Ronde van Burgos live op tv en livestream

Ronde van Burgos live op tv en livestream De Ronde van Burgos wordt jaarlijks in de zomer verreden. Deze Spaanse rittenkoers is een onderdeel van de UCI Europe Tour. Deze Vuelta a Burgos is dagelijks live op tv te zien. Ook zijn de etappes van de Ronde van Burgos op het internet te bekijken via een livestream. De Ronde van Burgos 2021 gaat van start op dinsdag 3 augustus. De slotrit van deze editie van de Ronde van Burgos vindt plaats op zaterdag 7 augustus 2021. Op welke tv-zenders is deze Spaanse race te bekijken en waar is een livestream te vinden?

Burgos

De stad Burgos werd gesticht in het jaar 884. Vanaf de elfde eeuw was het enige eeuwen de hoofdstad van het koninkrijk Castilië. Beroemde toeristische bezienswaardigheden in deze stad zijn onder meer het Kasteel van Burgos en de Kathedraal van Burgos. Anno 2020 telt de stad Burgos circa 180.000 inwoners. Burgos is de hoofdstad van de gelijknamige Spaanse provincie.

Historie: Ronde van Burgos

In 1946 werd de eerste editie verreden van de Vuelta a Burgos. De zege ging dat jaar naar Bernardo Capo. In 1947 werd de tweede editie gewonnen door Bernardo Ruiz. Vervolgens werd deze ronde jarenlang niet verreden. Pas in 1981 werd de derde editie van de Ronde van Burgos gehouden. Sindsdien is deze wielerwedstrijd elk jaar georganiseerd.

Plek op de kalender

De Ronde van Burgos staat doorgaans begin augustus (en soms eind juli) op de kalender. De wedstrijd wordt meestal beschouwd als een belangrijke voorbereidingswedstrijd voor de Ronde van Spanje. In 2020 heeft deze wedstrijd echter vanwege de coronacrisis een heel andere rol op de kalender: het is de eerste grote internationale profwielerwedstrijd die verreden wordt na de 'coronabreak'.

Erelijst Vuelta a Burgos

Hoe ziet de erelijst van de Ronde van Burgos er anno 2020 uit? Wie zijn de succesvolste coureurs uit de historie van deze Spaanse rittenkoers? Marino Lejarreta is de recordhouder met vier eindoverwinningen (in 1986, 1987, 1988 en 1990). Vier renners slaagden erin om deze koers twee keer te winnen: Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Ivan Sosa en Abraham Olano.

Ronde van Burgos voor dames online via livestream

Er bestaat ook een Ronde van Burgos voor dames. Deze wedstrijd is anno 2021 een onderdeel van de Women World Tour. De openingsrit van de editie van 2021 is op donderdag 20 mei 2021. De slotrit is op zondag 23 mei 2021. De etappes van de dameswedstrijd zijn per livestream te volgen bij GCN en Eurosport.

Heren: Ronde van Burgos live op tv in 2021

Nederland: Ziggo Sport Totaal

De uitzendrechten van deze Spaanse wielerwedstrijd zijn in Nederland in handen van Ziggo Sport Totaal. Welke etappes zenden zij uit op de zender Ziggo Sport 14 (het 'open kanaal' dat gratis is voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo)? En welke etappes zijn exclusief live te zien zijn op de abonneezenders van Ziggo Sport Totaal? Hoe laat beginnen de live-uitzendingen? De live-uitzendingen beginnen doorgaans om 15u00. De etappes van dinsdag, woensdag en donderdag zijn te bekijken op het 'gratis' open net voor alle abonnees van Ziggo Tv. De etappes van vrijdag en zaterdag zijn bij hen op tv alleen op de abonneezenders te zien. Het zenderpakket waarin de tv-zender Ziggo Sport Extra zit, is te koop bij de tv-provider Ziggo. Het is echter ook mogelijk om het pakket waarin die zender zit als 'gratis' bonus te kiezen, bij sommige abonnementen van Vodafone Ziggo. Het gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde combinaties van abonnementen van digitale tv en mobiele telefonie.

Terugkijken op tv bij Ziggo Sport

Wie 's middags de etappe van de Ronde van Burgos niet live heeft kunnen zien, kan op de meeste avonden bij Ziggo Sport een uitgebreide samenvatting van de rit bekijken. Zo'n samenvatting duurt telkens circa een half uur en is te zien op de Ziggo Sport 14.

