De leukste strandsporten

Het is heerlijk weer. Tijd om lekker naar het strand te gaan. Maar je hebt geen zin om alleen te luieren, maar wil ook actief bezig zijn. Hieronder een overzicht van leuke strandsporten.

Kitesurfen

Hierbij sta je op een klein surfboard en laat jij je door de wind en een vlieger (de kite) voorttrekken over het water. Je hebt hier wel veel spieren bij nodig. Maar het vergt ook veel uithoudingsvermogen en lef.

Frisbeeën

Het overgooien met een plastic schijfje. Het lijkt misschien duf, maar het is goed voor je conditie. Je traint je arm-, rug-, en schouderspieren. Je kunt het op het strand spelen, maar ook in zee. Dat maakt het nog wat zwaarder.

Beachtennis

Je hebt hiervoor nodig: twee houten batjes en een rubber balletje. Je speelt na elkaar over en zo blijf je lekker in beweging. Je traint hierbij je armen, je schouders, je benen en je conditie. Als je het in het water speelt maak je het nog een tikkeltje zwaarder.

Golfsurfen

Je hebt hier een board voor nodig en wat golfen. Je hoeft hiervoor echt niet na het buitenland, in Nederland hebben we ook genoeg golfen. Je moet wel goed je evenwicht kunnen bewaren. Golfsurfen vraagt veel van je armen en je benen. Je peddelt al liggend op het board tot achter de golfen en je benen heb je nodig om goed op het board te staan en in evenwicht te blijven.

Skimboarden

Skimboarden is een iets simpelere versie van golfsurfen. Een skimboard is een ovaalboard die je voor je uit moet gooien over een klein laagje water. Dan moet je er op springen om vervolgens zo ver mogelijk te komen en zo lang mogelijk te blijven staan. Bij skimboarden begin je op het strand.

Flyboarden

Flyboarden kan je vergelijken met kitesurfen alleen doe je dit op het strand. Je laat je voorttrekken door een vlieger (kite). Nu heb je alleen geen surfboard, maar een groot uitgevallen skateboard met grote wielen. Dit vergt ook weer veel van je armspieren. Flyboarden is een goed alternatief voor kitesurfen voor in de winter als het water te koud is.

Vliegeren

Vliegeren kan je het beste doen op een stuk strand waar het niet zo druk is. Je hebt ook speciale stukken strand die alleen bestemd zijn voor vliegeraars. Vliegeren kan je het beste met zijn tweeën doen. De een gooit de vlieger in de lucht, de ander bestuurt de vlieger. Je hebt veel armkracht nodig voor vliegeren.
© 2008 - 2024 Arjanne26, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kitesurfen, wat is dat?Kitesurfen, ook wel kiteboarden genoemd, begint zijn opmars te maken in Nederland en de rest van Europa. Bij deze waters…
Surf en kitesurf locatie Strand HorstSurf en kitesurf locatie Strand HorstWanneer je een locatie zoekt om te surfen of te kitesurfen, denk dan eens aan Strand Horst. Dit strand ligt vlak bij de…
Golfsurfen: een ware adrenalinekickGolfsurfen: een ware adrenalinekickDenk je aan surfen, dan denk je waarschijnlijk al snel aan metershoge golven, coole surfdudes en landen als Hawaï en Bal…
Spellen voor op het strandBij lekker weer kiezen veel mensen ervoor om een bezoek aan het strand te brengen. Op het strand is er veel ruimte en du…

Hink-stap-springen: een moeilijke maar mooie disciplineHink-stap-springen: een moeilijke maar mooie disciplineHink-stap-springen, of de driesprong, is technisch een van de meest uitdagende atletiekonderdelen. Toch wordt het in Ned…
Atletiek, moeder der sporten!Atletiek, moeder der sporten!Atletiek is een heel oude sport, een van de oudste, en de basis voor veel sporten. Meer informatie over de onderdelen, e…
Arjanne26 (32 artikelen)
Gepubliceerd: 02-07-2008
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.