Formule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestream

Formule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestream Op zondag 5 april 2020 wordt de F1 Esports Virtual Vietnam Grand Prix verreden. Dit is een virtuele race, die men mondiaal op tv of via een livestream kan volgen. Oorspronkelijk zou op die datum de 'echte' Formule 1 Grand Prix van Vietnam 2020 verreden worden op het Hanoi Street Circuit. Vanwege het coronavirus kan die Formule 1 Grand Prix echter niet doorgaan.

Geannuleerd wegen coronavirus

Ook veel andere grote evenementen zijn in de eerste helft van 2020 geannuleerd vanwege het coronavirus. De GP van Vietnam heeft echter nog wel de stille hoop dat men later in het jaar de race alsnog kan laten verrijden. Die kans is niet buitengewoon groot. Zodra een nieuwe datum voor de wedstrijd bekend is, wordt die hier geplaatst.

5 april 2020: virtuele race live op tv en livestream

De virtuele GP Vietnam 2020 is op de avond van zondag 5 april live op tv te zien. De live tv-uitzending vindt in Nederland plaats op de zender Ziggo Sport. De uitzending begint om 21u00. Eveneens kan men deze race op die zondagavond volgen via een livestream van Ziggo Sport Totaal.

Vietnam

Vietnam ligt in Zuidoost Azië. Anno 2020 telt Vietnam circa 96 miljoen inwoners. De officiële benaming van dit land is de Socialistische Republiek Vietnam. Het draagt die naam sinds 1976, toen na afloop van de Vietnamoorlog de landen Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam herenigd werden. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi. De stad met de meeste inwoners is Ho Chi Minhstad.

Locatie GP: Hanoi Street Circuit

De Grand Prix van Vietnam wordt verreden op een stratencircuit in Hanoi. Deze hoofdstad telt anno 2020 circa 7,7 miljoen inwoners. Het ligt in het noorden van Vietnam. Het stratencircuit in Hanoi is ontworpen door Hermann Tilke. Het circuit heeft een lengte van 5,607 kilometer. Het telt 23 bochten. Een opvallend facet is een recht stuk met een lengte van 1,5 kilometer.

Formule 1 in het seizoen 2020

Op de kalender van het Formule1-seizoen 2020 staan 22 GP's. De Grand Prix van Vietnam is de derde race van dit seizoen. De vierde race op de kalender is op 19 april de GP China. Daarna komt het Formule 1-circus naar Europa, waar in mei te Zandvoort de GP van Nederland wordt verreden.

Programma Formule 1 GP van Vietnam 2020

Hoe ziet het programma van deze F1 Grand Prix eruit? Hieronder vindt u het tijdschema van de eerste editie van de Formule 1 GP van Vietnam. Let op: in dit schema is het tijdsverschil tussen enerzijds Vietnam en anderzijds Nederland en België verrekend. Dit zijn dus niet de plaatselijke tijden, maar de tijdstippen waarop men in Nederland en België live op televisie en per livestream deze Formule 1 GP kan volgen.

Programma GP Vietnam 2020

  • Vr. 3 april 6u00-7u30: 1e vrije training
  • Vr. 3 april 10u00-11u30: 2e vrije training
  • Za. 4 april 7u00-8u00: 3e vrije training
  • Za. 4 april 10u00-11u00: Kwalificatie
  • Zo. 5 april 9u10: start GP Vietnam 2020

Live op tv: F1 Grand Prix van Vietnam 2020

Live op tv in Nederland: Ziggo Sport

In Nederland wordt de Grand Prix van Vietnam live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Bij hen zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race live op tv te zien. Hun live tv-uitzendingen van de GP Vietnam 2020 vinden plaats op de zender Ziggo Sport (kanaal 14). Die zender is voor iedereen die een abonnement op digitale tv bij Ziggo heeft 'gratis' te bekijken. Mensen die bij een andere tv-provider een abonnement hebben, dienen een aanvullend abonnement te nemen op het sportzenderpakket van Ziggo Sport Totaal om deze Nederlandse Formule 1-uitzendingen live op tv te kunnen zien. Abonnees van dit pakket kunnen de live-uitzendingen bekijken via het kanaal Ziggo Sport Select.

Formule 1 live op tv in België: kwalificatie en race

In België kan men live naar deze Grand Prix kijken bij Telenet Play Sports. Zij zenden bij de 'F1 Vietnam Grand Prix 2020' niet de vrije trainingen live uit, maar wel de kwalificatie en de race. Men dient een abonnement te hebben om hun live-uitzendingen van deze GP op tv te kunnen bekijken.

Formule 1 live op tv in Vietnam: kwalificatie en race

De Grand Prix van Vietnam is in 2020 ook weer live op tv te zien bij RTL Deutschland. Deze zender is ook populair bij veel Vlaamse en Nederlandse fans van de Formule 1. Het biedt degenen die geen abonnement op Ziggo of Play Sports hebben, toch de mogelijkheid om 'gratis' naar de F1 GP van Vietnam te kijken.

Livestream GP Vietnam 2020

Livestream Formule 1 GP bij Ziggo Sport Totaal

De officiële Nederlandse livestream van de GP Vietnam 2020 wordt geproduceerd door Ziggo Sport Totaal. Met hun livestream op de Ziggo Sport Go App kan men de race op een computer of smartphone bekijken. Niet alleen kan men via deze app per livestream de reguliere live tv-uitzending van Ziggo Sport 14 bekijken. Ook kan men per livestream op die app naar extra kanalen kijken, waarop men bijvoorbeeld de live timing of 'on board-beelden' kan volgen. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream van Ziggo Sport Totaal te kunnen bekijken. Indien men echter geen abonnement heeft maar toch via deze app per livestream naar de Grand Prix van Vietnam wil kijken, dan kan men voor enkele euro's deze stream kopen.

