Snel een sixpack verkrijgen

Weg met de kilo's en goed trainen, dat is boodschap voor het verkrijgen van een mooie sixpack of ook wel wasbordje genoemd. De juiste voeding, veel water drinken, veel oefenen en veel geduld is vereist wanneer je een sixpack wilt verkrijgen.

Voedingsgewoontes

Verminder je vetinname. Kook met minder en vooral met hoogwaardige olie en smeer minder boter op je broodje. Vergeet nie dat de zogenaamde verborgen vetten zoals bij vleeswaren en chocolade belangrijke dikmakers zijn. Kortom, let erop dat je de hoeveelheid opgenomen calorieën ook verbruikt.

Dagindeling

Zorg voor een actieve dagindeling. Laat de roltrappen en liften links liggen en neem zoveel mogelijk de trap. Ga zoveel mogelijk te voet in plaats van met de auto, hierdoor verhoog je de dagelijkse calorieënverbruik en worden je been en en vlakspieren getraind.

Trainingspatroon

Laat de kilo's wegsmelten door regelmatige, niet te lange maar efficiënte oefeningen. Deze verbranden veel calorieën en zorgen ervoor dat je je strakke buik beetje bij beetje terugkrijgt.

Correct trainen

Wie regelmatig en geconcentreerd traint, wordt al vlug beloond met een plakke buik, een smalle taille en een aantrekkelijke sixpack. Het vergt echter wel enige inspanning. Hierna volgen enkele tips voor hoe je je buikspieroefeningen in dagschema kunt integreren:

Ingelaste reeksen, na elke oefeningsreeks voor de spieren volgt een oefening voor het buikspierenstelsel.
De typische stationstraining, waarbij je de spieren afzonderlijk of na elkaar traint, wordt voorafgegaan of beeindigd door de buiktraining.
Elke derde of vierde trainingsdag wordt een speciale 'buikdag'. De andere spieren pauzeren dan even.

Herhaal elke trainingsreeks voor de buik 10 tot 15 keer. Let er wel op dat je nooit met te veel kracht traint. Langzame en geconcentreerde bewegingen verhogen het trainingsresultaat. Als je een oefening meer dan 15 keer kunt herhalen, moet je de oefeningen van een volgende moeilijkheidsgraad proberen te doen. Deze begin je dan met 10 herhalingen. Hierbij zijn beweging en ademhaling onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De belangrijkste regels bij het trainen van buikspieren

  • Train niet met een volle maag. Stil je honger door kort voor de training een banaan of een energiereep te eten.
  • Basisregel nummer één: drink voor elke fitnesstraining een liter water of water vermengd met appelsap.
  • Begin en eindig je training steeds met het stretchen van je spieren.
  • Bepaal je trainingsdoel en doe alleen oefeningen die aan je profiel zijn aangepast. Vermijd lichamelijke overbelasting.
  • Overdrijf niet in je bewegingen. Train geconcentreerd, met langzame bewegingen, en vergeet niet gelijkmatig te ademen.
  • Train effectief en benut je beschikbare tijd, laat je niet afleiden.
  • Verhoog de trainingsintensiteit in eerste instantie door de oefeningen meerdere keren te herhalen. Daarna ja je over tot de oefeningen met een hogere moeilijkheidsgraad.
  • Een correcte oefentechniek voorkomt blessures en onderbrekingen.
  • Denk en train op lange termijn. Succes bereik je niet van de ene dag op de andere maar vergt geduld en inzettingsvermogen
© 2011 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Sixpack-training voor een strakke buikSixpack-training voor een strakke buikWie de gestaalde sixpack van een getraind lichaam verwart met een sixpack bier, krijgt een wasbeerbuik in plaats van een…
Hoe krijg je een sixpack/wasbordje?Natuurlijk zie je ze wel op het strand: mannen en dames met mooie strakke buikjes en keiharde sixpacks oftewel een wasbo…
Buikspieren: oefeningen voor sixpack of wasbordjeBuikspieren: oefeningen voor sixpack of wasbordjeEen mooie platte en sterke buik (sixpack) is erg belangrijk als je er goed uit wilt zien. Helaas is het een niet al te g…

BuikspieroefeningenVoor het bekomen van die platte buik of begeerde sixpack zijn er meerdere spieren die zullen moeten worden getraind, er…
Een overzicht van de buikspierenDe buikspieren vormen samen met de rugspieren het steun van het skelet. Een aangepaste training vormt een belangrijk bes…
Krisdeprest (143 artikelen)
Gepubliceerd: 07-05-2011
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.