Eleven Sports Network? Neen

Velen hadden verwacht dat Eleven Sports Network deze wielerwedstrijd in 2021, 2022 of 2023 weer live op tv en via de livestream zou uitzenden in België en verschillende andere landen. Dit was ook bij diverse voorgaande edities van deze Spaanse ronde was dat ook het geval. Uiteindelijk zenden zij deze koers in 2021, 2022 en 2023 echter toch niet live uit. Ook Telenet Play Sports zendt deze koers in 2021 niet uit en evenmin in 202 of 2023. Sporza (VRT) zendt deze Spaanse wielerwedstrijd ook niet live uit op tv of via een livestream.

België: Proximus Sports Live

De abonneezender Proximus Sport zendt de etappes van deze Ronde van Burgos live uit in België. Die zender is bij Proximus een onderdeel van het zenderpakket 'All Sports'. Abonnees kunnen elke middag de live tv-uitzendingen op de zender Proximus Sports 1 bekijken vanaf 15u00.

Live op TVE (Spanje)

In Spanje wordt deze ronde live uitgezonden door TVE. Zij produceren ook de internationale tv-beelden voor alle andere omroepen.

Eurosport? Neen

Diverse voorgaande edities van deze Spaanse rittenkoers werden ook live op tv en via de livestream uitgezonden door Eurosport. In 2021 en 2022 zenden zij deze Ronde Burgos echter niet live (niet op televisie en niet via de livestream).

Uitzendschema Ronde van Burgos 2021

Hoe laat beginnen de live-uitzendingen (televisie en stream) van de Ronde van Burgos 2021? Hieronder vindt u de voorlopige uitzendschema's van de Ronde van Burgos 2021.

Uitzendschema Ronde van Burgos 2021 bij Ziggo Sport (onder voorbehoud):

 • Di. 3 augustus 2021: 15u00 op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Wo. 4 augustus 2021: 15u00 op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Do. 5 augustus 2021: 15u00 op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Vr. 6 augustus 2021: 14u58 op Ziggo Sport 14 en livestream
 • Za. 7 augustus 2021: 14u30 op Ziggo Sport Extra en livestream

Uitzendschema Ronde van Burgos 2021 bij Proximus Sports (onder voorbehoud)

 • Di. 3 augustus 2021: 15u00 op Proximus en livestream
 • Wo. 4 augustus 2021: 15u00 op Proximus en livestream
 • Do. 5 augustus 2021: 15u00 op Proximus en livestream
 • Vr. 6 augustus 2021: 14u55 op Proximus en livestream
 • Za. 7 augustus 2021: 14u30 op Proximus en livestream

Livestream Ronde van Burgos 2021

Livestream Ziggo Sport Totaal

Er wordt een livestream van de Ronde van Burgos 2021 verzorgd door Ziggo Sport Totaal. Via hun livestream zijn de etappes te bekijken op een computer of smartphone. Die Nederlandse livestream van deze wielerwedstrijd bevindt zich op elke wedstrijddag op de Ziggo Sport Go App. Elke livestream van de Ronde van Burgos 2021 begint bij hen op hetzelfde moment als hun live tv-uitzending. Dat houdt in dat de livestream van de meeste etappe van deze Vuelta a Burgos 2021 bij hen om 15u00 begint. Abonnees van de Ziggo Sport Go App kunnen automatisch alle etappes via een livestream op die app bekijken. Het is ook mogelijk om een livestream van één rit te kopen op de site van Ziggo Sport via Pay Per View (PPV).

Livestream Ronde van Burgos 2021 via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de etappes van de Ronde van Burgos te kijken. Via deze service is het mogelijk om in de hele EU via een livestream naar tv-zenders te kijken. Dit is dus erg handig voor mensen die op vakantie zijn in een ander EU-land en toch via een livestream de Ronde van Burgos willen bekijken. Behalve in de EU is deze streamingdienst ook te gebruiken in diverse andere landen, waaronder Noorwegen, Groot-Brittannië, IJsland, Martinique en Liechtenstein. Deze streamingdienst is een onderdeel van VodafoneZiggo. De livestream-dienst is automatisch te gebruiken door abonnees van digitale tv bij Ziggo. De etappes die op Ziggo Sport 14 worden uitgezonden zijn door alle abonnees via een 'gratis' livestream op die app te bekijken. (Dit geldt dus voor de livestream van de ritten van dinsdag, woensdag en donderdag.) De etappes die op de abonneezenders worden uitgezonden, zijn alleen via een livestream op die Go App te bekijken voor mensen met een aanvullend abonnement op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal. (Dit geldt dus voor de livestream van de etappes van vrijdag en zaterdag.) Dat abonnement is te koop via de site van Ziggo, maar het is ook mogelijk om het als 'gratis optie' te kiezen bij bepaalde abonnementen van VodafoneZiggo. Elke livestream van elke etappe van deze Spaanse koers begint om 15u00.