Livestream Formule 1 GP via Ziggo Go

Daarnaast is het mogelijk om de race via een livestream te bekijken op de Go App (online tv). Deze app biedt de mogelijkheid om online (per livestream) naar tv te kijken. Zo kan men dus ook op de middag van zondag 5 april naar de Grand Prix van Vietnam kijken. Dit product van VodafoneZiggo is beschikbaar voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo. Op deze dienst kan men als klant van Ziggo per livestream kijken naar dezelfde zenders als men op tv kan kijken. Indien men dus een standaardabonnement heeft (en geen aanvullend pakket), dan kan men op deze app alleen per livestream de reguliere live tv-uitzendingen van Ziggo Sport 14 en RTL Deutschland bekijken van deze GP. (Men heeft dan dus niet die extra opties van een livestream op de Ziggo Sport Totaal Go App.) Als klant van digitale tv bij Ziggo hoeft men echter niet bij te betalen om deze app te kunnen gebruiken, voor hen is dit in principe dus een 'gratis livestream' van de GP Vietnam 2020. Indien men echter een aanvullend abonnement heeft met het zenderpakket van Ziggo Sport Totaal, dan kan men ook op deze Go App de extra kanalen bekijken (met live timing, 'on board'-beelden, enzovoort). De livestream van de Go App is in de hele EU te gebruiken. Dit is dus heel handig voor Ziggo-klanten die eind juli op vakantie zijn in een EU-land en graag toch in het buitenland via een Nederlandstalige livestream naar de verrichtingen van Max Verstappen in deze Grand Prix willen kijken. Via die Go App kan men niet alleen per livestream deze Aziatische race kijken, men kan daarop een week lang ook de uitzending van de GP via een stream terugkijken.

Livestream Formule 1 bij Play Sports (EU): kwalificatie en race

Er wordt ook een livestream door Telenet Play Sports verzorgd van de Formule 1 Grand Prix van Vietnam op zondag 5 april 2020. Bij Play Sports zendt men de kwalificatie en de race per livestream uit. De vrije trainingen van de GP van Vietnam 2020 zijn niet bij hen per livestream te bekijken. Hun livestream is op de Play Sports Go App in de hele EU te bekijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient een abonnement op Play Sports te hebben om die livestream van de GP Vietnam te kunnen bekijken. Indien men geen vast abonnement op deze dienst wil nemen, kan men een abonnement voor één dag op hun livestream nemen (dagpas) om deze GP te bekijken. Men kan echter ook kiezen voor een abonnement van één weekend op hun livestream (weekendpas).

Livestream Formule 1 via iTV-app

Voor klanten van KPN is het mogelijk om deze Formule 1 GP te bekijken via de iTV-app. Wie een abonnement op interactieve televisie bij KPN heeft, kan automatisch per livestream de uitzending van RTL Deutschland op die app bekijken. De livestream van Ziggo Sport is bij KPN echter niet automatisch te ontvangen. Om die livestream van Ziggo Sport van de Formule 1 GP Vietnam te kunnen bekijken, dient men een aanvullend abonnement te hebben.

Livestream F1 Tv Pro

Daarnaast kan men in België en Nederland de 'Vietnam Grand Prix' op een livestream van F1 Tv Pro bekijken. Dit is een livestream met Engelstalig commentaar. Is dit een gratis stream van deze GP? Neen, men dient een betaald abonnement (Pro) te hebben op die dienst, om deze livestream van F1 Tv te kunnen bekijken.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Formule 1: GP Emilia op Imola 2020, live tv en livestreamFormule 1: GP Emilia op Imola 2020, live tv en livestreamOp zondag 1 november 2020 wordt de Formule 1 GP van Emilia verreden in Imola (Italië). De race vindt plaats op het Autod…
Formule 1: GP Toscane - Mugello 2020, live tv en livestreamFormule 1: GP Toscane - Mugello 2020, live tv en livestreamOp zondag 13 september 2020 wordt er een Formule 1 Grand Prix verreden op het circuit van Mugello in Italië. De officiël…
Formule 1: GP van Portugal 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Portugal 2020, live op tv en livestreamOp zondag 25 oktober 2020 wordt de Formule 1 GP van Portugal verreden. Deze Grand Prix van Portugal vindt plaats op het…
Formule 1: GP Eifel-Duitsland 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP Eifel-Duitsland 2020, live op tv en livestreamOp zondag 11 oktober 2020 wordt de Formule 1 Grand Prix van Duitsland verreden. Deze race wordt gehouden op het circuit…

Formule 1: GP van Nederland 2021, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Nederland 2021, live op tv en livestreamIn 1948 werd er voor het eerst een Grand Prix in Nederland gehouden. Die autorace vond plaats op het circuit in Zandvoor…
Formule 1: GP van Oostenrijk 2020, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Oostenrijk 2020, live op tv en livestreamHet Formule 1-seizoen 2020 begint in Oostenrijk. Daar wordt de eerste race verreden op zondag 5 juli 2020. Vervolgens wo…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_wereldkampioenen_Formule_1
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Hockenheimring
  • https://en.wikipedia.org/wiki/German_Grand_Prix
  • https://f1tv.formula1.com/en/faq
  • https://www.gpupdate.net/nl/kalender/292/formule-1-kalender-2019/

Reageer op het artikel "Formule 1: GP Vietnam 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-04-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Racesport
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!