Mogelijkheden om gratis te sporten

Mogelijkheden om gratis te sporten Bij sporten denken veel mensen aan betaald sporten, zoals in een sportschool of een zwembad. Een veel genoemd excuus om niet te hoeven sporten is dan ook dat men er geen geld voor heeft. Er zijn echter ook veel mogelijkheden om gratis te sporten. Waar kun je zoal gratis sporten? Welke mogelijkheden zijn er allemaal?

Gratis sporten

Waarom zou je geld besteden aan een sportschool of sportlessen, wanneer je ook gratis kunt sporten? Voor veel mensen is betaald sporten een reden om toch maar niet te sporten: ze besteden hun geld liever aan andere zaken. Dat je geld moet betalen om op plekken te sporten, betekent niet dat je niet gratis kunt sporten. Er zijn voldoende mogelijkheden om gratis te kunnen sporten en toch aan je conditie en gewicht te werken.

Wandelen en hardlopen

Je hebt geen loopband nodig om te kunnen wandelen en hardlopen. Het wandelen en hardlopen in de natuur kan tevens een ontspannende werking hebben. Je kunt tevens telkens andere routes pakken, waardoor het interessant blijft om in beweging te komen. Eventueel kun je ook eens wat verder weg gaan. Je gaat dan met de auto ergens heen en kunt daar lekker wandelen of hardlopen. Zo zie je ook eens een andere omgeving. Heb je een hond? Ideaal: een hond heeft ook beweging nodig en zo word je verplicht om elke dag meerdere keren te gaan wandelen. Maak er dan een plezierige wandeltocht van, waar zowel jij als de hond iets aan heeft!

Ook heel leuk zijn de NS wandeltochten. Deze kun je gratis downloaden. Je loopt dan van het ene treinstation naar het andere. Je komt langs prachtige natuur en het kost je alleen een treinkaartje.

Fietsen

Nederland is een echt fietsland! Pak dus de fiets en kom in beweging! Fietsen kan best inspannend zijn en is dus een prima manier om lekker in beweging te komen. Er zijn talloze fietstochten en dankzij de knooppuntenroute kun je allerlei verschillende routes maken. Ook zijn er soms speciale fietstochten. Je hebt deze voor een bepaald inschrijfgeld, maar er zijn ook genoeg gratis fietstochten te vinden.

Zwemmen

Zwemmen hoeft niet perse in een zwembad. Als het mooi weer is, kun je ook naar de zee of naar een meertje. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je prima kunt zwemmen en waar het je geen cent kost. Als je in de ochtend gaat, kun je meestal meer rust vinden. Jongeren zitten dan vaak nog op school en dit maakt het zwemmen al veel gemakkelijker.

Schaatsen

In de wintermaanden zijn er erg veel plekken waar je gratis kunt gaan schaatsen. Een geweldige manier om lekker te bewegen. Je moet natuurlijk wel goed controleren of het ijs goed begaanbaar is. Het is levensgevaarlijk wanneer het ijs te dun is. Je kunt jezelf tijdens het schaatsen ook uitdagen. Neem bijvoorbeeld een stopwatch in en probeer binnen een bepaalde tijd een rondje te maken.

Sporten in en om het huis

In huis kun je prima allerlei sportoefeningen doen. Denk aan opdrukken, buikspieroefeningen, jumping jacks en andere oefeningen. Op internet kun je veel verschillende oefeningen zien. Kijk bijvoorbeeld eens op Youtube. Je kunt ook springtouwen of hoepelen. Dit kun je bijvoorbeeld in de tuin doen en het bezorgt je veel extra conditie. En wat dacht je van traplopen? Als je iedere dag een paar keer achter elkaar de trap op en af gaat, zul je dit zeker gaan merken. Je kunt zelfs gaan schoonmaken. Flink het huis poetsen staat namelijk gelijk aan een goede workout.

Samen sporten

Samen sporten is een goede manier om gemotiveerd te blijven. Voor veel mensen is een betaald abonnement een reden om door te blijven sporten. Als je gratis wil sporten, kan het helpen om het met iemand anders te doen. Jullie kunnen elkaar dan ook uitdagen en dit kan het sporten ook veel interessanter maken.
© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Calorieverbruik sportDat sporten het calorieverbruik aanzienlijk verhoogt, is algemeen bekend. Maar hoeveel kcal verbrand je nu eigenlijk per…
Vind binnen een jaar je favoriete sport!Vind binnen een jaar je favoriete sport!Wil je schaatsen? Wandklimmen? Paaldansen? Soms is het lastig in te schatten wat nu de sport is die bij jou past. Daarbi…
Afvallen: welke sport om af te vallen?Afvallen: welke sport om af te vallen?Wil je afvallen? Dan weet je natuurlijk dat je ook genoeg zult moeten bewegen. Maar welke sport kies je wanneer je wilt…
Afvallen, welke sport is de beste keus?Afvallen, welke sport is de beste keus?De helft van de Nederlanders wil graag afvallen. Afvallen is een lange en moeilijke weg, waarbij motivatie en vechtlust…

Natuurlijk paardrijden: bitloze optomingenBitloos en hoofdstelloos rijden is een zeer paardvriendelijke manier van rijden en wordt steeds populairder. Er zijn erg…
Effect en trainingswetten van krachttrainingEffect en trainingswetten van krachttrainingTijdens het trainen van kracht moet je met allerlei elementen rekening houden. Een paar keer gewichten heffen betekent n…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.