Livestream Ronde van Burgos 2021 bij Eleven Sports Network? Neen

Wordt er een livestream van deze Spaanse rittenkoers aangeboden door Eleven Sports Network? Velen hadden verwacht dat de Ronde van Burgos in 2021 weer bij hen via een livestream te bekijken zou zijn, aangezien dit bij voorgaande edities ook het geval was. Helaas zenden zij juist in deze wielerkoers niet live uit. Wat is Eleven Sports Network? Dit is een ambitieuze internationale sportomroep die in veel landen actief is, waaronder België. Zij hadden bijvoorbeeld bij de Virtuele Ronde van Zwitserland (Swiss Digital 5) de exclusieve uitzendrechten voor de livestream in België. Ook bijvoorbeeld het Belgische profvoetbal is vanaf het seizoen 2020-2021 per livestream bij hen te zien. Eveneens zenden zij via de livestream de evenementen van de UFC (MMA) uit. Mede vanwege hun grote ambities om zich in de zomer van 2020 te promoten voor het Belgische publiek, werd er verwacht dat zij ook volop in zouden zetten op de Ronde van Burgos, wat immers de eerste topkoers sinds vele maanden is, waarbij dan ook nog eens het Belgische wonderkind Remco Evenepoel op de startlijst staat. Dit blijkt uiteindelijk toch niet het geval te zijn: in 2021 hebben zij niet de uitzendrechten (live tv en livestream) van deze Spaanse rittenkoers.

Livestream Eurosport in 2021? iTV-app? NLziet? Neen

Biedt ook Eurosport een livestream aan van deze ronde? Neen, deze wedstrijd is niet via een livestream op hun Eurosport Player te bekijken. In tegenstelling tot diverse voorgaande edities zenden ze de koers in 2021 niet per livestream uit. Ook op de populaire tv-app NLziet is niet een livestream van deze Spaanse wielerkoers te zien in 2021. Is het mogelijk voor abonnees van KPN om bijvoorbeeld via de iTV-app per livestream naar deze Ronde van Burgos te kijken? Neen, voor hen is er zonder aanvullend abonnement geen stream beschikbaar waarmee deze koers live te bekijken is.

Livestream FloBikes? Niet in Nederland en België

Er wordt een livestream van de Vuelta a Burgos geproduceerd voor abonnees van FloBikes. Die Engelstalige livestream van deze wielerwedstrijd is echter slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar. Deze livestream van de Ronde van Burgos is bijvoorbeeld niet beschikbaar voor kijkers uit Nederland en België. Er wordt ook een livestream van deze rittenkoers verzorgd door de regionale tv-zender La 8 Burgos. Die stream van deze ronde is echter officieel bedoeld voor kijkers vanuit Spanje. In Frankrijk wordt er een livestream van deze Vuelta a Burgos verzorgd door L'Equipe. Die stream van deze ronde is echter ook geo-restricted en is niet bedoeld voor kijkers in België en Nederland.

Lees verder

© 2020 - 2021 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ronde van Turkije (Tour of Turkey) live op tv & livestreamRonde van Turkije (Tour of Turkey) live op tv & livestreamDe Presidential Cycling Tour Of Turkey is een wielerwedstrijd die jaarlijks wordt verreden. Deze Turkse rittenkoers was…
Openingsrit Giro d'Italia live op tv en livestreamOpeningsrit Giro d'Italia live op tv en livestreamDe eerste etappe van de Giro d'Italia is live op tv te bekijken. Ook kan men deze openingsrit op het internet via een li…
Europa League live op tv en livestreamEuropa League live op tv en livestreamDe duels van de UEFA Europa League zijn live op televisie te zien bij diverse omroepen in Nederland en België. Ook is el…
Voetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2021: Olympiakos-PSV, live tv en livestreamIn de Europa League speelt PSV in februari 2021 tegen Olympiakos Piraeus uit Griekenland. De thuiswedstrijd PSV-Olympiak…

Wielrennen: UAE Tour live op tv en livestreamWielrennen: UAE Tour live op tv en livestreamIn de Verenigde Arabische Emiraten wordt jaarlijks de UAE Tour verreden. Deze wielerkoers is het resultaat van een fusie…
Snooker live online bekijken via een livestreamSnooker live online bekijken via een livestreamSnooker is al heel lang een zeer populaire sport in Groot-Brittannië. In veel andere landen, waaronder Nederland en Belg…
Bronnen en referenties
 • https://www.procyclingstats.com/race/vuelta-a-burgos/2020/overview
 • https://www.wielerflits.nl/nieuws/twaalf-worldtour-teams-starten-in-vuelta-a-burgos/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Vuelta_a_Burgos
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Burgos
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 27-07-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.