Motivatie voor de sportschool

Motivatie voor de sportschool We willen er allemaal mooi uitzien. Een bezoek aan de sportschool kan daar heel veel bij helpen. Veel mensen hebben echter motivatie nodig om te gaan. Er zijn een aantal handige tips die misschien wel bij jou werken! Een van de meeste gestelde doelen in het nieuwe jaar is meer sporten, dit geldt ook voor de periode voor de zomer. Veel mensen willen er goed uitzien in hun bikini en dan zul je toch echt wat werk moeten verrichten, want van achter de televisie hangen wordt je niet mooier en strakker.

Eetpatroon

Het eerst waarmee je moet beginnen dat is minder te snoepen en te snacken. De snoepmomenten zorgen ervoor dat je sneller aankomt. Hou het op gezonde tussendoortjes of neem in het weekend iets wat je echt lekker vindt. Geniet met mate in ieder geval. Daarnaast is het belangrijk om je eetpatroon aan te passen. Kies voor meer gezonde dingen, minder vlees. Er zijn op internet heel veel lekkere en gezonde recepten te vinden die weinig calorieën bevatten, maar denk ook aan de boeken van Sonja Bakker, hier staan ook heerlijke recepten in, die bovendien erg gezond zijn. Als je tussendoor trek hebt kun je ook voor een banaan kiezen of een ander stuk fruit. Lekker gezond en het stilt je trek. Je kan ook kiezen voor een glas water. Als je dus begint met het aanpassen van je eetpatroon en eetgewoontes dan zul je vanzelf al iets meer motivatie creëren voor een bezoek aan de sportschool.

Zoek een sportmaatje

Veel mensen vinden het niet leuk om alleen ergens heen te gaan. Misschien wil een vriend of vriendin wel mee naar de sportschool. Samen is natuurlijk veel gezelliger. Mocht je niemand weten kun je altijd alleen gaan, er zijn genoeg mensen die alleen komen sporten. Het grote voordeel van alleen trainen is dat je niet snel bent afgeleid en lekker door kunt sporten.

Ga niet op de bank zitten

Een fout die heel veel mensen maken, als ze thuis gekomen vanuit hun werk en gegeten hebben, dan gaan ze op de bank zitten. Nou is het niet verkeerd om even bij te komen van je werkdag, maar in de meeste gevallen zul je na een kwartier tot een half uur geen zin meer hebben om nog te gaan sporten. En als je de televisie aanzet, dan kan je al gelijk in een leuk programma verzeild raken. Het beste is dus zo snel mogelijk naar de sportschool te gaan. Of ga gelijk uit je werk. Als je dan thuis komt hoef je niet meer de deur uit, dat is ook heerlijk.

Niet denken, maar doen

Heb je ook weleens dat je overdag denkt 'ik heb geen zin om vanavond te sporten, zou ik wel of niet gaan?'. Je moet niet denken, maar gewoon gaan. Het moment om naar de sport te gaan is vaak het moeilijkst, als je er eenmaal bent volgt de rest vanzelf. De meeste mensen voelen zich na een workout helemaal blij en goed. Er wordt tijdens sporten namelijk een speciaal stofje aangemaakt in je lichaam waardoor jij je goed gaat voelen. Ideaal ook tegen depressies.

Kijk naar mooie mensen in bladen en lees succesverhalen

Koop eens een modeblad of een blad waar veel mooie mensen in staan. Een tijdschrift met sportverhalen en motivaties is ook goed. Je zult zien dat je gemotiveerd wordt omdat je er ook wel zo mooi uit wilt zien.

Zoek een doel wat je wilt bereiken

Wil je er mooi uitzien voor je bruiloft, dat mooie jurkje of wil je schitteren op het strand? Of kies je liever voor meer conditie, meer bewegen, een strakke buik? Zoek een doel wat je wilt bereiken. Met een doel ga je makkelijker naar de sportschool en je zult er ook beter je best voor doen. En vergeet niet, als je dat doel hebt bereikt, dat dat gelijk een boost is voor je zelfvertrouwen. Je kan er trots op zijn als je dat doel hebt behaald.

Ga meerdere keren per week en probeer niet over te slaan

Als je eenmaal lid bent van een sportschool is het een kunst om te blijven gaan. Veel mensen geven na een maand al op. Probeer daarom meerdere keren per week te gaan. Als je een keer geen zin hebt probeer dan ook om te gaan. Want vaak als je een keer niet bent geweest dan heb je helemaal geen zin meer. Het kan natuurlijk geen kwaad om een of twee avondjes thuis voor jezelf te houden, dat is ook goed voor je lichaam, die kan dan herstellen van de trainingen.

Groepslessen

Sportscholen bieden vaak de mogelijkheid om naast cardio en fitness ook groepslessen te volgen. Cardio en fitness zijn vaak redelijk saai en de tijd lijkt ook eeuwen te duren. Met groepslessen is dat heel anders. De instructeurs zullen het uiterste uit je halen en je zult zien dat je de volgende dag weer die les wilt volgen. Er is genoeg keuze en er is altijd wel iets wat jij leuk vindt. Daarnaast is het ook nog eens leuk om elke week dezelfde mensen te zien.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: Sporten in de natuurBootcamp: steeds vaker hoor je ervan of lees je erover. Het is een sportmethodiek die in de Verenigde Staten is ontstaan…
Hoe verhoog ik mijn motivatie om te sporten?Hoe verhoog ik mijn motivatie om te sporten?Beginnen met sporten is voor veel mensen het probleem niet, maar het sporten blijven volhouden kan vanwege allerlei rede…
Beginnen met sporten? Motivatietips!Beginnen met sporten (fitness, hardlopen etc.) is nooit moeilijk. Maar na een paar weken is de motivatie al snel ver te…
Fitness: Tips om vol te houdenFitness: Tips om vol te houdenRuim 3.000.000 volwassen personen in ons land doen aan fitness, dit is zo'n 20% van de Nederlanders, waarvan tweederde l…

Een nieuw badmintonracket, welk racket past bij mij?Een nieuw badmintonracket, welk racket past bij mij?Je wilt beginnen met badmintonnen, maar weet niet welk racket je moet kopen? Je badmintont al een tijdje en bent toe aan…
Ster van Zwolle live op tv en livestreamSter van Zwolle live op tv en livestreamDe Ster van Zwolle wordt meestal in het voorjaar verreden. Doorgaans is het de openingsklassieker van het Nederlandse we…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 22-01-2012
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.