Endomondo Sports Tracker

Endomondo is een sportstracker voor op je smartphone. Met deze app kun je bijhouden welke routes je neemt, hoe hard je gaat, hoeveel calorieën je verbrand en nog veel meer. De app is geheel gratis, maar er bestaat ook een betaalde versie.

Wat is Endomondo?

Endomondo is een gratis app waarmee je je sportactiviteiten kan bijhouden. Je kan de app gebruiken voor veel verschillende sporten, onder andere fietsen, paardrijden, hardlopen en zelfs traplopen. Er zijn in totaal 50 verschillende sporten.
Op het scherm van de app zie je de tijd, de afstand, de snelheid en het aantal verbrande calorieën. Op het tweede scherm zie je de kaart, hierop zie je de route. Om Endomondo te gebruiken moet je je GPS aanzetten. De app zal dan satellieten zoeken.
Je kunt ook in plaats van een standaardtraining, bijvoorbeeld een doel instellen, een vriend verslaan of een route volgen. Je hoeft niet per se een account aan te maken voor Endomondo, je kan ook inloggen met Facebook. Ook op de site van Endomondo kun je gewoon inloggen met Facebook. De App is beschikbaar voor Apple, Android, Windows en Blackberry apparaten.

Vrienden

Je kunt vrienden worden met andere mensen die ook Endomondo gebruiken. Je ziet dan wat jouw vrienden aan sport gedaan hebben en welke route ze gelopen hebben. Als je denkt dat je iets beter kan dan jouw vriend, dan kun je in het begin scherm instellen 'Versla een vriend'. Je kunt dan proberen om jouw vrienden te verslaan.

Zoeken

Rechts op de site van Endomondo staat een zoekbalk. Hier kun je een trefwoord invoeren. Het systeem zal dan alle leden, uitdagingen en teams opzoeken met jouw trefwoord erin.

Geschiedenis

Endomondo slaat alle activiteiten die je gedaan hebt op. Als je een Facebook account hebt, zal hij ze ook meteen uploaden naar Facebook. Je kunt het instellen als dit niet wilt. Al je routes worden ook opgeslagen op de website van Endomondo. Dit is www.endomondo.com. Andere mensen kunnen al jouw acitiviteiten bekijken en er zelfs op reageren.

Instellingen

Bij instellingen kun je een aantal belangrijke dingen veranderen. Je kunt je gebruikersnaam aanpassen, deze kan iedereen op de website van Endomondo zien. Ook je lichaamsgewicht kun je instellen, dit komt op jouw Endomondo profiel te staan. Op de website van Endomondo kun je ook nog een aantal dingen instellen, zoals je lengte en je favoriete sport.

Challenges

Challenges zijn uitdagingen waar je aan kan deelnemen. Meedoen met een challenge kan via de site van Endomondo. Met deze uitdagingen kun je dingen winnen, zoals een trainingsjack. Mensen over de hele wereld doen mee met challenges en het is vaak erg moeilijk om te winnen. Toch is het een leuke uitdaging en erg goed voor je motivatie. Je kunt ook zelf een challenge aanmaken. Hier kan iedereen dan aan mee doen. Je hoeft niet per se een prijs uit te reiken, voor het plezier is ook erg leuk.

Endomondo Store

In de Endomondo Store kun je allerlei sportartikelen kopen. Ze verkopen speciale kleding voor hardlopen en fietsen, maar ook handige accessoires en muziek. Betalen kan alleen via Paypal of Visa/Mastercard. De verzendkosten zijn gratis bij een bestelling boven de 50 euro.

Endomondo Sports Tracker Pro

De betaalde versie is de 'pro' versie. In de Androidmarket kost deze app 4.99 euro. Met deze pro versie krijg je grafieken te zien, zoals hartslag- en hoogtegrafieken. Er is ook een energiezuinigestand beschikbaar, dit is erg handig voor lange trainingen en er zijn een aantal extra doelen, zoals 'Versla jezelf' en 'Caloriedoel'. Je kan ook voor een Premium account gaan, dit kost maandelijks 3.59 euro of 26.99 euro per jaar. Hierbij wordt ook direct de reclame van de app weggehaald.

Premium functies

  • Trainingsschema
  • Hartslagzones
  • Weersinformatie bij training
  • Intervaltraining
  • Stappenteller
  • Trainingsgrafieken
  • Aanpasbare audio coach
  • Energiezuinige stand
  • Instelbare doelen
  • Advertentievrije gebruikservaring
© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Garmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerGarmin Forerunner 920XT: veelzijdige activity trackerDe Garmin Forerunner 920XT is een geavanceerde fitnesstracker met ontzettend veel functies. Het is één van de duurdere s…
Suunto Ambit3 Peak: tracker om te fietsen, lopen of zwemmenWie een veelzijdige fitnesstracker zoekt, kan kiezen voor de Suunto Ambit Peak. Dit is geen goedkope activity tracker, m…
TomTom MultiSport Cardio: sporthorloge voor sportersDe TomTom Multisport Cardio is een fitnesstracker die je kunt gebruiken voor meerdere sporten. Het apparaat is beschikba…
Sport-apps voor op je mobiele telefoonSport-apps voor op je mobiele telefoonUit een onderzoek van Multiscope in 2015 is gebleken dat bijna de helft van de mensen die hardlopen, daarbij gebruik maa…

Nokere Koerse live op tv en livestreamNokere Koerse live op tv en livestreamIn Oost-Vlaanderen wordt jaarlijks in het voorjaar Nokere Koerse - Danilith Classic verreden. Dit is een wielerwedstrijd…
Paardrijden: train souplesse door een slalom met staandersPaardrijden: train souplesse door een slalom met staandersAfwisseling tijdens de training is voor paard en ruiter van groot belang. Door regelmatig nieuwe elementen toe te voegen…
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 16-09-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Overige sport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.