kijkers uit Nederland en België. Er wordt ook een livestream van deze rittenkoers verzorgd door de regionale tv-zender La 8 Burgos. Die stream van deze ronde is echter officieel bedoeld voor kijkers vanuit Spanje. In Frankrijk wordt er een livestream van deze Vuelta a Burgos verzorgd door L'Equipe. Die stream van deze ronde is echter ook geo-restricted en is niet bedoeld voor kijkers in België en Nederland.

Livestream Eurosport?

Hoewel Eurosport deze koers niet live op tv uitzendt, is de Ronde van Burgos wel via een livestream op de Eurosport App te volgen. Hoe laat begint deze livestream? Hun stream begint dagelijks om circa 15u00. De stream is behalve op de app ook te vinden op de site van Eurosport Nederland. Is dit een gratis livestream van de Ronde van Burgos? De livestream van Eurosport is alleen beschikbaar voor abonnees van deze dienst, dus dit is niet een gratis stream van deze Spaanse rittenkoers.

Livestream Ronde van Burgos bij GCN en Discovery+

Het is ook mogelijk om via een livestream van Discovery+ naar deze koers te kijken. Hun livestream van de Ronde van Burgus is alleen beschikbaar voor Nederlandse abonnees van deze streamingdienst. Ook bij GCN is de Ronde van Burgos via een livestream te bekijken door abonnees.

Livestream Ronde van Burgos bij Eleven Sports Network? Neen

Wordt er een livestream van deze Spaanse rittenkoers aangeboden door Eleven Sports Network? Velen hadden verwacht dat de Ronde van Burgos in de daaropvolgende jaren weer bij hen via een livestream te bekijken zou zijn, aangezien dit voorheen ook het geval was. Helaas zenden zij juist in deze wielerkoers niet live uit. Wat is Eleven Sports Network? Dit is een ambitieuze internationale sportomroep die in veel landen actief is, waaronder België. Zij hadden bijvoorbeeld bij de Virtuele Ronde van Zwitserland (Swiss Digital 5) de exclusieve uitzendrechten voor de livestream in België. Ook bijvoorbeeld het Belgische profvoetbal is vanaf het seizoen 2020-2021 per livestream bij hen te zien. Eveneens zenden zij via de livestream de evenementen van de UFC (MMA) uit. Mede vanwege hun grote ambities om zich in de zomer van 2020 te promoten voor het Belgische publiek, werd er verwacht dat zij ook volop in zouden zetten op de Ronde van Burgos, wat immers de eerste topkoers sinds vele maanden is, waarbij dan ook nog eens het Belgische wonderkind Remco Evenepoel op de startlijst staat. Dit bleek in 2020 uiteindelijk toch niet het geval te zijn. Ook in latere jaren hebben zij niet de uitzendrechten (live tv en livestream) van deze Spaanse rittenkoers.

Livestream Ronde van Burgos via iTV-app? Of bij NLziet? Neen

Op de populaire tv-app NLziet is niet een livestream van deze Spaanse wielerkoers te zien. Is het mogelijk voor abonnees van KPN om bijvoorbeeld via de iTV-app per livestream naar deze Ronde van Burgos te kijken? Neen, voor hen is er geen stream beschikbaar waarmee deze koers live te bekijken is.

Livestream Ronde van Burgos bij Ziggo Sport Totaal?

Er werd jarenlang een livestream van de Ronde van Burgos verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Via hun livestream waren de etappes te bekijken op een computer of smartphone. Die Nederlandse livestream van deze wielerwedstrijd bevond zich op elke wedstrijddag op de Ziggo Sport Go App. Elke livestream van de Ronde van Burgos begon bij hen op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. Dat hield in dat de livestream van de meeste etappe van deze Vuelta a Burgos bij hen om 15u00 begon. Abonnees van de Ziggo Sport Go App konden automatisch alle etappes via een livestream op die app bekijken. Het was ook mogelijk om een livestream van één rit te kopen op de site van Ziggo Sport via Pay Per View (PPV). Helaas is die stream van deze Spaanse koers niet meer beschikbaar.

Livestream Ronde van Burgos via Go App (hele EU)?

Het was ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de etappes van de Ronde van Burgos te kijken. Via deze service is het mogelijk om in de hele EU via een livestream naar tv-zenders te kijken. Dit is dus erg handig voor mensen die op vakantie zijn in een ander EU-land en toch via een livestream naar tv willen bekijken. Behalve in de EU is deze streamingdienst ook te gebruiken in diverse andere landen, waaronder Noorwegen, Groot-Brittannië, IJsland, Martinique en Liechtenstein. Deze streamingdienst is een onderdeel van VodafoneZiggo. De livestream-dienst is automatisch te gebruiken door abonnees van digitale tv bij Ziggo. Voor hen was dit in de praktijk dus een 'gratis' livestream. Helaas is deze Spaanse rittenkoers echter niet meer live te bekijken op een tv-zender uit de pakketten van VodafoneZiggo en dus is er ook geen stream meer beschikbaar op deze app.

Lees verder

© 2020 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ronde van Turkije (Tour of Turkey) live op tv & livestreamRonde van Turkije (Tour of Turkey) live op tv & livestreamDe Presidential Cycling Tour Of Turkey is een wielerwedstrijd die jaarlijks wordt verreden. Deze Turkse rittenkoers was…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…
Voetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamVoetbal 2021: België-Wales, live op tv en livestreamDe nationale voetbalteams van België en Wales spelen in 2021 tegen elkaar in het kader van de kwalificatie voor het WK v…
Voetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamVoetbal 2021: Tsjechië-België, live tv en livestreamIn 2021 spelen België en Tsjechië tegen elkaar in de kwalificatiecyclus voor het wereldkampioenschap voetbal. De wedstri…

Wielrennen: UAE Tour live op tv en livestreamWielrennen: UAE Tour live op tv en livestreamIn de Verenigde Arabische Emiraten wordt jaarlijks de UAE Tour verreden. Deze wielerkoers is het resultaat van een fusie…
Snooker live online bekijken via een livestreamSnooker live online bekijken via een livestreamSnooker is al heel lang een zeer populaire sport in Groot-Brittannië. In veel andere landen, waaronder Nederland en Belg…
Bronnen en referenties
  • https://www.procyclingstats.com/race/vuelta-a-burgos/2020/overview
  • https://www.wielerflits.nl/nieuws/twaalf-worldtour-teams-starten-in-vuelta-a-burgos/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Vuelta_a_Burgos
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Burgos
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 14-08-2023
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.